SZÍNES

Papírból készült ágyakon alszanak majd a sportolók az olimpián, nehogy túlságosan összemelegedjenek

A szervezők nem szeretnék, hogy a lepedőakrobatika is olimpiai szám legyen.

Megosztom
Link másolása

Érdekes megoldással álltak elő az olimpiai játékok szervezői. A 2024-es ötkarikás játékokon Párizsban a versenyzők papírból készült ágyakon alszanak majd az olimpiai faluban.

Erre azért van szükség, hogy lehetőség szerint megelőzzék, hogy a nemzetek meghódítsák egymást, amennyiben túlságosan megihleti őket a szerelem városa.

Megannyi hajmeresztő történetet lehet hallani arról, hogy az olimpikonok sokszor közelebb kerülnek egymáshoz, hogy a verseny feszültségét levezessék. A szervezők ezt megelőzendően pedig mindent bevetnek – számolt be róla a Yahoo Sports.

Az ágyak méretét alapvetően elég szűkösre szabják, hogy senkinek se jöjjön meg a kedve egy kis összebújáshoz. De az alapanyag sem a legmasszívabb, ez talán néhány sportolót visszatart majd.

Nem ez volt az egyetlen indok a papírágyak mellett. A hivatalos közlés szerint az újrahasznosíthatóság és környezettudatosság is szerepet játszott.

Az Airwave márka ágyai ugyanis 100%-ban újrahasznosíthatóak.

Nem ez az első év, hogy így próbálják megakadályozni a versenyzők összemelegedését. Már a 2020-as olimpián is alkalmazták a technikát.

Forrás: Noizz


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Pénzt talált az utcán a magyar kisfiú, döbbenet, amit csinált vele
Nagy dilemma pénzt találni, de ez a biatorbágyi kisfiú az első másodpercben tudta, mit fog kezdeni egy pénzzel tömött tárcával, amit megtalált az úton.

Megosztom
Link másolása

Pénzt találni az európai kultúrák többségében szerencsét jelent, és a pénzorientált vagy szegényebb régiókban azonnal el is verik a meglelt összeget.

Szemben ezzel például Japánban vagy Kínában pénzt találni óriási szerencsétlenség. Ha bankót vagy érmét találnak, azt érintetlenül a helyén hagyják, ha tárcát, azt megpróbálják azonnal visszajuttatni tulajdonosához.

Ennek a szerencse versus becsületesség dilemmának a végletei futnak végig az ember agyán, amikor itthon pénzt talál.

Nem úgy ennél a mindössze 9 éves kisfiúnál, aki Biatorbágy újdonsült hőse.

A kissrác a helyi vasútállomáson talált egy nagyobb összeget rejtő pénztárcát,

és a térfigyelő kamerák tanúbizonysága, valamint elmondása szerint sem teketóriázott, vagy indult meg vele az első fagyizóhoz.

A Bors szerint a polgárőrség számolt be arról, hogy egyszer csak megjelent náluk a fiú a szüleivel és a pénztárcával.

A teljes tartalmával együtt le akarta adni azt a hatóságoknak, hogy minél előbb visszajusson tulajdonosához.

„A délutáni órákban megjelent a bűnmegelőzési irodában egy 9 éves kissrác, az apukájával és elmondta, hogy a biatorbágyi MÁV állomáson talált egy „nagyobb” pénzösszeget és szeretné leadni, mint becsületes megtaláló” - írta a polgárőr.

A megható történet szerint a kisfiú hazament, és szüleivel egyből arra kereste a megoldást, hogyan adhatná vissza a tárcát.

A becsületes fiút és tettét azóta a Polgárőrség közösségi oldalain is

nagyra tartják a kommentelők,

és adóznak a hihetetlen és példamutató cselekedete előtt. Többen azt is pedzegetik, hogy jutalom járna neki, és erre a Polgárőrség is nyitott.


Megosztom
Link másolása

SZÍNES
Horror sztorikat osztanak a magyar Vinted felhasználók, milyen csomagban kapták meg a ruhákat, amiket ott vettek
Mirelites tasak, zsíros mekis zacskó, gabonapelyhes doboz – tényleg ilyen igénytelenek vagyunk?

Megosztom
Link másolása

Döbbenetes sztorikat osztanak meg egymással a Vinted magyar felhasználói Redditen.

Egymás után teszik közzé, ki milyen csomagolásban kapta meg a ruhát vagy más cuccot, amit az alkalmazásban vett valakitől.

Az egyik felhasználó egy zsírfoltos KFC-s papírzacskóban kapta meg a holmit.

"Ti kaptatok már ilyen szép csomagolásban ruhát?"

- kérdezte.

"Én sajnos jártam már így, habár nem ruhával hanem könyvvel. Egy wolt-os táskába volt becsomagolva, és tiszta zsíros, illetve morzsás lett az egész, ráadásul szörnyen kaja szagú"

- írta egy másik.

"És én még azt hittem hogy a gabonapelyhes dobozban kapott rendelésem a durva" - írta egy harmadik felhasználó a poszthoz. De volt, aki foodorás, használt zacskóban, más pedig tacós papírtáskában kapta meg a ruhát.

"Olyan csomagot kaptam egyszer amiben konkrétan a lengyel eladó szemete volt a tömőanyag, wc-papír gurigák meg vegetás zacskó, messziről bűzlött a doboz, ha nem valami extra ritkaság lett volna amit vettem, tuti visszaküldöm"

- olvasható egy hozzászólásban

Többen is szóvá tették, hogy ez borzasztó igénytelenség, és hogy ezt jelezni kellene az alkalmazásban.

Ti mit gondoltok? Mi, emberek tényleg annyire igénytelenek vagyunk?

Megosztom
Link másolása


SZÍNES
Hihetetlen, de igaz: ez a nő 16 éve nem eszik és nem iszik semmit
Nagyjából 3 napig bírja az ember víz nélkül, az élelemmentes időszakot akár hetekig is kihúzzuk. Nem úgy ez az etióp nő, aki elmondása szerint 16 esztendeje semmit nem evett, és inni sem ivott.

Megosztom
Link másolása

A júniusi hőségriadó kellős közepén belegondolni is rossz abba, hogy valaki napokig nem iszik, nemhogy évekig.

Muluwork Ambaw egy etióp asszony, aki azt állítja, 16 éve semmilyen táplálékot nem vett magához, és egy korty vizet sem ivott.

Köszöni szépen, továbbra sincs igénye az ilyen urizálásra. Az étel- és folyadékmegvonásnak egyébként meglepő módon nem látszanak nyomai. A nő ugyan vékony testalkatú, de nem fest úgy, mint aki gyerekkora óta nem eszik-iszik.

Egy videóriportban elmondta, hogy

tíz éves korában egyszer csak elmaradt nála az éhség és szomjúság érzet,

azóta pedig nincs szüksége evésre és vízre sem. Az utolsó elfogyasztott étel egy helyi kenyérfélével tunkolt vöröslencseragu volt. A családját egy ideig próbálta átverni azzal, hogy az étkezések során azt mondta, ő már evett korábban, aztán színt kellett vallania. Azóta már nem él a szüleivel, így akkor és úgy nem-eszik, ahogy csak akar.

A 26 éves nő elmondása szerint még mindig emlékszik arra, amikor utoljára evett, de vágya nincs a tevékenységre.

Persze messziről jött ember azt mond, amit akar, ezért kevesen hisznek ennek az állításnak.

Több orvos is megvizsgálta Etiópiában,

megerősíteni nem tudták az állítását, ám a vizsgálatok során ténylegesen nem találtak a bélrendszerében táplálkozásra utaló jeleket, például emésztett ételt vagy salakanyagot.

A költséghatékony életmódról 2021-ben az etióp miniszterelnök is tudomást szerzett, és Dubajba is elküldte a nőt kivizsgálásra. A nő elmondása szerint ők sem találtak semmi rendellenességet, bár azt nem tudni, megfigyelés alatt tartották-e, hogy tényleg nem eszik-e meg 1-2 dugi falatot.

Muluwork Ambaw megválaszolt egy ilyenkor elvárható kérdést is: 16 éve WC-re sem jár.

A vizsgálatok szerint az összes szervrendszere kitűnően működik a veséjével bezárólag, egyébként a nő a közösség tevékeny tagja, sok energiával. Isten művének tartja ezt a jelenséget, és elfogadja, hogy így kell élnie.


Megosztom
Link másolása


SZÍNES
Az univerzum június 22-én fontos üzenetet küld négy csillagjegy számára - te köztük vagy?
Amint megérkezik az üzenet, egyből érteni fogod.

Megosztom
Link másolása

2024. június 22-én, szombaton az univerzum fontos üzenetet küld négy csillagjegynek.

Az asztrológia szerint, amikor változásra van szükség, az mindig valami jó dolog – nyitottnak kell lennünk rá. A holnapi nap tisztánlátást hoz,

és mindez a Hold és a Vénusz szembenállásának köszönhető. Ez az esemény arra tanít, hogy szeretnünk kell, még akkor is, ha nem mindig könnyű, és hogy használjuk az empátiánkat. Lehet, hogy észrevettük már, hogy valahol elvesztettünk egy részt magunkból, hogy az élet hideggé, érzéketlenné tett minket. Ez a tranzit most megmutatja, hogy bőven van szeretet a szívünkben.

Négy csillagjegy különösen fontos szerepet játszik ebben a folyamatban. Az ő erejükre és kitartásukra támaszkodunk, hogy szeretettel legyőzzék a nehézségeket:

1. Kos

Bár néha elveszettnek érzed magad, az univerzum figyel rád, Kos! A Hold és a Vénusz szembenállása alatt, június 22-én, látni fogod, hogy támogatnak téged. A szeretet még mindig itt van, és te még mindig része vagy ennek az egésznek. Ha úgy érzed, hogy nem bírod tovább, akkor ez a nap éppen időben szól, hogy tudd, az üzenet számodra: „tarts ki”.

Lehet, hogy túl egyszerűnek tűnik ez az üzenet, de az egyszerűség segít átvészelni a nehéz időszakokat.

Június 22-én elindul egy folyamat, ami segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, így szabadon áramolhatnak az energiáid végre.

Ha úgy érezted, hogy senki nem szeret téged, tudd meg, Kos: nagyon is szeretnek téged! Tisztelnek, és megbecsülnek. Nézz körül: mindenki itt van veled, és minden rendben lesz. Tarts ki!

2. Oroszlán

A Hold és a Vénusz szembenállása alatt érezni fogod, hogy az ellenállásod a változással szemben feloldódik, és ez pontosan az, amire szükséged van. Te erős ember vagy, pozitív és kreatív erővel rendelkezel. Azonban a közelmúltban nem tudtad, mit kezdj ezzel az energiával.

A június 22 segít megfelelő irányba terelni ezt az energiát. Csak egy kis iránymutatásra volt szükséged, és most megkapod ezt az üzenetet. Találj magadnak egy célt, és kötelezd el magad mellette. Ha ez a szerelem, akkor add át magad teljesen neki. Ha egy kreatív projekt, akkor dobd be az egész lényedet. Használd a belső tüzedet. A fókuszálás lesz a barátod a Hold és a Vénusz szembenállása alatt.

Az univerzum látja és felismeri az erődet, Oroszlán! Azt akarja, hogy bízz magadban és használd a természetes adottságaidat.

Azért vagy itt, hogy örömet hozz másoknak, szórakoztass, de szeresd is magadat, mert az felemel téged és azokat, akik körülötted vannak. A Hold és a Vénusz szembenállása alatt rá fogsz jönni, hogy ha egy cél felé irányítod az energiádat, kevésbé érzed magad elveszettnek.

3. Szűz

Hosszú idő óta először érzed úgy, hogy nyitottnak kell maradnod, mintha valami figyelmet igényelne. Ott akarsz lenni. Szeretnél újra hallgatni az intuíciódra. Június 22-én, a Hold és a Vénusz szembenállása alatt, meg fogod érteni, hogy most tényleg a hallgatás az, amire szükség van. Az univerzum fel akarja hívni a figyelmed erre.

Valakinek körülötted szüksége van rád, és figyelned kellene rá. Amint eltávolítod magadból az ellenállást, amely megakadályozta, hogy jelen legyél ennek a személynek az életében, észre fogod venni, hogy az ő fénye is felragyog a te fényedben.

Ezen a szombaton hosszú idő óta először cselekszel helyesen.

Ennek a személynek szüksége van arra, hogy figyelj rá. Most, hogy meghallgatod ezt az univerzális kérést, rá fogsz jönni, milyen fontos vagy ennek a másik egyénnek a jólétében. Ez bekapcsolja benned a gondoskodást. Szeretsz szeretetet és reményt adni az embereknek. Június 22-én újra folytatod ezt a nemes munkát. Csak nyisd ki a szíved, Szűz!

4. Skorpió

Június 22 van, és elégedett lehetsz mindazzal, amit eddig elértél a munkában, karrierben és magánéletben. Ami hiányzik, az a saját magadról való gondoskodás. Igen, az "önmagadról való gondoskodás" az, amire az univerzum figyelmeztet a Hold és a Vénusz szembenállása alatt.

Nagyszerű támasz vagy mások számára, de elhanyagoltad az egészségedet és magadat. Itt az ideje, hogy ez megváltozzon.

A Hold és a Vénusz szembenállása alatt figyelned kell a rossz szokásaidra, és arra, hogy végleg megszabadulj tőlük. Valaminek változnia kell, és neked kell kezdeményezned ezt a változást. A Vénusz energiája csodákat művel az életedben, és mindig segít kapcsolatba lépni azzal a forrással, ahonnan minden szeretet ered.

Az önmagadról való gondoskodás az, amikor tiszteled magad, rájössz, hogy mi teszi igazán értékessé az életet. Június 22-én belátod, hogy ugyanolyan fontos vagy, mint azok, akikről gondoskodsz és akiket szeretsz. Ez nagy változást hoz abban, hogyan éled meg a napjaidat és az életedet.


Megosztom
Link másolása