GYEREK

Egy nő megkérte a testvérét, hogy ne vegyen bikinit a strandra, mert nemrég szült és nem érzi jól magát a bőrében

A meglepő kérés jól mutatja, mennyire irreálisak az elvárások a női testtel kapcsolatban nem sokkal a szülés után.

Megosztom
Link másolása

Egy nő megosztotta, hogy nővére nem rég adott életet kisbabájának, és szülés utáni teste miatt nem érezte komfortosan magát, így megpróbálta megkérni a testvérét, hogy ne vegyen bikinit a strandon.

Reddit-posztjában kifejtette, hogy nemrég családi nyaralásra ment férjével, lányával, szüleivel, nővérével, Rachellel, nővére fiával és nővére férjével, Adammel. A nyaralás alatt volt egy nap, amikor azt tervezték, hogy egy strandra mennek.

Mielőtt azonban elindultak volna, Rachel félrehívta őt, és arra kérte, ne vegyen fel bikinit és semmi olyat, ami túlságosan sokat mutat.

„Azt mondta, hogy mind ő, mind Adam nem érzik magukat a legjobban a szülés utáni testével kapcsolatban, és tényleg nem akarja felhozni a témát” - írta, amiből arra lehet következtetni, hogy Rachel férje többször is megjegyzést tehetett a nő várandós, majd szülés utáni alakjára.

A nő megértően végighallgatta testvérét, de közölte vele, hogy a saját bizonytalansága miatt ő nem hajlandó egész nap a strandon pácolódni úgy, hogy nem mehet be a vízbe. Illetve felhívta testvére figyelmét arra, hogy nem csak ők lesznek a parton, feltehetően még sok másik nőnek is látszódni fog a teste.

„Elmentünk a strandra, Rachel pedig egész nap egy roncs volt, és nem volt hajlandó velünk jönni. A szüleim most azt mondják, hogy [rosszul tettem], hogy nem vettem fel valamit, ami kicsit takar, de még nem gátol az úszásban, és hogy ha továbbra is fürdőruhát viselek, az tönkreteszi a kirándulást.” - írta.

Bár a nővér követelése irreális, nagyon jól mutatja, hogy a nők gyakran küzdenek a szülés utáni testük elfogadásával.

A bostoni Massachusetts General Hospital kutatói által végzett felmérés szerint

a 18 és 45 év között vizsgált 161 terhes, majd szülés után kérdezett nő közül 50% számolt be a arról, hogy elégedetlen a testével. Több mint 40% mondta, hogy a terhesség vagy a szülés utáni új külseje miatt önbizalomhiánya lett.

Hihetetlenül szomorú, hogy az említett Rachel hiába próbált megbékélni a szülés utáni testével, bizonytalannak érezte magát a külseje miatt, amit a jelek szerint csak súlyosbítanak a férje megjegyzései, amelyeket a terhessége alatt és még utána is tett.

Mind a terhesség, mind a szülés nagy életesemény, amely jelentős változásokat okoz egy nő testében. Ezek a változások a súlygyarapodástól a striák kialakulásáig nagyon változatosak lehetnek, és bár sok nőnél gyorsan helyreáll mondjuk a súlyfelesleg, a striáktól többé nem nagyon lehet megszabadulni.

Mindamellett az újdonsült anyákra szükségtelenül nagy nyomás nehezedik, hogy miután megszülettek a babáik, azonnal nézzenek ki úgy, mintha mi sem történt volna. Érdemes ilyenkor mindig arra gondolni, hogy ez az ember, egy életet növesztett odabent, ami egy egészen elképesztő csoda. Ugyanakkor óriási feladat.

Bár a közvélemény egyre elfogadóbb a szülés utáni női test változásával kapcsolatban, azért még mindig nagyon messze vagyunk attól, hogy elköszönjünk a testszégyenítéstől és az irreális elvárásoktól.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GYEREK
A Rovatból
Kínos: egy nő szülés közben jött rá, hogy exével és annak vajúdó feleségével kell osztoznia a szobán
Már az is elég rossz lehet, hogy ebben a helyzetben idegenekkel osztozni a szobán. De ha még pluszban kiderül, hogy nem is teljesen idegen, hanem egy ex...

Megosztom
Link másolása

Amikor Maddy Cifelli elképzelte, milyen lesz, mikor gyermeke születik, úgy gondolta, hogy szépen befekszik a kórházba a saját szobájába, ahol együtt lesz párjával, Codyval. De amikor vajúdni kezdett és megérkezett a kórházba, meglepetésszerű találkozásban volt része.

Cifelli nemrég felvett egy videót a kórházi ágyáról, ahol maszkkal az arcán látható, azonban nem is ez az érdekes, hanem a felirat, amit a videóhoz írt:

„Amikor az exed és a felesége ugyanabban a szülőszobában vannak.”
@madi_lane_ The hospital was too full for L&D at least we had a curtain😂🙌🏻 #fyp ♬ sound ni grace - BENGBENGMARCOS

Később a nő közzétett egy másik videót is, amiben elárulja a részleteket. Ebben elárulja, hogy nehéz és komplikációkkal teli terhességen van túl, így különösen odafigyeltek rá a kórházban.

„A kórházban teljes őrület volt, a sürgősségi osztály tele volt, a vajúdó- és a szülőszobák is zsúfoltak voltak. Először minden nagyszerű volt. Codyval megkaptuk a szobánkat. Nagyszerű volt, szó szerint elmondtam neki, hogy amikor legutóbb itt voltam, akkor egy szobán kellett osztoznom valakivel, és az egy borzalmas élmény volt, mert egész idő alatt csak ordított.” - mesélte.

„Aztán besétáltak, felvettük a szemkontaktust. Szerencsére volt köztünk egy függöny, de annyira kínos volt, hogy úgy éreztem, nem tudok beszélni.”

- folytatta.

@madi_lane_ Reply to @posey2010 #fyp ♬ Afterglow - Ed Sheeran

Később suttogva elmondta a férjének, hogy az exe lépett be a szobába, szerencsére azonban nem az exférje, akitől már van egy közös gyermekük, hanem egy régebbi, még középiskolás kapcsolata. Azért így is elég kínos.

A kommentekből kiderül, hogy jó páran éltek át hasonló szituációt, volt, aki rosszabbat is:

„A bátyám jelenlegi csaja és exe ugyanabban a kórházban szült, 2 ajtónyira egymástól, ugyanazon a napon. Mindkettőnek ő volt az apja.”

- írta az erős sztorit az egyikük.

„JAJ. A srácom exe volt a nővér, amikor én a kórházban voltam.” - írta egy másik.

Sokan pedig arról osztották meg a véleményüket, amivel mi is erősen egyetértünk, hogy egy ilyen helyzetben szobán osztozni egészen borzasztó dolog lehet, hála istennek, nálunk azért a kórházak legalább a szülés alatt garantálják a privát szobákat.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása

GYEREK
Vadiúj Porschét kapott szülési ajándékként az influenszer – szerinte minden nő ezt érdemelné
És ti mit kaptatok a gyerekszülés örömére?

Megosztom
Link másolása

Sok leendő anyuka kap ilyen-olyan ajándékot a várandóssága kapcsán, időnként még a szülés után is gondolnak az anyára, ám általában ezek csak babaruhák, egy csokor virág vagy valami más babás ajándék. Nem így történt ez azonban azzal a Kamille nevű influenszerrel, aki egy vadi új Porschét kapott férjétől.

Kamille egyébként énekesnő is, de TikTok csatornája alapján sokkal inkább fényűző életmódját hirdeti, amit ez a videó is jól mutat.

Az egyik videójában ugyanis azt láthatjuk, amint terhessége vége felé járva elmennek egy luxusautó kereskedésbe, hogy Kamille megkapja a szülési ajándékát.

Angolul erre ezt "push presentnek", azaz kitolási ajándéknak hívják.

Az üzletben természetesen nem csak az autót vehették át, kaptak virágot, ajándék kártyát, babajátékot és még alkoholmentes pezsgőt is.

Kamille a videóban azt is bevallja, hogy pocakja miatt már nehezen szállt be előző autójába, ezért is volt szükség a cserére, bár annak nem nevezhetjük, mert aztán hozzáteszi, hogy nem hajlandó lemondani előző luxusjárgányáról sem.

A videó alapján Kamille határozott elképzelése, hogy ő bizony megérdemli ezt az autót, sőt véleménye szerint mindenki ezt érdemelné.

„Olyan keményen dolgoztunk! Ez az új autó egy ajándékom, amiért egy egész új embert hozok a világra!”

Videója elképesztő sebességgel terjedt el, már több mint 1,9 millió megtekintésnél jár és persze több vicces hozzászólás is érkezett.

„Az én szülési ajándékom egy olyan gyerek volt, aki 2 éves koráig éjszakánként 5-7-szer ébredt fel” – írta az egyik ironikusan.

Egy másik aztán hozzátette, hogy szülés után egy párnát kapott, amire az volt írva, hogy „szuper anya”.

A videót itt lehet megnézni:

@kamilleofficial YASSSS!!! What I deserve! All thanks to God!! I’ve worked so hard & it’s a beautiful thing to enjoy the rewards. Baby push present yayyyyyyy #porsche ♬ original sound - KAMILLE

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása


GYEREK
20 évesen már 3 gyermekes anya volt, ezért gyakran belekötnek a kommentelők
Volt olyan hozzászóló, aki szerint nem volt jó ötlet gyerekfejjel gyereket vállalni, más meg azt kérdezte, hogy mind a három gyereknek ugyanaz-e az apja. A 21 éves tiktokker szerint ő gyereknevelésre termett.
Sassy - sassy.hu
2023. november 11.


Megosztom
Link másolása

Szülőnek lenni nagyszerű, ám időnként stresszel, nehézségekkel, folyamatos éberséggel és készenléttel járó feladat.

Különösen, ha több gyermekünk is van. Különösen, ha azok még kicsik, és nem el kell őket látni. És főleg, ha valakinek már 21 évesen három kisgyermeke van.

Vanity, egy külföldi vlogger, aki maga is nagy családból származik (tízen vannak testvérek), 18 évesen szülte első gyermekét, Greysont. A következő évben adott életet második gyermekének, Naliának, harmadik gyermeke, és húszéves volt, amikor megszületett a harmadik gyermeke, TJ.

A 222 éves, három gyermekes anya TikTokon osztja meg a gondolatait, érzéseit, a mindennapjaikban adódó kihívásokat. Arról is posztolt, milyen arcot vágott, amikor megtudta, hogy szülés után nyolc héttel újra terhes lett, és időnként válaszol a kommentelők kérdéseire is.

Akik azért kóstolgatják rendesen az életkora és a 3 gyerek miatt. Volt olyan hozzászóló, aki szerint nem volt jó ötlet gyerekfejjel gyereket vállalni, más meg azt kérdezte, hogy mind a három gyereknek ugyanaz-e az apja. Más meg azt írat, előbb férjhez kellett volna mennie, és csak azután gyereket csinálni.

Íme, egy nem túl kedves kommentelőnek adott válasz:

@mamavanityyy Replying to @Wrath ♬ original sound - 🤷‍♀️

Ezekre Vanity elég türelmesen válaszolgat.

A fiatal nőnek a meggyőződése, hogy arra született, hogy gyerekeket hozzon a világra és gondoskodjon róluk. Bár van szakmája, az anyaságot tartja fő hivatásának.
@mamavanityyy Mommy content..??? ❤️❤️❤️! #fyp ♬ original sound - Alpha Family


Megosztom
Link másolása


GYEREK
Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen komoly jelentősége van Katalin hercegné kék blúzának
A hercegné mellett korábban már olyan sztárok is viselték ezt a ruhát, mint Jenna Ortega, Olivia Rodrigo vagy Gwyneth Paltrow.

Megosztom
Link másolása

A brit királyi udvar mindig is híres volt arról, hogy ha kell, akkor komoly ügyek mellé is oda tudnak állni. Katalin hercegné legújabb megjelenésével is ezt bizonyította.

A hercegné ugyanis múlt hét pénteken egy élőben közvetített jótékonysági eseményen jelent meg egy különös kék szettben.

Vilmos herceg felesége egy Lisou blúzt viselt, amelyen mélykék alapon apró szivárványok is szerepeltek.

Ezzel a ruhával Katalin a legújabb Shaping Up nevű kezdeményezésére hívta fel a figyelmet. A projekt lényege, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek első öt évére, ami a legfontosabb életszakasz a fejlődés szempontjából.

A hercegné mellett korábban már olyan sztárok is viselték ezt a ruhát, mint Jenna Ortega, Olivia Rodrigo vagy Gwyneth Paltrow.

Katalin egyékbént egy beszédet is mondott az esten, és adományozásra buzdított mindenkit az üzenetével.

(via dresslikeadutchess.com)


Megosztom
Link másolása