LIFE

  5 tévhit az egészséges életmódról, aminek könnyű bedőlni

  Nincs kőbe vésve, hogy reggelizni KELL és az sem, hogy napi másfél liter vizet kell innunk.
  Sassy - sassy.hu
  2018. október 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A tudomány képviselői minden évben felhívják a figyelmet néhány újabb dologra, melyek jók, vagy éppen károsak az egészségünk szempontjából. Ám azok közül a tényként kezelt információk közül, melyeket jobbára készpénznek veszünk az egészséges életmóddal kapcsolatban, sok tudós szerint is jó néhány csak tévhit: egy részük félreértésen alapul, és van, ami a marketingesek segítségével terjedt el úgy, mint a népmesék.

  A Mental Floss visszakövette az öt legnagyobb tévedést a kiindulópontig.

  1. tévhit: másfél liter vizet kell meginni, minden nap

  Mindenki tudja, hogy egy embernek minimum másfél liter vizet (vagy kettőt - a szerk.) kell meginnia minden egyes nap, különben a kiszáradást kockáztatja. Ám ez valójában tévhit, melynek senki sem tudja az eredetét, bár sok kutatás folyt a témában. Hogy mennyi folyadékra van szüksége egy embernek az nagy mértékben egyénfüggő, és nem is igazán kell túlragozni. Aaron E. Carroll, az Indianai Egyetem gyermekgyógyász professzora beleásta magát a témába, és megnyugtató javaslatokkal állt elő a The New York Times hasábjain:

  Nem fontos ital formájában magunkhoz venni az összes folyadékot, amire szükségünk van. Ahogy azon sem kell aggódni, ha valaki sosem szomjas. Az emberi szervezet elég jól van hangolva ahhoz, hogy jelezze, folyadékra van szüksége, bőven azelőtt, hogy kiszáradna.

  2. tévhit: napi tízezer lépés és biztos a fittség

  Most, amikor már szinte mindenkinek okostelefon lapul a zsebében, beépített lépésszámlálóval, a tízezer lépés (nagyjából öt kilométer) ténylegesen a fittség alapegysége lett.

  Ám ez a tízezer lépés korántsem valamiféle tudományos aranyszabály. A tízezer lépéses szabályt 1965-ben alkották egy korai lépésszámláló japán marketingkampányához. Nem mintha bármi gond lenne, ha napi tízezer lépést tűz ki célul magának az ember: minél aktívabb valaki, annál jobb. De az is ugyanolyan jó hatással van az egészségre, ha simán csak igyekszünk minél többet mozogni a nap folyamán.

  3. tévhit: erő, izom – tejet iszom

  Az ember azt hihetné, hogy a tej egyet jelent az egészséges táplálkozással. Pedig sokan érzékennyé válnak a tejjel szemben felnőttkorukra, és van, aki eleve nem tudja megemészteni a tejet.

  A Föld lakosságának jelentős része ugyanis laktózérzékeny - leegyszerűsítve: hiányzik szervezetükből a tejcukrot lebontó laktáz enzim. Az európaiak, illetve európai származású észak-amerikaiak körében csupán 10-14 százalékos lehet a laktózérzékenység, míg Ázsiában, különösen Kelet-Ázsiában a lakosság 80-90 százaléka nem képes megbírkózni a tejtermékekkel.

  És akkor ott vannak azok, akik a tejfehérjére allergiásak (a lakosság egy-két százaléka). Szóval a tej nem mindenkinek jó...

  4. tévhit: felborul az anyagcseréd, ha kimarad a reggeli

  A reggeliről évek óta hirdetik, hogy létfontosságú az egészséges életmód kialakításához, főként azoknak, akik fogyni szeretnének. Egészen 2015-ig az amerikai kormány étkezési iránymutatásában is az szerepelt, hogy reggelizni minden nap ajánlott. Ám lassan kiderült, hogy nem ez a legfontosabb étkezés a nap során.

  A Mentalfloss szerint a tévhit találgatások eredménye, mely könnyedén félreértelmezhető megfigyeléses tanulmányokon alapult. Szigorúbb, kontrollált körülmények közt végzett vizsgálatokból kiderült, hogy nincs összefüggés a reggeli – vagy annak elmaradása – és a súlygyarapodás között.

  Akkor hát mikor érdemes a nap során először enni? Amikor megéhezünk.

  5. tévhit: a léböjt megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól

  Nyugodtan tedd le azt a káposzta smoothie-t! Ha meg akarsz szabadulni a szervezetedben felhalmozódott méreganyagoktól, minden, amire ehhez szükséged lehet, már ott van benned – egy működő máj, és két vese formájában, melyek maguktól is gyönyörűen végzik a dolgukat, megállás nélkül, hogy feldolgozzanak és kiválasszanak mindent, ami nem oda való.

  Ha pedig tiszta lappal indulnál a kiadós élvezetek után, az pláne jó ok arra, hogy ne csatlakozz a léőrülethez: még a frissen préselt levek is jobbára tele vannak cukorral, ami sok szempontból megterhelő a szervezetnek.

  Egy egész gyümölcs sokkal táplálóbb (arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobban esik elfogyasztani).


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk