LIFE

  Az anyaseb: lányok, akiket születésüktől utált a saját édesanyjuk

  Olyan mentális és érzelmi hátrányokat okoz a szeretethiány, ami egy életre hazavághatja egy nő lelkét.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Az egyik legrosszabb, legártalmasabb a gyerek számára, h nem szeretik a szülei. És mivel egy gyerek rendszerint az anyja közelségében tölti élete első hónapjait vagy éveit, és elsősorban az édesanyja gondoskodik róla (például a szoptatás miatt), roppant fontos ez az időszak, és az élet első három éve.

  Ebben az időben alakul ki a biztonságos kötődés, amely szinte védőburokként veszi körül.

  Már ha egyáltalán szereti a gyereket az édesanyja. Ha ugyanis nem szereti, az érzelmi, mentális, lelki hátrányokat okoz majd a gyereknek, amely egész életén át elkíséri.

  Egy kutatás során a csecsemők érzelemkifejezéseit vizsgálták 9, 14, 23 és 33 hónapos korukban. Azok a babák, akiket nem szeretett eléggé az édesanyjuk, akiknél nem alakult ki a biztonságos kötődés, sokkal több negatív érzelem kifejezésére voltak képesek, mint a biztonságosan kötődő kisgyermekek.

  Lányoknál azért hangsúlyos az anyával való kapcsolat, mert a lányok szülnek és szoptatnak gyermeket, és az édesanyjukkal való kapcsolat azt is befolyásolja, ők maguk milyen anyák lesznek vagy hogy akarják-e egyáltalán az anyaságot.

  A nem megfelelő anyai érzelemkifejezésnek számos oka lehet: az anya nem készült fel az anyaszerepre; az anya maga sem kapott elég szeretetet gyermekkorában; az kicsi bántalmazó kapcsolatból vagy nemi erőszak miatt született; az anya nem akart gyermeket; az anya nárcisztikus személyiségzavarban szenved stb.

  Az anya és lánya közti kapcsolat meglehetősen komplex. Emiatt sok lány sokáig rá sem ébred arra, hogy nem szerette vagy nem jól szerette az anyja. Van, aki csak középkorúként fedezi fel magán az anyja által ejtett sebeket, és anyaként vagy már nagymamaként jön rá arra, hogy miként bánt vele az édesanyja. Mások már gyermekkorukban megérzik, hogy nem normális az anyjukkal való kapcsolat, és a szerencsésebb gyerekek arra is rájönnek, hogy ez egyáltalán nem az ő hibájuk. A kevésbé szerencsések magukat okolják, és nagyon sokáig azt hiszik, ők rontották el az anyjukkal való kapcsolatot, valamit rosszul csináltak, azért megközelíthetetlen számukra az anyjuk.

  A szeretetlenség következményei közé tartozik, hogy az érzelmileg rideg vagy gyereküket nem eléggé szerető anyák

  gyerekei gyakran még felnőttként sem képesek megbízni másokban. Vagy az, hogy irreális elvárásokat támasztanak másokkal, az emberi kapcsolataikkal szemben.

  Ha viszont szerető, gondoskodó, gyengéd, őt óvó, babusgató, biztató, támogató, vele büszkélkedő édesanyja van egy gyereknek, megtanul szeretni, a szeretetet elfogadni, bízni saját magában és másokban.

  Milyen jelek mutathatják meg, hogy egy lányt nem szeretett az édesanyja?

  1. Önbizalomhiánnyal küzd

  Nincsen tisztában azzal, mire képes és mennyit ér. Nem tudja önmagát reálisan megítélni. Kritikus önmagával szemben. Ha sikereik vannak, annak sem tudnak örülni, nem érzik azt, hogy megérdemelték. A tehetségük sem tud kellőképpen kibontakozni – ha csak valamilyen módon le nem győzik a kisebbrendűségi érzésüket. Például terápiával.

  2. Bizalmatlan és gyanakvó

  Úgy érzik, a többi embert, ha közeledik felé, a hátsó gondolataik vezérlik. És azt feltételezik, hogy mások mondatai, cselekedetei mögött mindig hátsó szándék húzódik meg. Agyalnak, kombinálnak, tipródnak azon, hogy „ezzel mit akart mondani”. Párkapcsolataikban előfordul, hogy féltékenyek, gyanakvók, azt lesik, meg akarja-e csalni őket a párjuk, hogy egy-egy lány vajon mit akar a párjuktól (nem fogadják el például, hogy a férjüknek lehetnek ellenkező nemű barátai).

  3. Nem húz határokat, nehezen mond nemet

  Azok, akiknek gyermekkorukban az anyjuk figyelméért kell küzdeniük, felnőttkorban a kapcsolataikban képtelenek határokat felállítani. Gyakran erejükön felül próbálnak mindent megtenni a párjukért, hogy elfogadják és szeressék őket. Nehezen mondanak nemet (vagy egyenesen képtelen erre), fát kehet vágni a hátukon és meg is alázkodnak a szerelemért, mások szeretetéért.

  4. A reális önismeret hiánya jellemzi

  Nincsenek tisztában a képességeikkel, teherbírásukkal, nem tudnak kibontakozni. Nehezen váltanak és kezdenek valami újba. Vagy soha. Nehezen lépnek ki a munkahelyükről, akkor is, ha egyáltalán nem élvezik a munkájukat vagy rossz a munkahelyi légkör.

  5. Van, aki nehezen alakít ki párkapcsolatot

  Ez összefügg az önbizalomhiánnyal és a bizalmatlansággal. Nem akarnak sebeket szerezni, kockáztatni, félnek a visszautasításoktól, a kudarcoktól. Annyira, hogy hosszú távon a boldogságukat veszélyeztetik. Félelmeik miatt nem tudják boldogan és felszabadultan megélni a kapcsolataikat.

  6. "Túlérzékeny"

  Még ártatlan, kis megjegyzéseken is megsértődik, annyira túlreagálhatja a dolgokat. Túlelemzi a szituációkat.

  7. Kapcsolataiban az anyjához való kötődést keresi

  Újra és újra azt a helyzetet próbálja megteremteni, amelyet már ismer, amilyet már megszokott, még akkor is, ha abban az adott helyzetben boldogtalan. Olyan férfiakat keres magának, akik ugyanúgy viselkednek vele, mint annak idején az anyja: kritikus, örökké elégedetlen, akiknek folyamatosan a kedvét lesheti. Ezért külső segítség, megfelelő szakember támogatása vagy terápia nélkül sosem lesz kiegyensúlyozott és egészséges kapcsolata, hiszen a rossz mintát termeli újra és újra.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Egy kutatás szerint ha a barátnőiddel néha elmész nyaralni, jelentősen csökken a depresszió veszélye
  Tudtuk, tudtuk, tudtuk!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy igazi csajos vakációnál nincs is jobb a világon, ezt mindannyian jól tudjuk. Koktélozni, pancsolni, sikítva röhögni, vagy csak punnyadni a medencénél a legjobb barátnőiddel felér egy valóságos terápiával, még ha csak néhány napról van is szó. A Harvard Egyetem kutatói szerint viszont ez nemcsak egy közhely, hanem tudományosan bizonyított tény. Kutatásokkal támasztották alá, hogy az erős, pozitív szociális kapcsolatok - természetesen a család is beletartozik, de a hangsúly a jó közérzetet adó, bizalmon alapuló baráti viszonyokon van - önmagában is stresszoldó hatásúak, és növelik az önbizalmat.

  Egy-egy közös nyaralás alkalmával pedig annyira megnövelik a szervezetünkben az oxitocin nevű hormon szintjét (ezt szokták "boldogság-hormonnak" vagy "ölelés-hormonnak is nevezni), mintha infúzióban adtak volna be nekünk egy nagy adag jó közérzetet.

  Ez a hormon bizonyítottan csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, oldja a stresszt, empatikusabbá, nyitottabbá, a bizalommal, szeretettel és elfogadással teli kapcsolatok létesítésére alkalmasabbá tesz. És természetesen egészségesebbé, fájdalom-tűrőbbé, sőt, hosszabb életűvé.

  Egy másik kutatás ugyanezt támasztja alá, csak a másik oldalról közelít: 309 ezer ember vizsgálatával bizonyították, hogy az erős, szoros emberi kapcsolatok jelentősen megnövelik a várható élettartamot. A magányos, izolált emberek átlagosan 50(!) százalékkal nagyobb arányban voltak kitéve a korai elhalálozás és a demencia, vagyis az időskori szellemi leépülés kockázatának.

  Endoriot (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „Akkor is szeretném, ha csóró lenne!” – kikérte magának az „aranyásózást” a 23 éves lány, aki egy 56 éves milliomoshoz megy hozzá
  „Egy idősebb férfi nem játszmázik és kimutatja az érzéseit. Őszintén szeretem őt” - oltotta le a fanyalgókat a gyönyörű, szőke menyasszony.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A 23 éves Allana Luke és több mint kétszer idősebb, 56 esztendős vőlegénye, Jeff Winn másfél évvel ezelőtt ismerték meg egymást a Tinderen.

  A lány azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy hirtelen ötlettől vezérelve emelte meg az általa beállított, keresési korhatárt 60 évre, mert úgy volt vele, miért ne ismerkedne idősebb férfiakkal, ha nem jön össze, legfeljebb lesz miről sztoriznia a barátainak.

  "Jeff és én szinte azonnal match-eltünk. Láttam a profilképén, hogy egy hatalmas, szinte kastély-szerű udvarház előtt áll, és írta, hogy az övé, és nemrég fejezte be a felújítását. Persze hogy ez is tetszett nekem, de Jeff laza stílusa, humora is azonnal megfogott, így válaszoltatm neki." - meséli a lány.

  Allanát az első randira a férfi a 11 szobás udvarházába hívta meg, ahol megvacsoráztak és pezsgőztek. A lány szerint azonnal érezték, hogy minden szinten egymásra hangolódtak, pedig szex akkor még nem volt. A második randevúra Jeff már Marbellára, egy luxusnyaralásra repítette el a lányt, ahol azonnal meglepte egy pár gyémánt fülbevalóval, és szerelmet vallott neki. 17 napig maradtak a gyönyörű üdülőparadicsomban, és attól kezdve elválaszthatatlanok.

  "Amikor azt mondta, szeret, nem volt kérdés, hogy én is ugyanezt mondom neki, mert ezt is éreztem. Minden olyan természetes volt" - mondja a lány. "Tudom, sokan egy golddiggernek tartanak, de ezt kikérem magamnak. Persze hogy szeretem a szép dolgokat, az ajándékokat, a kastélyt, a személyzetet, a kényeztetést, de valódiak az érzéseim Jeff iránt. Nem játszmázik, kimutatja az érzéseit, jó az ágyban, a többi pedig nem érdekel."

  Az elmúlt másfél évben Allana a férfi udvarházába költözött, kapott egy Audi TT-t, egy Rolex karórát, márkás ruhákat és ékszereket, és számos luxusutazásra mentek el, többek között Barbados-ra és Thaiföldre.

  Jeff nemrég húzta fel az eljegyzési gyűrűt kedvese ujjára, és Allana állítólag ragaszkodott hozzá, hogy az esküvő előtt házassági szerződést kössenek, mert ezzel is jelezni akarja, hogy nem Jeff pénzére hajt.

  Az 56 éves férfi bevallotta, hogy mindig is szerette a fiatal nőket, sokat bulizott, afféle "aranyifjúként" élte az életét. De soha, senkit nem akart elvenni, csak Allanát. "Őt a családom is szereti és elfogadja, mellette még boldogabb és vidámabb vagyok. Persze ha megjelenek vele valahol, sokan stírölnek, meg forgatják a szemüket, de kit érdekel. Szerintem csak irigyek" - állítja a férfi.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Vadító, szexi fehérneműben libbent le hazaérkező férje elé a csinos feleség, a kocsiban sokkoló meglepetés várta
  Nagyon röhögtünk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 27.


  Megosztom
  Link másolása

  A szöszi, amerikai Mackenzie Lynn Smith egész biztosan a legjobb szándékkal ötlötte ki a meglepetést, amely végül sírva-röhögős kudarcba fulladt - számolt be róla a The Sun. A szép, szőke feleség egy TikTok videóban akarta megörökíteni, ahogy egy szál vadonatúj, szexi, fekete csipke-fehérneműben megy le a férje kocsijához a garázs elé, és így huppan be a férfi mellé. A lány fel akarta egy kissé pezsdíteni az házasélet egyhangú mindennapjait.

  A videón jól látszik, ahogy a feleség a dögös fehérnemű feölöltése után lelopakodik a garázs elé, gondosan ügyelve arra, hogy a szomszédok meg ne lássák. A kocsi vezetőülésén várakozó férj alaposan meg is döbben a látványtól, de egyértelműen ki is derül, miért. A hátsó ülésről ugynis mozgolódás hallatszik, majd a kamerát tartó, megszégyenült nő oda is köszön: "Szia, nagyi!"

  Bár a néniből csak a takaró látszik, egyértelmű, hogy a kedves nagymama ül hátul, aki korántsem jön zavarba, csak annyit mond: "Szia, kicsim, de édesen nézel ki!"

  A feleség nem győz szabadkozni, a férj pedig először az arcába temeti a kezét, aztán csak annyit kérdez: "Ebben akartad tesztelni az új kocsit?"

  A videó körbeszaladta a netet, csaknem 18 millióan látták már. A kommentelők szerint a nagyi nagyon cukin reagált, de volt olyan is, aki teljesen kiborult a látottaktól: "Én a nő helyében elbújtam volna valami sufniban, és egy hétig ki se jöttem volna a szégyentől."

  Akadt olyan is, aki arra gyanakodott, hogy a videó megrendezett, ám őt a többi kommentelő lehurrogta: a férj őszinte megdöbbenése és jól látható szégyene szerintük nem volt megjátszott.

  @kenzielynnsmith I am so embarassed .. 😔 #fyp ♬ original sound - Mackenzie Lynn


  Megosztom
  Link másolása