LOVE

Az 5 leggyávább módja annak, hogy szakíts valakivel

Nem csak az a rossz, amikor téged dobnak, szakítani is nagyon nehéz, főleg, ha van szíved, és valamikor kicsit szeretted az illetőt. Meg ha nem bántott meg előtte nagyon. Lehet normálisan is szakítani valakivel, de ez az 5 mód nem az.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. szeptember 04.


Megosztom
Link másolása

Akárhogy is csinálod, kínos és minimum a másiknak fájdalmas lesz, de attól, hogy véget akarsz vetni egy kapcsolatnak, még nem leszel rossz ember. Viszont attól igen, ahogyan szakítasz.

Íme, a szakítás 5 leggyávább módja:

1. Ghosting

Régebben úgy hívták, hogy leépítés, ma már menőbb nevet kapott: ghosting. Régebben úgy építettek le valaki, hogy egyre ritkábban értek rá találkozni vele, egyre kevesebbet hívták telefonon, el se mentek a randikra, végül teljesen eltűntek az exek. Most nagyjából ez a ghosting, csak benne vannak a modern társkereső appok is vastagon, a ritkuló üzenetekkel, letiltásokkal.

Ha így szoktad befejezni a kapcsolataidat, nem vagy jó arc. Ahelyett, hogy tisztelnéd annyira a másikat, hogy szóban szakítanál vele, ezzel csak elhúzod a dolgot, még inkább elbizonytalanítod őt, lenullázod az önértékelését, hosszútávon is súlyos lelki sérüléseket okozol neki.

A ghostingtól úgy érzik az emberek, hogy nem elég fontosak és értékesek ahhoz, hogy foglalkozzanak velük, és túl sokára esik le nekik, hogy mit akar a másik, amire továbblépnek. Ha tovább tudnak lépni.

2. Online

Van néhány módja annak, hogy online szakíts valakivel, és mindegyikkel szörnyű emberré válsz, aki megérdemli a sorsát.

Email: Érthető, hogy le akarod írni az érzéseidet, csak hogy kiadd magadból, és kimondd, amit ki kell mondanod. Az is rendben van, ha elküldöd az e-mailt, hogy beszélgetést kezdeményezz, de ha az e-mail maga a szakító levél, az nem a megfelelő módszere a dolgok rendezésének. A levél arra jó, hogy kifejezd az érzéseidet, nem pedig arra, hogy szakíts a partnereddel.

Facebook:

Ha se szó, se beszéd átállítod a kapcsolati státuszodat, a párod biztosan veszi a célzást. Rájön, milyen gáz alak vagy.

Amikor abból jön rá a volt szerelmed, hogy dobtad, hogy a barátai felhívják, és kérdezik, jól van-e, mert látják a facebookon a kapcsolati státusz változását, az nem a legjobb megoldás. Az a legrosszabb megoldás.

3. SMS-ben

A legnagyobb probléma, hogy bármilyen rossz hírt írsz meg sms-ben, a legtöbb esetben nem tudohatod, hogy hol van, mit csinál, vagy kivel van a másik, aki kapja. Közvetlenül a főnökkel való megbeszélés előtt, közvetlenül azután, hogy valaki épp lenyúlta a parkolóhelyét, vagy amikor épp egy vizsgára készül...

ha már rossz hírt közölsz, legalább légy annyira figyelmes, hogy akkor tedd, amikor utána egyből beszélni tudtok.

Lehet, hogy nem tudsz olyan magyarázatot adni, ami érthető, de ha beszéltek, legalább úgy érezheti, hogy ő is elmondhatja, amit érez.

4. Félrelépés

Ha úgy akarsz élni, mint egy független ember, akkor legyél független ember. Ne kezdd el élni a szinglik életét, amikor még nem vagy az. Ha a párod megtudja, hogy félreléptél, az sértés. A legnagyobb sértés, hogy továbblépsz, mielőtt elengednéd a másikat.

Ha megcsalsz valakit ahelyett, hogy szakítanál vele, azzal nem csak azt mondod neki, hogy „már nem kedvellek, hanem azt is, hogy egyáltalán nem tisztellek.

Szabadon élhetem az életemet, de a biztonság kedvéért megtartalak téged is.”

5. Kikényszerített szakítás

Az egyik leggyávább módja a kapcsolat befejezésének, ha a másikat kényszeríted arra, hogy szakítson veled. Ha úgy érzed, hogy már nem érdekel a másik, nem vagy szerelmes, más emberek vonzanak, vége az egésznek, de nem akarod vállalni a felelősséget azért, hogy te állsz fel, adott esetben nem akarsz fájdalmat okozni a szakítással.

Ezért elkezdesz kiállhatatlan, hanyag, sőt, gonosz is lenni. Olyan rosszul bánsz a másikkal, hogy végül ő akarjon szakítani veled.

A legrosszabb ebben az, hogy a vétlen fél sokszor hetekig vagy hónapokig kitart, és mentségeket keres a partnere viselkedésére, abban a reményben, hogy a dolgok nemsokára visszatérnek a normális kerékvágásba.

A szakítás mindenkinek nehéz, de próbáld meg egy kicsit jobbá tenni a másik számára a dolgokat. Add meg neki a tiszteletet egy személyes beszélgetéssel.

Ha már tudod, hogy nem érdekel többé, engedd el, engedd szabadon. Ne pazarold az idejét, és ne akadályozd meg abban, hogy olyasvalakivel legyen együtt, aki szereti, tiszteli őt, aki vele akar lenni.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Hét házaspár vallott a szexről 25 év házasság után
Mindenki másképp csinálja. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 18.


Megosztom
Link másolása

Mindenféle mítoszokat hallunk a házasság utáni szexről. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet. De mi a valóság?

1. Hetente egyszer vagy kétszer

"32 éve vagyok házas, és hetente egyszer, néha kétszer vagyunk intim helyzetben."

2. Hormonális változások kihívásai

"A menopauza és a hormonkezelés hatására a szexuális életünk megváltozott, és sajnos idővel a gyakorisága csökkent."

3. Hetente kétszer (átlagban)

"Közeledve a 25. házassági évfordulónkhoz átlagosan hetente kétszer szexelünk. Vannak azonban olyan időszakok, ahogy öregszem, amikor egyszerűen nincs kedvem hozzá."

4. Elfelejtett szex

"Emlékeztetne valaki arra, hogy pontosan mi is az a szex? Olyan régen volt már, hogy nem emlékszem."

5. Előjáték fontossága

"Gyerekek nélkül vagyunk, így bármikor szexelhetünk, amikor csak akarunk. Annyira jól ismerjük egymást, hogy soha nem kell aggódnunk egy nevetőgörcs miatt, vagy bármi más miatt, ami 20 évvel ezelőtt zavarba hozhatott volna minket."

6. Spontaneitás fenntartása

"Az élet rendkívül elfoglalt lehet, és egy hét is eltelhet úgy, hogy egyikünk sem kezdeményez. Aztán egyszer csak már benne is vagyunk. Ez a lényeg, a spontaneitás."

7. Szexmentesség és válás

"A válás közepén vagyok. Majdnem 25 évig tartott a kapcsolatunk. A 10 év és a harmadik gyerek után a dolgok ritkáról, nem létezőre változtak és beadtuk a válókeresetet."

Míg minden pár más és egyedi módon éli meg a hosszú távú házasságuk szexuális aspektusait, ezek a vallomások rávilágítanak arra, hogy az évek során hogyan változhat meg a szexuális élet dinamikája.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása

LOVE
Esküvőjük előtt még lefeküdtek egy barátnőjükkel, de aztán nagyon balul sült el a dolog
A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat.

Megosztom
Link másolása

Egy párnak az édeshármas volt a titkos fantáziája, amit még szerettek volna a házasság előtt kipróbálni, de aztán nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt elképzelték - írta meg a 24.hu.

Life Uncut című podcastben olvasátk fel ezt a nem mindennapi történetet egy névtelenséget kérő hallgatójuktól.

A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat. Felkérték az egyik barátnőjüket, hogy csatlakozzon hozzájuk egy alkalom erejéig az ágyban.

A nő ebbe bele is egyezett, az egyéjszakás kaland előtt mindent átbeszéltek, hogy mielőtt eljutnak odáig, mindenki azt kapja, amire számít. A légyott előtt azonban túl sok alkoholt fogyasztottak, ezért kicsit homályosan emlékeztek csak rá, hogy mi is történt.

A harmadiknak felkért barátnő nem sokkal később felhívta a nőt egy döbbenetes hírrel: állapotos és az ő vőlegénye az apa.

A nő azonnal felhívta a vőlegényét, aki szerint kilyukadhatott az óvszer, de ezt nem tudta biztosra mondani, mert túl részeg volt a szex alatt.

A műsorből ráadásul az is kiderült, hogy a barátnő úgy döntött, hogy megtartja a babát, amitől a mennyasszony teljesen kiborult.

"Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hogyan dolgozzam ezt fel? Akartunk mi is gyereket vállalni a vőlegényemmel, de rosszul vagyok tőle, hogy egy másik nőtől lesz gyereke. Hogyan magyarázzuk el ezt a családtagoknak és a barátoknak?"

- tette fel a kérdést a nő levele végén.

(24.hu, szmo.hu)


Megosztom
Link másolása


LOVE
A hagyományos párkapcsolatoknak leáldozott?
A Bumble szerint egy új, izgalmas forradalom veszi kezdetét, amely a modern társadalom igényeire válaszol.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 21.


Megosztom
Link másolása

Évezredek során gyökeret vert az az elképzelés, hogy a női boldogság útja egy férfi megismerésén, a házasságon és gyerekszülésen át vezet, ezt azonban lassan újra kell gondolni. A nők egyre inkább szembesülnek a hagyományos párkapcsolati élet végével, és a Bumble társkereső app előrejelzése alapján új irányba terelik életüket.

A 2024-es trendeket bemutató kutatás szerint lassan minden harmadik nő érzi úgy, hogy nem akar megfelelni a hagyományos kapcsolati idővonalaknak.

A nők 31 százaléka felhagyott a társadalmi elvárások teljesítésével és inkább a megfelelő partner megtalálására koncentrál.

Ez nem azt jelenti, hogy a romantika kiveszett, inkább azt, hogy a nők a saját útjukat választják, és elutasítják az elavult normákat. Lucille McCart, a Bumble kommunikációs igazgatója szerint

ez egy izgalmas forradalom, amely megszabadítja az embereket a hagyományos nemi szerepek és elvárások korlátaitól.

Az adatok továbbá azt mutatják, hogy a szinglik körében egyre fontosabbá válik az érzelmi intimitás a fizikai kapcsolatokkal szemben. A szinglik 32 százaléka hangsúlyozza az érzelmi kötődés fontosságát a randizás során, míg minden harmadik nő számára a fizikai intimitás is kulcsfontosságú a boldog kapcsolathoz.

Egy másik érdekes megfigyelés szerint a férfiak is változnak a társkeresés során.

A férfiak negyede sebezhetőbb és nyitottabb hozzáállással keres partnert, és ez jó hatással van a mentális egészségükre.

A tradicionális macsó sztereotípiák felbomlanak, és a férfiak is egyre inkább értékelik az érzelmi intelligenciát és a sebezhetőséget a kapcsolataikban.

Az új társkereső trendek között kiemelkedik a Val-Core társkeresés, amely azt jelenti, hogy az emberek nyíltan beszélnek olyan témákról, mint a politika, a patriarchátus, az éghajlatváltozás vagy a társadalmi igazságtalanságok, már az első randevún.

A társkereső alkalmazás által feltárt új trendek azt sugallják, hogy a kapcsolatok és a társkeresés új úton haladnak, ahol az egyéni preferenciák és az érzelmi kötődés kerül előtérbe, és a hagyományos elvárásokat háttérbe szorítják.

Forrás: New York Post


Megosztom
Link másolása


LOVE
5 veszekedési aranyszabály, amit érdemes betartani a fair vitázásokhoz
Például sose állj neki veszekedni üres gyomorral, és néha jót tesz, ha alszotok rá egyet. Nappali fényben semmi sem annyira drámai.

Megosztom
Link másolása

Veszekedni nem a legjobb dolog, de a feszültséget magunkban tartani talán még rosszabb. A véleménykülönbséget lehet jól is rendezni, ehhez csak pár alapszabályt fontos a szemünk előtt tartani.

Íme 5 aranyszabály a partnereddel való tisztességes veszekedéshez:

1. Az apróságok megölhetnek

A tanulmány szerint a buta, jelentéktelen dolgokon való veszekedés korai halálhoz vezethet. A Koppenhágai Egyetem kutatói megfigyelték, hogy azok az alanyok, akik állandóan veszekedtek, „körülbelül 50-100 százalékos valószínűséggel haltak meg valamilyen életveszélyes egészségügyi állapotokban". Szóval, ha csak nem valami nagyon-nagyon durva dologról van szó, talán érdemes a kisebb sérelmeket átértékelni, és új szemszögből nézni a világot.

2. Nem baj, ha dühösen megyünk aludni

Van az a bizonyos mondás, miszerint nem jó összeveszve lefeküdni, és jobb megoldani lefekvés előtt megoldani a problémát, azonban a kutatók szerint ez nem feltétlen van így.

Lisa Earle McLeod, szerző és 23 éves házassági veterán szerint azzal, hogy hagyod, hogy valaki a nézeteltérés miatt a kanapén aludjon, azzal valójában szívességet teszel a kapcsolatodnak: „Ez lehetővé teszi a partnereknek, hogy kitisztítsátok a fejeteket, aludjatok egy kicsit, és megbeszéljetek egy időpontot a veszekedés folytatására (ami nappali fényben talán kevésbé tűnik fontosnak)”. Van abban igazság, hogy a dolgok napfényben kevésbé drámaiak.

3. Sose vitázz éhgyomorral

Gondolj arra, hogy mennyire nyűgös, mikor éhes vagy. Most pedig dobj bele egy kis vitát az elkevert edények, anyagi gondok vagy valami olyan triviális dolog miatt, mint a morzsák a pulton. Ugye, hogy még rosszabb?

Dr. Gail Gross szerint, ha éhesen, fáradtan vagy bármilyen más fizikai zavaró körülmény ellenére vitázol, az szó szerint nem fog sehova sem vezetni. Ki akar körbe-körbe járni, amikor valójában egy pizzát szeretne? Szóval, egyél valamit, mielőtt hagyod, hogy a veszekedés kicsússzon a kezedből.

4. Egyetlen érintés mindent jobbá tehet

Lehet, hogy a nézeteltérés hevében nem szeretnéd megérinteni a partneredet, de ahogy Melody Brooke, okleveles házasság- és családterapeuta javasolja, ha dühöngés közben megölelitek egymást, az remek módja annak, hogy kicsit lenyugodjatok. Onnan pedig csak egy lépés a veszekedés utáni békítő szex, aminél kevés jobb dolog van. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

5. A vitatkozás valójában egészséges

Ha egyszer elengeded a jelentéktelen dolgokat, és arra koncentrálsz, ami igazán számít, már félúton vagy a siker felé. Ahogy azt már említettük, ha magadba fojtod a dolgokat, attól egészen biztosan nem leszel jobban. Ahogy azt a sikeres párterapeuták elmondják, nincs olyan egészséges pár, aki ne veszekedett volna valaha. Mindennek az alapja ezúttal is a megfelelő kommunikáció, na meg az előbb felsorolt pontok, ha ezeket szem előtt tartod, egészen biztosan könnyebb lesz kompromisszumot találni a különböző konfliktushelyzetekben.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása