Connect with us

9 mondat, amit gyakrabban kellene mondanod a munkatársaidnak

LIFE

9 mondat, amit gyakrabban kellene mondanod a munkatársaidnak

Hétfőn vesd is be valamelyiket, hogy a héten öröm legyen a meló.


Legyél beoszott vagy kisfőnök, minden nap irodába járós vagy rugalmasabb közösségben dolgozó, a motivált, összetartó és produktív munkavégzés egyik kulcsa a kis/nagy kollektívátok csapatszellemében rejlik. Ünnepeljétek minél gyakrabban egymás sikereit és hangoztassátok az alábbi 9 egyszerű mondatot sokszor és az együttműködés még gördülékenyebb lesz.

#1 Jó, hogy egy csapatban vagyunk

Ha csak nem magányos farkasként dolgozol, a csapatszellem minden munkahely alapköve. Legyen jó csapatmunkáról vagy az összetartozás érzéséről, hatalmas motivációs erőt tud jelenteni. Összefogva többre vagytok képesek, mint külön-külön. Olykor jó érzés kimondani és jó hatású is, hogy “jó, hogy egy csapatban vagyunk” vagy “örülök, hogy a csapatomban vagy”. Ez még inkább erősíthet a kialakult köteléken, vagy épp segíthet annak hiányán.

#2 Szükségem lenne a véleményedre ebben…

Ennek a mondatnak hála a munkatársad lehetőséget kap arra, hogy tudásával, szakértelmével segítsen, és ez mindkettőtöknek előnyös dolog. Ilyenkor  figyelembe veszed a másik személy álláspontját. Más emberek véleményének meghallgatása hasznos lehet a projekt előmozdításában és az ötletekkel kapcsolatos perspektívák tágításában. Az pedig biztos, hogy senki szeretné titokban tartani a sajátját.

#3 Miben tudlak segíteni?

Főként az elfoglalt, stresszes időszakokban ez a mondat nagyon jól eshet a kollégáknak. Ezzel megmutatod nekik, hogy készen állsz, hogy levegyél egy kis melót, és ami még fontosabb, nyomást és stresszt a vállukról. Még ha nem is fogadják el a segítséged, tudni fogják, hogy rád lehet számítani és a gesztus kölcsönössé válik.

#4 Köszönöm, hogy időt szántál erre a projektre

A munkád során biztosan lesznek olyan projektek, feladatok, amikkel sosem gondoltad volna, hogy szembe találkozol. Ez különösen igaz a fejlesztési szakaszban levő új projektötletekre. Minden munkatársnak, aki ebben támogat téged, egy bizonyos ponton hallania kellene a következő szavakat: “Köszönöm, hogy időt fordítottál erre a projektre”, és biztosan segíteni fognak legközelebb is.

#5 Ezt jól csináltad

Dicsérd meg kollégáidat munkájuk eredményéért. Különösen, ha a beosztottjaidról van, ne vedd magától értetődőnek az erőfeszítéseiket. Ezzel az egyszerű mondattal kifejezheted háládat és motiválhatod őket a jövőbeli munkáikhoz.

#6 Bízom benned

Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor ellenőrizgetnek, figyelnek. Ha csapatban dolgozol, meg kell bíznod a csapattársaidban. Meg fogják csinálni a munka rájuk eső részét és hozzájárulnak a sikeres végeredményhez. A helyzetjelentések időről időre jól jönnek, de nem előnyös folyamatos monitorozás alatt tartani senkit. Ha egy kollégád elakad, biztosan értesíteni fog.

#7 Ez bárkivel megtörténhet

Hibázni emberi dolog, és nem egy nagy dolog. Sőt, ahogy mondják, aki dolgozik, az hibázik. Ne használd fel munkatársad ellen, ha vétett egy hibát. Ha folyton rápirítasz valakire, el fogja veszteni a motivációját és a kedvét ahhoz, hogy segítsen. Inkább találjatok ki közösen egy megoldást a szituációra.

#8 Ez az én hibám volt

Nem csak a munkatársaid hibázhatnak, hanem te is. Ilyenkor vállald a felelősséget. A közös megoldás utáni keresgélés ilyenkor is jó ötlet. Ha te ilyenkor bevallod a hibát, máskor mások is megmerik majd tenni.

#9 Köszönöm

A legfontosabb szavak az életben, legyen szó magánéletről vagy munkáról. Hatalmas hatással rendelkeznek és megmutatják, hogy hálás vagy a munkatársaidnak a támogatásukért és munkájukért.

Forrás: EuropeanBusiness, Címkép: Pixabay

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel