LOVE

3 jel, hogy te lehetsz a probléma forrása a kapcsolatodban

Ismered a mondást, hogy aki „más szemében meglátja a szálkát, magáéban a gerendát sem veszi észre?” Lehet, hogy te is ebbe a kategóriába tartozol? Most kiderül!

Megosztom
Link másolása

Miközben mindannyian a lehető legjobb partnerek akarunk lenni, tetteinkkel észrevétlenül megkeseríthetjük a párkapcsolatunkat. Az intő jelek közé tartozik a túlzott idealizálás vagy az elköteleződés sürgetése. Sokan akkor fordulnak terápiához, amikor romantikus próbálkozásaik kudarcot vallanak. Olyan dolgokat mondanak, mint például:

„A partnerem nem válaszol azonnal, így kénytelen vagyok felhívni őt. Ez dühít engem”.

„Már jó ideje szexelünk, és úgy tűnik, jól mennek a dolgok. Miért hátrál meg mégis a partnerem az elköteleződés lehetőségétől?”

„Vajon kivel randizik jelenleg az exem? Tudnom kell, mi késztette arra, hogy mást válasszon helyettem.”

A párkapcsolat hatalmas örömet és elégedettséget hozhat az életünkbe, azonban könnyen mérgező fordulatot vehet. Miközben mindannyian a lehető legjobb partnerek akarunk lenni, néha a tetteinkkel mi magunk savanyíthatjuk az édességet.

Íme három módja annak, hogy tudtodon kívül te magad okozod a problémákat - mutatjuk a megoldást is!

1. A potenciális partner túlzott idealizálása

Amikor túlidealizálunk, akkor elkezdünk a partnerünkre úgy tekinteni, amilyennek a fejünkben gondoljuk, olyannyira, hogy a végén átírjuk a valóságot arról, hogy ki is ő és mi történik a kapcsolatban.

Bár semmi rossz nincs abban, ha túlságosan idealizáljuk az új, potenciális partnert, ez néha egy mélyebb probléma tünete, mint például:

Az önbecsülés hiánya

Azzal, hogy megengedő vagy, azt kockáztatod, hogy a másik fél hatalmi pozícióba kerül és felsőbbrendűnek érzi majd magát. Ez nem csak kevésbé vonzóvá tehet a szemében, de túlzott óvatosságra is késztetheti, hogy mit mond és hogyan viselkedik a közeledben. Egy tanulmány szerint a magas önbecsüléssel rendelkező emberek jobban meg tudják őrizni erkölcsi elveiket, amikor párkapcsolati dilemmákkal szembesülnek. Ez jobb párkapcsolathoz vezet - például mindkét partner előzékenyebb, megbocsátóbb és békülékenyebb lesz.

Az önértékelés hiánya

Kutatások széles köre bizonyítja - nem meglepő módon -, hogy a magas önbecsülés előnyös a romantikus kapcsolatok számára. Ha alacsony önbecsüléssel küzdesz, előfordulhat, hogy nemkívánatos jeleket küldesz a kapcsolatodban.

Hogy ellensúlyozd a túlzott idealizálásra való hajlamot, próbáld ki a következőket:

Adj nekik időt!

Egy egészséges kapcsolathoz kölcsönös érzésekre van szükség. Ha a partnered valóban ugyanúgy látja a kapcsolatotokat, mint te, akkor el fogja mondani. Adj nekik időt, és hagyd, hogy akkor tegye, amikor neki jó!

Kérj másoktól objektív véleményt!

A fantáziálás mindaddig elfogadható, amíg látjuk a valóságot is. Az egyik módja annak, hogy megakadályozzuk, hogy belezúgjunk egy képzeletbeli emberbe, ha egy harmadik féltől őszinte véleményt kérünk az új kapcsolatunkról.

2. Épp most lépett ki egy kapcsolatból, mégis üldözöd a szereteteddel

Ha olyasvalakit választottál, aki frissen szakított, az azt jelezheti, hogy nehezen adod meg más embereknek azt az időt és teret, amire néha szükségük van.

Íme két jel, amely segíthet abban, hogy megalapozott döntést hozzon arról, hogy egy nemrég szingli partnerbe érdemes-e befektetni:

Könnyen eszükbe jut az exük?

Ha a potenciális partnered gyakran felhozza az exét a beszélgetések során, az azt jelentheti, hogy még mindig foglalkoztatják az emlékek és nem gyógyultak be a sebek. Különösen, ha azt veszed észre, hogy negatívan beszél a partneréről, az azt jelentheti, hogy még nem áll készen a továbblépésre, vagy olyan valaki, aki nem vállalja a felelősséget a kapcsolatban elromló dolgokért.

Vegyes jeleket küld?

Egy másik minta, amire érdemes odafigyelni, ha a partnered túl nagy hévvel ugrik a kapcsolatba. Például, ha valaki éppen most szakított, lehet, hogy csak bizonyítani akarja, hogy ő márpedig képes kapcsolatban élni. Légy óvatos, és próbáld meg kitalálni, hogy érdeklődése valódi-e?

3. Elkötelezettséget várni szex után

A sima, csak szexre épülő kapcsolatok sokkal gyakoribbak, mint korábban. De amikor ezekről a múló együttlétekről van szó, könnyű többet érezni a másik iránt, még akkor is, ha kezdetben nem így beszéltétek meg.

Ha jelenleg egy „barátság extrákkal” vagy „szex kötöttségek nélkül” helyzetben vagy, íme néhány egészséges módja annak, hogy egy fokkal magasabb szintre emeld a kapcsolatot:

Keresd a kölcsönös érdeklődés jeleit!

Ha mindketten élvezitek egymás társaságát, különösen a hálószobán kívül, az azt jelentheti, hogy partnered nyitott arra, hogy valami többre is elkötelezze magát.

Mondd el az érzéseidet!

Ha úgy érzed, hogy partnered talán ugyanabban a cipőben jár, szedd össze a bátorságod, és mondd el, hogy érzel. Magyarázd el neki, hogy te úgy látod, hogy ez a kapcsolat más irányba tart, és tudasd vele, mit vársz a továbbiakban. Fontos, hogy időt és teret adj neki a gondolkodásra, és maradj rugalmas az ő igényeivel szemben is!

De ne feledd, soha nem jó ötlet a szexet használni arra, hogy a kapcsolatot mesterségesen a következő szintre emeld. Próbáld meg hagyni, hogy a dolgok természetes módon alakuljanak, és legyél türelmes!

Forrás: Psychological Today


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
A Rovatból
Kiderült mi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban
Az Emory Egyetem kutatói 2014-ben 3000 embert elemeztek tanulmányuk részeként.

Megosztom
Link másolása

Szakértők felfedték az "ideális korkülönbséget" azok számára, akik azt szeretnék, hogy a kapcsolatuk tartós legyen. Ez rossz hír lehet az öt év különbséggel született párok számára - írta meg a Daily Mail.

Az atlantai Emory Egyetem újra felszínre hozott tanulmánya szerint:

az öt év korkülönbséggel rendelkező párok 18 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint a közelebbi életkorú partnerek.

A szakértők úgy nyilatkozott, hogy

„a szerelemben nincs varázslatos recept, a kapcsolatok ugyanolyan egyediek, mint a bennük élő emberek, azonban a nagy korkülönbséggel rendelkező pároknak valóban egyedi kihívásokkal kell szembenézniük, amelyek veszélyeztethetik a kapcsolatukat.”

Ilyen kihívás lehet a nehezebb kapcsolattartás a másik fél barátaival, a különböző életszakasz amiben a felek tartanak, illetve az ebből adódó pénzügyi és karrierrel kapcsolatos problémák . Megemlítendő természetesen a társadalom rossz véleménye is az efféle párkapcsolatokról, mivel gyakran találkoznak a sztereotípiával, miszerint az egyik fél kihasználja a másikat.

Lapozz, hogy megtudd mennyi az ideális korkülönbség!Megosztom
Link másolása

LOVE
Brutális esküvői beszédben árulta el a vőlegény, hogy újdonsült felesége megcsalta őt a tanúval
Majd fogta magát és lelépett az esküvőről a családjával együtt, akiket előre figyelmeztetett.

Megosztom
Link másolása

A gloucestershire-i székhelyű esküvőszervezők, Georgina és Beth a The Unfiltered Bride podcastban osztották meg a szokatlan esküvő történetét.

Georgina így mesélte:

„Volt egy esküvő. Megtartották az esküvőt, menyasszony és vőlegény, összeházasodtak, szép szertartás, italos fogadás, leültek az esküvői vacsorához, megették az ételüket, majd következtek a beszédek.”

A menyasszony apja csinálta a dolgát, majd a vőlegény felállt és azt mondta:

„Mielőtt rendesen elkezdeném, most jöjjön néhány boríték. Legyetek kedvesek, nyissátok ki őket. Igen, azokon a képeken a vőfély dugja a menyasszonyt, úgyhogy én most elmegyek.”

Erre eldobta a mikrofont, és mivel előre figyelmeztette a családját, azok is vele tartottak.

Így aztán a menyasszonyra és a családjára maradt az esküvő teljes számlája.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása


LOVE
„A menyasszonyom 47 évvel idősebb nálam, de dögösebb, mint bármelyik velem egykorú nő”
Egy 28 éves texasi férfi sok támadást kap a 75 éves menyasszonya miatt, de határozottan állítja, hogy nagyon boldogok együtt.

Megosztom
Link másolása

Kora alapján Kathi Jenkins akár Devaughn Aubrey nagymamája is lehetne, hiszen 47 év korkülönbség van közöttük, ennek ellenére hamarosan összeházasodnak.

A 28 éves Devaughn Aubrey azt mondta, mindig is vonzódott az idősebb hölgyekhez. Ám soha nem volt ilyen kapcsolata, mígnem rá nem talált a „másik felére”, a 75 éves Kathi Jenkinsre egy internetes társkeresőn.

A portásként és felszolgálóként dolgozó texasi férfi 2021-ben ismerkedett meg a nyugdíjas asszonnyal, a pár pedig azóta összeköltözött, és már elkezdték tervezni az esküvőjüket.

Devaughn elárulta, sok támadást kap azért, mert egy nála közel fél évszázaddal idősebb nővel él együtt, a gyűlölködők rendszeresen felemlegetik a köztük lévő nagy korkülönbséget.

Többen azzal vádolják a fiatal a férfit, hogy megkérdőjelezhetőek a szándékai, és haszonlesésből veszi feleségül Kathit.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása


LOVE
A feleség szeretője finanszírozza a nő családjának megélhetését
A furcsa kapcsolat igencsak vékony jégen táncol, a kettős életet élő ausztrál családanya pedig fél, hogy kiborul a bili és mindent elveszít.

Megosztom
Link másolása

A családjával az ausztráliai Perth-ben élő Jennie szeretőt tart, és a férfitól kapott rendszeres anyagi támogatással segíti át az otthoni háztartást a megélhetési válságon. Férje semmit sem tud a bűnös kapcsolatról, mely könnyen csúnya véget érhet.

Jennie azt mondta, nem azzal ment bele a házasságtörő kapcsolatba, hogy pénzt kérjen a szeretőjétől.

„Nem vagyok ilyen ember, soha nem kérnék semmit.

Ez mindig is a szexről és a kalandról szólt.

Jól összeillünk a sráccal, akit az egyik társkereső oldalon ismertem meg. Beszélgettünk a nehézségeimről és a küzdelmeimről, ő pedig segíteni akart nekem. Először megpróbáltam nemet mondani neki, de folyamatosan felajánlotta az anyagi támogatást, és jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy visszautasítsam” – vallotta be a családanya, aki márciustól

több mint 1100 ausztrál dollárt (mintegy 250 ezer forintot) kap a szeretőjétől havonta.

Jennie-nek ez a pénz azt jelenti, hogy nem kell spórolnia az élelmiszerboltban, és vehetett magának új ruhákat, megcsináltathatta a szempilláit, a körmeit. Emellett néhány új bútort is beszerzett a házukba.

Ugyanakkor elismeri, kétségbeesetten próbálja titkolni a csalfa kapcsolatát a férje előtt, aki semmit sem tud az egészről, de gyanakodni kezdett.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása