LIFE

  15 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

  Például nem rágódnak állandóan a múlton és kerülik a mérgező embereket.
  Sassy - sassy.hu
  2022. március 25.


  Megosztom
  Link másolása

  Mi jellemző a mentálisan erős nőkre? Mit nem tesznek meg? Hogyan viselkednek? Íme, 15 jel, hogy te is mentálisan erős vagy.

  1. Nem hasonlítgatják össze magukat állandóan más emberekkel

  Akár egy híresség vagy egy influencer Instagram-fotóit nézed, akár az ismerőseid egzotikus nyaraláson készült fotóit, akár azokat a képeket, amiket a barátaid tettek fel azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen csinosak, sikeresek, boldogok, mennyire "tökéletes" szülők stb., mind afelé terel, hogy óhatatlanul is összehasonlítsd az életedet az övékkel.

  Nos, a mentálisan erős emberek egyrészt tisztában vannak azzal, hogy amit a közösségi oldalakon tesznek közzé mások, a sokszor csak kirakat. Másrészt azt is tudják, hogy ennek az összehasonlításnak és méricskélésnek nincsen sok értelme, mert mindenki másban jó, mindenki máshoz ért.

  2. Nem "bezzegelnek"

  "Bezzeg a kolléganőm kapott fizetésemelést","bezzeg az unokatestvéremék már építkeznek és saját házuk lesz", "bezzeg Julinak minden elsőre sikerül". Ismerős kifejezések? Akkor töröld is őket azonnal a szótáradból. A bezzelegés az irigykedés melegágya. Az irigykedés pedig csak arra jó, hogy eltántorítson a céljaidtól és feleslegesen frusztráld magadat. Ja, és ha a szüleid, nagyszüleid vagy rokonaid kezdenek el bezzegelni, állítsd le őket, és mondd azt: "Az az ő életük és nem az enyém."

  3. Nem ragaszkodnak mindig mindenben a tökéletességhez

  A perfekcionizmussal az a baj, hogy gyakran irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Ez pedig a stresszt növeli, és ha nem vagy mindig mindenben tökéletes, olyan szinten vág tönkre az ennek való megfelelés és a nyomában jelentkező elégedetlenség, hogy egy idő után feladod a céljaidat.

  Ez nem azt jelenti, hogy hanyagul kell elvégezned a munkádat, hogy piszkos cipőben és zsíros hajjal kell járnod, és hogy otthon hetekig álljon halmokban a szennyes és a mosatlan. Hanem azt, hogy mivel nem lehetsz egyszerre mindenben tökéletes, megtanulsz priorizálni, és napról napra fontossági sorrendet állítasz fel a feladatokban. Nagytakarítás? Elég havonta egyszer elvégezni. Vasalás? Próbáld meg mosás után egyszerűen kirázni és vállfára akasztva szárítani a ruháidat, mert sokszor az is elegendő. Elborít a munkahelyeden a sok feladat? beszéld meg a főnököddel, melyik a legfontosabb, melyiknek a legszorosabb a határideje és tedd e szerint sorrendbe őket. Nem tökéletes ma az outfited? Felszedtél pár kilót? Kit érdekel? Akinek nem tetszik, tartsa meg magának a véleményét.

  4. Nem irigykednek folyton másokra

  Mert tudják: nem látunk bele mindig a többiek életébe, nem tudjuk, milyen "démonokkal" küzdenek, milyen betegségen esnek át, mennyi melót raknak abba, hogy sikeresek legyenek, mennyi mindenről mondtak le, mennyi áldozatot hoztak a céljaik eléréséért.

  5. Az érzékenységet nem tartják gyengeségnek

  A céljaik elérése érdekben sokan keménynek és mindig komolynak mutatják magukat. Vezető pozícióban lévő nők között akad, aki kínosan ügyel arra, hogy ne mosolyogjon, soha, egyetlen pillanatra se látsszon bizonytalannak, aggodalmasnak, fáradtnak stb. mert ez (szerintük) a külvilág felé azt jelzi, hogy nagyon sebezhetők, és attól félnek, hogy emiatt alkalmatlannak tartják őket a munkakörükre.

  A mentálisan erős nők nem keménykednek, és nem akarják eljátszani, hogy mindig minden helyzetben mindennel boldogulnak és valódi terminátorok. Akinek rendben van az önbizalma, önértékelése, az nem szégyelli, ha időnként segítségre van szüksége. Beismeri, ha hibázik, elismerni a gyengeségeit, és tisztában van a határaival.

  6. Nem hagyják, hogy az átmeneti önbizalomhiány és kételkedés eltérítse őket a céljaik elérésében

  Mindenkivel, az erős és magabiztos emberekkel is előfordul, hogy valamiben elbizonytalanodik. Ilyenkor a csapongó gondolataink között felmerülnek olyanok is, hogy "mit szólnak ehhez mások", "nem vagyunk elég jók", "nem vagyunk elég okosak", "Ez úgysem fog összejönni", "bármennyit dolgozunk, úgysem sikerül".

  Ilyenkor különféle technikákkal érdemes túllendülni a nehéz perióduson, Van, akinek a sport, másnak a jóga, a tánc, a meditáció, az imádság segít vagy éppen a mentáltréning technikák egyike. Ilyenkor a rövidtávú cél az, hogy leküzdjük a félelmeinket és a hosszú távú cél elérésének lépéseire fókuszáljunk.

  7. Nem gondolnak túl mindent

  Iszonyatosan sok időt és energiát emészt fel, ha folyton azon rágódsz, ki mikor mit és miért mondott, mit gondol rólad (úgysem találod ki), mit akart valójában mondani. Ki mikor mivel bántott meg, ki mikor mondott negatívat, ki hogy néz ki és miért és a többi. Teljesen feleslegesen. Szóval ilyesmibe ne is menj bele.

  Luther Márton mondta egyszer a kísértésről:

  "Azt nem kerülhetjük el, hogy madarak repüljenek el a fejünk felett, de azt már megakadályozhatjuk, hogy fészket rakjanak a hajunkban".

  Ez a túlagyalásra, a dolgok túlkombinálására is igaz.

  8. A mentálisan erős nők nem félnek el a nehéz kihívásoktól

  Függetlenül attól, hogy a karrierben való előrelépésről vagy egy kellemetlennek ígérkező, de annál fontosabb beszélgetésről van-e szó. Aki soha nem néz szembe a kihívásokkal és nem hajlandó keményen dolgozni a céljaiért, a saját magát okolhatja a kudarcaiért.

  9. Nem félnek a szabályok megszegésétől

  Sokan úgy tartják, hogy bár a szabályok követése fontos - például a közlekedésben, az elemi udvariasságban a gyermeknevelésben -, akadnak olyan területek, amelyekben időnként éppen a normaszegés hozza meg a sikert. Ilyen terület a kutatás. Attól, hogy léteznek bejáratott, ismert utak, nem jelenti azt, hogy ne lehetne új ösvényeket vágni.

  10. Nem mások kárára lépnek előre

  A mentálisan erős nők nem árulkodással, pletykával, intrikával, hazudozással, munkahelyi kémkedéssel, mások bemószerolásával és a hibáikra való mutogatással próbálnak előrejutni.

  Ha valakinek sok ideje marad mások dolgával foglalkozni, az mikor dolgozik?

  11. Nem engedik, hogy mások korlátozzák a lehetőségeiket és rombolják az önbizalmukat

  Amikor csak lehet, kerülik azokat, akik nem építenek, hanem rombolnak. És hisznek magukban.

  12. Nem ostorozzák szüntelenül magukat, ha valami nem sikerül

  Bár fontos a személyes felelősségvállalás, ha hibázol, az is, ha elemzed a szituációt, mi vezetett a hibához, majd megpróbálod elkerülni a következő alkalommal a hibához vezető helyzetet, ne tépelődj órákig a problémán, ne mondogasd másoknak és magadnak, hogy hülye vagy, és ne könyveld el magadat vesztesnek. Még akkor sem, ha sorozatban történnek rossz dolgok. Egyszer minden véget ér, a pechszéria is.

  13. Nem maradnak csendben, csak azért, mert elvárják tőlük

  Újra és újra előrukkolnak az ötleteikkel, elképzeléseikkel. Ha nem engedik be őket az ajtón, bemásznak az ablakon.

  14. Nem hagyják elveszni magukat, nem hagyják magukat belesüppedni a kudarcokba és az érdektelenségbe

  Képesek váltani. Ha lehetőségük adódik rá, más pozícióba helyezkedni vagy otthagyni a munkahelyet, megszakítani a kapcsolatot a mérgező barátokkal, új hobbit találni, amiben sikereket és pozitív visszajelzéseket kapnak stb.

  15. Nem titkolják a sikereiket

  A nők gyakran attól tartanak, hogy arrogánsnak vagy túlságosan karrieristának, esetleg munkamániásnak tűnnek. Ezért a sikereikről sokszor hallgatnak, nehogy rosszat gondoljon róluk valaki vagy beszóljon nekik miatta. A mentálisan erős emberek kevesebbet foglalkoznak mások véleményével és reakcióival, így azok kevésbé zökkentik ki és befolyásolják őket.


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk