TRENDY

  Egyre többet költünk mi, magyarok Valentin-napra

  Melyek a legnépszerűbb Valentin-napi ajándékok Magyarországon? Itt a lista.
  Sassy - sassy.hu
  2022. február 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Nem csak egyre népszerűbb itthon is a Valentin-nap, de egyre többet is költünk rá mi, magyarok. Ez derült ki számunkra néhány, az utóbbi években készült felmérésből.

  Február 14-én Szent Bálint, vagyis Valentin napját ünnepeljük. Ezt a napot tartják a szerelmesek ünnepének, amikor az emberek világszerte virággal, apró ajándékkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.

  Magyarországon szerelemmel, párkapcsolattal, házassággal kapcsolatos népi hiedelmek, babonák kapcsolódtak régen a Bálint-naphoz, de az angolszász típusú Valentin-napot csak az 1990-es évektől kezdtük ünnepelni.

  Egy 2018-as felmérés eredménye még az lett, hogy aki ünnepli a Valentin-napot, és valamivel meglepi a párját, azok többsége átlagosan 3000 forintot költ ajándékra. Akkor a válaszadók a reprezentatív felmérésben úgy nyilatkoztak, hogy vacsorával 47 százalékuk készül, virágot 45 százalékuk vesz. Az ajándékok között harmadik helyen szerepelt a csokoládé. A válaszadók 14 százaléka pedig Valentin-napi ajándékként "intim meglepetést" jelölt meg.

  2021-ben a Pénzcentrum készített felmérést a Valentin-napról. Kiderült, hogy megkérdezett magyarok 75 százaléka ünnepli a szerelmesek napját, és ugyanennyi meg is ajándékozza választottját.

  A megkérdezett férfiak körében Valentin-napra szánt ajándékok között az első a parfüm lett (29 százalék), második a virág (28 százalék). Harmadik helyen állt az édesség (25 százalék).

  A nőknél kicsit módosult a sorrend, amikor arra adtak választ, hogy mit ajándékoznak Valentin-napra.

  A nőknél első helyen az édesség (19 százalék) és a kézzel készített ajándék (szintén 19 százalék) szerepelt.

  "Megkérdeztük azt is, hogy milyen ajándékra számítanak leginkább hazánkban, és az eredmények alapján úgy látszik a hölgyek éttermi romantikára (42 százalék), virágra (37 százalék), koncert vagy színházjegyre (24 százalék), egy kis édességre (24 százalék) és ajándékutalványra (24 százalék) vágynak leginkább" - írja a Pénzcentrum. "A férfiak körében a legnépszerűbb ajándék ugyancsak az éttermi randevú (28 százalék) le. Ezt követik az elektronikai termékek (28 százalék), az édességek (25 százalék), és az ajándékutalványok (25 százalék).

  A felmérésben rákérdeztek a költségre is. Így az derült ki a 2021-es kutatásból, hogy Magyarországon átlagosan Magyarországon 13 429 forintot költünk Valentin-napi ajándékozásra. A férfiak közel kétszer annyit szánnak erre a napra, mint a hölgyek - ennek azért anyagi háttere is lehet,hiszen a nők még mindig alacsonyabb keresettel rendelkeznek, mint a férfiak, és a rosszabbul fizetett szakmákban is nagyobb az arányuk - a Szerk.

  Fotó: Freestock/Unsplash


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  TRENDY
  Nézd meg a világ egyik leghíresebb popsiját – a lány egy fillért se keresett vele
  A fotós viszont meggazdagodott belőle.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Rengetegen rajongtak Nyugat-Európában, elsősorban az Egyesült Királyságban egy fiatal, szőke lányért. Pedig az arcát nem is ismerték. Csak hátulról látták. A róla készült plakát akkoriban a fiúszobák dísze volt.

  És az a póz, illetve a jelenet, amelyet az 1970-es években készítettek, a világon az egyik legismertebb. Olyan jelentős szerepet töltött be a mainstream kultúrában, hogy ha valaki megemlíti a Tennis Girlt, egy csomóan kapásból tudni fogják, miről van szó.

  A képen egy lány látható, aki a jobb kezében teniszütőt tart, a bal kezével pedig felhúzza a ruháját, és megmutatja, hogy a teniszruha alatt nincs rajta bugyi.

  Néhány évvel ezelőtt a fotón szereplő nő, egy háromgyermekes édesanya, felfedte kilétét, megmutatta magát, és a fotó keletkezésének körülményeiről is beszélt. Évtizedekig hiába győzködték, hogy álljon a nyilvánosság elé, és fedje fel a kilétét, erre 2011-ig nem volt hajlandó. Akkor viszont interjút adott, és készült vele néhány kép az ikonikus fotóval.

  Fiona Butler 18 éves diák volt 1976-ban. Az akkori barátja, Martin Elliott fotózással foglalkozott.

  Meggyőzte a lányt, hogy hadd fényképezze le ebben a pózban. A lány belement, annak ellenére, hogy nem különösebben kedvelte a teniszt.

  A fotó 1976 szeptemberének egyik ködös délutánján készült a Birminghami Egyetem teniszpályáján. Fiona Butler ruháját az egyik barátnője varrta, a teniszütőt is kölcsön kapta, a képen látható teniszlabdákkal pedig a kutyái játszottak.

  A nő elmondta, hogy ő a képért egy fillért sem kapott. A barátja azonban eladta a fotó felhasználásának jogát, keresett vele körülbelül 250 ezer fontot, de a lánynak nem fizetett ebből semmit. Ő azért büszke a képre és a pózra.

  A fotó naptáras poszterként jelent meg. Világszerte 2 millió példányban kelt el. Fiona Butler - aki szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és egy üzletember felesége - azt is elmesélte, hogy lányai szokták mondani az embereknek, hogy az édesanyjuk látható az ikonikus fotón, de rendszerint nem hiszik el.

  A címkép illusztráció (Pexels). Forrás: SZMO


  Megosztom
  Link másolása

  CELEBRITY
  Nagy Alexandra no-makeupját tanítani kellene
  Mintha nem viselne sminket, mégis csodásan néz ki legújabb fotóján.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Mivel általában a képernyőn szerepel vagy éppen egy fényképezőgép előtt pózol, Nagy Alexandrát a legtöbbször erős sminkben láthatjuk. Ezek a körülmények persze megkívánják a több réteg alapozót és az erős szemsminket, de a színésznő most megmutatta, hogy anélkül is fantasztikusan néz ki.

  Az Instagram-oldalára töltött fel egy szelfit, amin elképesztően természetes beauty sminket visel.

  A bőr természetes ragyogását hangsúlyozó, vékony alapozó melett egy kis pirosítót, natúr szemhéjfestéket, egy kevés szemceruzát, barna szempillaspirált és naturális rúzs visel. Emellett már csak a szemöldökét hangsúlyozta a saját színével, hogy keretet adjon az arcának. Ezzel még bőven a no-makeup-kategóriába sorolható, mégis egy egységes, gyönyörű összképet kapott, ráadásul simán le is tagadhatna pár évet a korából. Reméljük, hogy egyszer megosztja a sminktrükkjeit velünk is!

  Fotó: RTL Klub/Konyhafőnök


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Elképesztő, hogy működik: TikTokon gyűjti össze a mellműtéte árát egy influenszer
  Az adományozók igen nagylelkűek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Aki gyakran pörgeti a TikTokot, és szereti a könnyed tartalmakat, az már találkozhatott Hailey Marie nevével. A fiatal lány számtalan népszerű videót posztolt már a megosztón, de az egyik újabb tartalma – amiben a mellnagyobbító műtétjére kezd el adományozókat toborozni – minden eddiginél nagyobb számokat produkált. A videóban, amit már 1,7 millióan láttak, Hailey azoknak üzen, akik hozzá hasonlóan kis mellekkel élik a mindennapjaikat.

  „Minél nagyobb, izmosabb leszek, a melleim annál inkább összemennek. Nem viccelek, ez k.rvára nevetséges”

  – fakad ki a lány. Ezután pedig megosztja a tervét: a követői segítségét kéri abban, hogy küldjenek neki csak fejenként egy dollárt. Így már 10,000 utalás után alávetheti magát egy mellplasztikai műtétnek.

  Az – ahogyan ő nevezi – „ici pici cici bizottság” pedig máris igen sikeresnek látszik. Egy follow-up videóban már arról számolt be, hogy 3600 dollárt kapott PayPalon keresztül, plusz 1066 dollárt a Venmo csatornáján. Így már nem is hiányzik sok ahhoz a műtéthez! Ha pedig sikerül elérnie az összeget, nem áll meg: a célja, hogy minél több, hozzá hasonlóan kismellű, nőnek segíthessen az adományokkal.

  @_haileyjay Just going to keep posting until it goes viral in support of small boobs #fyp #plasticsurgery ♬ original sound - Hailey Marie


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Girlpower! Itt a She-Hulk várva várt előzetese
  Teljes pompájában megnézhetjük Tatiana Maslanyt Hulkként.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  2022. eddig elég erős a Marvel-sorozatok szempontjából: a Holdlovag és a Ms. Marvel után hamarosan érkezik a She-Hulk is. Az augusztus 17-én, a Disney+-on debütáló szériából már kaphattunk egy rövid előzetest, abból azonban nem sok derült ki, még a főszereplő Tatiana Maslany-ből is csak a lábait láthattuk.

  Most viszont egy vicces, akciódús, izgalmas trailerrel is megörvendeztették a nézőket, ami az alcímet (Attorney at Law) is elárulta. Itt már magyar felirattal is elérhető:

  A közel kétperces kedvcsinálóban feltűnik Mark Ruffaló mint Hulk, Tim Roth mint Förtelem, sőt még a Jameela Jamil által megformált Titania is. Csak győzzük kivárni az augusztust!


  Megosztom
  Link másolása