3 hiba, amit könnyen elkövethetünk, ha Olaszországban járunk
Az olaszországi utazások során akad néhány buktató, amelyeket érdemes elkerülni ahhoz, hogy
Az olaszok büszkék kultúrájukra és hagyományaikra, és néhány turisták által elkövetett hiba érzékeny pontokra tapinthat.
Az olaszok számára szent a kávé. Ha késő délután egy cappuccino-t rendelsz, ne lepődj meg, ha néhány megemelt szemöldökkel találkozol. Az olaszok számára a cappuccino elsősorban reggelinél elfogyasztott ital, gyakran valamilyen édes péksüteménnyel, és úgy emlegetik, mint cornetto. Ha később a nap folyamán is innál egy kávét, maradj inkább egy erős eszpresszónál vagy macchiatónál, az lesz a megfelelő választás.
Az olasz pizza egyszerű és klasszikus. Ne lepődj meg, ha a helyi pizzériában furcsa pillantások érnek, amikor ananászt vagy ketchupot kérnél a pizzádra. Az olaszoknak az ananász a pizzán egyszerűen elfogadhatatlan. Ha valami édes-sós kombinációt keresel, próbáld ki a "pizza e fichi" -t, ami a pizzát és a fügét ötvözi. A ketchupot pedig helyettesítsd mezei paradicsomszósszal.
A carbonara az olasz konyha népszerű étele, és a sikere az eredeti recept egyszerűségében rejlik. A hagyományos carbonara csupán négy vagy öt alapanyagot tartalmaz, és a tejszín nem tartozik közéjük. A carbonara elkészítéséhez csak jó minőségű tésztára, pecorino sajtra, tojásra, frissen őrölt fekete borsra és guancialera van szükséged. A guanciale egy sertéspofából készült pácolt hús, amely segít az ízletes mártás elkészítésében. Tehát, ne kérdezd, hogy van-e tejszín a carbonarában, mert az eredeti recept anélkül egyszerű és ízletes. Hagyd csak, hogy az olaszok kibontakoztassák a kulináris varázslatukat!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Szóval, ha Olaszországban jársz, próbáld meg elkerülni ezeket a hibákat, hogy teljesen belemerülhess az olasz kultúrába és ízekbe, és igazán élvezd az utazást. Az olaszok nagyra értékelik, ha tiszteletben tartod hagyományaikat és ételkultúrájukat.
Forrás: Roadster