GYEREK

„A legújabb kori történelem legrosszabb szülői” - az X generáció a támadások kereszttüzébe került a TikTokon

A Z generáció és a milleniálok szerint az 1965 és 1980 között született szüleik kioktatóak, középszerűek, Facebook-függők, és állandóan felhánytorgatják, milyen drága a gyereknevelés.

Megosztom
Link másolása

A Z generáció és a milleniálok továbbléptek a boomereken, és összefogtak, hogy felhívják a figyelmet az eddig csendesen a sarokban figyelő X generáció elviselhetetlenségére. Egyszerűen úgy jellemzik a saját szüleik korosztályát, mint akik mindegyik előző generáció tulajdonságaiból a legrosszabbat hozzák.

A düh és az elégedetlenség új hullámában fiatalabbak ezrei fordulnak X generációs szüleik ellen azok apátiája, közösségi médiafüggősége, érzelmi elérhetetlensége, szülői alkalmatlansága és az élettől teljesen elrugaszkodott hozzáállása miatt.

Az X-generációnak az 1965 és 1980 között születetteket nevezik, előttük jártak a Baby Boomerek (1946-1964) és utánuk jönnek a milleniálok (1981-1996). A közösségi médiát és TikTok-ot elárasztották azok a posztok és videók, melyek az X-eket szidják konzervativizmusuk és kioktató hozzáállásuk miatt. A fiatalok szerint ez a viselkedés azért is furcsa tőlük, mert közben épp azt nem sikerül megmutatniuk, mit és hogyan kellene jól csinálni.

„Az X generációs szülő rosszabb, mint a boomer vagy a milleniál, mert pontosan középen van, mindenféle értelmében középszerűen” - foglalta össze egy férfi az érzéseit egy videóban.

„A szüleim szerettek az orrom alá dörgölni minden költséget, amit a megélhetésemért kellett fizetniük. Például a tandíjamat, az egészségbiztosításomat, a számlákat, de még a fogszabályzóm árát is. Állandó panaszuk, hogy drága vagyok. Nos, a gyerekek drágák!”

- írják egymásnak elkeseredve a mostani tizen- és huszonévesek.

Másoknak is hasonló panaszaik vannak: „Az X generáció valószínűleg a legújabb kori történelem legrosszabb szülői csoportjaként fog bevonulni a történelembe. Túl sokat ígérnek, rengeteg elvárásuk van, és érzelmileg nem adnak eleget” - idézi a véleményeket a Daily Mail. - „A nevelési kudarcaikért pedig a technológiát hibáztatják, és nem saját szülői képességeket.”

Az X generáció gyerekei azt is nehezen viselik, hogy szerintük a Z-sek és milleniálok válasza az összes fontos kérdésre az érdektelenség. Sőt, nem állnak meg az érdektelenségnél, tesznek is, hogy a gyerekeik számára fontos ügyek elakadjanak. „Mindig érvénytelenítik a mi ügyeinket - különösen az éghajlatváltozással kapcsolatban” - panaszkodnak a posztjaikban sokan.

Megint mások kifejezetten a 'Facebook anyukákra' panaszkodnak, akik kiszolgáltatják a gyerekeik személyes adatait minden barátjuknak, néhány lájkért a gyerek összes drámájáról közvetítenek.

„Miért töltenek ezek az anyukák naponta órákat azzal, hogy a semmin civakodnak a Facebookon? Mintha ez lenne az egyetlen dolog, ami értelmet ad az életüknek.”


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GYEREK
Pszichológus az anyákról: „Nagyon sokan akár két órát is pörgetik naponta a social médiát”
Nagyon nem mindegy, hogy milyen tartalmakat fogyasztanak, és hogy tudatában vannak-e annak, hogy milyen hatással lehet ez rájuk.

Megosztom
Link másolása

A legtöbb nőnek van valami elképzelése a gyerekkérdésről, hányat szeretne, mi lesz a nevük, hogy néznek majd ki, hogyan fogja őket nevelni. Aztán persze a való élet ezzel nem foglalkozik, és a legtöbbször a közelébe se érünk annak, amit elképzeltünk.

A másik oldalról pedig ott van ez az anyaság nevű dolog, amiről mindenki folyton mondogatja, hogy milyen nehéz, de amíg a saját bőrödön nem tapasztalod, egyszerűen nem hiszed el, hogy ez tényleg brutál nehéz.

Ezekről a kérdésekről faggatták Kovács Orsolya, pszichológust az RTL Reggeli műsorában, ahol el is mondta, hogy sokan valójában nem készülnek fel az anyaságra, hiszen ez nem egy olyan dolog, amit tanítanának a nőknek. Pedig kéne. De persze a gyereknevelés esetében főleg, mindig ott vannak az elvárások, amit vagy a külvilág vagy mi magunk támasztunk magunk felé, és amiknek borzasztó nehéz kevés tudással megfelelni.

Mint mindig, ebben az esetben is nagyon fontos beszélni az érzéseinkről, és dolgozni velük.

Ha valami nem alakul vagy alakult úgy, ahogy szerettük volna - legyen az terhesség, szülés vagy maga a gyereknevelés - érdemes kimondanunk, és megbirkóznunk azzal az érzéssel, hogy ez bizony nem volt jó.

A pszichológus azt is elmondta, hogy sok anya a közösségi médiában keresi a válaszokat, pláne mondjuk az első gyerekes anyukák esetében, ezért óriási felelősség, hogy ki mit ír le, na meg, hogy mit olvasunk el.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása

GYEREK
Dallos Bogi megmutatta a terhespocakját – gyönyörű kismama, csak úgy ragyog
Puskás Petivel repesve várják a baba érkezését.
Sassy - sassy.hu
2023. május 22.


Megosztom
Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy az ismert énekes-zenész sztárpárnak gyermeke lesz.

Puskás Peti és Dallos Bogi ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy babát várnak:

háttérszín kiemelés

„A világ legboldogabb emberei vagyunk, mert szülők leszünk. Nagyon várunk kisbabánk”

Bogi ezután részt vett a Petőfi TV egyik műsorában is, ahol elárulta, hogy gyerekként sokan szekálták magassága és testalkata miatt, de azóta sikerült megszeretnie saját magát, és ebben sokat segített neki férje, Puskás Peti.

Azóta megmutatta kerekedő pocakját, és azt is elárulta, milyen nemű lesz a gyermekük.

A folytatásért kérjük, lapozz:Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Cuki videón a havat lapátoló totyogó, akit semmi sem állíthat meg
Szuper aranyosan és lassan áll fejre a nagy munkában, de ez sem zavarja meg, miután apja egy mozdulattal talpra állítja, ugyanúgy folytatja.
Sassy - sassy.hu
2023. május 19.


Megosztom
Link másolása

Vicces videó kering a neten, amiben egy 1-2 év közötti kisfiú éppen segít az apukájának havat lapátolni.

Ezek a kis totyogósok amúgy is úgy néznek ki ennyi réteg ruhában, mint a Michelin-gumiemberke. Ráadásul még alapból bizonytalan kicsit a járásuk, ezek a vízálló, meleg overálok pedig egyáltalán nem könnyítik meg a dolgukat.

A kisfiúnak azonban ez mind nem szegi kedvét, egy gyerekekre méretezett hólapáttal - ami még így is túl nagy neki - minden erejét bevetve próbálja arrébb tolni a fehér havat, míg mellette az apukája érdemben el is végzi a munkát.

Látszik a küzdelem, ahogy a kisfiú próbál talpon maradni a csúszós felületen, a rengeteg ruhában, miközben tolja a lapátot, ám az egyik pillanatban egyszer csak előre dől, és gyakorlatilag lassított felvételben konkrétan fejre áll.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra és a videóra, lapozz!Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Tóth Gabit sokkal jobban megviselte ez a sok változás az életében, mint azt sejtette volna
„Belepusztulok, hogy nem hiányzom neki” – érzelmes, lelkeket megérintő posztban számolt be az énekesnő az elmúlt napok eseményeiről.
Sassy - sassy.hu
2023. május 22.


Megosztom
Link másolása

Több változás is történt Tóth Gabi és családja életében az elmúlt hónapokban.

Többek közt elköltöztek Szentendrére, és hatalmas munka volt a felújítás, azt gondolták, hamarabb beköltözhetnek a házukba.

„Megmagyarázhatatlan erő húz vissza a vidéki lét felé, és lelki szemeim előtt már csak egy olyan kép lebeg, hogy egy szép téli délelőtt én játszom Hannival a vidéki házunk nappalijában, az ablakon át látni a havas tájat, a kandallóban ropog a fa, és Krauszom készíti az ebédet...”

- írta akkor az énekesnő a blogjában.

De a legnagyobb változások a kislányával kapcsolatosak.

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása