LIFE

  8 módszer arra, hogyan "lomtalanítsd" az életed - a lelkedre is ráfér a tavaszi nagytakarítás

  A tavasz a felszabadító újrakezdés évszaka. Lelki lomtalanítás ON!
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Ugyan a szelektálásnál - legyen szó a gardróbunkról, a kapcsolatainkról vagy épp a gondolatainkról - bizony szembe kell nézni a nemkívánatos elemekkel, ám ha ezen túl vagyunk, érkezhet a mennyei megváltás és megkönnyebbülés. Néhány praktikával mindez még könnyebben elérhető.

  1. Lomtalanítsd az elméd lefekvés előtt az agyad "kiürítésével"

  Acacia Parks pszichológus szerint a zavaros elme lecsillapításának egyik legjobb módja az, ha mindent lejegyzünk, ami lefekvés előtt a fejünkben kavarog. 

  "Tartsunk egy jegyzetfüzetet az ágyunk mellett, amibe minden zavaró gondolatunkat kiönthetjük, így megalapozva a következő napot. Általában a lefekvés előtti időszak az, amikor a teendő-listánk pontjai záporozni kezdenek és ha leírjuk őket, mondhatni engedélyt adunk magunknak arra, hogy a következő napig már ne foglalkozzunk velük."

  Tehát ha kétségek gyötörnek, nyugodtan írjuk ki magunkból, így reggel tiszta lelkiismerettel ébredhetünk. És egy tiszta lappal, amire írhatunk.

  2. Iktasd ki a mérgező embereket az életedből, egyszer s mindkorra

  Elengedni valakit, akivel közös múltatok van, sosem könnyű és nincs igazán megfelelő pillanat ezen lépés megtételéhez. Azonban a tavasz tálcán kínálja a friss újrakezdés ígéretét: ha van valaki az életedben, aki inkább fejfájást okoz, mint örömöt, vagy akitől eltávolodtál, itt az idő, hogy elvágd a szálakat.

  Ennek a folyamatnak nem kell olyan csúnyának lennie, mint amilyennek hangzik. Morgan Balavage coach szerint egyfajta "búcsúceremónia" segíthet a procedúrában. Tehát mielőtt hivatalosan blokkolnád az adott személyt a közösségi médiában, kitörölnéd a telefonodból vagy bármilyen drasztikus lépést tennél, ez a kis rituálé megkönnyítheti a lezárást.

  "Gyújts meg néhány gyertyát, írj egy levelet azokról a csodálatos dolgokról, amiket ez az ember az életedbe hozott, és képzelj el egy erőteljes zsinórt, ami összeköti a te szegycsontodat a másikéval. Hagyd, hogy a kapcsolatotok valamennyi pillanata megforduljon a gondolataidban. Kívánj neki jó szerencsét, nézz egyenesen a szemébe (persze csak képzeletben), és lásd magad előtt azt, ahogy egy gigantikus olló elvágja ezt az erős köteléket."

  Vagy találj ki egy alternatív, saját szertartást!

  3. Vedd magad körül olyan emberekkel, akiknek a céljai megegyeznek vagy összecsengenek a tieiddel

  Mentesíteni szeretnéd az életed a rossz energiáktól? Legyél olyan emberek társaságában, akik feldobnak és motiválnak. Ez a családodra és a barátaidra is igaz, de különösen a szakmai törekvéseid esetében kell rá figyelned.

  Vinay Saranga pszichiáter szerint ha a siker, a pénz, vagy épp a jobb egészség szerepel a célkitűzéseid között, nem árt, ha olyan emberekkel lógsz, akik már rendelkeznek ezen dolgokkal, ez ugyanis rendkívül motiváló lehet rád nézve.

  "Az ő jó szokásaik és viselkedésük közvetlen hatást gyakorolhatnak rád, és sokkal közelebb hozhatnak ahhoz, amit be akarsz vonzani. Ezzel szemben, ha vannak olyan személyek az életedben, akik előszeretettel kérnek szívességeket tőled, ellenben te sosem számíthatsz rájuk, amikor segítségre lenne szükséged, tanácsos tőlük távolságot tartani."

  4. Add át magad a listakészítés művészetének

  A to-do listek, vagyis teendős listák sokak számára elhozhatják a megváltást. Dr. Sarnaga szerint rendkívül szemfelnyitó eszközök lehetnek, különösen az idő-menedzsmentet tekintve. Például ha a naptáradat szeretnéd kigyomlálni, az első lépés, ha a felkeléstől kezdve egészen a lefekvésig órákra bontva vezeted a teendőidet. Így könnyen rádöbbenhetsz az apró részletekben rejlő erőre, és hogy valójában mi is emészti fel az idődet.

  A második lépés egy lista azon dolgokról, amikben fejlődni szeretnél. Ennek segítségével össze tudod majd mérni a két lista elemeit, és egyfajta fontossági sorrendet is állíthatsz, melyben azok a teendők kerülnek majd előre, amelyek valóban segítik a személyes fejlődésed.

  5. Ne feledkezz meg a digitális szelektálásról

  A legtöbb ember a nap 24 órájában a technológia rabja, ezért aztán kézenfekvő, hogy ha a fizikai tárgyaid között nagytakarítást végzel, nem hagyod ki a digitális "kacatokat" sem.

  Anna Bauer professzionális szervezés-szakértő azt tanácsolja, hogy menj végig az e-mailjeiden, a közösségi médián, a telefonod tartalmán és mindenen, ami stressz forrása lehet az életedben a digitális világból. Iratkozz le az idegesítő értesítőkről, készíts mappákat a leveleknek személyes, üzleti és egyéb szelekció szerint, kövess ki embereket, akikkel valójában nem tartod a kapcsolatot. Ez így együtt hatalmas megkönnyebbülést hozhatnak.

  "Ha a digitális életed naprakész és rendezett, az jelentős pozitív hatással lehet az életedre."

  6. Ne mondj túl gyorsan igent a meghívásokra

  Nincs annál kényelmetlenebb, mikor az utolsó pillanatban kell kimagyaráznunk magunkat egy nem kívánt programból, amire túl gyorsan rábólintottunk. A szakértő szerint legyünk sokkal megfontoltabbak a meghívásokra tett ígéreteinkkel és válaszainkkal, így saját felfájásunkat és mások megbántását is megspóroljuk. Nincs abban semmi rossz, ha elsőre nemet mondasz, nem kell mindenre elhamarkodottan igent felelni.

  7. Szabadítsd fel a túlzsúfolt szekrényedet

  Igen, ennek a klasszikus pontnak is el kellett érkeznie. Tudjuk, hogy a ruhásszekrénynek vannak olyan beékelődött, a szívednek kedves darabjai, amiktől nagyon nehéz lenne megválni. De a lomtalanítás nem is erről szól. Ahogy a neve is mutatja, a "lomokra" kell koncentrálni, tehát olyan cuccokra, amiket egyébként sem hordasz, és ha őszinte vagy magaddal, már nem is fogsz.

  8. Mindennek legyen meg a helye az otthonodban

  Ha bármilyen személyes vagy használati tárgyadnak nincs konkrét helye, akkor automatikusan lommá válik, hiszen nem tartozik sehová, így örök életére arra kárhoztatod, hogy kacat váljék belőle. Előzd meg ezt, és szentelj időt arra, hogy minden tárgy, ruhadarab és emlék otthonra leljen a lakásodban, így nem csak a lakótered, de valójában az elméd is sokkal rendezettebb lesz.

  Forrás: EliteDaily

   

   

   


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Király Linda kiállt a body shaming ellen - Tényleg itt tartunk, hogy arról beszélünk ki hány kiló lehet?
  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 28.


  Megosztom
  Link másolása

  A body shaming (testszégyenítés) egy aggasztó jelenség, amely valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya, testszőrzete, ráncai, ősz haja vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megalázását jelenti. Szerencsére egyre többen emelik fel a hangjukat ellene, ahogyan ezt most Király Linda is tette.

  Az énekesnő éppen Olaszországban, az Amalfi-parton élvezi a napsütést, azonban a negatív kommentek teljesen kizökkentették. Egy Facebook-posztban állt ki a body shaming ellen:

  Lindát támadni kezdték alakja miatt, amelyet nem hagyott szó nélkül.

  „Ez a fotó megjelent rólam az Olaszországi nyaralásomról és olyan kommenteket láttam, hogy "megérett a disznó vágásra", "jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából", "Úr Isten milyen dagadt" stb…”

  - kezdte mesélni az énekesnő milyen bántó hozzászólások érték kinézetét illetően.

  „Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban, hogy arról beszélünk, hogy ki hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet/megélhetés mindenki számára és ez a téma hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Tisztelet a kivételnek persze, de hogyha ettől jobban érzi magát az az ember aki erről ír kommentet, akkor egészségére. Én azért vagyok itt, és azért kezdtem el zenélni, hogy segítsek és erőt adjak. Nem vagyok képes csöndbe maradni ha másokat azért bántanak/ítélkeznek, amiről nem tudjuk a hátterét”

  - írta Linda.

  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva. Ez a felszínes viselkedés nem viszi előre a világot, mi nők pedig csak akkor tudunk előre jutni, ha felemeljük és nem letaszítjuk egymást. Linda hozzátette, hogy nem önmaga miatt írta meg ezt az üzenetet, hanem a következő generáció számára, akik már egészen fiatal koruktól kezdve testképzavarral küzdenek a közösségi média miatt.

  „Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok... Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk mar fel! Borzalmasan szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy eszméletlen tehetségek/eszek vannak nálunk és csak annyit kellene csinálnunk, hogy biztassuk és támogassuk a másikat. Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük az ilyen fajta egymás rombolásában. #everyBODYisbeautiful #stopbodyshaming”

  - tette közzé Linda a közösségi oldalán.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk