LIFE

  11 csillagjegy-páros, akiket az Égiek is egymásnak teremtettek

  Szerelmek, amik bizony jó eséllyel meg lehetnek írva a csillagokban.
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 21.


  Megosztom
  Link másolása

  Sokan hókuszpókusznak tekintik, ám legalább ennyien hisznek is az asztrológia rejtélyes világában, ami szerint születésünk dátuma nagyban befolyásolja személyiségünket, jellemünket, vágyainkat, kapcsolatainkat. Íme néhány csillagjegy, amik feltételezett személyiségjegyeik alapján a legjobban kiegészítik egymást!

  Oroszlán és Kos

  Ez aztán minden bizonnyal egy izgalmas és kalandos kapcsolat lesz. A kos és az oroszlán külön-külön is kalandor-típusok, de ha ketten összefognak, csupán a csillagos ég szabhat határt! Ez a páros egészen egyedülállóan meg tudja érteni egymást, és mindketten azt akarják, hogy az élet egy szórakozással és új élményekkel gazdagon megszórt út legyen. Míg sok pár egyszerűen beleunhat vagy fáradhat egymásba, ezekek ketten eléggé értékelik egymás társaságát ahhoz, hogy nehézségek nélkül megtartsák az "örökkön örökké"-t. Egyedül makacsságuk és temperamentumuk okozhat némi fejfájást - dehát a szenvedély az élet fűszere! 

  Bika és Rák

  Ez a pár villámgyorsan olyan közel kerül egymáshoz, amennyire csak lehet. Hihetetlenül mély, erős köteléket alakítanak ki, ami az idő múlásával csak tovább fokozódik. Mindkét csillagjegy egyfajta érzelmi "szikla" és alapkő a legtöbb kapcsolatban, így amikor egyesülnek, szinte semmi sem bonthatja szét őket.

  Vízöntő és Ikrek

  Mindkettő független egyéniség, akiknek rendszeres időközönként szükségük van az egyedül eltöltött időre, de mindketten megértik ezt a szükségletet, így a féltékenység és az elutasítás fel sem merülhet. A vízöntő és az ikrek között egyfajta kozmikus kapcsolat áll fenn, ezért akár pár hónap után is azt érezhetik, mintha már száz éve ismernék egymást.

  Rák és Halak

  Ez a páros könnyeden vitorlázik a közös kapcsolatban, számukra minden az egészséges csapatmunkán alapul. Folyamatosan megérzik a másik szükségleteit és cselekedeteit, szinte pillanatnyi pontossággal, ez pedig lehetőséget ad számukra, hogy szinte mindent elérhessenek. Ők tipikusan az a szórakoztató pár, akivel mindenki barátkozni szeretne, mert olyanok, mint egy csoport szülői egysége: meleg és gondoskodó páros, mindig tele jó tanácsokkal.

  Oroszlán és Nyilas

  Az oroszlán és a nyilas egyike a leginkább támogató és bátorító pároknak, amiket valaha hátán hordott a Föld. Mindkettőjüknek sok nagy álma és ambíciója van, ezért kölcsönösen megértik azokat az áldozatokat, amik az ilyen nagy dolgok elérésével járnak. Természetükből fakadóan nagyon szenvedélyesek is, ez pedig végtelenül életben tartja a köztük lévő tüzet.

  Szűz és Bika

  Ez a pár két könnyed és visszafogott Föld jegy tökéletes találkozása. Életük során másra sem vágynak, csak hogy mehessenek az árral és egy olyan társ társaságát szeretnék élvezni, aki ugyanígy van ezzel. Közöttük nincs tisztességtelenség vagy bizonytalanság, épp ezért egy teljesen bizalmas és békés kötelékben osztoznak.

  Mérleg és Ikrek

  Ez egy értelmiségi páros, kapcsolatuk az elme és a tudás kölcsönös megbecsülésére és az ezekhez való vonzódásra épül. Minden szempontból egyenlőnek látják egymást és kevesen tudnak annyira nagyszerű beszélgetésekbe bocsájtkozni, mit ők. 

  Skorpió és Rák

  Ezek a srácok egy komoly mélységű és intenzív kötelékben osztoznak és míg mások számára kissé fárasztónak tűnhetnek, az ebből a szerelemből sugárzó nagy energia rendkívüli összeillést eredményez. A skorpió és a rák ugyanazokkal a hiedelmekkel és értékrendszerrel rendelkezik, ami szintén fontos tényező kapcsolatuk szorosságában.

  Nyilas és Kos

  Ez a pár lelkesedik a szerelemért és a minél teljesebb életért. Ezáltal táplálják egymás tüzes energiáját és telhetetlen vágyait. A szenvedély soha nem fog elhalványulni vagy elpusztulni ebben a kapcsolatban, mivel alig ismerik az "egyedüllét" fogalmának jelentését, minden ébren töltött pillanatot együtt töltenek.

  Bak és Bika

  Kétségkívül közöttük a legerősebb a kémia. Gyakran mondják rájuk, hogy "egymásnak vannak teremtve". Reménytelen romantikusok és álmodozók és amikor együtt vannak, lényegében elfelejtkeznek a világról. Ezek azok az emberek, akikre a szinglik irigykedve néznek, mert ők is arra vágynak, ami a bak és a bika között kialakulhat.

  Halak és Szűz

  Ez a pár a legmegfelelőbb a kihívást jelentő vagy hosszú távú kapcsolatokra. Nem kell, hogy szóval vagy fizikailag kifejezzék szerelmüket, mert az olyan csendes és törhetetlen. Nem válnak akaszkodóvá vagy függővé, mivel annyira biztosak abban, hogy kötelékük és elkötelezettségük úgysem működne senki másnál.

  Forrás: Higher Perspective


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Király Linda kiállt a body shaming ellen - Tényleg itt tartunk, hogy arról beszélünk ki hány kiló lehet?
  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 28.


  Megosztom
  Link másolása

  A body shaming (testszégyenítés) egy aggasztó jelenség, amely valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya, testszőrzete, ráncai, ősz haja vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megalázását jelenti. Szerencsére egyre többen emelik fel a hangjukat ellene, ahogyan ezt most Király Linda is tette.

  Az énekesnő éppen Olaszországban, az Amalfi-parton élvezi a napsütést, azonban a negatív kommentek teljesen kizökkentették. Egy Facebook-posztban állt ki a body shaming ellen:

  Lindát támadni kezdték alakja miatt, amelyet nem hagyott szó nélkül.

  „Ez a fotó megjelent rólam az Olaszországi nyaralásomról és olyan kommenteket láttam, hogy "megérett a disznó vágásra", "jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából", "Úr Isten milyen dagadt" stb…”

  - kezdte mesélni az énekesnő milyen bántó hozzászólások érték kinézetét illetően.

  „Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban, hogy arról beszélünk, hogy ki hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet/megélhetés mindenki számára és ez a téma hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Tisztelet a kivételnek persze, de hogyha ettől jobban érzi magát az az ember aki erről ír kommentet, akkor egészségére. Én azért vagyok itt, és azért kezdtem el zenélni, hogy segítsek és erőt adjak. Nem vagyok képes csöndbe maradni ha másokat azért bántanak/ítélkeznek, amiről nem tudjuk a hátterét”

  - írta Linda.

  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva. Ez a felszínes viselkedés nem viszi előre a világot, mi nők pedig csak akkor tudunk előre jutni, ha felemeljük és nem letaszítjuk egymást. Linda hozzátette, hogy nem önmaga miatt írta meg ezt az üzenetet, hanem a következő generáció számára, akik már egészen fiatal koruktól kezdve testképzavarral küzdenek a közösségi média miatt.

  „Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok... Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk mar fel! Borzalmasan szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy eszméletlen tehetségek/eszek vannak nálunk és csak annyit kellene csinálnunk, hogy biztassuk és támogassuk a másikat. Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük az ilyen fajta egymás rombolásában. #everyBODYisbeautiful #stopbodyshaming”

  - tette közzé Linda a közösségi oldalán.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk