Connect with us

Te is hamarabb kezdesz el készülni a karácsonyra, mint mások? Ez egy fontos dolgot árul el rólad

LIFE

Te is hamarabb kezdesz el készülni a karácsonyra, mint mások? Ez egy fontos dolgot árul el rólad

Mind ismerjük azokat az embereket, akik már november elején karácsonyi lázban égnek, és ennek megfelelően ki is dekorálják az otthonukat.


Épphogy megszoktuk, hogy ősz van, a plázák máris tele vannak égősorokkal, mikulásfigurákkal és girlandokkal. Nem is beszélve a rengeteg tévés és internetes reklámról, amelyek hol a karácsony varázsát hirdetik, hol pedig azt, hogy milyen ajándékkal tudjuk idén meglepni a szeretteinket. Na, és persze ott vannak azok a családtagjaink és barátaink, akik már ilyenkor teljes karácsonyi díszbe öltöztetik az otthonukat. Ha neked nincs ilyen ismerősöd, akkor pedig érdemes körbepillantanod: lehet, hogy te vagy az, akit kicsit túl hamar átjár a karácsony szelleme?

via GIPHY

Mi persze nem hibáztatunk érte, hiszen a karácsonyi hangulat – sőt, már a dekorálás hangulata – egyszerűen semmihez sem fogható. Az illatok, a színek, a játékosság és a melegség, amit a díszítés hoz, egy kicsit mindenkinek hiányzik a hideg, napsütésben szegény novemberi napokon. Ráadásul az, ha te is hamar kezded el a készülődést, valami fontosat is elárul rólad.

Steve McKeown, a hírességek lélekelemzője és a MindFixers oldal alapítója szerint ugyanis azok, akik az átlagnál korábban lesznek izgatottak a karácsony miatt és kezdik el kidekorálni az otthonukat vagy akár az irodájukat, boldogabbak azoknál, akiket nehezen jár át az ünnep hangulata.

Ennek okai nemcsak magában a dekorálás örömében keresendőek, hanem abban is, hogy az ilyen jellegű ünnepi készülődés segít a stressz feloldásában, a szorongás csökkentésében, illetve visszahozza a kellemes gyermekkori emlékeinket. És ez még nem minden!

A The Journal of Environmental Psychology által publikált tanulmány szerint azok, akik feldíszítik az otthonukat karácsony alkalmából, sokkal barátságosabbak és könnyebben megközelíthetőek. De azt is hozzáteszi, hogy közülük kerülnek ki a legjobb szomszédok, illetve, hogy ezek az emberek sokkal simulékonyabb természettel rendelkeznek.

via GIPHY

Mindez pedig egyet jelent: irány a legközelebbi hobbibolt, aztán pedig haza, hogy ünnepi díszbe öltöztesd a házat vagy lakást! Ráadásul, ha most elkezded, akkor sokkal több időd lesz tökéletesíteni az összhangot, és még a kreativitásodat is jobban kibontakoztathatod, mintha az utolsó pillanatban, az ajándékvásárlás őrületében kezdenél el kapkodni az égőkkel és girlandokkal.

Brightside
Címkép: Pexels/Tim Douglas

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel