Connect with us

Egy két évig az ágy alatt élő „Csipkerózsika-kutyus” szívmelengető átalakulása

LIFE

Egy két évig az ágy alatt élő „Csipkerózsika-kutyus” szívmelengető átalakulása

Drámai történetből megható happy end – Csipkerózsikából oroszlánszívűvé váló négylábú.


Lionheart, vagyis Oroszlánszív most már boldog és kicsattanó 7 éves négylábú, de nem volt ez mindig így.

Két évnyi gondtalanság és elhanyagolás után azonban reményre és megmentésre lelt, és története azt bizonyítja, hogy van még kedvesség a világon.

Ugyan még rengeteg elhagyott és méltatlanul tartott háziállat tengődik világszerte, de mindig jó arról olvasni, hogy a richmond-i SPCA-hoz hasonló szervezetek, menhelyek és civil állatvédők résztvesznek a helyzet megváltoztatásában.

Lionheartot áprilisban mentették meg gazdájától, mivel az két évig egy ágy alatt tartotta, teljesen elhagyott és elhanyagolt állapotban. A testét vastag, ürülékből és szőrből összeállt, szőnyegszerű bunda borította be, amelytől enni, inni és mozogni sem tudott rendesen. Látni lehetett rajta a szomorúságot és fájdalmat, amivel abban az időszakban együtt élt.

Megmentői szerint ez volt az “egyik legsokkolóbb elhanyagolós-ügy, amit eddig láttak” és Lionheartról alig lehetett megállapítani, hogy valójában egy kutya.

Az SPCA azonnal reagált és a saját gondoskodása alá vonta az ebet.

Anélkül, hogy pontos információik lettek volna az általános egészségügyi állapotáról és testének állapotáról, az elszánt csapat elkezdte leborotválni a hihetetlen szőrtömeget és levágták a körmeit is, közben pedig el kellett kábítaniuk, hogy nyugodtan tűrje a folyamatot.

Eltelt pár óra, mire a csapat végre megláthatta a kutyust az összeállt szőr alatt.

“Majd miután megkönnyebbülten felszabadult a szőr súlyától és kellemetlenségeitől, Lionhert elkezdte felfedni imádnivaló személyiségét”

– áll a szervezet az átalakulásról készült videójában.

Watch this transformation unfold! Go to our story highlight to see how the severely neglected Lionheart emerges from these painful mats as a beautiful, happy dog. . Click the blue “dogs” button. . #lionheart #dogglowup #shelterdogsrock #RVAdogs #rvadogsofinstagram #transformation #animalshelter #animalrescue #rescuestory #successstorysunday

961 Likes, 15 Comments – Richmond SPCA (@richmondspca) on Instagram: “Watch this transformation unfold! Go to our story highlight to see how the severely neglected…”

Ez pedig mind nekik köszönhető, hogy nem hezitáltak és megmentették az oroszlánszívű kutyus életét.

Jelenleg Lionheart élettelteli, energikus és boldog – egyáltalán nem hasonlít a Csipkerózsika-szerű átalakulás előtti állapotára.

“Boldogan osztjuk meg veletek, hogy Lionheart szerető és tartós otthonra lelt. Sok év boldogságot kívánunk neki és a gazdijának”

– adták hírül megmentői.

Continue Reading
Ez is érdekelhet...

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel