LIFE

  15 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

  Például nem rágódnak állandóan a múlton és kerülik a mérgező embereket.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 25.


  Megosztom
  Link másolása

  Mi jellemző a mentálisan erős nőkre? Mit nem tesznek meg? Hogyan viselkednek? Íme, 15 jel, hogy te is mentálisan erős vagy.

  1. Nem hasonlítgatják össze magukat állandóan más emberekkel

  Akár egy híresség vagy egy influencer Instagram-fotóit nézed, akár az ismerőseid egzotikus nyaraláson készült fotóit, akár azokat a képeket, amiket a barátaid tettek fel azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen csinosak, sikeresek, boldogok, mennyire "tökéletes" szülők stb., mind afelé terel, hogy óhatatlanul is összehasonlítsd az életedet az övékkel.

  Nos, a mentálisan erős emberek egyrészt tisztában vannak azzal, hogy amit a közösségi oldalakon tesznek közzé mások, a sokszor csak kirakat. Másrészt azt is tudják, hogy ennek az összehasonlításnak és méricskélésnek nincsen sok értelme, mert mindenki másban jó, mindenki máshoz ért.

  2. Nem "bezzegelnek"

  "Bezzeg a kolléganőm kapott fizetésemelést","bezzeg az unokatestvéremék már építkeznek és saját házuk lesz", "bezzeg Julinak minden elsőre sikerül". Ismerős kifejezések? Akkor töröld is őket azonnal a szótáradból. A bezzelegés az irigykedés melegágya. Az irigykedés pedig csak arra jó, hogy eltántorítson a céljaidtól és feleslegesen frusztráld magadat. Ja, és ha a szüleid, nagyszüleid vagy rokonaid kezdenek el bezzegelni, állítsd le őket, és mondd azt: "Az az ő életük és nem az enyém."

  3. Nem ragaszkodnak mindig mindenben a tökéletességhez

  A perfekcionizmussal az a baj, hogy gyakran irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Ez pedig a stresszt növeli, és ha nem vagy mindig mindenben tökéletes, olyan szinten vág tönkre az ennek való megfelelés és a nyomában jelentkező elégedetlenség, hogy egy idő után feladod a céljaidat.

  Ez nem azt jelenti, hogy hanyagul kell elvégezned a munkádat, hogy piszkos cipőben és zsíros hajjal kell járnod, és hogy otthon hetekig álljon halmokban a szennyes és a mosatlan. Hanem azt, hogy mivel nem lehetsz egyszerre mindenben tökéletes, megtanulsz priorizálni, és napról napra fontossági sorrendet állítasz fel a feladatokban. Nagytakarítás? Elég havonta egyszer elvégezni. Vasalás? Próbáld meg mosás után egyszerűen kirázni és vállfára akasztva szárítani a ruháidat, mert sokszor az is elegendő. Elborít a munkahelyeden a sok feladat? beszéld meg a főnököddel, melyik a legfontosabb, melyiknek a legszorosabb a határideje és tedd e szerint sorrendbe őket. Nem tökéletes ma az outfited? Felszedtél pár kilót? Kit érdekel? Akinek nem tetszik, tartsa meg magának a véleményét.

  4. Nem irigykednek folyton másokra

  Mert tudják: nem látunk bele mindig a többiek életébe, nem tudjuk, milyen "démonokkal" küzdenek, milyen betegségen esnek át, mennyi melót raknak abba, hogy sikeresek legyenek, mennyi mindenről mondtak le, mennyi áldozatot hoztak a céljaik eléréséért.

  5. Az érzékenységet nem tartják gyengeségnek

  A céljaik elérése érdekben sokan keménynek és mindig komolynak mutatják magukat. Vezető pozícióban lévő nők között akad, aki kínosan ügyel arra, hogy ne mosolyogjon, soha, egyetlen pillanatra se látsszon bizonytalannak, aggodalmasnak, fáradtnak stb. mert ez (szerintük) a külvilág felé azt jelzi, hogy nagyon sebezhetők, és attól félnek, hogy emiatt alkalmatlannak tartják őket a munkakörükre.

  A mentálisan erős nők nem keménykednek, és nem akarják eljátszani, hogy mindig minden helyzetben mindennel boldogulnak és valódi terminátorok. Akinek rendben van az önbizalma, önértékelése, az nem szégyelli, ha időnként segítségre van szüksége. Beismeri, ha hibázik, elismerni a gyengeségeit, és tisztában van a határaival.

  6. Nem hagyják, hogy az átmeneti önbizalomhiány és kételkedés eltérítse őket a céljaik elérésében

  Mindenkivel, az erős és magabiztos emberekkel is előfordul, hogy valamiben elbizonytalanodik. Ilyenkor a csapongó gondolataink között felmerülnek olyanok is, hogy "mit szólnak ehhez mások", "nem vagyunk elég jók", "nem vagyunk elég okosak", "Ez úgysem fog összejönni", "bármennyit dolgozunk, úgysem sikerül".

  Ilyenkor különféle technikákkal érdemes túllendülni a nehéz perióduson, Van, akinek a sport, másnak a jóga, a tánc, a meditáció, az imádság segít vagy éppen a mentáltréning technikák egyike. Ilyenkor a rövidtávú cél az, hogy leküzdjük a félelmeinket és a hosszú távú cél elérésének lépéseire fókuszáljunk.

  7. Nem gondolnak túl mindent

  Iszonyatosan sok időt és energiát emészt fel, ha folyton azon rágódsz, ki mikor mit és miért mondott, mit gondol rólad (úgysem találod ki), mit akart valójában mondani. Ki mikor mivel bántott meg, ki mikor mondott negatívat, ki hogy néz ki és miért és a többi. Teljesen feleslegesen. Szóval ilyesmibe ne is menj bele.

  Luther Márton mondta egyszer a kísértésről:

  "Azt nem kerülhetjük el, hogy madarak repüljenek el a fejünk felett, de azt már megakadályozhatjuk, hogy fészket rakjanak a hajunkban".

  Ez a túlagyalásra, a dolgok túlkombinálására is igaz.

  8. A mentálisan erős nők nem félnek el a nehéz kihívásoktól

  Függetlenül attól, hogy a karrierben való előrelépésről vagy egy kellemetlennek ígérkező, de annál fontosabb beszélgetésről van-e szó. Aki soha nem néz szembe a kihívásokkal és nem hajlandó keményen dolgozni a céljaiért, a saját magát okolhatja a kudarcaiért.

  9. Nem félnek a szabályok megszegésétől

  Sokan úgy tartják, hogy bár a szabályok követése fontos - például a közlekedésben, az elemi udvariasságban a gyermeknevelésben -, akadnak olyan területek, amelyekben időnként éppen a normaszegés hozza meg a sikert. Ilyen terület a kutatás. Attól, hogy léteznek bejáratott, ismert utak, nem jelenti azt, hogy ne lehetne új ösvényeket vágni.

  10. Nem mások kárára lépnek előre

  A mentálisan erős nők nem árulkodással, pletykával, intrikával, hazudozással, munkahelyi kémkedéssel, mások bemószerolásával és a hibáikra való mutogatással próbálnak előrejutni.

  Ha valakinek sok ideje marad mások dolgával foglalkozni, az mikor dolgozik?

  11. Nem engedik, hogy mások korlátozzák a lehetőségeiket és rombolják az önbizalmukat

  Amikor csak lehet, kerülik azokat, akik nem építenek, hanem rombolnak. És hisznek magukban.

  12. Nem ostorozzák szüntelenül magukat, ha valami nem sikerül

  Bár fontos a személyes felelősségvállalás, ha hibázol, az is, ha elemzed a szituációt, mi vezetett a hibához, majd megpróbálod elkerülni a következő alkalommal a hibához vezető helyzetet, ne tépelődj órákig a problémán, ne mondogasd másoknak és magadnak, hogy hülye vagy, és ne könyveld el magadat vesztesnek. Még akkor sem, ha sorozatban történnek rossz dolgok. Egyszer minden véget ér, a pechszéria is.

  13. Nem maradnak csendben, csak azért, mert elvárják tőlük

  Újra és újra előrukkolnak az ötleteikkel, elképzeléseikkel. Ha nem engedik be őket az ajtón, bemásznak az ablakon.

  14. Nem hagyják elveszni magukat, nem hagyják magukat belesüppedni a kudarcokba és az érdektelenségbe

  Képesek váltani. Ha lehetőségük adódik rá, más pozícióba helyezkedni vagy otthagyni a munkahelyet, megszakítani a kapcsolatot a mérgező barátokkal, új hobbit találni, amiben sikereket és pozitív visszajelzéseket kapnak stb.

  15. Nem titkolják a sikereiket

  A nők gyakran attól tartanak, hogy arrogánsnak vagy túlságosan karrieristának, esetleg munkamániásnak tűnnek. Ezért a sikereikről sokszor hallgatnak, nehogy rosszat gondoljon róluk valaki vagy beszóljon nekik miatta. A mentálisan erős emberek kevesebbet foglalkoznak mások véleményével és reakcióival, így azok kevésbé zökkentik ki és befolyásolják őket.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása