EGÉSZSÉG
A Rovatból

A férje a szexszel a házasságig akart várni, amikor kiderült, hogy miért, a feleség nem örült…

Nem az állt a háttérben, amire számított...

Megosztom
Link másolása

A 27 éves nő, aki a Reddit, "S*ggfej vagyok?" fórumán osztotta meg nászutas történetét a throwaway_peen34 felhasználónév alatt.

Korábban a férj "régimódi" szemléletre hivatkozva rendszeresen elhárította a párja szexuális közeledését. Azonban a nászúton a nő megtudta az igazságot, és most azt kérdezi magától és az internet népétől, hogy párja hazudott-e neki.

A nő elmesélte, hogy csak hat hónapot randiztak, mielőtt összeházasodtak, és hogy a férj "régimódi" életvitele miatt, a házasságig vártak.

Azonban a nászúton kiderült, hogy nem a régimódi meggyőződés állt a dolog mögött, hanem valami egészen más.

A nászúton azonban a nő szembesült a ténnyel, miszerint újdonsült férjének mikropénisze van.

Miután megtudta a férj péniszének méretét, megkérdezte a Reddit népét, hogy szerintük az, hogy a férfi elhallgatta előle az igazságot, hazugságnak számít-e.

Vannak, akik szerint a méret nem lényeg, hanem az, hogy a férfi nem bízott benne annyira, hogy őszintén beszéljen.

A kommentelők közül sokan azt hangsúlyozták, hogy a probléma mélyebben gyökerezik, és bizalomhiányról van szó.

Forrás: Daily Mail


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


EGÉSZSÉG
A fiatal lány túlélte a tüdőrákot, most elmondja, milyen jelekre figyelj, mi utal először a betegségre!
Mire Aurora betegségét felfedezték, a rák már a nyirokcsomókra is átterjedt.

Megosztom
Link másolása

A fiatal amerikai lány, Aurora Lucas 2021 augusztusában kezdett el mellkasi fájdalmat érezni, ám akkoriban csak a stressz mellékhatásának könyvelte el.

Elfoglalt volt. Nemrég költözött Chicagóba, hogy új tanári állást kezdjen, és a doktori programjának második évében járt. De, amikor a fájdalom nem múlt el, és köhögés, fáradtság és hátfájás jelentkezett nála, elment a sürgősségire.

Soha nem gondolta volna, hogy azt a diagnózist hallja, amely végül három hónappal az első kórházi látogatás után érkezett. Előrehaladott tüdőrákja volt - 28 évesen. Aurora soha nem dohányzott.

Gyógyulása után a most 31 éves Aurora a TikTok-csatornáján közzétett videóban számolt be a hosszas folyamatról, mire megérkezett a diagnózis és hogy mik voltak az első intő jelek, amikre felfigyelt.

„Az ijesztő az, hogy ez egy rejtett betegség, csak sokkal később, a harmadik vagy negyedik stádiumban diagnosztizálják, és általában elég agresszív”

-mondta a lány.

Mire Aurora betegségét felfedezték, a rák már a nyirokcsomókra is átterjedt, és a harmadik stádiumba sorolták. Az ebben a stádiumban diagnosztizált tüdőrákosok körülbelül 37 százaléka él a diagnózist követő öt évig.

A tünetek közé tartozott a mellkasi fájdalom, a tartós köhögés és a hátfájás. Emellett olyan mértékű fáradtság is kialakult nála, hogy abba kellett hagynia a vezetést, mert attól félt, hogy elalszik a volánnál.

Röviddel ezután időpontot kért háziorvosához, aki csupán azt javasolta neki, hogy egyen egy kis mézet a köhögésére.

Körülbelül egy héttel később a mellkasi fájdalmai nem enyhültek, ezért kórházba ment. Az orvosok felvételt készítettek a mellkasáról, és azt feltételezték, hogy talán fertőzés vagy tuberkulózis lehet.

Mivel a lány biztosítása nem fedezte a további vizsgálatokat, az orvosok hazaküldték. Három héttel később visszatért a sürgősségi osztályra, mert a köhögés egyre rosszabb lett, és alig tudott beszélni.

2021 decemberében új biztosítása lett, aminek köszönhetően megkapta a megfelelő vizsgálatokat. Öt napon belül tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Két kemoterápiás kezelést és 30 napos sugárkezelést javasoltak neki. A kezdeti kezelések óta pedig folyamatos gyógyszeres kezelést is kap mind a mai napig.

„Bármikor előfordulhat, hogy a gyógyszer nem tartja kordában a rákot, és visszatér”

-meséli Aurora.

A továbbra is jelenlévő aggodalom ellenére aktív, mozgalmas életet él. Közösségi oldalain pedig igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres orvosi szűrések fontosságára, mivel sokaknál a tünetek csak akkor jelentkeznek, amikor a betegség már nagyon előrehaladott állapotban van.

@aurorainnalucas What were your lung cancer symptoms? @LungCancerFoundation #LivingWithLungCancer #cancer #lungcancer #efgr #cancerstage3 #lungcancersymptoms #cancerawareness #nsclc ♬ original sound - Aurora 'Inna' Lucas

Via


Megosztom
Link másolása

EGÉSZSÉG
Sokkoló: az orvosok nem hittek neki, ezért 12 évig volt fogamzásgátló spirál a nő vastagbelében
Az eszköz átszakította a nő méhét, és csak egy autóbalesetnek köszönheti, hogy ezt észrevették az orvosok. Évek át járt különböző súlyos panaszokkal nőgyógyászhoz, de mindig elhajtották.

Megosztom
Link másolása

A mindössze 29 éves Daniella Hampton története egészen elképesztő. Egy elveszettnek hitt fogamzásgátló spirált találtak most a nőben - ráadásul a vastagbelében.

Daniella Hampton 2009-ben méhen belüli eszközt helyeztetett fel magának fogamzásgátlás gyanánt, de hat héttel később egy vizsgálat során közölték vele, hogy az kiesett.

Daniellát végbéltájéki fájdalmak gyötörték, de aggodalmát, hogy az implantátum még mindig benne van, az orvosok elhessegették mondván, ez nem lehetséges.

Csak ultrahanggal vizsgálták meg, az pedig nem mutatott ki semmit.

A 29 éves lány nem örült, hogy éveken át elhajtják a komolytalannak bélyegzett problémájával az orvosok, de kitartott amellett, hogy a spirál biztos a testében maradt.

A 12 év során aztán erről megfeledkezhetett, mert mind mondta,

kilenc évig aktívan próbálkozott teherbe esni, mindhiába.

Egész idő alatt tudtán kívül benne volt a fogamzásgátló.

Az orvosok csak akkor fedezték fel, amikor Daniella 2021 áprilisában autóbalesetet szenvedett. Az ekkor készített röntgenfelvétel kimutatta, hogy a réz fogamzásgátló eszköz a vastagbelében van. Az eszköz átlyukasztva a méhét jutott el oda, ahová nem kellett volna.

A spirált műtétileg eltávolították, ami megkönnyebbülés volt a nő számára.

Három évvel később, idén áprilisban végül második fiát, Champion Hamptont is megszülte. A 29 éves lány a Facebookon osztott meg röntgenfelvételeket ezzel a szöveggel:

"Bízzatok a testetekben, hölgyeim. Mindig is tudtam, hogy ez bennem van, csak nem tudtam bebizonyítani."

Daniella, aki a Louisiana állambeli New Orleansban él, azt mondta, kicsit a bújócskára hasonlított ez az egész történet, mintha kergették volna egymást a fogamzásgátló eszközzel. Számára elég traumatikus volt ez a 12 év, idézte a The Sun.


Megosztom
Link másolása


EGÉSZSÉG
A hatékony kullancsriasztó növény - ezt ültesd a kertbe, kend a hajlatokba a vérszívók ellen
Tombol a kullancsszezon, ráadásul a vérszívók igen nagy számban keserítik meg idén a mindennapjainkat. Van egy növény, aminek a szagát viszont nem viselik el. Titkos fegyver lenne?

Megosztom
Link másolása

Alapvetően egy kullancs csípése nem okozna gondot. A vérszívó jön, beledugja az ember vagy az állat bőrébe a szájszervét, jól lakik a vérével, aztán tovább áll. Igen ám, de a 25 ismert kullancsfaj jó része több kockázatos betegséget is terjeszt.

Nem minden kullancs fertőzött ezekkel a világon, de jó elkerülni velük az oroszrulettet.

A kis pókfélék erdőkben, parkokban, réteken és kertekben is előfordulnak. Ráadásul a globális klímaválság miatti enyhe teleknek köszönhetően évről-évre egyre többen vannak, és

már olyan fajokkal is találkozni Magyarországon, amelyek eddig csak egzotikusabb területeket kedveltek.

A Hyalomma marginatum fajtából egyre többet találnak itthon is, ő terjesztheti a krími-kongói vérzéses láz vírusát is.

Más kullancsok a Lyme-kórt vagy az agyhártyagyulladás bizonyos fajtáit terjeszthetik, amelyek maradandó szövődményekkel járó betegségek. Jobb tehát résen lenni.

Ma már számos megelőző oltás létezik ezekre a betegségekre, amelyek csökkentik a tünetek kialakulásának kockázatát vagy épp lefolyásuk súlyosságát. Emellett kullancsriasztók és -irtók is elérhetők, ha esetleg nincs lehetősége az embernek gyöngytyúkot tartani - ez az állat ugyanis előszeretettel nassolja a kullancsokat.

A kullancsriasztók általában valamilyen vegyszerek, azok mellékhatásait sokszor kerülni próbálják az emberek.

Van egy természetes megoldás arra az esetre, ha valaki szeret mondjuk mezítláb sétálni a kertben.

A muskátlifélék jelenthetik a megoldást - ennek a hazánkban is kedvelt dísznövénynek ugyanis gyűlölik az illatát a kullancsok. Különösen egy közeli rokonától ódzkodnak nagyon.

Ez pedig a geránium vagyis a Pelargonium graveolens.

Érdemes ezt kiültetni egyre több helyre a kertbe, mert szúrós szaga távol tarthatja a kullancsokat. Egyfajta védőgátként erkélyeken is helye van.

Ha kirándulunk, már érdemesebb a geránium kivonatát magunkkal vinni, a legtöbb esetben a geraniol tartalmú növény illóolaját teszik a riasztószerekbe, ezzel otthon is lehet játszani - alkoholban oldott, kitűnő minőségű illóolaj kerülhet a hajlatokba.

Permetezhetjük ezzel például a bokát, a vádlit vagy a combot.

A kullancs elől ezekkel egyrészt elfedjük a bőr természetes szagát, másrészt el is riasztjuk a számára büdös, számunkra kellemes virágillattal.

Plusz tipp, hogy kiránduláskor megfelelő ruházatot válasszunk az erdők-mezők bóklászásához. Célszerű világos színű ruhát viselni, amely eltakarja a lábat és a karokat. Érdemes kalapot viselni, zoknit és zárt cipőt.

Kirándulás után egyébként ne felejtsük el alaposan ellenőrizni az egész testet, ha potenciális kullancsotthonban túráztunk. Ha kullancsot találunk magunkon vagy társunkon, azt a lehető leggyorsabban el kell távolítani csipesszel.

Ha bármilyen fura, aggasztó tünetet észlelünk, haladéktalanul fel kell keresni az orvost, ugyanis a kullancs által terjesztett betegségek annál könnyebben kezelhetők, minél előbb felfedezik.


Megosztom
Link másolása


EGÉSZSÉG
Komoly betegségek előjele lehet, ha nyáron bedagad a bokánk – Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni
Gyakran gondoljuk, hogy ez természetes jelenség, de nem érdemes félvállról venni a tüneteket.

Megosztom
Link másolása

Sokaknál a nyári hónapok velejárói a megdagadt bokák. És bár a probléma gyakori, nem minden esetben természetes.

Ez a jelenség ugyanis komoly betegségek jele is lehet.

Lehet, hogy csak a nagy meleg vagy a mozgásszegény életmód miatt küzdünk ezzel a problémával, de ha a duzzanat pár nap alatt nem múlik el, érdemes lehet vele orvoshoz fordulni.

Az Éva Magazin most összegyűjtötte, milyen betegségekre utalhat a tünet:

Visszérproblémák

A nagy hőség miatt kitágult vénák nehezítik a véráramlást, főleg a bokákban, így látható duzzanathoz, lábdagadáshoz vezethetnek.

Vesebetegség

A vesebetegség esetén jelentkező vízvisszatartás a duzzadt bokákon és egyéb testrészeken gyanús jel lehet.

Szívbetegség

A lábakon jól megfigyelhető duzzadás, dagadás a szívelégtelenség egyik jele lehet. Érdemes azonnal orvoshoz fordulni, amennyiben emellett légszomjat, mellkasi fájdalmat és fáradságot tapasztalsz.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat ez a tünet. Ám mindenképp érdemes kommunikálnod az orvosod felé, amennyiben ez rövid időn belül nem múlik el.

Terhesség

Sok nőt érint a terhesség alatti bokadagadás és szinte már természetesnek vesszük. Ha a tünetek azonban komolyra fordulnak, ebben az esetben is érdemes felkeresni orvosunkat.

Megosztom
Link másolása