ÉLETMÓD

Örömhír: kisbabát vár Békefi Viki és Feng Ya Ou Ferenc, akik a Sztárban sztár leszek forgatásakor ismerkedtek meg

Még egy ultrahang felvételt is közzétettek a bejelentéskor.
Sassy - sassy.hu
2023. január 06.


Megosztom
Link másolása

Még csak nemrég derült ki, hogy Feng Ya Ou Ferenc és Békefi Viki egy ideje jegyben jár.

A pár máris újabb örömhírrel örvendeztette meg a rajongóikat.

Viki és Ferenc a Sztárban sztár leszek! során ismerkedett meg, és hamar egymásba szerettek. Kapcsolatuk is hamar szintet lépett.

Az örömhírt, hogy kisbabát várnak, a zenész jelentette be Instagramon, és egy ultrahangos fotót is megosztott.

A posztban az áll:

"Vége a titkolózásnak, KISBABÁNK lesz. Elmondhatatlanul izgatottan vártuk már ezt a pillanatot, hogy elmondhassuk a nagy hírt. Épphogy csak elkezdtünk róla beszélni, elkezdtük tervezgetni a jövőt és már kopogtatott is, hogy jönne. Így eldőlt, hogy 2023 lesz életünk legfontosabb éve. VÁRUNK!!!"

A joy.hu-nak adott interjújukból az is kiderült, hogy a lánykérést követően viszonylag gyorsan össze is házasodtak, ám eddig ezt is titokban tartották.


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Elköltöztem otthonról: a szüleim kertjében élek, és imádom!
Bár tény, hogy hangulatos a kis élettér, de azért sokak szerint problémás a helyzet.
Sassy - sassy.hu
2023. március 18.


Megosztom
Link másolása

A TikTokon vallotta be egy nő, hogy a szülei fészerében él, és nagyon szereti is ezt az életmódot.

Az Aniah nevű felhasználó láthatóan odáig van a kicsi helyiségért - írja a The Sun.

@aniahhhhwarne Reply to @delaney002 ♬ original sound - aniah

A legjobb dolognak azt tartja ebben, hogy nem kell lakbért fizetnie, a szülei állják a számlákat, neki pedig csak a tandíj előteremtésével kell foglalkoznia.

A fészer amúgy egy tényleg hangulatos hátsó kertben van, külön bejárattal, de a szülei házán keresztül is be tud jutni.

A kis lakóhelyiségben van asztal, TV, ágy, hűtő, növények és egy nagy tükör is többek között. A legnagyobb hiányossága az, hogy fürdő és konyha csak a szülői házban van.

A kommentelők többsége irigyli ezt a hippi életmódot.

"Wow, én is így szeretnék élni" - írta az egyik hozzászóló.

Persze volt, aki megjegyzést tett a "lakbérmentes" lakhatásra.

"Nyilván nem kerül semmibe, ha anya és apa állja a számlákat"

- mutatta rá az egyik kommentelő.

Illetve egyesek szerint a szülők bánnak kutyaként a gyerekükkel, de a lány ragaszkodik ahhoz, hogy az ő döntése volt a "kiköltözés".


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
ÉLETMÓD
A Rovatból
Ezzel a technikával alszanak el a katonák két perc alatt
Sokszor már az elalvás is kész rémálom. De van egy módszer, amivel szinte azonnal el lehet aludni. Hogyan? Olvass tovább.

Megosztom
Link másolása

Egy csomó tanács létezik arra, hogy megkönnyítse az esti elalvást, a mézes tej lassú kortyolgatásától kezdve a bárányok számlálásáig, de a hard core rosszalvók ezekre csak legyintenek.

Van azonban egy technika, amit még érdemes kipróbálni, mielőtt rászoknál az altatókra.

A módszer nem új, de jó ideig csak az amerikai hadseregben használták. Leírása még 1981-ben jelent meg a katonaság oktató könyvében, melynek címe Pihenés és győzelem volt. Sokat ígérő cím.

Mivel a katonáknak eléggé szokatlan helyeken és körülmények között kell kialudniuk magukat, fontos volt egy olyan módszer kidolgozása, ami nem teszi őket kábává másnap (vagy néhány óra múlva, attól függ, mi a feladat éppen), viszont elég kipihentek lesznek ahhoz, hogy a bevetések sikeresek legyenek. Ha nekik bevált, neked is segíthet.

De hogyan is működik ez az egész?

Nem azzal kezdődik, hogy sötétítsd le a szobát, legyen megfelelő a hőmérséklet és kényelmes a fekhely, még csak arra sem biztat, hogy lefekvés előtt fél órával ne olvasgass az interneten.

Ehelyett a következő dolgokat kell tenned:

- Először is lazítsd el az arcod összes izmát, az állkapcsodat, a nyelvedet és a szemed körüli részt is. Igen, azt, amit most is ráncolsz.

- Ezután engedd le a vállaidat, lazítsd el a felkarodat, majd az alkarodat, először az egyik, majd a másik oldalon.

- Végül egy kilégzéssel lazítsd el a mellkasodat, aztán lassan haladj lefelé a combod és a lábad többi részének ellazításáig.

Ezek azok a fizikai lépések, amelyekkel ez a relaxációs technika jár.

A következőben az állandóan pörgő agyadat kell lecsendesíteni. Összesen 10 másodpercet szánnak arra, hogy teljesen kitisztuljon az elméd.

Ehhez három lehetséges úton juthatsz el, mindenkinél más működik:

- Képzeld azt, hogy egy csónakban ülsz, és semmi nincs körülötted, csak a víz és a tiszta, kék égbolt.

- Képzeld magad egy teljesen sötét szobába, ahol egy fekete bársony függőágyban ringatózol.

- Mondogasd magadnak 10 másodpercig, hogy "ne gondolkodj, ne gondolkodj, ne gondolkodj".

És pillanatokon belül elalszol.

A módszer némi gyakorlást igényel, de akik kipróbálták, azok 96%-a hat hét gyakorlás után úgy aludtak, mint a bunda.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

ÉLETMÓD
16 jel, hogy a szüleid keményen és folyamatosan kritizáltak téged
Minél több állítás igaz rád, annál aggasztóbb a helyzet.

Megosztom
Link másolása

Az, ahogyan egy emberrel a szülei bántak gyermekkorában, akár egész élete során elkíséri. A gyakori kritika az élet korai szakaszában nem csak megnehezíti az egészséges önbizalom és önértékelés kialakulását, hanem akár meg is akadályozhatja.

Ha valaki erősen kritikus szülő mellett nő fel, annak hosszú távú hatásai lehetnek az életére, a személyiségének fejlődésére.

Az alábbi 16 jel kutatásokon és pszichoterapeutaként végzett megfigyeléseken alapul.

1. Nem bízol eléggé önmagadban

Az állandó kritika már korán azt a benyomást kelti benned, hogy amit gondolsz, érzel vagy teszel, az nincsen rendben. Emiatt gyakran küzdesz önbizalomhiánnyal.

2. Nehezen vállalkozol új dolgokra

Az önbizalomhiány és az alacsony önértékelésed miatt nehezen fogsz új dolgokba vagy vállalsz kockázatot. Inkább biztosra mégy, csak nehogy véletlenül kudarcot vallj.

3. Ha hibázol, az sokáig kísért

Ha esetleg hibázol, úgy érzed, az a hiányosságaidat igazolná. Még egy egyszerű hiba miatt is kísértenek a korábbi kudarcok, az önértékelésed pedig mélyrepülésbe kezd.

4. Hajlamos vagy a maximalizmusra

És nem pozitív dolog hajt, hanem az attól való félelem, hogy elszúrod, és "kiderül, hogy nem vagy elég jó".

5. Hosszú időbe telik egy-egy feladat elvégezése

Mivel rettegsz attól, hogy esetleg hibázol, hosszú időt vesz igénybe akár egy e-mail megírása is, nemhogy egy dolgozat elkészítése. Az is árulkodó jel, ha folyton lecsúszol a határidőkről.

6. Sűrűn kérsz elnézést

Aki folyton elnézést kér apróságokért is, állandóan bocsánatkéréssel vezeti fel vagy fejezi be a mondanivalóját, azt gyermekkorában valószínűleg sűrűn leteremtették a szülei vagy éppen őt hibáztatták mindenért.

<

7. Gyakran veszel fel védekező álláspontot

Az állandó mentegetőzés is a gyerekkori élményekre nyúlik vissza. Már egészen kis korodban meg kellett tanulnod, hogy figyelj a lehetséges támadásokra ahhoz, hogy kivédhesd őket. A védekező reakció a barátokat vagy a partnert zavarhatja.

8. Nehéz elhinned, hogy az emberek önmagadért kedvelnek

Hiába biztosítanak a szeretteid, barátaid arról, hogy szeretnek, hiába fejezik ki ezt, legbelül mégis kételkedsz bennük? Akkor téged gyakran kritizáltak a szüleid. A helyzet akkor lehet igazán nehéz, ha a szüleid egymásnak ellentmondó reakciókkal zavartak össze: ha például az egyik pillanatban kedvesek voltak veled, majd hirtelen rádförmedtek valamiért.

9. Nem tudod megfelelően kezelni a dicséretet és a bókokat

Ha valaki valami kedveset mond neked, hárítasz és valamilyen negatív megjegyzéssel tompítod vagy ellensúlyozod. Például megdicséri valaki a ruhádat, te pedig rávágod, hogy tudod, hogy nem egy szerencsés színválasztás, de neked jól áll. Vagy azonnal rávágod, hogy már X éve vetted, csak eddig nem tudtad hordani, mert kövér voltál. Akit a szülei folyton kritizáltak és hibáztattak, az akaratlanul is megpróbál semlegesíteni minden pozitív és építő megjegyzést.

10. Társas helyzetekben szorongás gyötör

Mivel nem bízol mások pozitív megítélésében, gyakran félsz attól, hogy kritizálni fognak. Szorongás fog el, hogy esetleg kínos helyzetbe kerülsz a munkahelyeden, valami nem odaillőt teszel vagy mondasz nyilvános helyzetben, esetleg attól fész, hogy butának tűnsz, amikor másokkal beszélgetsz.

11. Kemény önkritika jellemez

Szüleid kritikája lesz a belső hangod. Figyelj arra, hogyan beszélsz magadról. Ha gyakran teszel magadra negatív megjegyzéseket, akkor ez is egy árulkodó jel.

12. Hajlamos vagy a depresszióra

Egy idő után a pszichét megviseli az az érzés, hogy "nem vagy elég jó". A rossz hangulat és az önutálat lehúz, és akár depresszió is kialakulhat.

13. Hajlamos vagy másokkal szemben is kritikusan fellépni

Ha sokat hibáztattak gyermekkorodban, akkor később te is könnyen "bűnvadásszá" változhatsz. Ha könnyen csúszik ki a szádon a kritika másokkal szemben, és gyakran látsz másokat negatívan, úgy, hogy csak a hibáikra összpontosítasz, akkor az annak a jele lehet, hogy a szüleid nem bántak veled kesztyűs kézzel.

14. Feszült kapcsolatod a testvéreddel

Sajnos a szülők viselkedése gyakran nyomja rá a bélyegét a testvéri kapcsolatokra. Ha nem bíztok egymásban és (minden különösebb ok nélkül) kritikusan álltok egymáshoz, az gyanús.

15. Gyakran túlgondolsz dolgokat

Az önbizalomhiány úgy is jelentkezhet, hogy gyakran tépelődsz azon, hogyan kellen valamit megcsinálni, hogyan kellett volna megtenni, jellemző rád a gyakori önelemzés, túl sokat agyalsz.

16. Úgy érzed, hogy bizonyítanod kell

Mivel apjáraton az az érzésed, hogy nem vagy elég okos, szép, sikeres, gazdag stb. azzal próbálsz bizonyítani, hogy például keményen dolgozol.

A cikk szerzője szerint következetes gyakorlással új szokásokat alakíthatsz ki, hogy búcsút inthess ezeknek a reakcióknak. Mi úgy véljük, érdemes szakemberrel - pszichológussal, pszichiáterrel - konzultálnod és szakmai segítséggel feldolgozni a traumákat, illetve dolgozni magadon.

Forrás: Psychology Today

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

ÉLETMÓD
Úgy érzed, megrekedtél? 7 jel, hogy valóban változtatnod kell
Megrekedtél a mindennapokban? Káosz az életed? Itt az ideje változtatni!

Megosztom
Link másolása

Néha megrekedünk vagy úgy érezzük, hogy az életünk nem a jó irányba halad. Amikor ilyen történik velünk, változásra van szükségünk.

Íme 7 jele annak, hogy ideje felrázni a status quót:

1. Régen volt már, hogy új dolgok iránt érdeklődtél vagy hogy új barátokat szereztél

Az emberek jobban érzik magukat, ha fejlődhetnek. Ha az elmúlt hat hónapban nem alakítottál ki új érdeklődési kört vagy nem szereztél új barátot, akkor itt az idő, változtass!

Ha foglalkozunk magunkkal, az mind egyénileg, mind a kapcsolataink szempontjából előnyös lesz (hiszen a kapcsolatok attól fejlődnek, hogy a partnerek felveszik egymás érdeklődési körét).

2. Tartósan kaotikusnak érzed az életed

Állandóan kaotikusnak érzed, ahogyan dolgozol, étkezel, a pénzedet költöd vagy az idődet töltöd, vagy ahogyan a háztartásodat vezeted? Ha a mindennapi életviteled állandóan kaotikusnak tűnik, az annak a jele, hogy egyszerűsítened kell!

3. Nem élvezed a családoddal töltött időt

Mind a romantikus kapcsolatokban, mind a szülői szerepvállalásban, eljön az idő, amikor rosszabbra fordulnak a dolgok és általában ezt a tipikus mintát követik: A pozitív kötődésetek erodálódik, majd a problémás viselkedés fokozódik. Ha a pozitív kötődésed elkezdett erodálódni a családtagokkal vagy akikkel együtt élsz, akkor itt az ideje lépéseket tenni! Végezzetek több szórakoztató, újszerű és kihívást jelentő tevékenységet együtt.

4. Úgy érzed, mintha az idő homályosan vagy túl lassan telne

Amikor számunkra új dolgokkal kezdünk el foglalkozni, például új kihívást vállalunk, akkor általában az időt is máshogy érzékeljük. Ha újra és újra ugyanazokat a dolgokat csináljuk, akkor az idő vagy olyan érzést kelthet, mintha homályosan telne (mint, amikor az élet kaotikus), vagy mintha túl vontatottan haladna (mert unatkozunk).

5. Van hobbid, amivel hónapok vagy évek óta nem foglalkoztál

Szereted a regényeket, de már három éve nem olvastál egyet se? Szereted a paintballt, de évek óta nem voltál? Szereted a szaunát az edzőteremben, de már hat hónapja nem használtad, pedig hetente többször is jársz edzőterembe?

Ha soha nem jutsz azokig a dolgokig, amelyeket amúgy egykoron élveztél, akkor valószínűleg inkább az energia vagy a szervezettség hiánya lehet a háttérben, mintsem az idő. Ahelyett, hogy mindig a munkát és a teendőket helyeznéd előtérbe, ma húzz egy váratlant és foglalkozz valami olyannal, ami igazán boldoggá tesz és meglátod, mi történik. Hidd el, nagy lökést ad majd az energiádnak, lelkesedésednek vagy kreativitásodnak.

6. Mindig ugyanúgy közelíted meg a munkafeladatokat

Ha a munkád során nem változnak a feladatok, akkor van rá esély, hogy fix rutinokat alakítottál ki, és most már mindig így kezdesz neki az egyes feladatoknak. Még egy rendszeresen elvégzett munka esetében is megpróbálhatod valahogy új módon megközelíteni azt. Keress új erőforrást! Dolgozz együtt valaki újjal! Tanulj meg egy új készséget! Így még a rendszeres feladatok is lehetőséget nyújthatnak a fejlődésre, anélkül, hogy további teendőkkel terhelnéd magad.

7. Mindennap végén úgy érzed, nem tettél semmi értékeset

Megvan az az érzés, amikor nap végén elégedetten dőlsz hátra a kanapén, és tudod, hogy ma mindent megtettél, ami tőled tellett? Nem kell nagy dolgokra gondolni, de ha például, számodra fontos a lelkiismeretesség, figyelj oda, hogy a nap végén elmondhasd, ma lelkiismeretesen oldottad meg, amit csak tudtál. Ha értékeled, hogy szerető vagy kedves vagy, tettél-e ez alapján bármit? Ha értékeled a kreatív problémamegoldást, tettél-e ilyet?

Ha a cselekedeteink és az értékeink nincsenek összhangban egymással, az azt az érzést kelti, hogy az életünk összességében nincs a helyén. Ezzel szemben ha értékeink szerint cselekszünk, az egy könnyű módja annak, hogy újra a helyes úton érezzük az életünket.

Ha változásra van szükségünk, rengeteg olyan mód van rá, amely nem jár a mindennapok felrobbantásával vagy nagy felfordulással, nem kell például azonnal munkahelyet váltani, elköltözni vagy szakítani. Ha megrekedtél egy rutinban, először próbálj ki néhány apró változtatást. Már egy apró lépés is hatalmas és meglepő változásokat hozhat a boldogságod, az energiád és a kreativitásod szempontjából.

Forrás: Psychological Today


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk