GYEREK

„A legújabb kori történelem legrosszabb szülői” - az X generáció a támadások kereszttüzébe került a TikTokon

A Z generáció és a milleniálok szerint az 1965 és 1980 között született szüleik kioktatóak, középszerűek, Facebook-függők, és állandóan felhánytorgatják, milyen drága a gyereknevelés.

Megosztom
Link másolása

A Z generáció és a milleniálok továbbléptek a boomereken, és összefogtak, hogy felhívják a figyelmet az eddig csendesen a sarokban figyelő X generáció elviselhetetlenségére. Egyszerűen úgy jellemzik a saját szüleik korosztályát, mint akik mindegyik előző generáció tulajdonságaiból a legrosszabbat hozzák.

A düh és az elégedetlenség új hullámában fiatalabbak ezrei fordulnak X generációs szüleik ellen azok apátiája, közösségi médiafüggősége, érzelmi elérhetetlensége, szülői alkalmatlansága és az élettől teljesen elrugaszkodott hozzáállása miatt.

Az X-generációnak az 1965 és 1980 között születetteket nevezik, előttük jártak a Baby Boomerek (1946-1964) és utánuk jönnek a milleniálok (1981-1996). A közösségi médiát és TikTok-ot elárasztották azok a posztok és videók, melyek az X-eket szidják konzervativizmusuk és kioktató hozzáállásuk miatt. A fiatalok szerint ez a viselkedés azért is furcsa tőlük, mert közben épp azt nem sikerül megmutatniuk, mit és hogyan kellene jól csinálni.

„Az X generációs szülő rosszabb, mint a boomer vagy a milleniál, mert pontosan középen van, mindenféle értelmében középszerűen” - foglalta össze egy férfi az érzéseit egy videóban.

„A szüleim szerettek az orrom alá dörgölni minden költséget, amit a megélhetésemért kellett fizetniük. Például a tandíjamat, az egészségbiztosításomat, a számlákat, de még a fogszabályzóm árát is. Állandó panaszuk, hogy drága vagyok. Nos, a gyerekek drágák!”

- írják egymásnak elkeseredve a mostani tizen- és huszonévesek.

Másoknak is hasonló panaszaik vannak: „Az X generáció valószínűleg a legújabb kori történelem legrosszabb szülői csoportjaként fog bevonulni a történelembe. Túl sokat ígérnek, rengeteg elvárásuk van, és érzelmileg nem adnak eleget” - idézi a véleményeket a Daily Mail. - „A nevelési kudarcaikért pedig a technológiát hibáztatják, és nem saját szülői képességeket.”

Az X generáció gyerekei azt is nehezen viselik, hogy szerintük a Z-sek és milleniálok válasza az összes fontos kérdésre az érdektelenség. Sőt, nem állnak meg az érdektelenségnél, tesznek is, hogy a gyerekeik számára fontos ügyek elakadjanak. „Mindig érvénytelenítik a mi ügyeinket - különösen az éghajlatváltozással kapcsolatban” - panaszkodnak a posztjaikban sokan.

Megint mások kifejezetten a 'Facebook anyukákra' panaszkodnak, akik kiszolgáltatják a gyerekeik személyes adatait minden barátjuknak, néhány lájkért a gyerek összes drámájáról közvetítenek.

„Miért töltenek ezek az anyukák naponta órákat azzal, hogy a semmin civakodnak a Facebookon? Mintha ez lenne az egyetlen dolog, ami értelmet ad az életüknek.”


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GYEREK
A Rovatból
Csinos, fiatal bébiszittert fogadott az anyuka, most mindenki hülyének nézi miatta
Szerinte nem is az a bosszantó, hogy az emberek azt hiszik, a férje megcsalná, hanem az, hogy teljesen alap az is, hogy a lány is benne lenne. Mintha nem is lenne más választása.
K.O. - sassy.hu
2024. február 12.


Megosztom
Link másolása

TikTokon jelent meg egy videó, amiben egy anyuka elkezdi azt ecsetelni, mennyire buta döntést hozott egy másik anyuka akkor, mikor egy 21 éves fiatal és csinos au pair-t, azaz bent lakásos, külföldről érkező bébiszittert fogadott.

„Ő [a bébiszitter] egy szuper dögös, Victoria's Secret szupermodell kinézetű, 21 éves, aranybarnára sült lány. Az anyuka viszont csak egy átlagos amerikai csinoska.”

– kezdte videójában.

Az említett anyuka azonban nem tűrte csöndben a vádakat, és egy saját videóban reagált, ahol elmagyarázta, miért is döntött úgy, ahogy.

Katie, az anyuka így kezdte a visszavágást, miután bevágta a fent említett részletet a videójába:

„Én vagyok az az átlagos amerikai nő, aki elég hülye volt ahhoz, hogy egy Victoria's Secret modellt alkalmazzon dadának.”

Ezután kifejtette, hogy többek között azért merte felvenni a lányt, mert például – kapaszkodj meg – megbízik a férjében. Érdekes indok, nemdebár?

„Igazából nagyon biztonságos, csodálatos kapcsolatunk van. Tudom, hogy nehéz elhinni” – mondta el.

Majd hozzátette, hogy nem szokása valakit a külseje alapján diszkriminálni.

„Tudom, hogy nagyon nehéz elhinni, mert most már én vagyok ez a nemkívánatos vén banya, értem én. De régen én is egy nagyon dögös 21 éves lány voltam. És rengeteg megbélyegzéssel és ítélkezéssel kellett megküzdenem az olyanoktól, mint te, akik azt hitték, hogy le akarok feküdni a pasiddal. Tisztázzunk valamit nagyon világosan. Csak azért, mert gyönyörű voltam és 21 éves, nem jelenti azt, hogy nős férfiakkal feküdtem le.”

Majd elmagyarázta, hogy sokkal fontosabbnak tartja, hogy a dadusuk kompetens legyen a belső tulajdonságai alapján, legyen energiája a két gyerekhez, és viselkedjen jól velük. És ezek sokkal jobban érdeklik, mint a lány külseje.

@whenkatiemetharry 😤 now whats YOUR take? Because something about this really rubs me the wrong way and it surprisingly has nothing to do with the connotation that my Husband would cheat. That literally ruffles zero of my very secure feathers 🙃 What DOES however bother me is this very much sounds like if the man wants to sleep with her then it’s a done deal as if the young woman in the equation has NO choice. Why do all these comments sound like ALL beautiful young women are game for sleeping with a married man ?!? Like wtf…and the reality is the type of person who would be more likely to fall into those toxic type of patterns has so much more to do with what’s going on on the INSIDE than what’s going on on the OUTSIDE. A persons energy, the way they treat my children and me, the way they interact with my husband are far more important and telling than the way they look. Does this make sense ? #momtok #aupair #hotnanny #cheatinghusband #hottake #twinmom #fyp #trending ♬ original sound - Katie & Harry

A leírásban arra is kitért, hogy egyébként nem is az az alapfeltevés idegesíti fel, hogy a férje tuti megcsalná, hanem az, hogy teljesen alap, hogy a lány is azonnal benne lenne. Mintha másképp nem is lehetne.

„Miért hangzanak ezek a hozzászólások úgy, mintha MINDEN gyönyörű fiatal nő hajlandó lenne lefeküdni egy nős férfival?!”

A hozzászólók között jó pár dadus is írt, akik elmondták, hogy soha eszükbe sem jutott lefeküdni a munkaadójukkal.

Ezt követően Katie még egy videót posztolt, amiben bikiniben látható, ugyanis kiderült, hogy azért eléggé megviselte, hogy átlagosnak nevezték.

„Próbálom feldobni magam, miután az internet azt mondta, hogy a férjem meg fog csalni, és elhagy egy 10 évvel fiatalabbért” – írta viccesen a videóhoz.

@whenkatiemetharry Replying to @Miss Goldieme trying to hype myself up after the internet told me my husband is gunna cheat on me and leave me for someone 10 years younger 💃🏽 🙃 • #momtok #trendingsound #momsoftiktok #hotnanny #aupair #cheatinghusband #hottake #fyp ♬ Never Lose Me - Flo Milli

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása

GYEREK
A Rovatból
11 gyereket szült 8 különböző férfitól, szerinte sokkal jobb a több apa, mint egyetlen egy
A magyarázata ugyan elég érdekes. A kommentelők persze nem kímélik, de a nő vicces válaszokkal teszi őket helyre.

Megosztom
Link másolása

Közel egy tucatnyi gyereket nevel egy Phi nevű nő, akit rengeteg kritika ért, mióta bevallotta, hogy a 11 gyereke 8 különböző apától született.

Elmondása alapján pedig jobb, mintha csak egy lenne. Bár a magyarázata elég sajátos.

Állítása szerint ugyanis, ha csak egy apukája lenne a gyerekeknek, és azzal bármi történne, akkor nem maradna ugyebár egy sem. Így viszont, ha a nyolc apuka közül mondjuk egy meghal, kettő meg csak eltűnik, akkor is marad még öt. Logikus, igaz?

@phieudoraa #answer to @kalasoo like duhhhh yall gotta do the math… #babydaddyproblems #babymamachallenge #babymamatiktok ♬ original sound - PhiPhi🍭

Phi elmondása szerint azonban ő jól megvan egyedül, ezért kizárólag baráti kapcsolatot ápol a nyolc édesapával. Tisztelik egymást, nem szólnak bele egymás dolgába, és szerinte ez jól is van így.

A kommentelők azonban nem kímélik a sokgyerekes édesanyát, és olyan kérdésekkel szekálják, minthogy mennyi gyereket tervez még, illetve hol keresi ezekhez az apajelölteket.

A nőt nem kell félteni, ezekre is vicces válaszokat adott, minthogy szeretne még 19 gyereket, hogy meglegyen a 30 vagy, hogy társkereső appon keresett apákat, de mivel az már kimerült, Facebook Marketplace-n és üres hirdetőtáblákon keresi a vállalkozó szellemű jelölteket.

Persze ennek ellenére is sokak szerint jobb lenne, ha fogamzásgátlót használna, vagy csak szimplán leállna ezzel a rossz szokással - merthogy ennyi gyereknél a hozzászóló szerint már szokásról lehet beszélni.

@phieudoraa Replying to @paulahanleylara ♬ original sound - PhiPhi🍭

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Sokkolta a hír a férfit, amikor kiderült, hogy 37 gyereke van
Ugyan a 62 éves férfi volt nős, mégsem született sosem gyereke. Legalábbis ő azt hitte.

Megosztom
Link másolása

A 62 éves Peter Ellenstein nagyon sokáig abban a hitben élt, hogy nincs családja. A férfi azonban az 1980-as '90-es években spermadonor volt, ugyanis pénzt szeretett volna gyűjteni egy színházi társulat indításához fiatalabb korában.

Aztán egy napon, 2017 októberében felbukkant az egyik biológiai gyermeke, aki Facebookon írt rá édesapjára. Azóta a férfi rádöbbent, hogy egészen pontosan 37 gyermeke született.

Az első üzenetről Peter egy interjúban elmondta, hogy örökre megváltoztatta az életét.

„Azt írta, hogy különös körülmények között küldött nekem üzenetet, de úgy véli, hogy talán én vagyok a biológiai apja. Annyira megdöbbentem, mintha derült égből villámcsapásként ért volna - odatartottam egy barátomnak, hogy olvassa el, aki szintén nem tudta elhinni. Üzenetet küldtem róla az akkori feleségemnek és a testvéreimnek, akik azon tűnődtek, hogy nem lehet-e átverés. De nem volt az. Visszaüzentem Rachelnek, és megbeszéltük, hogy még aznap este találkozunk, és csodálatos volt.” - mesélte.

„Megöleltük egymást és sírtunk, de azonnal megkedveltük egymást, és végül egészen a kora reggeli órákig beszélgettünk.”

Azóta lánya, Rachel segítségével Peter már 36 gyermekkel tartja a kapcsolatot az összesen 37 gyerekből.

„Három héttel később újra találkoztam Rachellel, és volt egy listája további 11 gyermekről, akiket megtalált. Aztán felmentem egy genealógiai oldalra, és minden hónapban találtam egy újabbat, szóval elkezdtem megkeresni az összeset.”

Peter eddig 34 gyerekével találkozott, és legalább egy tucatnyival rendszeresen tartja a kapcsolatot. Elmondása szerint álmaiban nem gondolta, hogy ez lesz abból, hogy ő egyszer anno pénzt akart keresni.

„Akkoriban a klinikán azt mondták, hogy az adományozás névtelen, bár beleegyeztem, hogy bármelyik utódom felkutathat engem orvosi vészhelyzet esetén - ha például szükségük lenne a csontvelőmre egy transzplantációhoz. Így hát elmentem, és többnyire elfelejtettem az egészet.”

A férfi nem bánja, hogy így alakult, elmondása szerint ugyanis az, hogy a biológiai gyermekeivel találkozhat, az egyik legjobb dolog, ami valaha történt vele. Rendszeresen jár családi vacsorákra, több gyermeke esküvőjén is részt vett, sőt az egyik fiával egy háromhetes európai körutazásra is elment.

A kapcsolattartásban egy privát Facebook-csoport segíti, amiben az összes gyermeke benne van.

Azt mondja, észrevette, hogy van bennük közös vonás, ugyanis mindegyikük szereti a társasjátékokat, a podcasteket és a szóvicceket.

Peter korábban volt már házas, és persze több párkapcsolata is volt, de saját családot sosem alapított. Talán nem is baj.

„Soha nem volt saját családom, és ez talán megkönnyítette a helyzetet, mert nem volt semmilyen kötődésem a biológiai családomhoz, amikor elkezdtem találkozni a donorgyerekeimmel. Ez nem ugyanaz a kapcsolat, mintha gyermeket nevelnél - némelyikükhöz nagyon közel állok, némelyikükhöz viszont kevésbé. A velük való kapcsolatom azon alapul, hogy ők mit akarnak tőlem.” - zárta mondandóját az egykor donor, ma boldog, 37 gyerekes apuka.

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása


GYEREK
Vírusként terjed a videó, amin egy influenszer megszoptatja húga babáját, hogy annak legyen ideje kicsit magára
A kommentekből kiderül, hogy habár sokan nem értenek ezzel egyet, sok esetben akár életmentő is lehet, ha valaki besegít a szoptatásban.

Megosztom
Link másolása

Anyának lenni a legjobb esetben is stresszes lehet, sok újdonsült anyuka küzd azért, hogy találjon magának egy-egy pillanatot, amikor kicsit magára fókuszálhat, és mondjuk elmehet pisilni vagy hajat mosni.

És ugyebár a család azért van, hogy támogassanak egy ilyen nehéz helyzetben, mégis

sokaknak fennakadt a szeme annak a videónak a láttán, amiben két nővér kicsit új értelmezést ad ennek a felvetésnek.

Emily Boazman nagyon örült, hogy kishúga, Kate is babát vár. Mivel ő maga már három gyermekkel büszkélkedhet, rendelkezik némi rutinnal a gyereknevelést illetően. TikTok-videójából pedig kiderült, hogy igyekszik is minél többet segíteni testvérének.

A felvételen jól látható, hogy

amíg testvére igyekszik nyugodtan megreggelizni, addig ő szoptatja meg testvére kisbabáját.

A húga közben azt mondja: „Már megetettem, egyszerűen imádja a mellbimbót”

Majd elmondják, hogy a babának elképesztően jó étvágya van: „Csak szopizni akar a nap 24 órájában, úgyhogy csak beugrottan és megetetem egy kicsit, hogy Kate az etetésen kívül más dolgokat is el tudjon intézni.”

@emilyboazman Would you, or have you nursed for someone before? #nursingformysister #wetnursing ♬ original sound - Emily Boazman

Nem meglepő módon a rövid videó hihetetlenül gyorsan elterjedt, és már több mint 1,7 millióan látták, azonban eléggé megosztotta a közönséget. A vita főleg arról folyt, hogy

vajon helyénvaló-e egy másik ember gyerekét megszoptatni.

Itt jó pár anyuka megosztotta, hogy segített már más anyáknak, akiknek gondjai voltak a szoptatással.

„Egyszer egy vadidegen babáját szoptattam meg a sürgősségi osztályon. Láttam a stresszt a szemükben, és megkérdeztem, segíthetek-e nekik.” - írta egyikük.

Egy másik elárulta, hogy küzdöttek a kislányuk tápszerrel való etetésével, amikor egy barátjuk felajánlotta, hogy segít nekik. Ők azt mondták: „A 2. babámat egy barátom szoptatta, amíg én fogorvosnál voltam, mert a baba nem fogadta el a cumisüveget.”

Egy harmadik pedig egy tragikus történetről osztott meg pár megható sort, ahol a nagymama egyszerre szoptatta a szomszéd gyerekét is, mivel az édesanyja sajnálatos módon elhunyt a szülés közben:

„A nagymamám szoptatta az anyukámat és a szomszéd kisbabáját is. Az apja csak akkor hozta át, amikor enni akart. Ő és az anyukám egész életükben a legjobb barátok voltak.”

És nyilván ezek az érvek nem győztek meg mindenkit, de sokan nyitottan álltak a sztorihoz:

„Nem tudom, hogy ez nekem való lenne-e, de ha másoknak beválik, szerintem nagyon jó látni, hogy az anyukák támogatják a egymást és a babájukat!”

Emily később egy videómontázst is készített arról, hogyan szoptatja testvére gyerekét, néha a sajátjával egyszerre.

@emilyboazman The slap at the end. But truly, this used to be such a normal part of culture, and now its considered weird. It truly “takes a village” and I think it’s so special to be able to feed my niece. #ittakesavillage ♬ Little Life - Cordelia

És gondoljunk csak bele, a segítség tényleg nagyon jól jön a babázós rész korai szakaszában, nem véletlen a mondás, miszerint egy egész falu kell ahhoz, hogy felneveljenek egy babát.

(Forrás: The Sun)


Megosztom
Link másolása