LIFE

  10 fizikai tünet, amivel a tested jelzi, hogy valami nincs rendben az életedben

  Baj van a párkapcsolatoddal, a munkáddal, kimerült a lelked, vagy csak nem iszol elég vizet? A tested MINDENT jelez.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Az már elfogadott tény, hogy a testünk és a lelkünk "össze van kapcsolva". Bármilyen negatív dolog, ami ér bennünket, hosszabb távon testi tüneteket produkál. Lehet ez negatív energia, ami más emberektől vagy egy rossz élethelyzetből, megoldatlan problémából jön, de lehet valami konkrét testi hiány is (dehidratáció, kimerültség, alvászavarok), amit a testünk előbb-utóbb jelezni fog.

  A pszichiáterek és az orvosok szerint az alábbi tíz tünettel a testünk egyértelműen a tudtunkra akarja adni, hogy valami nem oké az életünkben. Ha ezek valamelyikét tartósan észleled, jobb, ha kikutatod a probléma forrását.

  #1 Fejfájás

  A migréneseknél is sokszor gyanakodnak az orvosok lelki okokra, de ha nem ennyire súlyos a baj, "csak" gyakran fáj a fejed, az bizony valamilyen negatív energiát jelez az életedben. Lehetsz persze kimerült vagy dehidratált is, de az is nagyon valószínű, hogy valami tartósan nyomaszt.

  #2 Feszültség

  Ha mindenre ugrasz, állandóan irritált és nyűgös vagy, az is erős jel. A negativitás óriási feszültséget okoz a lélekben, mindenképp meg kell találnod, mitől vagy ennyire kikészülve idegileg. Átmeneti megoldásként egy váltott hideg-meleg vizes zuhany, teljes testradírozással (dörzsi-szivacs vagy szimpla szemcsés só is megteszi) segíthet, de az okot nem szünteti meg.

  via GIPHY

  #3 Has- és gyomorfájás

  A gyomor és a bélrendszer a lelki, életvezetési problémák egyik legbiztosabb "jelzőtáblája". Ha csak egyszer fáj, akkor nyilván csak ettél valami rosszat, vagy elkaptál egy vírust, de a tartós hasfájás szinte biztos, hogy komoly stresszt, "meg nem emésztett" problémákat, vagy már az ebből kialakult, konkrét betegséget jelez. Érdemes orvoshoz fordulni, bár sokszor csak az van a háttérben, hogy az állandó feszültségtől megfeszülnek a hasi izmok, és ez okozza a görcsöket. De egy kivizsgálás, majd egy alapos lelki önvizsgálat akkor sem árt.

  #4 Magadba fordulsz

  Sokszor fizikai értelemben is, minta egy láthatatlan páncéllal vennéd körül a testedet, senkivel és semmivel nem szívesen érintkezel a külvilágból. Ez a visszavonulás védekezés valami ellen, ami tartósan negatívan hat rád. A tested egyébként ilyenkor már azt is jelzi, hogy mi az, úgyhogy elég csak erősen figyelni.

  #5 Adrenalin kimerültség

  Más néven krónikus kimerültség. A stressz kezelésére szolgáló hormon, a mellékvese által termelt adrenalin egy állandósult, feszült élethelyzet hatására annyira túltermelődik, hogy egyszerűen kimerül, és a szintje lecsökken. Ilyenkor úgymond idegileg kimerülünk, és nem izgat fel bennünket olyan dolog, ami korábban igen.

  via GIPHY

  #6 Nehézlégzés

  Sokan ismerik az érzést, amikor fájdalom, veszteség, gyász éri őket, és a mellkasuk szorítani kezd, alig kapnak levegőt. A meg nem oldott, fel nem dolgozott lelki fájdalmak sokszor a tüdő működésében is okozhatnak fennakadásokat. Nyilván nem fogunk megfulladni, de a fojtogató fájdalom hatására nehezebben vesszük a levegőt. Ugyanezt érzik például a pánikbetegek is egy-egy roham közben.

  #7 Krónikus fájdalom

  Szintén a test egyik legtipikusabb jelzése arra, hogy a lelkünkkel baj van. A belső feszültség ugyanis az izmok feszültségéhez vezet, és ettől olyan helyeken is elhúzódó fájdalmat érezhetünk a testünkben, amiről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyáltalán létezik. Ezeknek a krónikus fájdalmaknak az égvilágon semmi szervi oka nincs, mégis nagyon erősek tudnak lenni, és úgy tűnhet, mintha nagy bajunk lenne.

  #8 Enyhe depresszió

  Amikor semminek nem tudunk örülni, annyira lehúznak bennünket a problémák, és mindez hetekig, sőt hónapokig tart, akkor már enyhe depresszióról beszélünk. Ilyenkor hiába mondják nekünk, hogy "szedd össze magad", "koncentrálj a jóra", erre már képtelenek vagyunk. Ebben a fázisban tanácsos szakemberhez fordulni, de ha szépen sorba vesszük a szorongásokat, fájdalmakat, negatív energiákat okozó dolgokat az életünkben, és megpróbáljuk lépésről lépésre megoldani őket, az is segíthet kilábalni a krónikus levertségből.

  via GIPHY

  #9 Testen kívüliség

  Természetesen nem valami spirituális hókuszpókuszról beszélünk. Az idegkimerültség egyik tünete, ha egy kicsit mintha "kívül kerülnénk" a testünkön, távolinak, idegennek érezzük a saját fizikai lényünket. Ez olykor nagyon ijesztő lehet, de tudni kell, hogy ez megint csak egy jelzés: annyi bennünk a fájó "csomó", hogy amíg nem bogozzuk ki, a lelkünk legszívesebben kiszaladna a testünkből.

  #10 Zavartság

  Ha már egy hétköznapi beszélgetésbe is belezavarodsz, nem tudsz koncentrálni, ideges és kimerült leszel, az ismét azt jelzi, hogy szinte fuldokolsz a negatív energiában. A pszichiáterek azt tanácsolják, hogy ha a fenti tünetek közül egyet vagy többet gyakran, elhúzódóan tapasztalsz, akkor vagy fordulj szakemberhez, vagy legalább annyit tegyél meg, hogy szisztematikusan "kiirtasz" az életedből minden negatív dolgot és személyt - már amit/akit tudsz. Ettől már jelentősen megkönnyebbülhetsz, és a tünet ugyanolyan váratlanul eltűnhet, mint ahogy előbukkant.

  MysticalRaven /Címkép: Pexels/


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Ebben a három csillagjegyben nem lehet megbízni
  Ne áruld el nekik a titkaidat!

  Megosztom
  Link másolása

  Sokszor hallhatjuk, hogy egy kapcsolatban nincs fontosabb dolog a bizalomnál – és ez nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a baráti viszonyokra, sőt még a családtagokra is igaz. Azt viszont, főleg a mai világban, már elég nehéz eldönteni, hogy megbízhatunk-e a másikban vagy sem. Nos, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet az asztrológiához fordulni: az egyes csillagjegyek ugyanis gyakran hordoznak hasonló személyiségjegyeket, így ez jó kiindulópontot jelenthet.

  A következőkben a három legkedvégé megbízható állatövi jegyet mutatjuk be: ha épp valamelyikükkel van dolgod, akkor érdemes jól átgondolni, hogy mit osztasz meg vele!

  3. Kos

  A kosoknak van egyfajta természetes ambíciójuk a sikerre, azaz: egy belső tűz hajtja őket, hogy mindig, mindenben a legjobbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy tűi őket a versenyszellem, így semmi és senki nem állhat az útjukba, ha éppen el akarnak érni valamit. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor azt piszkos eszközökkel is képesek félreállítani.

  2. Ikrek

  Az Ikrek jegy szülötteire az jellemző leginkább, hogy nagyon szociálisak, imádnak társaságban lenni és népszerűek is. Emiatt persze könnyen be is olvadnak bármilyen társaságba, ami azt is jelenti, hogy állandó változtatgatják a véleményüket és a hangulatukat. Éppen ezért igen nehéz olvasni bennük: soha nem tudhatjuk, hogy igazából mire gondolnak. Tehát, ha valamilyen fontos kérdésben bíznád magad egy Ikrek jegyűre, gondold át újra!

  1. Nyilas

  A nyitott, barátságos, közvetlen Nyilas egyfolytában csapong. Hajlamos gyakran váltogatni a baráti társaságait, a karrierjét, sőt, még a lakhelyét is – ez teszi őket igazán egyedivé. Ugyanakkor, ha az élet nagy dolgairól van szó, kissé hajlamosak könnyelműnek lenni. Gyakran beleütik az orrukat mások dolgába és nem képesek titkot sem tartani. És bár az ember minden helyzetben számíthat rájuk, a titkait biztosan nem fogják megtartani.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  Kiborultak a netezők az esküvői videón, amelyen a szertartás elején a szomszéd hangosan elkezdi nyírni a füvet
  Az ifjú pár a saját hangját se hallotta, a szomszédasszony meg csak zúgatta a fűnyírót.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan felháborította a TikTok és a Reddit népét az az esküvői videó, amelyet egy elkeseredett menyasszony posztolt - számol be róla a YourTango. A fiatal nő elmondása szerint vőlegényével úgy döntött, hogy a szertartást a házuk előtti, hatalmas előkertben tartják meg. Arrafelé nincsenek kerítések, így a szomszédok is láthatták, amint a ház előtti napokban előkészítik a ceremóniát, a virágfüzér-kaput és a székeket a vendégeknek.

  Ezért sokkolta annyira a násznépet és természetesen a házasulókat, amikor abban a percben, hogy a menyasszony romantikus zene kíséretében odasétált a vőlegényéhez és a paphoz, a szomszéd házban lakó nő teljes erőből felzúgatta a fűnyírógépet, és elkezdte nyírni a háza előtti pázsitot.

  "Az egész esküvői ceremónia alatt folytatta. A saját házassági eskünket se hallottuk tőle. És jól tudta, mit csinál, pár méterre volt tőlünk, látta, hogy épp esküvő zajlik. Nem mentem oda, mert féltem, hogy lecsapom, és nem akartam ezzel elrontani az eküvőm napját. Na nem mintha nem romlott volna el így is" - panaszolta az ara.

  A kommentelők többsége felháborodott.

  "Kiben van ennyi rosszindulat, hogy ilyet csináljon? Nem bírta ki azt az egy órát? Elképesztő, milyen undorító emberek vannak."

  "Szándékosan tönkretenni valakinek az esküvőjét...aljas húzás. Nézni is rossz."

  De akadta olyanok is, akik az ifjú párt hibáztatták. Szerintük nem volt jó ötlet otthon tartani az esküvőt, vannak erre elkerített helyek, ahol senki sem zavarja őket. Mások szerint pedig a szomszédasszonynak is van igazsága: talán elfoglalt ember, aki nem igazíthatja a napi teendőit és a ház körüli munkáit a szomszéd esküvőjéhez.

  @vampyyric some people are so miserable #karen #wedding #weddingruined #ruines #SlurpeeRun #karens #karensgoingwild #karensoftiktok #fyp #fypシ ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  „Önző, gazdag ribancnak neveztek” – Gyűlöletcunami zúdult az anyára, aki megválasztja ötödik babája nemét
  A tévésztár négy fia után kislányt akar ötödiknek. Az orvosok segítségét kérte.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 21.


  Megosztom
  Link másolása

  A 34 éves brit tévésztár, Danielle Lloyd álmában sem gondolta, mit szabadít el, amikor nyilvánosan felvállalta, hogy párjával Kaliforniába utaznak ötödik gyerekük megfogantatására, ugyanis úgynevezett “nemválasztó” orvosi beavatkozással garantáltan kislányt akarnak. Danielle üzenetek ezreit kapta a Twitteren és az Instagramon, és elmondása szerint korántsem kedveseket. Főleg olyan nők támadtak rá, akiknek nem sikerül teherbe esniük.

  “Visszataszító, önző, gazdag ribancnak neveztek, akinek inkább hálásnak kellene lennie, hogy van négy gyönyörű fia” – mesélte Danielle.

  Előző házasságából tényleg van három, mostani párjával, Michael O’Neill-lel pedig egy negyedik fia.

  “Olyan mély vágy él bennem egy kislány után, hogy nem tudok neki ellenállni. Én imádtam az anyámat, miért ne lehetne az én kislányomnak is egy hasonló kötődése?” – kérdezi az egykori modell.

  A nemválasztó megtermékenyítés Nagy-Britanniában illegális, Amerikában viszont milliárdos biznisz. Tény, hogy a dolog nem olcsó mulatság. Egyetlen beavatkozás 12 ezer fontba, azaz több mint 4 millió forintba kerül, és ez csak egy “kör” – valószínűleg többször kell próbálkozni.

  Daily Mail


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Videó - Családi tömegverekedés tört ki egy szülinapi bulin egy e-cigiért
  Az 50. születésnap hatalmas családi verekedésben tört ki.

  Megosztom
  Link másolása

  A családi összejöveteleken gyakran tör ki veszekedés, azonban ez a brit család most mindenen túltett. Egy e-cigi miatt hatalmas verekedésbe fulladt a szülinapi buli - számolt be róla a Sun.

  Lisa Keegan éppen 50. születésnapját az ünnepelte családja és ismerősei körében, amikor kitört a dráma. A 40 éves barátja, Adam elvette az e-cigarettáját az egyik tinédzsertől.

  Lisa lányának barátja, az 52 éves Tony ezután a segítségére sietett, a vita pedig elfajult és kitört a pokol.

  A drámai felvételeken látszik, ahogy a két férfi részegen a földön kapálózik, miközben próbálják megütni egymást.

  A születésnapos Lisa ezután közbelépett, hogy szétválassza a párt, csakhogy Tony véletlenül őt is megütötte.

  Hallani lehet, a videón, ahogy azt kiabálja, hogy "nem, te bántalmazol engem", mielőtt a lánya, Colleen elesik egy székben. A dühös Lisanak ezután sikerül szétválasztania a verekedőket, de a feldühödött Tony ekkor megragad egy széket, hogy riválisára szegezze.

  Az őrületes videó itt tekinthető meg.

  Végül a helyi rendőrség sietett a helyszínre, hogy megállítsa a zűrzavart.

  „Csak egyszer vagy 50 éves, és ezt a születésnapot biztosan nem fogom elfelejteni! Káosz volt”

  - nyilatkozta Lisa az eset után bulijáról.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk