TRENDI
A Rovatból

Ha a cudar időjárás alatt is trendi maradnál: 2024 legmenőbb esőkabátjai nemcsak praktikusak, hanem kombinálhatók is

Esősen indult ez az április, és viharokra is számítani lehet országszerte. Ilyenkor mit sem ér az esernyő - ezért legyen nálad mindig egy esőkabát, aminek idén óriási divatja van.

Megosztom
Link másolása

Ritkán soroljuk a legszebb ruhadarabok közé az esőkabátokat, ennek ellenére 2024-ben szédületes divatot diktálnak, a Marie Claire szerint minden tavaszi gardrób kötelező elemei.

Ez pedig jelen időjárási viszonyok mellett kincset érő megállapítás.

Az esőkabátokkal legtöbbször az a baj, hogy időjárás-specifikusak, a magazin által felsorolt 14 darab viszont akár hűvösebb, ám napsütéses időben is hordható. Mi ebből a 14-ből csemegéztük ki a kedvenceinket.

Ezekben nem néznek majd tengeri halásznak a városban,

ugyanis rendkívül csinos és trendi darabok lettek, kényelmesek és bátran kombinálhatók.

Újra divat a fényes

Simone Rocha és Alaïa divatos darabjait a taktikai esőkabátok ihlették, pasztellszíneikkel és a nőies alakot kiemelő, mégis praktikus kabátok a 2024-es kifutókat végigjárták.

Ilyen esőkabátban nem menekülni fogsz az esőben, hanem tündökölni.

A visszafogott színvilág néha áttetsző, néha tömör színeket képvisel, de minden esetben egységességre utal. Úgy védig az egész testet az esőtől, hogy bennük - és a hozzá hasonló fazonokban az utcán is a kifutón érezhesd magad annak ellenére.

Klasszikusok bőrkötésben

A legjobb esőkabát 2024-ben a Stutterheim Stockholm klasszikusa lett az angol magazin szerint, ráadásul élénk sárga színben. Persze kapható 12 másik árnyalat is belőle. Könnyű, jól csomagolható, mégis elegáns és uniszex.

Fotó: Unsplash

Elő a pufidszekikkel!

Nagy divat még mindig, így ha előtúrod a szekrényedből, biztosan nem leszel szürke egér esős napon sem.

A viharkabátokkal ellentétben nem ormótlan, hosszú és nehéz, beleizzadni nem fogsz, de mégsem leszel ázott veréb.
Fotó: Unsplash

A Marie Claire digitális igazgatója, Jenny Hollander Aritziától vásárolt egy menő Super Puff Shortie-t, esős, nem túl hideg napokra a kedvence volt.

Az igazi angol Lady-stílus

A Burberryt ikonikus barna és kockás trenchcoat kabátja majd 3000 dollárba kerül, ami már a luxus kategória. Ám biztosan találsz ennél olcsóbb kivitelt, a szabás pedig tökéletes akkor is, ha a sarki kávézóba ugrasz ki egy croissantért, vagy ha munkába, üzleti megbeszélésre, esetleg moziba mész.

Fotó: Unsplash
Az eleganciád még egy sportcipővel is megőrzöd benne.

Persze arra figyelj, hogy a kabát vízálló legyen, ekkor látja el a funkciót is. Kapucni híján ehhez a fazonhoz kelleni fog az esernyő.

Hangsúlyozd a derekad

Az esőkabátokra elsőként lógó ruhadarabokként illik gondolni, hát ez 2024-ben egy megtört sztenderd. A darázsderekú, legalábbis homokóra alkatú hölgyeknek szinte kötelező kihangsúlyozni testük előnyeit,

ehhez pedig egy öv vagy egy megkötő tökéletesen megfelel esőkabát esetében is.

A Nordstrom könnyű, ám masszív kabátja ilyen. Mivel állig begombolható kivitelben gondoskodik arról, hogy még a pára se szökjön be a kabát alá, mindenképp kell hozzá egy nőiességet emelő dolog, így döntöttek az öv mellett. Jó döntés volt.

Az esőkabát legyen tartós

A Nordstrom másik kellemes meglepetése a viaszolt pamutkabát, ami óriási visszatérés. A Barbour dzsekit a Marie Claire főszerkesztője hosszú-hosszú évekkel ezelőtt szerezte be, állítása szerint azóta a kedvenc kabátja. Az anyag és a márka tartósságáról tanúskodik ez, és a klasszikus vonzerő is örökéletű, amit ez a ruhadarab hordoz. Ráadásul a fast fashion leáldozóban lévő csillaga után biztosan ezekhez a klasszikusohoz nyúlunk vissza, érdemes szemezgetni vele.

Dolmány másfél millió forintért

Mivel tudjuk, hogy az ördög Prádát visel, nem maradhat ki a felsorolásból a Prada 4200 dolláros csodája sem, ami igazából egy zubbony fazon. Mégis ha ránéz az ember, az elegancia jut róla eszébe.

A fő előnye, hogy bármilyen szetthez úgy viselhető, hogy annak jó karaktereit kiemeli, nem elnyomja.

Pulóver kialakítása miatt a táskás napok nem szeretik ezt a fazont, minden más esetben viszont hű barát lehet. Akár más árkategóriában is megkeresheted ezt a fazont, illetve a klasszikus feketétől jó eltérni tavasszal.

Vízálló sportdzsekik púder és élénk színben

Fotó: Unsplash

A fekete-szürke vonalat engedjük el, egy élénk vagy egy púderesebb szín a te és környezeted hangulatára is jó hatással lesz. Egy nagyon könnyű, kényelmes és megfizethető darabot szedett elő a Marie Claire ennek prezentálására, illetve a Columbia Arcadia II. Élénkrózsaszín dzsekijét is a toplistába szuszakolta. Pulóverre és blézerre is felhúzható mindkettő, és egy kabáthoz illő csinos cipővel elegánssá is tehetők.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


TRENDI
Szinte melegítőben jelent meg Majka és felesége a molett modelleket is felsorakoztató fashion shown - őrület, ami ott volt
Mondjuk a sztárpárnak még ezt is sikerült stílusosan megugrania, panasz nem lehet erre a meghökkentő megjelenésre.

Megosztom
Link másolása

Richard Demeter Fashion Show-ján járt Majka és felesége, Majoros Hajnalka. A divattervezőnek köszönheti a Dundika néven ismertté vált playmate-modell a menyecskeruháját is, és többször működtek már együtt. A tervező legújabb őrületes ruháit nézték meg a kifutón.

Ide sikerült felvenni egy-egy rohanós-kényelmesnek tűnő szettet, ám ha jobban megnézzük, tudatos kompozíciókról van szó.

Majka egy mokka színű tornacsukában, sporzakóban és már-már melegítő hatású nadrágban jelent meg egy pólóval.

A kétrészes melegítő-szerű öltöny a sportosan elegáns kategóriát kimaxolja,

bár a szabása nem megszokott egy divatbemutatón, mégsem lehet belekötni az önazonos megjelenésbe.

Hajni egy tűsarkú szandálban tipegett be az eseményre, ehhez egy fekete cargo nadrág-szerűséget húzott klasszikus fekete felsővel.

Megbolondította egy kéken irrizáló pufidzsekivel és egy szivárványszínű ridiküllel.

A rohanós szettet egyszerű, kiomló hajjal koronázta.

Hajni posztolta ki a képeket, amely alá odaírta, hogy a ruházat évszázadokon át a társadalmi hovatartozást jelentette, mára azonban ez megváltozott. Szerinte ugyan nem a ruha teszi az embert, de sokat elárul arról, aki viseli.

"Öltözködünk alkalomhoz illően, vagy kedvünktől függően, mi csajok pedig amilyen érzelmi hullámvasútra ülünk fel néha a célállomásunkra történő elindulásunk előtt, annyiféle ruhát veszünk fel cirka másfél óra alatt és érkezünk meg az eredeti ötletünktől merőben eltérő szetthez a kitűzött elindulási időpont után 20 perccel. Hát ez van."

Gondolatait azzal folytatja, mennyi mindent köszönhet a divattervezőnek, aki mindig mögötte állt, és több ruháját is jegyzi.

"Ellenben, ha egy olyan kiváló tervező tervezi a ruhámat, mint a mi kedvenc Demeter Ricsink, akkor nincs kérdés, nincs érzelmi hullámvasút, és amit kigondoltunk 2 héttel az esemény előtt, bizony azt is vesszük fel"

- mondta el hozzátéve, hogy nagyon megkedvelte Demetert, főleg, hogy a menyecske ruhájában is ragyoghatott miatta.

Richard Demeter fashion show-ján egyébként nem a sztárpár volt az egyedüli kirívó jelenség. A divattervező kifutóján ugyanis nemcsak a nagyon vékony alkatú modelleknek adott helyet, hanem

hétköznapi testalkatú és molett modellek is vonulhattak.

Csodás ruhakölteményeket, a legújabb kollekciót mutatták be a közönségnek.

Hajni kommentelői is több ízben megjegyezték, mennyire jó látni az ilyen eseményeken a többféle alkatú női modelleket, szerintük igazán jót tesz a szakmának és a női önértékelésnek, közmegítélésnek is az ilyen rendezvény.


Megosztom
Link másolása

TRENDI
Kidobja a rövidnacit a Z generáció a szekrényből, helyette boxeralsót hordanak a lányok is idén nyáron
Aztán nehogy véletlenül bokazoknit vegyél fel hozzá, mert öregnek és cikinek fognak gondolni a Z generáció tagjai.

Megosztom
Link másolása

Újabb Z generációs divattrend hódít.

Lehet, hogy ez lesz 2024 meghatározó trendje?

A Z generációs lányok ugyanis férfi alsónadrágra cserélik a rövidnadrágot (shortot, ahogyan éppen a Z generáció tagjai nevezik.

Nincs új a nap alatt, már az 1990-es években is hordtak a lányok például kockás boxeralsót forrónaci (igen, ez a rövidnaci) helyett. De a Femina szerint az 1980-as években kezdett terjedni, egy népszerű Levi’s reklámnak köszönhetően.

Most TikTokon, Pinteresten és Instagramon is felbukkant az alsónemű utcai viseletként.

Boxeralsóhoz természetesen nagy méretű (oversize) felsőket, pólókat húzz, mert a Z generáció szerint ez a divat, és ha jót akarsz magadnak, a sportcipődhöz ne bokazoknit vegyél fel, hanem sima rövidzoknit, különben öreg és ciki leszel a Z generáció szemében.

Forrás: Pinterest, Femina


Megosztom
Link másolása


TRENDI
A Rovatból
Iszonyú jóképűek az új magyar űrhajósok
A második magyar űrküldetésre jelentkezők közül egy gépészmérnök került ki kvázi győztesen, aki a következő magyar űrhajósunk lesz Farkas Bertalan után. A tartalékűrhajós pedig egy villamosmérnök lesz, mindketten a harmincas éveikben járó ifjú titánok.

Megosztom
Link másolása

Hogy pontosan mikor jut ki az űrbe az újonnan megválasztott magyar űrhajósunk, nem tudni, ám óriási szenzáció már az is, hogy 44 évvel Farkas Bertalan űrutazását követően ismét lett egy magyar űrhajós, aki elhagyva a bolygót kutatásokat végezhet az űrben.

Többszáz jelentkezőből választották ki Kapu Tibor 32 éves gépészmérnököt, aki most már a kutatóűrhajós pozíciót is megjelölheti LinkedIn oldalán.

A Külügyminisztérium közleményben kiadott tájékoztatása szerint Kapu Tibor főleg az autóiparban dolgozott akkumulátor-fejlesztési területen.

Fotó:Hunor Program Facebook
A HUNOR Program néven futó űrhajós küldetést nem bízzák a véletlenre, így ha bármi történne a leendő kutatóűrhajóssal, egy tartalékost is kijelöltek. Ő lenne a 35 éves villamosmérnök, Cserényi Gyula.

Együtt végezhetik majd az űrhajós kiképzést.

Farkas Bertalan felbocsátásának 44. évfordulóján, május 26-án határozta meg a HUNOR Program irányító testülete, ki lesz Magyarország második kutatóűrhajósa és tartalékosa.


Megosztom
Link másolása


TRENDI
Videóval: Így néz ki a világ első 3D nyomtatású menyasszonyi ruhája - egy hónap alatt készült el
Ha nem vagy a technika megszállottja, ezt akkor is imádni fogod!

Megosztom
Link másolása

Mariana Pavani egy egyedi tervezésű ruhában lépett oltár elé, és ez nemcsak a menyasszony, hanem a divattörtét számára is nagy nap volt: a holland tervező, Iris van Herpen 3D-s nyomtatóval készítette el az ügyvéd modern menyasszonyi ruháját - az elsőt a maga nemében.

„Ez tényleg egy álomprojekt volt, mert hogy valaki 3D-nyomtatott ruhát viseljen életének legkülönlegesebb napján, az tényleg különleges”

- mondta van Herpen a Women's Wear Daily című lapnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mariana Pavani (@mppavani) által megosztott bejegyzés

Az innovatív ruha fantasztikus fűzője körülöleli a menyasszony felsőtestét, átnyúlik a dekoltázsán, és eleganciával tekeredik a nyakára. Az egyedi ruhadarab megvalósítása 600 órát vett igénybe, 41 órán át nyomtatták a 216,7 MB-os fájlméretet.

„Nincsenek varrások. Ezt nem lehetne szabásmintával megcsinálni” - mondta a tervező.

A menyasszony testét a tökéletes illeszkedés érdekében 3D-ben beszkennelték.

„Megvannak a szobrász elemek, de a dinamika is. És ez az a kettősség, amit nagyon szeretek” - jegyezte meg van Herpen.

„Tényleg egy különleges ruhát akartam, valami egyedit” - mondta Pavani, aki 2022-ben ismerkedett meg van Herpen munkásságával a mostani férje, Roberto Toscano műgyűjtő és zeneszerző által.

„Mindketten úgy érezzük, hogy a divat is művészet - mondta van Herpen a menyasszonyról. - Ő tényleg ki meri fejezni magát, és megtestesíti ezt a nőiességet, de az új technológia hatásaival.”

„A 3D nyomtatás nagyobb teret enged a művészi szabadságnak a divatban, új utakat nyit a tervezők előtt, hiszen „kézzel egyszerűen nem tudnánk ilyet varrni”.

A ruha állítólag még kényelmes is - és nem feltétlenül igényel különleges kezelést.

„A rugalmas anyag annyira, de annyira jó - mondta a tervező, utalva a könnyű nylon anyagra. - Ülhet benne, alapvetően bármit csinálhat benne a menyasszony anélkül, hogy idővel kevésbé lenne rugalmas”.

Amikor Pavani először vette fel a ruhát - amelyet mesterműnek nevezett -, azt mondta, hogy nehéz volt visszafojtani a könnyeit.

„Mindent elértünk, amit reméltem - áradozott. - A ruhától erőteljesnek és nőiesnek érzem magam, egy nagyon egyedi és egyedülálló megjelenéssel”.


Megosztom
Link másolása