TRENDI
A Rovatból

Itt vannak 2024 fürdőruhatrendjei - a mottó: légy büszke a testedre!

Bármilyen testalkattal a strandok királynője lehetsz, ha az alkatodnak és stílusodnak megfelelő fürdődresszt választod. Nézd meg velünk, teltebb alkatra mit ajánlanak a szakértők.

Megosztom
Link másolása

Idén a teltebb formákkal rendelkező hölgyeknek is kedvez a fürdőruha szezon, a legütősebb 2024-es trendeketet hozta le a People magazin.

Érdemes készülnöd a nyárra, aminek a mottója: ne rejtsd el, aki vagy.

Készülhetsz persze edzéssel és egészséges életmódra váltással is a nyárra, a formába lendülés az egészségedre is jó hatással lesz. Ha esetleg nem jutsz el a kockás hasig, akkor se csüggedj. A szépséged így is kiemelheted csodás fürdőruha költeményekkel, ráadásul nem kell leragadnod egyetlen szabásnál, ami nagyjából mindent elrejt a testedből. Olvasd el, milyen gyönyörű fürdőruhákból válogathatsz erősebb alkattal, és mi az, amit mindenképp kerülj!

2024-ben az alapdarabok mellett megjelennek a fodros ujjú, habos-babos fürdőruhák és a színekkel, mintákkal is variálhatsz.

Amire mindenképp figyelj, hogy erősebb testalkat esetében spandex anyagot válassz. A szabásnál ez nagyon is számít.

Szorosan tapad majd a testedre, kiemelve az alakod legszebb részeit, de mégsem lesz túl feszes, hogy esetleg problémát okozzon egy-egy bevágás. Szabadságot ad a szépségednek.

Alsókból idén az oldalt megkötős kis semmiségek és a tangák is divatosak lesznek, és idén bizony nagyobb méretben is készítik ezeket a divatházak. Felsőkből a bélés és bélés nélküli egyformán trendi lesz. A vastagabb pántok hódítanak, ami a mellben erősebb hölgyeknek egyébként is jó barátja. Könnyebb és szebb tartást biztosítanak, és a kötőszövetnek is jobbak, mint a spagetti pántok.

A bikinid legyen magasabb derekú, vagy has környékén ráncos anyag fedje tested. A szakértők szerint ugyanis az erős testalkat esetében ez a hatás gyakorlatilag lapítja a hasat, növelve ezzel a vonzerőt.

Fontos kiemelni, hogy ez nem az alkatod elrejtése, sokkal inkább jelent játékos hangsúlyozást. Aki telt keblekkel él, pontosan tudja, egy jó tartást adó bikinifelső vagy fürdőruha mekkora áldás.

Kényelmet ad és akkora önbizalmat, hogy egy egyszeri strandolás önismereti csoportterápiával ér fel. A stylistok is hangsúlyozzák, hogy a nagy melleket idén is ér alátámasztani.

A klasszikus egyrészes - örök darab, vékony és telt nők kedvencei akár úszáshoz, akár tengerparti pancsoláshoz, és még sztárok is előszeretettel viselik. Ezt húzza alá, hogy XS-es mérettől 3 XL méretig kapható például a People által kiemelt egyrészes Andie Swim ruha. Legfontosabb ismérvei:

emel, ahol kell, és formál, ahol lehet. Hátrésze nyitott, keresztpánttal rendelkezik, és kivehető betéteket tartalmaz. Úgy emelheted meg velük a melleket, hogy az nem kényelmetlen.

További trendi, félpántos fürdődressz lehet a kedvenced Ashley Afriyie-től, aki a dekoratív elemeket kiemelné a testen, a kevésbé erős részeket viszont diszkréten elfedné. Mindezt úgy csinálja, hogy nem egy zsákruhát ajánl a nőknek, hanem egy elképesztően szexi, néhány apró trükkel varrt fürdőrucit. Az asszimmetrikus kivágás a húzott anyaggal mind ezt támogatják, ahogy fentebb is említettük.

Az olcsóbb kategória márkaképviselői az apró mintákat kedvelőknek is kedveznek. Egy süllyesztett V-nyakú, hátul nyitott, keresztpántos egyrészes fürdőruha több mintával elérhető. Lehet szó apró pöttyökről és nagyobb levél mintákról is,

idén egyszerűen nem a rejtőzködésé lesz a főszerep, hanem önmagunk felvállalásáé.

Ha homokóra formád van, azért, ha nincs, azért érdemes a TA3 Swim egyrészesét szemügyre venned. Kiemeli a formás melleket, amelyeket vastag, húzott pánttal tart meg. A fürdőruha simul a testre, a derékrészt pedig egy szorosabb, ám kényelmes résszel emeli ki. Akinek nincs darázsdereka, annak is hangsúlyossá válik ez a terület, ami eszméletlen vizuális élményt okoz.

Eszedbe se jusson lemondani a bikiniről azért, mert itt-ott van rajtad plusz kiló.

A magasított derekú bugyival és a csodálatos dekoltázst adó push up felső a vintage elegancia netovábbja. Hódítani fog idén a színes alsó egyszínű felsővel, így kombináld majd a nyári dresszt.

Ha a törzsed hosszúkás, akkor egyrészes fürdődresszből a ráncolt anyagút érdemes megvenned, ráadásul ezek már újrahasznosított műanyagból is kaphatók. Kényelmesek, trendik és fenntarthatók például a J. Crew darabjai.

Ha már felvállalás, az Andie Swimnél a szoptatós édesanyákra is gondoltak.

Színes egyrészes fürdőruháik egy szoknyával kombinálva egyébként bodynak is elmennek, és mivel kaptak egy plusz gombos sort, a szoptatás is egyszerűbb lesz bárhol, bármikor.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


TRENDI
Szinte melegítőben jelent meg Majka és felesége a molett modelleket is felsorakoztató fashion shown - őrület, ami ott volt
Mondjuk a sztárpárnak még ezt is sikerült stílusosan megugrania, panasz nem lehet erre a meghökkentő megjelenésre.

Megosztom
Link másolása

Richard Demeter Fashion Show-ján járt Majka és felesége, Majoros Hajnalka. A divattervezőnek köszönheti a Dundika néven ismertté vált playmate-modell a menyecskeruháját is, és többször működtek már együtt. A tervező legújabb őrületes ruháit nézték meg a kifutón.

Ide sikerült felvenni egy-egy rohanós-kényelmesnek tűnő szettet, ám ha jobban megnézzük, tudatos kompozíciókról van szó.

Majka egy mokka színű tornacsukában, sporzakóban és már-már melegítő hatású nadrágban jelent meg egy pólóval.

A kétrészes melegítő-szerű öltöny a sportosan elegáns kategóriát kimaxolja,

bár a szabása nem megszokott egy divatbemutatón, mégsem lehet belekötni az önazonos megjelenésbe.

Hajni egy tűsarkú szandálban tipegett be az eseményre, ehhez egy fekete cargo nadrág-szerűséget húzott klasszikus fekete felsővel.

Megbolondította egy kéken irrizáló pufidzsekivel és egy szivárványszínű ridiküllel.

A rohanós szettet egyszerű, kiomló hajjal koronázta.

Hajni posztolta ki a képeket, amely alá odaírta, hogy a ruházat évszázadokon át a társadalmi hovatartozást jelentette, mára azonban ez megváltozott. Szerinte ugyan nem a ruha teszi az embert, de sokat elárul arról, aki viseli.

"Öltözködünk alkalomhoz illően, vagy kedvünktől függően, mi csajok pedig amilyen érzelmi hullámvasútra ülünk fel néha a célállomásunkra történő elindulásunk előtt, annyiféle ruhát veszünk fel cirka másfél óra alatt és érkezünk meg az eredeti ötletünktől merőben eltérő szetthez a kitűzött elindulási időpont után 20 perccel. Hát ez van."

Gondolatait azzal folytatja, mennyi mindent köszönhet a divattervezőnek, aki mindig mögötte állt, és több ruháját is jegyzi.

"Ellenben, ha egy olyan kiváló tervező tervezi a ruhámat, mint a mi kedvenc Demeter Ricsink, akkor nincs kérdés, nincs érzelmi hullámvasút, és amit kigondoltunk 2 héttel az esemény előtt, bizony azt is vesszük fel"

- mondta el hozzátéve, hogy nagyon megkedvelte Demetert, főleg, hogy a menyecske ruhájában is ragyoghatott miatta.

Richard Demeter fashion show-ján egyébként nem a sztárpár volt az egyedüli kirívó jelenség. A divattervező kifutóján ugyanis nemcsak a nagyon vékony alkatú modelleknek adott helyet, hanem

hétköznapi testalkatú és molett modellek is vonulhattak.

Csodás ruhakölteményeket, a legújabb kollekciót mutatták be a közönségnek.

Hajni kommentelői is több ízben megjegyezték, mennyire jó látni az ilyen eseményeken a többféle alkatú női modelleket, szerintük igazán jót tesz a szakmának és a női önértékelésnek, közmegítélésnek is az ilyen rendezvény.


Megosztom
Link másolása

TRENDI
Kidobja a rövidnacit a Z generáció a szekrényből, helyette boxeralsót hordanak a lányok is idén nyáron
Aztán nehogy véletlenül bokazoknit vegyél fel hozzá, mert öregnek és cikinek fognak gondolni a Z generáció tagjai.

Megosztom
Link másolása

Újabb Z generációs divattrend hódít.

Lehet, hogy ez lesz 2024 meghatározó trendje?

A Z generációs lányok ugyanis férfi alsónadrágra cserélik a rövidnadrágot (shortot, ahogyan éppen a Z generáció tagjai nevezik.

Nincs új a nap alatt, már az 1990-es években is hordtak a lányok például kockás boxeralsót forrónaci (igen, ez a rövidnaci) helyett. De a Femina szerint az 1980-as években kezdett terjedni, egy népszerű Levi’s reklámnak köszönhetően.

Most TikTokon, Pinteresten és Instagramon is felbukkant az alsónemű utcai viseletként.

Boxeralsóhoz természetesen nagy méretű (oversize) felsőket, pólókat húzz, mert a Z generáció szerint ez a divat, és ha jót akarsz magadnak, a sportcipődhöz ne bokazoknit vegyél fel, hanem sima rövidzoknit, különben öreg és ciki leszel a Z generáció szemében.

Forrás: Pinterest, Femina


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

TRENDI
A Rovatból
Iszonyú jóképűek az új magyar űrhajósok
A második magyar űrküldetésre jelentkezők közül egy gépészmérnök került ki kvázi győztesen, aki a következő magyar űrhajósunk lesz Farkas Bertalan után. A tartalékűrhajós pedig egy villamosmérnök lesz, mindketten a harmincas éveikben járó ifjú titánok.

Megosztom
Link másolása

Hogy pontosan mikor jut ki az űrbe az újonnan megválasztott magyar űrhajósunk, nem tudni, ám óriási szenzáció már az is, hogy 44 évvel Farkas Bertalan űrutazását követően ismét lett egy magyar űrhajós, aki elhagyva a bolygót kutatásokat végezhet az űrben.

Többszáz jelentkezőből választották ki Kapu Tibor 32 éves gépészmérnököt, aki most már a kutatóűrhajós pozíciót is megjelölheti LinkedIn oldalán.

A Külügyminisztérium közleményben kiadott tájékoztatása szerint Kapu Tibor főleg az autóiparban dolgozott akkumulátor-fejlesztési területen.

Fotó:Hunor Program Facebook
A HUNOR Program néven futó űrhajós küldetést nem bízzák a véletlenre, így ha bármi történne a leendő kutatóűrhajóssal, egy tartalékost is kijelöltek. Ő lenne a 35 éves villamosmérnök, Cserényi Gyula.

Együtt végezhetik majd az űrhajós kiképzést.

Farkas Bertalan felbocsátásának 44. évfordulóján, május 26-án határozta meg a HUNOR Program irányító testülete, ki lesz Magyarország második kutatóűrhajósa és tartalékosa.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

TRENDI
Videóval: Így néz ki a világ első 3D nyomtatású menyasszonyi ruhája - egy hónap alatt készült el
Ha nem vagy a technika megszállottja, ezt akkor is imádni fogod!

Megosztom
Link másolása

Mariana Pavani egy egyedi tervezésű ruhában lépett oltár elé, és ez nemcsak a menyasszony, hanem a divattörtét számára is nagy nap volt: a holland tervező, Iris van Herpen 3D-s nyomtatóval készítette el az ügyvéd modern menyasszonyi ruháját - az elsőt a maga nemében.

„Ez tényleg egy álomprojekt volt, mert hogy valaki 3D-nyomtatott ruhát viseljen életének legkülönlegesebb napján, az tényleg különleges”

- mondta van Herpen a Women's Wear Daily című lapnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mariana Pavani (@mppavani) által megosztott bejegyzés

Az innovatív ruha fantasztikus fűzője körülöleli a menyasszony felsőtestét, átnyúlik a dekoltázsán, és eleganciával tekeredik a nyakára. Az egyedi ruhadarab megvalósítása 600 órát vett igénybe, 41 órán át nyomtatták a 216,7 MB-os fájlméretet.

„Nincsenek varrások. Ezt nem lehetne szabásmintával megcsinálni” - mondta a tervező.

A menyasszony testét a tökéletes illeszkedés érdekében 3D-ben beszkennelték.

„Megvannak a szobrász elemek, de a dinamika is. És ez az a kettősség, amit nagyon szeretek” - jegyezte meg van Herpen.

„Tényleg egy különleges ruhát akartam, valami egyedit” - mondta Pavani, aki 2022-ben ismerkedett meg van Herpen munkásságával a mostani férje, Roberto Toscano műgyűjtő és zeneszerző által.

„Mindketten úgy érezzük, hogy a divat is művészet - mondta van Herpen a menyasszonyról. - Ő tényleg ki meri fejezni magát, és megtestesíti ezt a nőiességet, de az új technológia hatásaival.”

„A 3D nyomtatás nagyobb teret enged a művészi szabadságnak a divatban, új utakat nyit a tervezők előtt, hiszen „kézzel egyszerűen nem tudnánk ilyet varrni”.

A ruha állítólag még kényelmes is - és nem feltétlenül igényel különleges kezelést.

„A rugalmas anyag annyira, de annyira jó - mondta a tervező, utalva a könnyű nylon anyagra. - Ülhet benne, alapvetően bármit csinálhat benne a menyasszony anélkül, hogy idővel kevésbé lenne rugalmas”.

Amikor Pavani először vette fel a ruhát - amelyet mesterműnek nevezett -, azt mondta, hogy nehéz volt visszafojtani a könnyeit.

„Mindent elértünk, amit reméltem - áradozott. - A ruhától erőteljesnek és nőiesnek érzem magam, egy nagyon egyedi és egyedülálló megjelenéssel”.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk