LIFE

  Hagyjuk már ezt az "idén minden más lesz" hülyeséget – Avagy újévi fogadalmam

  Meginterjúvoltam pár családtagot és ismerőst is. Jót röhögtem.
  Sassy - sassy.hu
  2019. január 02.


  Megosztom
  Link másolása

  Anyu megfogadta, hogy leszokik a cigiről (megint), a napi négy török/mexikói sorozat-adagját meg leviszi háromra, még akkor is, ha a „Dzsihán Gülpinár a világ legszebb pasija”, a „Jozefina meg olyan szép kis nő, és meglátod, ki fog róla derülni, hogy az öreg milliomos Alehandró elveszett lánya.” Iszonyúan meg fogunk lepődni, én még egy szappanoperában sem láttam ilyet.

  Ja, és azt is megfogadta, hogy kardiózni fog (arra mondjuk befizetek, én már a jógaóráimon is a huszadik percnél fibrillálok, anyu pedig ezt nem fogja kivárni, úgy saccolom, öt perc után káromkodik egy nagyot, és kisétál a konditeremből, a buddhista elmélyülés jegyében).

  via GIPHY

  Öcsém megfogadta, hogy a karrierjére koncentrál, tovább tökéletesíti a barber-szaktudását (férfifodrász), és egy ideig még nem nem nősül meg (31 éves). A barátnője meg valószínűleg azt fogadta meg, hogy ad ő még ennek a döntésnek egy vajszínű árnyalatot, a női egyenjogúság (és jókora erőfölény) jegyében.

  A kutyám hótt ziher megfogadta, hogy jövő karácsonykor visszafogja a bejgli-kókuszroló-töltött káposzta kombó nulla-huszonnégyes kunyerálását, mivel az ünnep első délelőttjét az állatorvosnál töltöttük, aki a később beigazolódott bélhurut-gyanú miatt kénytelen volt a kutya fenekében turkálni. Az orvos meg minden bizonnyal azt fogadta meg, hogy többet az életben nem veszi fel szenteste a telefont. Apámat is meg akartam interjúvolni, de ő csak annyit mondott, „[email protected] az újévre”, és belehahotázott a telefonba, szóval hagyjuk.

  Én meg nem fogadok meg semmit.

  Tudjátok, úgy vagyok én az újévi fogadalmakkal, mint a székely Pista bácsi, akit megkérdeztek, látott-e már trombitát. „Láttam, fiam, de az se az vót.” Tettem én már fogadalmat, szépet, nagyot, emberközelit és nagyívűt, ami aztán kb. Vízkeresztre (vagy amit akartok) jobb létre szenderült. És most térjünk vissza egy kicsit a buddhizmushoz: ők mondják, hogy a nagy döntéseket nem meghozni kell, hanem megvárni, amíg leesnek, mint érett gyümölcs a fáról. Életem nagy döntései pont így „estek le”, hol egy kopott, neonfényben pislogó folyosó linóleumpadlóján guggolva, hátamat a falnak döntve, hol a régi garzonom galériájára vezető falépcsőn gubbasztva, vagy éppen egy éjszakai benzinkút pultjánál ácsorogva, gépi kávét kortyolgatva, tekintetemmel álmosan a kirakott szexmagazinokat pásztázva (ott kérte meg ugyanis a volt férjem a kezem, tök spontán. Volt humora, na).

  Hát ennyit a fogadalmakról. Kivárom, amíg leesnek arról a bizonyos fáról. Azt a hülyeséget meg, hogy „idén minden más lesz”, szerintem felejtsük el.

  Miért, mindig, minden év más, nem? 2022 úgyis olyan év lesz, amilyen neki tetszik, jobb, ha nem bonyolítjuk túl még mi is. De ez csak jó tanács, nem akarlak meggyőzni benneteket semmiről. Azt fogadtok meg, amit akartok, én meg hallgatni fogok, mint a sír. Fogadom.

  via GIPHY

  Címkép: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Tudd meg fél perc alatt, hogy mutatod-e a totális kiégés 4 legfontosabb jelét
  Dr. Julie Smith pszichológus a TikTokon sorolta fel a "vészcsengő-jeleket."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 24.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést, és kiégsz. Ez pedig nagyon veszélyes, mert a tartós kiégés depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe torkollhat.

  Dr. Julie Smith pszichológus egy mindössze fél perces TikTok videóban hívta fel a figyelmet arra a négy, legriasztóbb jelre, amelyek bombabiztosan mutatják, hogy ki vagy égve, vagy legalábbis vészesen haladsz felé. Íme a jelek, vajon észleled magadon?

  1. Irritált vagy. Többet veszekszel a pároddal, barátaiddal, kollégáiddal. Ok nélkül a plafonon vagy, olyasmi is idegesít, ami korábban nem.

   

  2. Mindent halogatni kezdesz. A legegyszerűbb, leghétköznapibb teendőket is, mert még azok is túl soknak, iszonyatosan leterhelőnek tűnnek.

   

  3. Elhanyagolod magad. Mozgás, diéta, személyes higiénia, szépségápolás. Kevésre, vagy nullára csökken. Egyszerűen nincs erőd rá.

   

  4. Egyszerre vagy fáradt, és idegesen élénk. Álmos vagy, de képtelen vagy egy jót aludni. Belül vibrálsz, a kimerültség képtelenné tesz arra, hogy valódi, nyugalmi állapotba kerülj.

  @drjuliesmithI see the last one the most 🔥♬ original sound - Dr Julie Smith - Psychologist

  Dr Julie Smith/TikTok

  The Sun


  Megosztom
  Link másolása