LOVE

Meg lehet bízni abban, aki egyszer megcsalt? - A pszichológus szerint ez kell hozzá

Több tényező dönti el, hogy van-e még remény.
Sassy - sassy.hu
2019. február 27.


Megosztom
Link másolása

#1 Együtt kell kideríteni, miért csalt meg

Ezer ok állhat egy ember hűtlensége mögött. Van, akinél ez kóros, valamilyen személyiségzavarból ered (pl. nárcizmus, szociopátia, az ilyen embereknek állandó megerősítésre van szükségük a külvilág felől).

Van olyan ember is, aki valamilyen egyéni krízis miatt menekül egy másik kapcsolatba (életközepi válság, munkahely elvesztése, egzisztenciális szorongás), mert a párja előtt szégyelli ezeket a dolgokat, nem mer őszinte lenni vele, és egy szeretőtől várja, hogy majd jobb lesz a közérzete (nem lesz).

És a harmadik eset, amikor a párkapcsolattal van probléma: gyerekvállalás utáni problémák, az anyát "csak a gyerek érdekli", az ifjú apa elhanyagolva érzi magát, vagy esetleg egy későbbi fázisban a férfi dolgozza agyon magát, soha nincs otthon, a feleségét szinte észre sem veszi, és az asszony menekül egy harmadikhoz.

Bármi is az ok, együtt tisztázni kell. Ha a kapcsolattal van probléma, az kellő türelemmel és őszinteséggel még megbeszélhető, és elképzelhető a folytatás.

Ha az egyik fél krízise okozta a félrelépést, még abból is van kiút - ha mindketten akarják. Ám ha a kapcsolat már teljesen kihűlt, és a hűtlen fél a megcsalással tulajdonképpen tudat alatt szabotálni akarta a párjával kötött érzelmi szövetséget, vagy ha a félrelépő személyiségében alapvetően gyökerezik a hűtlenség, akkor a szakemberek szerint semmi értelme a folytatásnak. Vagy legalábbis az újabb félrelépés "bele van kódolva" a dologba.

#2 A félrelépés után

Dr. Diana Kirschner pszichológus szerint kulcsfontosságú az az időszak, amely a megcsalás és a megbocsátás után következik a pár életében. A hűtlen félnek el kell fogadnia, hogy a párját óriási trauma érte, amelyből időbe telik kilábalni.

Életbevágó, hogy a hűtlen fél valóban, őszintén bánja a tettét, ahogy az is, hogy véglegesen és visszavonhatatlanul megszakítson minden kapcsolatot a szeretőjével.

A szakértők szerint ha a párkapcsolatot meg akarják menteni, akkor mindkét félnek - a megcsalónak és a megcsaltnak is - "brutálisan" őszintének kell lennie a másikhoz. Minden érzésüket, félelmüket, bizonytalanságukat, kétségüket meg kell osztaniuk egymással, mert a bizalom és az intimitás kizárólag így épülhet vissza közöttük.

Mystical Raven

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Ez a flörtölési technika mindig beválik, te kipróbálnád?
A pszichológusok szerint van egy flörtölési technika, amely univerzális és mindenkinél működik.

Megosztom
Link másolása

Akár profi flörtölő vagy, akár már a puszta gondolattól is elvörösödsz, most egy tuti megoldó kulcsot adunk a kezedbe. Nem kell mást tenned, mint ehhez a (látszólag) mindig működő flörtölési technikához nyúlni.

Igen, van egy módszer, amelyről a pszichológusok azt mondják, hogy szinte (és hangsúlyozzuk a majdnem szót) mindig működik.

A norvég és az amerikai kutatók összefogtak és 1000 ember válaszait tanulmányozták 40 különböző típusú flörtölési módszerre vonatkozóan, hogy megállapítsák, melyik működik és melyik nem. A különböző verziók más-más módon voltak hatékonyak attól függően, hogy az adott személy mit/kit keresett - írta meg a LadBible.

Például azok az emberek, akik rövidtávú kapcsolatot kerestek, a legjobban azokra a jelzésekre reagáltak, amelyek szerint a leendő partner elérhető.

Ez magában foglalta a fizikai közelebb lépést a személyhez, és szemkontaktust is.

Akik hosszú távú kapcsolatra vágytak, inkább a „nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jeleire” figyeltek.

De volt egy flörtölési technika, amely meglehetősen univerzálisnak tűnt, függetlenül attól, hogy a másik személy mit keres a partnerében.

Kitalálod?

Igen, a humor.

Úgy tűnik, ha jó humorérzéked van, és képes vagy elsütni néhány viccet, az sokat segíthet. Végtére is, nem mindenki a humort tartja az egyik legfontosabb dolognak, amit egy partnerben keres?

A humor sokat segít, és lehetőséget ad a másiknak arra, hogy jelzéseket küldjön feléd, mert ha valakinek a viccein nevetsz, az annak a jele, hogy az illető bejön neked.

Nos, mondanunk sem kell, hogy viccesnek lenni sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik. Gyakran az a leggázabb, ha erőltetetten próbálsz viccesnek látszani.

Ha ugyanis küzdesz, hogy viccesnek és szellemesnek lássanak, minden esély megvan rá, hogy a helyzet visszafelé sül el. Mindenesetre a pszichológusok szerint a humorérzék valóban a legjobb dolog, ha jó benyomást szeretnél kelteni egy randevún.


Megosztom
Link másolása

LOVE
„Boldog házasságban élek, de külön ágyban szeretek aludni”
A pár nem szeretné beskatulyázni a házasságukat, ezért szembemennek a sztereotípiákkal.

Megosztom
Link másolása

A párkapcsolatok számos kihívással járnak, és az alváspreferenciák is gyakran válhatnak veszekedés forrásává a felek között. A filmekben is mindig bemutatott hitvesi ágy nem mindig felel meg a valóságnak, egyre többen választják azt az opciót, hogy külön ágyban alszanak.

A történet főszereplője is egy olyan nő, aki ezt büszkén vallja:

"Szeretem a férjemet. Őszintén, őrülten, mélyen, de abszolút szeretek a saját ágyamban aludni."

A feleség hangsúlyozta, hogy az alvás során nem az összekulcsolt végtagok és az összegyűrt lepedők kényelmetlenségét keresi, hanem a személyes tér nyugalmát és a pihentető alvást. Az ötlet mögött az áll, hogy mindenki nyugodtan pihenjen a saját kényelmes helyén, és megőrizhesse az egyéni alvási szokásait.

A pár ugyanúgy szexel és összebújik, de amikor az alvás ideje következik, mindenki a saját ágyába húzódik vissza.

Nagy kérdés, hogy a különálló ágyaknak van-e jövője a házasságokban. Ha két ember meg tud egyezni ezekben az alapvető dolgokban akkor semmi sem akadály, ezért a nemmindennapi felállások is tökéletesen tudnak működni.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása


LOVE
Itt a tökéletes Valentin-napi szerelmi horoszkóp!
Valentin-napon az égi energiák különösen erősen hatnak a szívügyekre. Íme, egy rövid szerelmi horoszkóp minden csillagjegy számára.

Megosztom
Link másolása

Jól tudjuk, a csillagok csak irányt mutatnak; a szeretet kifejezése és a szerelem megélése sokszor csak rajtunk múlik. Bátran kövesd a szívedet, és tedd ezt a napot felejthetetlenné!

Kos:

A bátorságod és energiád magasabb szintre emeli a szerelmi életedet. Ne habozz kezdeményezni, ha valaki elrabolta a szívedet!

Bika:

Ez egy tökéletes időszak a meghittségre és az érzéki élvezetekre. Bátran mutasd meg érzékenyebb oldaladat, és engedd, hogy a romantika virágozzon!

Ikrek:

Kommunikációs készséged ma különösen erős, használd ezt előnyödre, hogy mélyítsd a kapcsolatodat. Egy meglepetés üzenet vagy gesztus sokat számíthat.

Rák:

Érzelmekkel teli nap vár rád, amely különleges köteléket építhet ki vagy mélyíthet el. Tölts időt szeretteiddel otthon, ahol a legkomfortosabban érzed magad.

Oroszlán:

A szenvedélyed és karizmád magával ragadja környezetedet. Ne félj kifejezni érzéseidet; a bátorságod ma kifizetődik.

Szűz:

Ez az időszak tökéletes a kapcsolataid finomhangolására. Légy nyitott és őszinte, és ne feledd, hogy a kis dolgok is számítanak.

Mérleg:

A harmóniára és egyensúlyra való törekvésed ma különösen fontos. Egy romantikus vacsora vagy egy közös program kiválóan erősítheti a kapcsolatodat.

Skorpió:

A szenvedélyed és intenzitásod a csúcspontján van, ami izgalmas fordulatot hozhat a szerelmi életedben. Ne félj megosztani mélyebb érzelmeidet.

Nyilas:

Az utazás vagy a kalandvágy ma erőteljesen hat rád. Egy spontán kiruccanás vagy új élmény felfrissítheti a kapcsolatodat.

Bak:

A komolyságod és elkötelezettséged ma még erősebben tükröződik. Tervezz előre, és mutasd meg, mennyire fontos neked a partnered.

Vízöntő:

Az egyediséged és kreativitásod kiemelkedik, használd ezeket, hogy valami újat és izgalmasat vigyél a kapcsolatodba.

Halak:

Az intuíciód és érzékenységed segít abban, hogy mélyebb szinten kapcsolódj a körülötted lévőkkel. Engedd szabadjára a fantáziádat egy romantikus meglepetésért.


Megosztom
Link másolása


LOVE
Randiszakértő tanácsa: 3 tipp, ha randiappok helyett élőben szeretnél rátalálni a nagy Ő-re
Te is hiszel még az old school ismerkedésben és szeretnéd, ha a való életben találna rád a szerelem? Akkor érdemes magadat a mélyvízbe dobni a randi szakértő tanácsait követve.

Megosztom
Link másolása

Lily Womble, feminista randiszakértő, már évek óta osztja meg tapasztalatait és tippjeit a randizás és párkapcsolatok terén. Ez idő alatt pedig már közel 150.000 követőre tett szert TikTok oldalán.

Egyik legújabb videójában azoknak ad tanácsot, akik kimondottan utálják az online ismerkedést és a randiappokat. Ha te is hiszel benne, hogy a nagy Ő kint vár rád valahol és egyszer majd filmbeillően találkoztok, akkor próbáld ki ezeket a tippeket, hogy kicsit felgyorsítsd a folyamatot.

Örömszerző elfoglaltságok:

Lily „joy building”-ként említi az első tippet, azaz örömépítés. Ennek a lényege nem más, mint hogy találj egy olyan elfoglaltságot, ami boldogsággal tölt el.

Fontos, hogy olyan elfoglaltság legyen, amit a házadon kívül, lehetőleg társaságban kell végezned. Az pedig ne zavarjon, hogy ha olyan hobbit választanál, ahol feltételezhetően nem lesznek az ízlésednek megfelelően kinéző emberek.

A szakértő szerint a praktika lényege ugyanis az, hogy egyszerre te is jól érzed magad és közben tágítod az ismeretségi körödet. Lehet, hogy nem találod meg a nagy Ő-t egy agyagozó workshopon, de összeismerkedhetsz új emberekkel, akik később bemutathatnak téged potenciális jelölteknek.

Lily azt is elárulta, hat évvel ezelőtt ő ennek a technikának köszönhetően ismerte meg a párját, akivel azóta összeházasodtak.

Szemkontaktus:

Ez valószínűleg a legnagyobb kihívást jelentő a három közül. Itt valóban ki kell lépnek a komfortzónádból és bedobni magad a mélyvízbe.

A trükk lényege, hogy állíts magad elé egy kihívást: például minden nap szemkontaktust létesíteni egy kiszemelttel. Ezt csinálhatod egy kávézóban, a szupermarketben, az utcán sétálva.

Elsőre valószínűleg nehéz lesz és akadhatnak belőle kínos szituációk, de próbáld meg felfogni egy játékként, egy kihívásként. Ha megtalálod a megfelelő embert, egyből érezni fogod, hogy ez vele nem kínos, hanem természetes.

Szerezz egy szárnysegédet:

Először is kérdd meg egy hozzád közel álló, téged jól ismerő barátodat/barátnődet, hogy legyen a bajtársad, a segítőd az ismerkedésben.

A következő lépés pedig, hogy mondd el neki, hogy mit keresel egy leendő partnerben. A lényeg, hogy legyél annyira részletes, amennyire csak tudsz. Barátaid valószínűleg ismernek téged már valamennyire, de fontos, hogy az apróságnak tűnő vagy eddig titkolt érzéseidet is elmondd nekik.

Ezek után pedig ismét jöhet a játékos rész. Próbáljatok meg a párkeresésre nem úgy tekinteni, mint egy nehézség, egy megoldandó probléma, hanem egy izgalmas kihívás, amire barátaiddal közösen kreatív megoldásokat kell kitalálnotok. Fogjatok össze és állítsatok fel szabályokat, például, hogy minden héten egyszer ki kell mozdulnotok közösen.

A közös programok alkalmával pedig legyetek egymás szárnysegédei, kérjétek meg a másikat, hogy segítsen bemutatni titeket egy kiszemeltnek. Ezeken a csajos estéken pedig akár a szemkontaktus technikát is bevethetitek.

@datebrazen Replying to @Alex E 💜 #datingadvice #datingcoach #datingtips #datingtiktok #datingapp #datingapps #datinginyour20s #datinginyour30s #datinginyour40s #thankyoumoreplease #dating #feministdatingadvice #feministdating #datingcoachforwomen #datingbook #inpersondating #datinginperson ♬ original sound - Lily Womble


Megosztom
Link másolása