LIFE

  6 újévi fogadalom 2022-re, amikkel garantáltan bevonzod majd a szerelmet

  Még mindig nem késtél le arról, hogy megfogalmazd az új évre vonatkozó fogadalmaidat - íme pár ütős példány.
  Sassy - sassy.hu
  2021. december 20.


  Megosztom
  Link másolása

  A legtöbb ember úgy kezeli ezeket a kijelentéseket, mint egy lottószelvényt - inkább szórakozásból foglalkoznak vele, mintsem komoly hittel és szándékokkal. Márpedig, ha azt szeretnéd, hogy párkapcsolati céljaid 2022-ben valóra váljanak, úgy kell kezelned őket, mint saját magadnak tett ígéreteket.

  1. Fogadd meg, hogy minden héten - legalább egyszer - randizol egyet magaddal

  "Ha azt szeretnéd, hogy szeressenek, akkor szeress és érezd a szeretetet - legelőször is önmagad felé" - szól Laurel House bölcs tanácsa. A hírességek randiguruja szerint helyezd magad előtérbe, legyél prioritás. Bánj úgy saját magaddal (ha nem jobban), mint ahogy kedveseddel tennéd. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz és amiktől igazán boldog vagy. Saját magunk "randevúztatása" egyébként sem új keletű gondolat. Keretezd be ezeket a napokat a naptáradban, mint kihagyhatatlan eseményt. Amikor igazán szereted önmagad, nem fogadsz majd el kevesebbet, mint valakit, aki igazán megérdemel téged.

  2. Fogadd meg, hogy kioltod a régi szikrákat

  "2022-van. Itt az ideje kioltani a múltból hátramaradt szikrákat." Ha az lenne megírva, hogy működniük kell, akkor mostanra amúgy is belobbantak volna - és tedd le a régóta cipelt lelki-poggyászt is. Ki a régivel és be az vonzó és rendkívül izgalmas újjal! Most gondolj csak bele. Ki az, akihez még mindig ragaszkodsz, pedig valójában semmi okod rá? Legyen az egy flört, ami végül megsajdította a szíved, vagy egy ex, aki azt hiszi, füttyent egyet az éjszaka közepén, és te máris a karjaiba ugrasz... Közös vonásuk, hogy nem egészségesek számodra. Kielégítenek? Vagy csak a frusztráció újabb forrásai? Hiszen ismerjük a mondást, hogy addig nem tudunk kinyitni egy új ajtót sem, míg be nem zártuk a régit. Frissítsd fel a szerelmi életed és tüntess el belőle minden olyan régóta cipelt terhet vagy szituációt, ami többé nem szolgál számodra semmi jóval. 

  3. Fogadd meg, hogy nyitottabb leszel

  Mindannyiunknak az eszébe vésték már, hogy sose ítéljünk meg egy könyvet a borítója alapján. Ha azonban a randizásra, főként a randizós alkalmazásokra kerül a sor, ezt bizony nehéz betartani. Viszont ha valóban be akarod vonzani a szerelmet, az ítélkezést félre kell, hogy tedd. A Dating.com szakértője, Maria Sullivan azt tanácsolja, hogy "Figyeljünk arra, hogy nyitottak vagyunk, mikor randizni indulunk vagy új kapcsolatba lépünk. Ha így teszünk, feltárul előttünk a személy igazi énje és valóban dekódolni tudjuk majd, hogy megvan-e közöttünk az igazi kapocs és összeköttetés, vagy nincs."

  4. Fogadd meg, hogy belekóstolsz az "igazi" világba is

  Az online randizás világa könnyen magába szippanthat - ha évekig az internet és a különböző applikációk berkeiben próbálkozol, ráadásul sikertelenül, könnyen frusztrálttá válhatsz az egész témával kapcsolatban. A legjobb, ha inkább kiszállsz és a való világban nézel körül. Még ha manapság úgy is tűnik, hogy az egyetlen mód az ismerkedésre az online tér, ez egyáltalán nincs így. Ha szereted a zenét, járj koncertekre, zenés eseményekre, fesztiválokra. Hidd el, hasonló beállítottságú, egyedülálló emberek Mekkájára találhatsz! A közös téma és a jó hangulat ráadásul azonnal utat nyit a szuper beszélgetésekhez és semmi szükség nem lesz a karót nyelt, feszélyezett társalgásokhoz. Ráadásul egy randi-alkalmazás sem tudja előidézni azt a kémiai reakciót, amit egy ilyen közös eseményen való találkozás nyújthat.

  5. Fogadd meg, hogy gyakorlod a hálát

  A randizás olykor kemény dió. Előfordul, hogy te már úgy érzed, készen állnál egy kapcsolatra, mégsem jön össze az éppen bontakozó dolog, nem csoda hát, ha könnyen elszomorodsz. Elképzelhető, hogy más emberekhez kezded majd hasonlítgatni magad és nem érted, miért nem elég komolyak a vágyott személy érzései. De a nagy igazság az, hogy valójában semmi baj nincs veled. És a hála gyakorlása segíteni fog abban, hogy ezt el is hidd. Kim McDonnel mentális egészségügyi szakértő szerint - aki a Thankful alapítója - "a hálás hozzáállás tudományosan bizonyítottan megváltoztatja az agyi aktivitást, növeli az optimizmust, a motivációt, az önbecsülést és a másokkal való kapcsolódást. A hála és saját magunk szeretetének gyakorlása 2022-ben tökéletes táptalajt nyújt majd romantikus kapcsolatainknak."

  A hála gyakorlása arról szól, hogy hálásak vagyunk mindazon dolgokért, amiket már magunkénak tudhatunk. Ezt segítheted például naplóírással is. Például, mielőtt éjszaka aludni mész, írj le három dolgot, amikért hálás vagy az adott napon. Készíthetsz egy hála-palackot is. Minden alkalommal, amikor eszedbe jut valami, amiért hálás vagy, írd le egy papírlapra, és tedd be a befőttes üvegbe. Bármikor, ha szomorú vagy magányos vagy, húzz ki egy cetlit az üvegből és olvasd el. Ennél egyszerűbb megoldás, ha minden reggel a tükör előtt állva felsorolsz három pozitív dolgot saját magadról. A lehetőségek tárháza meglehetősen végtelen. 

  7. Fogadd meg, hogy a pillanatban élsz

  Mikor megismersz valakit, aki rögtön a szívedbe lopja magát, könnyen előfordulhat, hogy máris elkezded tervezgetni a közös jövőtöket. Ez ugyan egy bizonyos szintig teljesen normális, sőt egészséges, de valójában pontosan ilyenkor születnek meg irreális elvárások, ráadásul elmulasztod azt a mókát, amit a személy szép, fokozatos megismerése és feltérképezése jelenthet. Ezért inkább fókuszálj fokozatosan a jelenre az ismerkedés alatt. Élvezz minden pillanatot, amit együtt töltötök, legyen szó egy éjszakáról, egy hónapról, vagy évekről.

  Forrás: hellogiggles.com


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  „Koszos tányérban adtam vacsorát a fiamnak, mert soha nem mosogat el maga után, besértődött, rossz anya vagyok?”
  A nőnek elege lett, hogy a gyerek mindenben elvárja, hogy kiszolgálják.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy besokallt, mégis kétségek között hánykolódó anya osztotta meg igencsak kreatív nevelési trükkjét a Reddit nevű közösségi oldalon, ahol névtelenül fordulhat a többiekhez tanácsért bárki, bármilyen témában - számol be róla a YourTango.

  "Attól félek, hogy 'túlbüntettem' a 17 éves fiamat. A családban megosztjuk a házimunkát, az ő dolga, hogy az étkezések után bepakolja az koszos edényeket a mosogatógépbe, elindítsa a programot, és ha úgy alakul, ki is rámoljon belőle. De az a helyzet, hogy nem sok hasznát vesszük a fiamnak, mert nagyon hanyag. Nem öblíti le előtte az edényeket, és túltömi a gépet, így amikor vége a mosógatóprogramnak, a tányérok, poharak, minden tele van ragacsos ételmaradékokkal, újra el kell őket mosnunk a férjemmel, kézzel" - meséli az asszony.

  Amikor kérdőre vonta a fiát, a kamasz csak annyit válaszolt, hogy a gép úgyis fertőtlenít mindent, minek kell ezen problémázni. Ezért a nő úgy döntött: szokatlan leckét ad a gyerekének. Az egyik vacsoránál szólt a férjének, hogy a fiuknak a koszos tányérral és evőeszközökkel terítsen, míg a magukét tisztán tegye az asztalra.

  "A fiam a ragacsos, ételmaradékos tányérban meg evőeszközökkel kapta a vacsorát. Persze azonnal kiszúrta, és hisztizni kezdett, hogy ez undorító, mire mondtam neki, hogy mi a baj, a mosogatógép kifertőtlenítette, nem? Akkor egyen szépen abból. Halálosan megsértődött, egy szó nélkül elviharzott az asztaltól, nem is evett, és most nem beszél velünk. Én pedig aggódom: túl kemény voltam vele?" - tette fel a kérdést a nő.

  A válaszadók elsöprő többsége megnyugtatta az anyát: ennél jobb ötletet nem is hallottak.

  "Tökéletes szülőként jártál el. Tanulja csak meg a fiú, és igen, ebben az érzékeny korban, hogy minden tettének következménye van. Így nem egy önző, csak a saját kényelmével törődő felnőtt lesz, hanem megérti, hogy vannak az életben kötelességek is."

  "Dehogy voltál kemény vele, már évekkel ezelőtt ezt kellett volna tenned!"

  "Jobb, ha az ilyen kis pofáraesések még addig érik, akíg szerető családtagoktól kapja őket, mert az élet, meg a többi ember, akikkel később dolga lesz, garantáltan nem lesz ilyen kíméletes vele."

  Az asszony szerint egyébként a fia megtanulta a leckét: azóta úgy kezeli a mosogatógépet, mint a kisangyal, minden edény ragyog.

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  Először szólalt meg Berki Krisztián pszichológusa a tragédia óta - arról beszélt, amiről csak kevesen tudtak
  Roboz Zsóka nem csak tanácsadó, hanem igaz barát is volt a celeb életében.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Ilkó Péter és Roboz Zsóka először, és egyben utoljára állt kamera elé, hogy Berki Krisztián utolsó heteiről beszéljen.

  Ilkó Péter életmód tanácsadóként és barátként is támogatta Krisztiánt. Roboz Zsóka pedig a híresség pszichológusa volt. Együtt nyilatkoztak a TV2-nek.

  Berki Krisztián május 6-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. 41 éves volt. Eredetileg labdarúgó volt, majd sportvezető lett, 2007 és 2010 között pedig az FTC vezérigazgatója volt. Több tévéműsorban is feltűnt, eleinte botrányai, különc életvitele miatt lett híres, évekig szerepelt különféle magyar valóságshow-kban, Hajdú Péter is vendégül látta 2020-ban az "Összezárva hajdú Péterrel" című beszélgetős műsorában.

  "Mindennél jobban szerettük egymást, bármilyen hullámzó is volt a kapcsolatunk" - nyilatkozta Berki Krisztián halála után az özvegye, Mazsi.

  A temetésen pedig beszédében a következőket mondta: "Megrendülten állok, mert nem tudtam hogy ilyen hamar mész el... Tudom, hogy itt vagy és talán azt is látod, mennyire arcul csapott minket a halálod. Mindent köszönök, a mosolyod, a szereteted és Natit is. Hiányozni fogsz a gyerekeknek! Ez lesz a legnehezebb: pótolni a szuperhős apát... Megígérem, hogy a gyerekek jó testvérekkent nőnek majd fel. Hálás vagyok neked, érted, és Emmáért, amíg csak élek, szeretlek!"

  Roboz Zsóka és Ilkó Péter szerint Berki Krisztián kifelé mutatott arca mögött egy érző szív bújt meg.

  "Nem akarok beállni abba a sorba, akik olyasmit nyilatkoznak róla, amit ő már nem fog tudni megcáfolni. Megérdemli, hogy minél többen megismerjék azt az oldalát, amit mi ismertünk, ami az ő valódi arca volt"

  - mondta a TV2 stábjának a pszichológus.

  "Mindig azt mondtam, hogy keressen valaki az elmúlt közel 20 évből, amióta a nyilvánosság előtt élt, egy olyan újságcikket vagy képernyős megjelenést, ahol ő negatívan nyilatkozik bárkiről. Egy igazi jó ember volt, és figyelt a környezetére. Kevés olyan ember volt, akire úgy lehetett számítani, mint rá."

  A pszichológus szerint Berkinek mindig fontosabb volt mások boldogsága, mint a sajátja, és ez volt rá jellemző élete utolsó hónapjaiban is. Sok energiát és időt tett abba, hogy előkészüljön egy új életre, mivel más irányba akart elindulni halála előtt.

  "Szerettem volna megvárni azt a lélegzetvételnyi csöndet, amikor annak is hangot lehet adni, ami egy olyan ember véleménye, aki az arc mögötti embert ismerte"

  - nyilatkozta Ilkó Péter, Berki Krisztián életmód tanácsadója.

  A teljes riportot itt láthatjátok:


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  6 dolog, amihez egy nő harminc fölött már túl öreg
  Itt az ideje felhagyni mindennel, ami nem előre visz!

  Megosztom
  Link másolása

  Nőként a húszas éveinket általában arra használjuk, hogy orbitális hibákat kövessünk el, legyen szó alulfizetett gyakornoki pozíciókról olyan állásokra, amelyek egyáltalán nem érdekelnek, rossz szexről vagy éppen stoppolásról egy fesztiválra tartva. Emellett persze még azzal is el vagyunk foglalva, hogy megtaláljuk önmagunkat. És éppen ezért sokkal jobbak a harmincas éveink!

  Ha elhagyjuk a nagy három X-et, akkor már jó eséllyel tudjuk, hogy mit akarunk, hogy merre tartunk és hogy hogyan érjünk el oda, tisztában vagyunk az értékeinkkel, van egy kialakult életvitelünk és egzisztenciánk. Ha te is épp most lépsz át erre az oldalra, akkor előre szólunk: csodás időszaknak nézel elébe!

  Azonban szem előtt kell tartanod néhány olyan aspektust, amelyekből ebben a korban már egyszerűen nem engedhetsz. Nézzük, melyek ezek.

  1. Alulfizetett állás

  Pláne akkor, ha a férfi munkatársaid többet keresnek nálad! Mostanra már biztosan többéves szakmai tapasztalattal és olyan hasznos tudással a hátad mögött állsz a munkaerőpiacon, hogy igenis megérdemelsz egy kielégítő fizetést. Ha valahol ezt nem adják meg, lépj tovább!

  2. Egészségtelen szokások

  A kor előrehaladtával az anyagcsere lelassul, a bőr kevésbé rugalmas – ez sajnos ezzel jár. Éppen ezért a harmincas éveidben már nem követheted ugyanazokat a szokásokat, mint korábban. Igenis le kell csökkentened a hamburgerek és növelned a saláták számát az étrendedben, és a testedzést se hanyagold el! Mozdulj, amíg nem késő!

  3. Összehasonlítgatás

  Mostanra már el kellett volna fogadnod, hogy vannak bizonyos adottságaid, amelyeken nem nagyon tudsz változtatni és hogy számtalan olyan értéked van, ami másnak nincs. Éppen nincs semmi értelme annak, hogy másokhoz hasonlítsd magad! Ha huszonvalahány év alatt nem barátkoztál meg magaddal, épp itt az ideje!

  4. Olcsó smink

  Nemcsak azért fontos, mert az olcsó termékek károsíthatják az arcbőr állapotát, hanem azért is, mert egész egyszerűen megérdemled a minőséget. Fektess be a bőrtípusodnak és a tónusaidnak megfelelő smink-alapszettbe és ragaszkodj hozzá!

  5. Szerencsétlen pasik

  A húszas éveinkben szinte elkerülhetetlen, hogy találkozzunk jó néhány borzasztó alakkal, akiket később legszívesebben letagadnánk. Ha viszont már rendelkezel a kellő élettapasztalattal, ezt többé nem engedheted meg magadnak. Nincs időd arra, hogy kitaláld, mit gondolnak, hogy játszmázz – keress egy rendes pasit, aki tudja, hogyan kell bánni egy igazi nővel!

  6. Úgy tenni, mintha minden rendben lenne

  Nem azt mondjuk, hogy engedd, hogy mindent az érzelmeid irányítsanak, de 30 fölött már nem kell úgy tenned, mintha mindent könnyedén vennél, mintha nem lenne holnap. Ha egy nehéz helyzettel kell megbirkóznod, ha egy rossz időszakon mész keresztül, igenis adj magadnak időt. Bánj magaddal türelmesen és törődj magaddal – ezzel tartozol magadnak.


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  „A pasim mindig betesz egy befőttesüvegbe 20 dollárt, ha lefekszem vele – azt mondja, ebből lesz a karácsonyi ajándékom”
  A sztorit a Redditen osztotta meg a nő. Meg a befőttesüveget is, a pasi ráírt üzenetével.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A Redditen, névtelenül oszotta meg egy nő a következő fotót. Amint látható, egy méretes befőttesüveg van rajta, tele húszdollárosokkal (6500 forint), az elejére pedig egy cetli van ráragasztva, a következő szöveggel:

  "Minden alkalommal, amikor d....unk, jövök neked húsz dollárral. Szóval a karácsonyi ajándékod tulajdonképpen rajtad múlik LOL." És a férfi aláírása.

  A nő szerint a párja valóban betartja ezt az önkéntes "vállalást". A Reddit kommentelői viszont nem igazán méltányolták ezt a "vicces" ötletet. Íme néhány a hosszászólások közül:

  "Ez iszonyúan ciki."
  "Szóval a pasid prostit csinált belőled???"
  "Ez undorító."

  A nő reakcióját nem ismerjük, lehet, hogy ő tényleg viccesnek találja. Szerintetek?

  The Sun

  Címkép: Pexels


  Megosztom
  Link másolása