Connect with us

Elegem van, nem leszek többé jó kislány!

Kép: Pixabay

LIFE

Elegem van, nem leszek többé jó kislány!

Nyílt levél egy lánytól, aki már torkig van mások baromságaival.


Az a lány voltam, aki mindig kedves és jószívű volt, és mindenkivel törődött. Csak közben majdnem megfeledkeztem arról, hogy velem viszont senki sem törődik.

Elfogadtam a kifogásokat és a bocsánatkéréseket olyan emberektől, akik folyamatosan bántottak. Akkor is azt mondtam, hogy sajnálom, ha nem is kellett. Természetesnek vettem, hogy mindig ott állok azok mellett, akikről azt gondoltam, hogy szeretnek. Mindvégig szemet hunytam az igazság felett.

Eddig mindig foglalkoztam mások baromságaival. De most elég. ELEGEM VAN! Elegem van, hogy tolerálok olyan embereket, akik rosszat tettek velem és akik miatt csak szenvedtem.

Megtanultam a leckét. Túl sokáig maradtam ebben a helyzetben, pedig már rég lépnem kellett volna. De most vége, többé már nem láttok.

Ha cikizni, bántani, lehangolni, diszkriminálni, gúnyolni vagy manipulálni próbáltok bármilyen módon, meg fogom védeni magam. Bízni fogok magamban, és megszakítom a kapcsolatot mindenkivel, aki rosszul bánik velem. Odaállok elétek, az arcotokba mondom az igazságot arról, milyen emberek vagytok, és nem fogok bűntudatot érezni a következményekért.

Nem leszek többé jó kislány. Nincs kivételezés senkivel. Nincs második esély olyanoknak, akik az elsőt is simán eljátszották.

Ne nézzetek hülyének! Lehet, hogy egy kedves, naív lány voltam, aki színes szemüvegen át látta a világot. De sosem feledkeztem meg arról, milyen ember vagyok. Tudom, hogy mit érdemlek. Ne gondoljátok egy percig sem, hogy belemegyek a hülye játékaitokba!

Nem érdekelnek a játszmák. Pontosabban már rosszul vagyok ezektől. Nem akarok egynapos kapcsolatokat. Nem akarom olyan emberekre pazarolni az időmet, akik nem érdemlik meg a figyelmemet és a szeretetemet.

Elegem van a kamu barátságokból, a “hiszi a piszi” kapcsolatokból, a megjátszott jópofizásokból. Elegem van abból, hogy olyan embereknek adok újabb és újabb esélyt, akik csak bántanak. Elegem van abból, hogy én vagyok a jótündér keresztanya. Nekem is van életem, amit élnem kell, és álmaim, amiket kergetnem kell.

Ne tegyetek próbára, mert ha úgy érzem, hogy már túlságosan megvezettetek, simán lelépek és nem érdekel, mi lesz veletek. Ne merjetek játszani velem, mert ha észreveszem, hogy nem jól bántok velem, örökre elmegyek.

Volt, amikor toleráltam a baromságokat és megelégedtem a kevéssel is, mert féltem attól, hogy egyedül maradok. Rettegtem attól, hogy senki sem szeret, magamra hagynak, és végül senkim sem lesz. Volt, amikor egyre több és több barátot akartam. Azt hittem, hogy minél több ember van az életemben, annál jobb. De már tudom, hogy az igaz barátokat csak egy kezeden tudod megszámolni. Nekem ez éppen elég.

Boldogabbnak érzem magam úgy, hogy csak két barátom van, mintha hamis, rossz és manipulatív hazugokkal lennék körülvéve. Nincs szükségem erre. Akkor inkább egyedül maradok.

Kedves lány voltam, aki akkor is azt mondta, hogy “oké”, amikor nem volt az, de szerencsére ez már megváltozott.

Szeretetreméltó voltam, aki elbírt minden értelmetlen hülyeségeitekkel, de ezeknek az időknek mostantól vége.

Csak egy életem van, és megígérem nektek, hogy nem pazarlom el!

Forrás: The Power Of Silence

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel