Connect with us

Ez az 5 menstruációs tünet ijesztő lehet, de valójában teljesen normálisak

LIFE

Ez az 5 menstruációs tünet ijesztő lehet, de valójában teljesen normálisak

Semmi ok az aggodalomra, nem csak te éled át ezeket.


Bizony minden hónapban eljön az a néhány nap, amikor már egy rossz pillantástól is sírni tudnánk, amikor tonnaszámra esszük az édességet, és amikor a fehér csipketangák helyett előkerülnek a kényelmes mamabugyik. A menstruációt minden nő másként éli meg, ám sajnos elég sokan vagyunk, akik számára masszív szenvedést jelent ez a három-négy nap. De mégis mi számít normálisnak? A Seventeen és szakértőink segítségével összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik talán ijesztőnek tűnnek, de nem kell aggódnod miattuk.

1. Görcsök
Van, aki épphogy megérzi, hogy “mocorog” a hasa, míg más legszívesebben egész nap magzatpózban feküdnének a kínzó görcstől. A jó és egyben rossz hír: mindkét véglet normális, és forró vizes palackkal, nyújtó gyakorlatokkal sokat tehetsz a közérzetedért. Ám ha már a napi rutinodban is akadályoz a fájdalom – például amiatt nem tudsz dolgozni – , okvetlenül fordulj orvoshoz.

2. Falásroham – különösen az édességet kívánod
Ez nem csak legenda, hanem a valóság! Hidd el, nem te vagy az egyetlen nő, aki menseskor felvásárol egy teljes cukrászdát, majd ágyba bújva, hüppögve szopogatja a nyalókákat és csokikat.

3. Puffadás és hasmenés
Egy amerikai felmérés szerint a nők 85%-a szenved puffadástól a menstruáció napjain, és bármilyen kényelmetlen érzés is ez, bizony teljesen normális. Ennek oka a progeszteron- és az ösztrogén-szint megemelkedése, viszont ha figyelsz a táplálkozásodra, enyhítheted a tüneteket. Ebben az időszakban kerüld a sós ételeket, igyál az átlagosnál több folyadékot, és egyél olyan káliumban gazdag ételeket, mint az avokádó, a paradicsom, az édesburgonya vagy a banán.

4. Pattanás, akne
A bőr zsírtartalmát nagyban befolyásolják a hormonjaink, így nem csoda, hogy a PMS időszakában úgy nézünk ki, mint pubertáskorunkban. Akárcsak az előző három tünet, ez is igencsak kellemetlen, de aggodalomra semmi ok: ha figyelsz a táplálkozásra, könnyebben megszabadulhatsz a pattanásoktól.

5. Darabos vérzés, alvadt vér
Sok nő tapasztalja, hogy mensese során olykor kocsonyás állagú vér távozik. Ez elsőre ijesztőnek tűnhet, de teljesen természetes, ugyanis csupán annyi történik, hogy a leváló méhnyálkahártya nagyobb darabokban távozik. Amennyiben ez az egész vérzésed meghatározza, és a vérrögök leválása erős fájdalommal jár, fordulj orvoshoz.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel