ÉLETMÓD

„35 éves vagyok, és daganatos betegséggel kellett megküzdenem, tessék, ezért botoxoltattam magam”

A fiatal újságíró megírta, hogy nem csak a betegsége miatt szégyellte magát, hanem a botox miatt is.
Sassy - sassy.hu
2023. február 20.


Megosztom
Link másolása

Megrendítő történetet tett közzé a Pure Wow egyik szerzője, Jenny Jin.

A fiatal nő a botoxról írt, arról, amihez sokan fordulnak, de amiről keveset beszélnek, mert aki bevallja, hogy ilyen kezelést vett igénybe, azt általában megszólják.

Jenny Jin korábban már próbálkozott a botox-szal, amikor még New Yorkban élt, ám most egy kivárosban lakik, ahol nem tudja, elítélnék-e ezért újdonsült barátai. Őszintén bevallotta, hogy emiatt félve osztja meg a sztoriját.

New Yorkban a baráti köre részben a főiskolán megismert emberekből, részben szépségiparban dolgozó ismerősökből állt, több éve ismerték egymást. A különféle szépészeti beavatkozások magától értetődőek voltak, ezért sem okozott akkoriban számára gondot, hogy YouTube-videóban ossza meg, hogyan esett át botox-kezelésen.

"Most egy új városban élek, új barátokat szereztem. Még mindig ismerkedem velük, és egy kicsit ideges is vagyok, hogy esetleg elítélnének, amiért botox-kezelést vettem igénybe. magam. Bennem is ellentmondásos érzések kavarognak ezzel kapcsolatban. Nehéz is volna elkerülni, hiszen ez egy olyan téma, ami sokakból erős reakciókat vált ki"

- írta Jenny Jin.

Bár szerinte az utóbbi években már nem bélyegzik meg annyira azokat, aki botoxoltatnak, mindig rengetegen gondolják úgy, az effajta esztétikai kezelések konzerválják a szépséggel kapcsolatos irreális elvárásokat és a patriarchátust.

Valamennyire egyet is ért a kritikus hangokkal, ám úgy gondolja, a botox-kezelés támáját nem lehet leegyszerűsíteni arra, hogy azok kérik, akik a fiatalságot és szépséget hajszolják.

Jenny Jin elárulta, hogy a kórelőzményeit ismerő bőrgyógyászával is konzultált erről az esztétikai kezelésről - amiről sokan még mindig azt gondolják, hogy gyorsan és egyszerűen túl lehet esni rajta, és amivel kapcsolatban sokan nem tudják, hogy lehetséges kockázatokat is rejt.

Felkaptad a fejed arra a szóra, hogy kórelőzmény? Nem véletlenül. A 35 éves nő ugyanis daganatos betegséggel küzdött. Éppen ezért volt fontos momentum számára, amikor kiderült, hogy a bőrgyógyásza feji és nyaki daganatos megbetegedésekkel foglalkozott, mielőtt áttért a kozmetikai és szépészeti beavatkozásokra.

A szakember beszélgetett Jenny-vel, szerette volna tudni, miért van ott. Majd azt mondta neki, hogy tudja, hogy az elmúlt időszak nagyon nehéz volt számára, sokmindenen ment keresztük és nyilván egy kicsit szeretné újra olyannak látni magát, amilyen volt. A bőrgyógyász azt is elmagyarázta, hogy a harmincas éveinkben kezdenek megjelenni az öregedés jelei, ám a folyamatot felgyorsíthatják vagy a jeleket még feltűnőbbé tehetik olyan külső tényezők, mint amilyen az extrém fogyás vagy a túlzott mértékű stressz.

Jenny szégyellte magát a betegsége és a botox-kezelés miatt is. De szeretett volna megszabadulni a betegség miatt a külsején végbement változásoktól, és úgy véli, ezek a változások segíthetnek abban, hogy az ember visszanyerje az önbecsülését és az önbizalmát. Csak az egyes ember tudhatja, mi zajlik benne, csak ő éli át azt, amit átél, ezért kizárólag az ő dolga, hogyan birkózik meg a nehézségekkel.

Ha érdekesnek találtad a cikket, ez is érdekelhet: Beintett az elvárásoknak és az ötvenéveseket leöregező fiataloknak az 52 éves TikTok sztár

Forrás: Pure Wow, Fotó: YouTube print screen


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Újabb hülye névadás – Arról a fesztiválról kapta a nevét a kislány, ahol az anyukájánál beindultak a fájások
Egyenesen a fesztiválról vitték szülni az édesanyát.

Megosztom
Link másolása

Újabb fejezettel bővült a Hülye Külföldi Névadások című sorozat.

Ezúttal egy fesztiválról kapta a nevét egy kislány az Egyesült Államokban.

Mint arról a Mirror angol bulvármagazin beszámolt, Cristina Celis 32 hetes várandósan döntött úgy, hogy részt vesz az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiváljára, az Electric Daisy Carnivalon.

A fesztivált május 17 és 19 között tartották.

A fiatal nő úgy gondolta, hogy még végigbulizik egy hétvégét, mielőtt anya lesz.

háttérszín kiemelés

Csakhogy a baba hamarabb érkezett a tervezettnél.

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
„Ez hiányzik az USA-ból” - ezekkel a különbségekkel találkozik a Párizsban élő nő
Egy Franciaországban élő amerikai anyuka elárulta, milyen nagy kulturális sokkokkal szembesül, amikor hazatér.

Megosztom
Link másolása

A Párizsban élő amerikai anyuka elárulja, milyen furcsa "fordított kulturális sokkokkal" szembesül, amikor visszatér az Egyesült Államokba: az ételekkel kapcsolatos problémáktól kezdve a bizarr társadalmi interakciókig.

Isabelle Bertolami, aki eredetileg New Yorkból származik, a TikTok-on fedte fel, milyen valósággal él vissza az Egyesült Államokban.

A klipben, amelyet már több mint 157 000-szer néztek meg, Isabelle a kamerába beszél, miközben így kezdi:

„Ezek az én fordított kulturális sokkjaim, mint egy Franciaországban élő amerikai, aki újra Amerikában van látogatóban.”

Lapozz, hogy megtudd a főbb különbségeket!Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Timothée Chalamet és a Moneskin énekese is Budapesten drukkolt a tegnapi focimeccsen
Ritkán látni olyan meccset magyar pályán, mint amit tegnap játszott a sevillai és a római csapat, és még ritkábban látni a lelátón Budapesten két szupersztárt. Mi kiszúrtuk őket!

Megosztom
Link másolása

Komolyan, ki gondolta volna, hogy Timothée Chalamet, aki amerikai, meg kicsit francia is, Forza Roma felirattal fog instasztorit posztolni szerda este a saját Instagram oldalára? Ki gondolta volna, hogy a képe, amit megoszt, a budapesti stadionban készül majd, ő maga lövi el a fotót, vagyis

egészen biztosan ott ül valahol a lelátón?

Az a srác, akiről most inkább a szerelmi élete miatt cikkeznek, és még soha senki egy interjúban sem kérdezte meg tőle, hogy hogyan is áll a focival? Ő is játszik? Vagy csak imádja?

És tényleg annyira, hogy még Amerikából is képes volt ideutazni ezért a döntőért?

A válaszokat sorra megadja ez a poszt tőle.

Csak azt nem tudjuk, hogy mennyire megy neki jól a játék.

De hogy nem csak ő volt hajlandó ezer kilométereket megtenni, hogy a kedvenc csapatának a helyszínen drukkolhasson, azt egy másik őrült sztár, a Maneskin énekesének, Damianonak az insta oldala bizonyítja. Damiano is a 24 óráig elérhető isntasztorikba adott úti beszámolót arról, hogyan hangoltak az indulásra a barátaival, hogy ültek autóba, majd posztolt arról is, amikor tegnap reggel átlépték a szlovén-magyar határt és Budapest felé fordultak.

Három órával később megérkeztek Budapestre, a Petőfi-hídon áthajtottak a Dunán, és Damian a Nagykörúton még a kocsi visszapillantójából is szelfizett piros telefonjával és a csapat színeire festett hajával.

Este hatkor pedig már a tömött stadionból nyomott egy fotót, hogy mindenki jól lássa, egy tűt sem lehetne leejteni, annyian vannak a szurkolók.

Sajnos, a tizenegyespárbaj végül nem a két világsztárnak kedvezett és nem Rómának hozta meg az aranyat, de hogy az utolsó másodpercig izgalmas és feszült meccset láthattak Budapesten, az legalább biztos.


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
5 mutatós sziklakerti növény, amivel nem tudsz mellélőni
A sziklakert plusz színt visz a kertbe, ráadásul nem igényel olyan folyamatos gondozást, mint a kényes dísznövények. Mit ültess a kövirózsa mellé? Adunk pár tippet!
Sassy - sassy.hu
2023. május 31.


Megosztom
Link másolása

Sziklakertet létrehozni a kertben nemcsak szép, hanem hasznos is. Bár a neve nem ezt sugallja, a sziklakert életet visz a kertbe Miért? Mert sokféle növénynek és állatnak adhat otthont.

A gondosan tervezett sziklakertben megtalálhatók a legkülönfélébb színek, formák és textúrák, ezért a kert díszei lehetnek.

Ha te is szeretnél sziklakertet telepíteni, akkor olyan növényeket ültess, amelyek jól tűrik az extrém körülményeket, az erős napsütést, de azt is, ha árnyékban maradnak, és amelyeket nem kell minden nap locsolni. A kaktuszok és pozsgások (pl. varjúháj, kövirózsa) mellé színes virággal pompázó növényeket és díszfüveket is érdemes telepíteni, ehhez adunk pár tippet.

Nyugati kökörcsin

A Pulsatilla vulgaris alacsony évelő, sűrű csomókban nő. Fehér, rózsaszín és lila színben is megtalálható, remekül mutat.

Török kutyatej

Sokan azért választják, mert jól tűri a rossz talajt, és árnyékos helyeken is kibírja. Egy dologra ügyelj: ne öntözd túl!

Mohalevelű kőtörőfű

Harsogó színével, finom formájával hódít ez az alacsony termetű évelő növény, ami nem csak sziklakertbe, hanem balkonládába is ültethető.

Deres csenkesz

Remek kontrasztot alkot a virágokkal, terülőkkel. Tavasz végén-nyár elején virágzik. Talajtakarónak is ültetheted.

Harangláb

Akár 80 cm-es magasságot is képes elérni, ezért jó választás a sziklakert hátsó részén, ahol nem takar el más növényeket.

Forrás: Citygreen, Otthonok és Megoldások

Megosztom
Link másolása