ÉLETMÓD
A Rovatból

Retró legó, matchbox, Barbie-baba – használt játékot karácsonyra? Igen!

Miért jó gyerekkorunk matchboxait vagy mások megunt legóját tenni a fa alá? Megsúgjuk: nem csak a költségek miatt!
Lehoczki Erzsébet - sassy.hu
2023. november 18.


Megosztom
Link másolása

Minden év novemberében eljön az a pillanat a legtöbb anyuka számára (és természetesen apuka, nagymama, nagynéni és bárki számára, akinek a karácsonyi ajándékozottak listáján kisgyerek is van), amikor már nem tologathatja az ajándékvásárlás kérdését, és nekiveselkedik a kereslet és kínálat összeegyeztetésének.

Aki járt már ebben a cipőben, az pontosan tudja, hogy minden igyekezetünk ellenére a végeredmény- a csomagolópapírt szétszakítva őszintén, fülig érő mosollyal ujjongó gyermek látványa - mennyire bizonytalan.

Mert bizony elég gyakran fordul elő (leginkább a brutális reklámdömpingnek köszönhetően), hogy a kívánságlistára novemberben felírt játék decemberre már négyszer is megváltozott.

És bizony az is megesik, hogy a hőn áhított játék mellé nem tudja az ember a maga lelkesedését és játszókedvét is odacsomagolni, mert hát...

Mert hát nem minden felnőttnek csillan fel a szeme az ismeretlen rajzfilmhős figurája vagy a túlságosan is jól ismert reklám terméke láttán.

Az első problémára sajnos nincs könnyen elérhető megoldás, a másodikra viszont tökéletes választ adnak saját gyerekkorunk kedvenc játékai!

De miért jó a gyereknek és felnőttenk, és miért jó a Földnek, ha retro játékot rakunk a fa alá? Mutatjuk!

Oxitocin kicsiknek és nagyoknak!

1989. november 20-án foglalta össze az ENSZ a gyermekeket megillető jogokat, melyek között ott szerepel a mindennapos játék, játszásra való tér és idő elérhetőségének fontossága. A kicsiknek ugyanis testi-lelki javára válik ez a számunkra sokszor értelmetlennek látszó tevékenység.

A különböző játék típusok során többek között fejlődik az idegrendszerük, a motorikus, logikai és nyelvi képességeik, és fontos  szociális kézségeket sajátíthatnak el, főleg, ha ezt nem csak magukban vagy a kortársaikkal, de a számukra fontos felnőttekkel is végezhetik.

Ez a közös, önfeledt tevékenység a kötődést támogató hormon, az oxitocin termelődését is segíti, ami nagyban hozzájárul nem csak a gyerek-szülő kapcsolat megerősítéséhez, de egy jól működő felnőttkori szociális élet kialakításának képességéhez is.

Az oxitocin termelés növekedése egyébként nem csak a gyermek, de minden olyan felnőtt szervezetében is megfigyelhető, akik szoros érzelmi kapcsolatban állnak a gyerekkel, ez pedig az összetartozás jóleső érzésén túl még stresszcsökkentéssel is támogatja a szervezetüket.

Mindez persze szép így leírva, de a gyakorlatban egy felnőttnek bizony sokszor nehéz a gyerekek „itt-és-most” ritmusához igazodva munka vagy más, felnőtt tevékenység után azonnal fejest ugrani a közös játékba. Egy olyan játék, ami viszont az ő gyerekkorának kellemes, „oxitocinban gazdag” pillanataihoz kapcsolódik, megkönnyítheti ezt a váltást.

Összehangolni saját magunk nosztalgiával átitatott játék-preferenciáját az ajándékozni kívánt gyerekével persze nem könnyű. Mert hát hiába voltunk mi nagy puzzle-rajongók, ha az unokaöcsénk meg fél percig sem tud a fenekén ülni. Szerencsére vannak olyan, viszonylag univerzális játékok, amikkel nagy eséllyel sikerül egymás mellé ültetni a feleket.

Örökzöld járgányok

A kerék feltalálása óta a legtöbb fiú gondolata az általuk meghajtott járművek körül forog. Nem kivétel ez alól a mostani felnőtt generáció sem, akik közül biztosan soknak volt/van matchboxa, mely köznevesült márkanév Magyarországon gyakorlatilag bármilyen tenyérnyinél kisebb fém játékjárgányra ráhúzható.

Akik nem jártasak a márka történetében, és szeretnek a játszótéren játéktörténeti tudásukkal felvágni, azoknak álljon itt néhány infó a Matchbox pályafutásáról:

 • A II. világháborút megjárt iskolatársak, Leslie és Rodney Smith közös cégének egyik első népszerű terméke még egy kisautóktól távol álló, horgászok számára készített kenyérprés volt.
 • Első játékautó modelljük az Aveling Barford úthengert mintázta.
 • Az apró járgányokat a felnőttek csak „christmas cracker trash”-nek hívták, utalva ezzel a játék méretére és az abból fakadóan rövidre jósolt élettartamra.
 • A brit iskolákba nem volt szabad bevinni gyufásskatulyánál nagyobb játékot, ezért a cég lekicsinyítette a modelljeit- innen származik Matchbox név.
 • Ki tudja, miért, de 1989-ben a cég a „Rémálom az Elm utcában” című film főszereplőjéből, Freddy Krueger figurájából beszélő babát készített, mely aztán a szülői és vallási szervezetek tiltakozásának köszönhetően hamar lekerült a terméklistájukról.

Ha van olyan gyerek – akár fiú, akár lány- az ajándékozandó listánkon, akiről biztosan tudjuk, hogy rajong ezekért az apró kerekeken guruló csodákért, és mi magunk is szívesen játszottunk ezekkel gyerekkorunkban, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy saját, féltve őrzött darabjainkból ajándékozunk oda párat, vagy az önfeledt játék érdekében inkább mások készleteiből vásárolunk be.

Utóbbi esetben ma már számos online piactér áll rendelkezésünkre, ahol kényelmesen válogathatunk a veterán és retro kocsik között.

A jórészt fémből készült járművek egyébként igazi túlélők, beltéri használat és minimalizált dobálás mellett tényleg több generációt is ki tudnak szolgálni, ha pedig végleg kiszolgáltak, az alkatrészeik egyszerűen visszaforgathatóak a rendszerbe.

Babaházy-történetek

Akinek volt, az azért, akinek nem volt, az azért szeretné, ha a saját gyerekeinek is lenne babaháza. Lehet ez egy generációkkal ezelőtti, fából készült, kapcsolható villannyal felszerelt,  bútorokkal, függönnyel és szőnyeggel ellátott kézműves barkács-csoda, egy itt-ott már sárgára fakult Barbie-álomház vagy egy Sylvanian-típusú  állatokkal benépesíthető iskola épülete, szinte minden gyerek szereti az ilyen fajta szerepjátékokat.

Ezek ugyanis abban segítik a gyerekeket, hogy a hétköznapi történéseket lekicsinyítve, biztonságos térben tudják újrajátszani, legyen az egy jól sikerült születésnap pozitív, vagy egy kórházi kezelés negatív élménye.

A retro babák közül valószínűleg a Barbie-baba a legismertebb, róla is idecitálunk pár érdekes adatot, hiszen sose lehet tudni, mikor lesz szükségünk egy olyan infóra, mint hogy:

 • Barbie múzsája egy felnőtteknek szánt német képregényfigura, Bild Lilli volt, akinek dögös megjelenését vicces és szókimondó személyiséggel kombinálták.
 • Barbie 1992 óta indul minden amerikai elnökválasztáson.
 • Számtalan változata közül eddig a földig érő hajú volt a legkeresettebb.
 • a dán-norvég Aqua együttes Barbie Girl című száma miatt hiába perelt a cég: még az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága is úgy ítélte meg, hogy a dal nem jogsértő, mert csupán paródia.
 • A korábbi modellek fürdőszobai kiegészítői között volt egy 50 kg-ra állított mérleg, valamint egy fogyókúrás kézikönyv is, egyetlen tanáccsal: Ne egyél!

Utóbbi tény valóban elrettentő, és jogos alapot ad a Barbie-t kritizálók számára, de fontos megjegyezni, hogy nem kizárólag a barbizástól lesz egy kislánynak testképzavara. Persze, ahogy Gazdig Dóra tanácsadó szakpszichológus írja:

„…sokkal könnyebb Barbie-t hibáztatni, mint felvállalni, hogy a médiában és az otthon látottak, hallottak nagy szerepet játszanak a gyerekek testképének kialakulásában.“

Egyébként pontosan a külvilág kontrollálatlan behatása és az átgondolatlan zsigeri reakciók árnyalására való a közös babázás/barbizás, hiszen ilyenkor könnyebben tudjuk megfogalmazni a helyes üzeneteket, és első kézből látjuk/halljuk a gyerek gondolatait a témával kapcsolatban.

Ha ilyen típusú használt játékot szeretnénk ajándékozni, a műanyag babák és tartozékok esetén legyünk óvatosak, mert a 2005-nél régebbi műanyagokban még engedélyezett volt a ftalátok használata, melyek számos egészségkárosító hatással bírnak.

Ezek az anyagok főként a szájon át tudnak a szervezetbe jutni, így kisgyerek esetén, akik még mindent a szájukba vesznek, különösen figyeljünk erre. Egy óvodás vagy kisiskolás esetén azonban egy retro Barbie-val való játék okozta kockázat elenyésző ahhoz képest, hogy a környezet egyéb területeiről- padlóburkolatból, testápoló termékekből vagy akár élelmiszerekből- mennyi ftalát kerül a szervezetbe belélegzéssel vagy bőrön át történő felszívódással.

Ha biztosra akarunk menni, válasszuk a természetes anyagú (fa, textil, kerámia) babákat, babaházakat és kiegészítőket!

(Szinte) rombolásbiztos építőkocka

A Lego talán az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet felnőttet és gyereket egy faék egyszerűségű játékkal közös játékra ösztönözni. A dán asztalos, Ole Kirk Christiansen világraszóló találmánya lassan száz éve fejleszti kicsik és nagyok finommotorikáját, koncentrációképességét és fantáziáját.

Jöjjön a legóról is néhány kevésbé ismert érdekesség!

 • A töretlen siker kulcsa az az egyszerű vállalás, hogy a régebbi és a legújabb szetteket is össze lehet építeni, minden egyes darab konbinálható a gyártó többi termékével. A 80-as években futott Fabuland-sorozat állatfiguráinak, melyeknek még külön mozgott karja-lába és a feje is, minden gond nélkül a kezébe adható a 90-es évek Belville-babáinak fagyis pohara, vagy be tudnak ülni egy 2000 után gyártott Star Wars űrjárgányba.
 • A kicsik részére gyártott Duplo-sorozat kockái kombinálhatóak a Lego-darabokkal!
 • A cég a világ legnagyobb abroncsgyártója! Évi 306 millió darab kereket gyártanak a különböző járgányaikhoz!
 • A nyíregyházi LEGO gyárból kerül ki a világ összes Duplo kockája!
És még egy fontos adat: a kockák 80 százaléka a kőolaj-alapú ABS-ből készül, amit azonban nehéz és gazdaságtalan újrahasznosítani, a lebomlási ideje pedig rettentő nagy, 100-1300 év is lehet! 

Pontosan ezért érdemes ezt a játékot minél tovább a rendszerben tartani, eltenni az unokáknak vagy mások unokáinak.

Ha nincs már meg vagy sose volt saját legónk, amivel idén megörvendeztethetnénk egy gyereket, akkor kis kutakodás után ma már a szomszédtól is vehetük használt szetteket. A használt legó adás-vételére szakosodott csoportokat azonban érdemes óvatosan kezelni, ott sajnos rendre felbukkannak csalók. A legbizosabb, ha körbekérdezünk a rokoni vagy ismerettségi körünkben, illeve ha konkrét használt Lego-ra szakosodott webboltot keresünk fel.

Rendszerben tartani

A MacArthur ösztöndíjas körforgásos gazdaság-szakértő, Tansy Robertson-Fall szerint a játékok 80%-a a szeméttelepeken vagy az óceánban végzi. Tekintve, hogy például az USA-ban értékesített játékok 90%-a műanyagból készül (és akkor a csomagolásukról még nem is beszéltünk), ez a szám több, mint aggasztó.

Amit mi fogyasztóként megtehetünk, az a tudatosságunk növelése:

 • Mérjük fel a lehető legjobban, milyen játékkal játszana hosszabb távon is a gyerek!
 • Próbáljuk ki élesben! Vendégség alkalmával figyeljük meg, milyen, otthon nem található játékkal játszott szívesen a csemeténk!
 • Kérjünk kölcsön vagy béreljünk! Bizony, ma már nem csak a családi-baráti körből, hanem erre szakosodott cégektől is tudunk játékot kölcsönözni!
 • Ha vásárolnánk, első körben válasszuk a használt és természetes anyagú játékokat!
 • Új játék esetén is gondoljunk a fenntarthatóságra!
És a mi szintén fontos: tanítsuk meg a gyereket korának megfelelően úgy játszani, hogy az adott játékbaba, kisautó vagy építőkocka később még másnak is örömet okozhasson.

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Hat terület a lakásban, amit tilos ecettel tisztítani!
Az ecet szupererős tisztítószer, amely képes feloldani a zsírt és eltávolítani a vízkövet. Ráadásul nagyon olcsó. Bár a háztartás számos területén használható, van néhány dolog, amit soha ne tisztíts meg vele!
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. november 23.


Megosztom
Link másolása

Az ecetet évszázadok óta használjuk tisztítószerként, és csak egy kis ideje váltotta le általános takarítószerként a különböző gyártók más-más felületekre készült vegyszerei.

Aztán beütött az infláció, és mindenki kezdi újra felfedezni a legtermészetesebb tisztítószert, amit egyszerű szórófejes dobozba öntve könnyedén használhatunk,

felvihetjük a vízköves fürdőszobai csapokra, mosdókra, beönthetjük a vízköves vízforralóba, hígítva ablakot is pucolhatunk vele, sőt egyesek szerint a penészes falat is rendbe teszi.

Remek tulajdonságai ellenére erősen savas hatású anyag, és bizonyos felületeken emiatt több kárt okozhat, mint hasznot.

Íme ezek azok a helyek, melyeken nem szabad használnod!

1. Márvány és gránit konyhapult vagy padló

A márvány és a gránit munkalapokat és csempéket csúnyán károsíthatja az ecet savas tulajdonsága. Elszínezheti vagy mattá teheti a fényes, sima felületet. Ezek a természetes kőfelületek drágák, különleges kezelést érdemelnek, maradj csak a megszokott tisztítószereidnél, ha hozzájuk nyúlsz.

2. Viasszal kezelt bútorok

Ha ecettel szeretnéd tisztítani a bútorokat és az étkezőasztalokat, érdemes odafigyelni arra, hogy milyen felületet takarítasz. Az ecet károsítja a tömör fából készült viasszal kezelt bútorokat, különösen, ha gyakran használod rajtuk.

Helyette olyan tisztítószert használj, amelyet kifejezetten a fára fejlesztettek ki.

3. Igazi fából készült padló

A fából készült padló elveszítheti fényét, ha az ecet savasságának van kitéve. A biztonság kedvéért használj melegvizet és szappant, vagy speciális padlótisztítót. Csak arra vigyázz, hogy ne áztasd el és ne hagyd túl sokáig a fán a vizet, mert akkor elvetemedhet a padlóburkolatod.

4. Konyhakések

Az ecet savas tulajdonságai korróziót okozhatnak a fémpengéken, és kiveszik a kés élét. Ehelyett maradj a meleg vízzel és mosogatószerrel történő elmosásnál, és utána alaposan szárítsd meg kedvenc késeidet.

5. Bármilyen képernyő

Bár az ecet szép fényessé és csillogóvá varázsolhatja az üvegfelületeket, így a képernyőket is, a tisztítás során lemarja az elektronikus eszközök felületén lévő védőréteget. Ehelyett használ mikroszálas kendőt és kifejezetten az elektronikus képernyőkhöz kifejlesztett tisztítószert.

6. Gumitömítéssel ellátott tárgyak

Az ecet csúnyán kicsinálhatja a hűtőszekrény, a mosógép vagy más készülékek gumitömítéseit. A gumi lebomlik, és a készülékek gyorsan elromlanak. Ha vízkőtelenítenél vagy fertőtlenítenél, inkább old fel a szódabikarbónát meleg vízben és használd azt.

7. Vasaló

A ruhavasaló talpa gyakran elszíneződik, a belső része pedig vízköves lesz. De az ecettel történő tisztítása maradandó károsodást okozhat a készülékben. A sav ugyanis mindenhonnan lekapja a védőbevonatot, és szabad utat enged a rozsdának. Rozsdás vasaló? Hogy fog kinézni a ruha, ha azzal akarod kisimítani?

Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
A Rovatból
Ez a forró ital védelmet nyújthat a Covid ellen - mennyit igyunk belőle?
Egy új kutatás szerint napi egy-két csésze elfogyasztása segít legyőzni a Covid-fertőzést.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. november 24.


Megosztom
Link másolása

Bár hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha már túl lennénk az egészen, a Covid most is fertőz, újabb és újabb variánsai itt köröznek körülöttünk. A zöld tea fogyasztásáról nemrégiben állapították meg, hogy hatékonyan „inaktiválja” a Covidot. A BMC Cell & Bioscience folyóiratban most megjelent új tanulmány szerint a kávé is segíthet a Covid-fertőzés elleni harcban.

2020 vége óta számos változata terjedt el a vírusnak világszerte. A legújabb jelentések szerint az Omicron variáns legalább 32 mutációt tartalmaz, kétszer annyit, mint a Delta variáns. Persze a Covid emlékeztető vakcinák kifejlesztése segít a vírus elleni harcban, ugyanakkor számos szakértő hangsúlyozza a táplálkozás fontosságát is.

A kutatások szerint a rendszeres testmozgás és a polifenolokban gazdag étrend erősítheti az immunrendszert, és csökkentheti a súlyos Covid kialakulásának kockázatát.

A kávé, amely szintén gazdag polifenolban, például klorogénsavban (CGA), kávésavban (CAA), cafestolban, melanoidinokban és trigonellinben, számos tanulmányban a fontos forrásként ismerték el.

Korábbi tanulmányok szerint a kávéban található CGA pozitívan befolyásolhatja a vérnyomást, a lipidprofilt, a glikémiát és az inzulinrezisztenciát, hozzájárulva a metabolikus szindróma javulásához, valamint fokozza az anyagcserét, a csökkenti a gyulladást, javítja a szív- és érrendszer egészségét és a májműködést.

Egy új tanulmányban a kutatók a kávé hatékonyságát vizsgálták. Úgy találták, hogy a kávé egy új eszköz lehet a Covid fertőzés csökkentésére

a tüskefehérje ACE2 kölcsönhatásának blokkolásával, a TMPRSS2 és a CTSL aktivitás lelassításával és a TMPRSS2 és az ACE2 fehérjeszintjének megszabadításával. A kutatók felfedezték, hogy a kávéban lévő anyagok korlátozzák a Covid-fertőzést (43-54 százalékos hatékonysággal), ebben a koffeinmentes kávé is hasonló eredményt ért el.

A 64 ember bevonásával végzett vizsgálatban a napi egy-két csésze kávé fogyasztása hatékonynak bizonyult több Covid-változat elszaporodásának megállításában.

A tanulmány szerzői azt is megállapították, hogy a kávéfogyasztás a fertőzést követő hat órán belül kulcsfontosságú, és azt javasolják, hogy ezután az időszak után még egy csésze kávét igyunk a fertőzés megállításának érdekében.

Összességében a kutatók azt találták, hogy a kávéfogyasztás megfelelő étrendi stratégia lehet a fertőzés megelőzésére.

Ugyanakkor csak mértékkel szabad inni belőle, napi négy csészénél több kávé már megemelheti a vérnyomást.


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
A Rovatból
Így tisztítsd ki a sütőt, ha lusta vagy órákon keresztül súrolni
Valahogy mindig a sütő marad utoljára, ha takarításról van szó, de ez nem is véletlen, az égett foltok vakarására rengeteg idő megy el. Egészen eddig, mutatjuk, hogy csináld legközelebb!
Fotó: Unsplash - sassy.hu
2023. november 26.


Megosztom
Link másolása

A sütőtisztítás azon kevés házimunkák egyike, amelyeket a legtöbben elkerülünk, különösen azért, mert tudjuk, hogy órákig tart, mire tisztára súrolod. Talán éppen ezért is van most nagy trendje ennek TikTokon, ahol nemrég már óriásit ment az a trükk, amiben egy citrom segítségével lehetett pofon egyszerűen tisztává varázsolni a sütőt.

Ennek hatásosságát sokan videóval igazolták, azonban a kétkedőknek most előkerült egy újabb hack, amivel megspórolhatjuk a sütő vakarást, még akkor is, ha már csúnyán égett.

Ráadásul többnyire már minden háztartásban elérhető az ehhez szükséges kellék, ugyanis egy mosogatószer-kapszulára és egy hőálló edényre lesz hozzá szükség.

Aztán jöhet a trükk: beteszed a kapszulát az edénybe, majd leöntöd körülbelül egy liter forrásban lévő vízzel. Ezután beteszed az edényt a már előmelegített, 100 fokos sütőbe, és hagyod egy órán át kifejteni a hatást.

A gőz ugyanis mindeközben szépen zsírtalanítja a sütőt, bár miután az kihűlt, érdemes alaposan áttörölni, azonban a sikálás garantáltan elmarad majd.

@momamjm #clean #oven #hack #foryoupage #fyp #foryou #viralvideo #fyi ♬ original sound - Unbridled✝️Media(Mama M)

A videót nem meglepő módon már 7.4 millióan látták és nagyon dicsérik a módszert. A citromos trükk azért itt is szóba kerül, tény, hogy olcsóbb és környezetbarátabb megoldás, ezért érdemes először azzal kezdeni.

@washy_wash #foryou #lifehack #yum ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
Ez a karácsonyi dekor ötlet hódít most a TikTokon – ezt neked is látnod kell!
Érdemes készülni a karácsonyi szezonra, mutatunk egy nagyon népszerű megoldást!
Fotó: Unsplash - sassy.hu
2023. november 26.


Megosztom
Link másolása

Igaz, hogy még december sincs, azonban már elözönlötték a TikTokot a karácsonyi dekoros ötletek, DIY tippek, és haulok. De van egy ezek között, ami egészen elképesztő utat jár be, és mindenki sorra próbálja ki a saját otthonában is.

A trükk azt a kérdést próbálja megválaszolni, amin már biztosan te is gondolkoztál, mégpedig, hogy hogyan lehet szépen és ízlésesen feldíszíteni a nagyobb átjárókat, szabadon maradt ajtófélfákat. Mert az oké, hogy girlandokat lógatsz minden ablak és párkány szegélyre, esetleg korlátra, de egy ilyen helyre felfüggeszteni elég nagy kihívás, úgy, hogy az tényleg jól is mutasson.

Na, de nem kell tovább töprengeni, ugyanis a 13.4 milliós nézettséget elérő videó most megmutatja, hogy a megoldás erre a problémára nem más, mint egy állítható méretű zuhanykarnis.

Innentől pedig már nem bonyolult, a karnist a megfelelő szélességben kifeszíted a két fal között, feldíszíted temérdek méretű fenyő girlanddal, mindenféle mutatós dísszel, illetve egy lehetőleg vezeték nélküli égősorral, majd a megfelelő magasságba tolod a karnist. Kész is!

@thekwendyhome Here’s a Christmas decorating hack for you! Damage free garland hanging with a shower curtain rod! I had to try it for myself after seeing @Letneeutro do it! I took the shower curtain from our guest bathroom and tested this out for myself. It has held up really well! I even put my heavy Norfolk pine garlands on and it didn’t budge. This is perfect for renters and those who don’t want to put nails in their walls. And an added bonus is that you don’t get a crick in your neck or get tired arms from decorating 😅 I linked everything on my LTK in my bio. Now go forth and deck those halls. #deckthehalls #christmasdecorating #christmas #christmas2023 #christmasdecor #decorhack #decorhacks #christmashack #christmashacks #garland #christmasgarland #christmasgarlandhack #homedecor #damagefreedecor #rentalfriendlydecor ♬ Twinkling Lights (Reimagined) - Auni

A kommentszekcióban azért volt olyan, aki kételkedett a karnis tartósságában és azt írta:

„Csak azt tudom, hogy hajnali 3-kor esne le, és halálra rémítene.”

Azonban a videó készítője is gondolt erre, és azt válaszolta:

„Én is ettől tartottam, ezért pár napig teszteltem, mielőtt megosztottam volna! Eddig annyira jó. Azt is gondolom, hogy mennyire jól meg van csinálva a zuhanyfüggöny rúd is.”

A többség azért inkább elégedettségét fejezte ki, köztük az alábbi kommentelő is:

„Ez annyira lakás- és macskabarát! Most mentetted meg a karácsonyi szezonomat!!!”

Akit érdekel, számtalan verziót találhat TikTokon, mi mutatunk még egyet, ami már 16 milliós megtekintésnél jár:

@allyhovious I need to add a few string LED lights and she’ll be perfect ✨🎄♥️ #christmasdecor #holidaydecorating #garlandhack #christmasdecorhack #christmashack #holidaydecorhack #christmasgarland #amazonchristmasdecor ♬ Last Christmas - ⭐️


Megosztom
Link másolása