Chris Hemsworth magánséfje elmondta, hogyan diétázik a sztár, mióta Alzheimer-kockázattal diagnosztizálták
Chris Hemsworth Michelin-képzett privát séfje, Sergio Perera, közölte a világgal a hollywoodi sztár sokkoló étrendjét. A spanyol származású szakács, aki jó barátja Elsa Patakynak, Hemsworth feleségének, számos híres filmsztárral dolgozott már együtt, köztük van Tom Cruise és Leonardo DiCaprio.
Hemsworth az elmúlt 10 év során számos szerep kedvéért változtatott testsúlyán, legyen az tömegnövelés vagy karcsúsítás. Most pedig Sergio elárulta a színész kulináris titkait. Sergio Perera szerint a színésznek rengeteg fehérjére van szüksége a testépítéshez, és igyekszik mindig tiszta étrendet követni.
Az egyik különlegesség, amit a szakács említett, az egy hatalmas zöld saláta, amelyet Chris naponta elfogyasztott.
A napjait általában egy hatalmas zöld turmixszal kezdi, amelyben rengeteg zöldség, gyümölcs, diófélék, magvak, zsírok és tengeri só található. Ezután jön egy fehérjés snack, például joghurt bogyós gyümölcsökkel, chia maggal, mandulával és mézzel, vagy teljes kiőrlésű pirítóson tojással, Vegemite-val és avokádóval.
Edzés után Chris egy növényi fehérjével, jeges vízzel, BCAA-kkal és C-vitaminnal teli shake-et fogyaszt.
Az étrendváltás egyébként akkor kezdődött, amikor Hemsworth-nek kiderült, hogy hajlamos lehet az Alzheimer-kórra. Egy genetikai teszt során kiderült, hogy a színész két példányban is rendelkezik az APOE e4 génrel, ami növeli a betegség kialakulásának kockázatát. Ennek hatására Chris átdolgozta edzésprogramját és most nagyobb hangsúlyt fektet az agya egészségére.
Forrás: Daily Mail