LOVE

9 trükk, ami mindenkit szerencséssé tesz a szerelemben (igen, téged is)

Egyesek egyszerűen szerencsésebbek a szerelemben, mint mások. Egész kis erőfeszítéssel egyik szerelemből a másikba sodródnak. De mi az, amit másképp csinálnak?
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. október 15.


Megosztom
Link másolása

A szakértők hosszasan vizsgálták a témát, és arra jutottak, hogy a szerencsés szerelmesek mindegyikére jellemző kilenc olyan dolog, ami megalapozza számukra a sikert.

Íme 9 trükkös módszer, amivel bárki szerencsés lehet a szerelemben:

1. Mindig bízz a megérzéseidben

Ha a tested azt jelzi, hogy valami nem stimmel neked a másikkal kapcsolatban, hallgass rá.

Ne beszéld rá magad valakire, csak mert épp elérhető, vagy mert ő odavan érted.

Néha csábító lehet ragaszkodni egy középszerű kapcsolathoz is, mintsem egyedül lenni. De ha a tested azt üzeni, hogy nem, akkor ne maradj benne vagy el se kezdd a románcot - még ha a magány elsőre ijesztő is.

2. Mozdulj ki és élj

Meghívtak a koncertre? Bowlingozni? Egy művészeti kiállításra? Mondj igent! Nyisd ki a társasági naptáradat. Soha nem tudhatod, hol találkozhatsz a számodra megfelelő személlyel.

Nehéz a sorsnak a megfelelő személyt eléd állítani, ha csak a Netflixet bámulod, mert ritkán öltözik pizzafutárnak a nagy ő.

Ha egy barátod, munkatársad vagy ismerősöd meghív valahová, menj el!

3. Ne félj a változástól

Hasonlóan ahhoz, hogy igent mondasz a társasági élet meghívásaira, változtass a napi rutinodon. A következetesen szerencsés szerelmesek időt szakítanak a hobbijaikra és az érdeklődési körükre.

Ha minden nap ugyanabba a kávézóba ugrasz be, ha minden hétvégén ugyanazokat a helyeket látogatod (anyukád konyha asztala például), akkor változtass

. Igyekezz új helyeket kipróbálni, és új emberekkel találkozni. Már az is csodát tehet, ha egyszerűen lecseréled a buszt, amivel dolgozni jársz egy korábbi vagy későbbi járatra.

4. Örülj az életednek

Valószínűleg nagyon sok olyan dolog van most is az életedben, amiért hálás lehetsz. Csak jót tesz, ha naponta gyakorolod ennek kifejezését. Lehet, hogy a megfelelő személy még nem bukkant fel, de exponenciálisan megnöveled az esélyeidet, ha már most is örülsz az életednek.

5. Legyen egy határozott, reális pont, ahová az elvárásaidat belövöd

Az emberek elképzelése arról, hogy milyennek kellene lennie egy jó kapcsolatnak, ritkán reális. Vagy elfogadják a morzsákat is, nekik emelniük kellene a lécet, vagy rendszeresen olyanra vágynak, aki elérhetetlen és végül csalódnak.

Ha folyamatosan csalódsz, az elvárásaiddal lehet baj.

Határozz meg három-öt belső tulajdonságot, amelyekkel a szerelmednek rendelkeznie kell (kedvesség, tisztesség stb.), a többi elvárásodat pedig hagyd hátra.

6. Ne félj próbálkozni és újra próbálkozni

Gyakorlat teszi a mestert, akkor is, ha a szerelemről és a randizásról van szó. Tegyél meg mindent, hogy minél több potenciális érdeklődő szeme elé kerülj. Próbáld ki az online társkeresést. Próbáld ki a gyorsrandit. Ismerked meg minél több emberrel.

A randizás egy olyan készség, amelyet csak a gyakorlással tudsz fejleszteni.

A romantikus filmeken felnőtt generációk nem hiszik el, hogy a megfelelő emberrel történő találkozáshoz először sok olyan emberrel kell találkozni, akik nem igazán megfelelőek a számodra. A randigyakorlat előnye, hogy segít jobban kezelni az elutasítás érzését.

7. Bízz magadban

A szerelemben sikeres embereknek szilárd önbizalmuk van. A sikeres kapcsolat alapja a megfelelő önértékelés és hogy tudod, mit engedsz meg a másiknak magaddal szemben és mit nem. Ha boldog szingli vagy párkapcsolatban élsz, sokkal könnyebben vonzod be a szerelmet, mint aki magányos, vagy küzd az előző kapcsolat okozta sérülésekkel.

8. Engedd el a múltat

Kicsinált az utolsó kaocsolatod? Ha nem tudsz továbblépni, sokkal nehezebb lesz új partnert találni. Ha az új társadat az előző, sikertelen kapcsolatodhoz hasonlítod, és arra figyelsz, hogy mi az, ami ebben is ugyanaz, csak még több fájdalmat fogsz átélni. El kell engedned a rosszat, el kell fogadnod az őjat, és tovább kell lépned.

9. Ne felejtsd el azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek

Gyakran előfordul, hogy amikor az emberek találkoznak valakivel, akiért odavannak, elhanyagolják a hobbijaikat, barátaikat és mindazt, amit szerettek csinálni az életben. Bár csábító, hogy egy új kapcsolat miatt kitakarítsd a naptáradat, de ne tedd.

Ha abbahagyod azokat a dolgokat, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődsz, kibillented a kapcsolatot az egyensúlyából.

Ne mondj le ezekről az új szerelem kedvéért. A partnerednek tiszteletben kell tartania, hogy a rajta kívül is vannak programjaid. Ha nem így tesz, az egy egészségtelen párkapcsolat jele. Szakíts azonnal.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Ez a flörtölési technika mindig beválik, te kipróbálnád?
A pszichológusok szerint van egy flörtölési technika, amely univerzális és mindenkinél működik.

Megosztom
Link másolása

Akár profi flörtölő vagy, akár már a puszta gondolattól is elvörösödsz, most egy tuti megoldó kulcsot adunk a kezedbe. Nem kell mást tenned, mint ehhez a (látszólag) mindig működő flörtölési technikához nyúlni.

Igen, van egy módszer, amelyről a pszichológusok azt mondják, hogy szinte (és hangsúlyozzuk a majdnem szót) mindig működik.

A norvég és az amerikai kutatók összefogtak és 1000 ember válaszait tanulmányozták 40 különböző típusú flörtölési módszerre vonatkozóan, hogy megállapítsák, melyik működik és melyik nem. A különböző verziók más-más módon voltak hatékonyak attól függően, hogy az adott személy mit/kit keresett - írta meg a LadBible.

Például azok az emberek, akik rövidtávú kapcsolatot kerestek, a legjobban azokra a jelzésekre reagáltak, amelyek szerint a leendő partner elérhető.

Ez magában foglalta a fizikai közelebb lépést a személyhez, és szemkontaktust is.

Akik hosszú távú kapcsolatra vágytak, inkább a „nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jeleire” figyeltek.

De volt egy flörtölési technika, amely meglehetősen univerzálisnak tűnt, függetlenül attól, hogy a másik személy mit keres a partnerében.

Kitalálod?

Igen, a humor.

Úgy tűnik, ha jó humorérzéked van, és képes vagy elsütni néhány viccet, az sokat segíthet. Végtére is, nem mindenki a humort tartja az egyik legfontosabb dolognak, amit egy partnerben keres?

A humor sokat segít, és lehetőséget ad a másiknak arra, hogy jelzéseket küldjön feléd, mert ha valakinek a viccein nevetsz, az annak a jele, hogy az illető bejön neked.

Nos, mondanunk sem kell, hogy viccesnek lenni sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik. Gyakran az a leggázabb, ha erőltetetten próbálsz viccesnek látszani.

Ha ugyanis küzdesz, hogy viccesnek és szellemesnek lássanak, minden esély megvan rá, hogy a helyzet visszafelé sül el. Mindenesetre a pszichológusok szerint a humorérzék valóban a legjobb dolog, ha jó benyomást szeretnél kelteni egy randevún.


Megosztom
Link másolása

LOVE
„Boldog házasságban élek, de külön ágyban szeretek aludni”
A pár nem szeretné beskatulyázni a házasságukat, ezért szembemennek a sztereotípiákkal.

Megosztom
Link másolása

A párkapcsolatok számos kihívással járnak, és az alváspreferenciák is gyakran válhatnak veszekedés forrásává a felek között. A filmekben is mindig bemutatott hitvesi ágy nem mindig felel meg a valóságnak, egyre többen választják azt az opciót, hogy külön ágyban alszanak.

A történet főszereplője is egy olyan nő, aki ezt büszkén vallja:

"Szeretem a férjemet. Őszintén, őrülten, mélyen, de abszolút szeretek a saját ágyamban aludni."

A feleség hangsúlyozta, hogy az alvás során nem az összekulcsolt végtagok és az összegyűrt lepedők kényelmetlenségét keresi, hanem a személyes tér nyugalmát és a pihentető alvást. Az ötlet mögött az áll, hogy mindenki nyugodtan pihenjen a saját kényelmes helyén, és megőrizhesse az egyéni alvási szokásait.

A pár ugyanúgy szexel és összebújik, de amikor az alvás ideje következik, mindenki a saját ágyába húzódik vissza.

Nagy kérdés, hogy a különálló ágyaknak van-e jövője a házasságokban. Ha két ember meg tud egyezni ezekben az alapvető dolgokban akkor semmi sem akadály, ezért a nemmindennapi felállások is tökéletesen tudnak működni.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása


LOVE
Tinderen jött össze a szerelmével Makány Márta, pedig először rémes tapasztalatai voltak a társkeresővel
„Udvarlás nem volt, nagyon gyorsan elhangzott, hogy küldenék-e magamról egész alakos fényképet. Jónéhány férfinél az első pár mondat után intim szokásokra vonatkozó kérdések jöttek.”

Megosztom
Link másolása

Makány Márta nevét rengetegen ismerik Magyarországon.

Az 54 éves divattervező az 1990-es években vált ismertté, néhány éve pedig életmódváltásával került be a hírekbe.

Makány Márta követi a trendeket: TikTok-on megtalálható és telefonos applikációt is bevetett a párkereséshez.

A divattervező nemrég a Palikék Világa by manna című műsor vendége volt, ott beszélt őszintén a külsőről, az öltözködésről és a szerelemről.

Saját magáról azt mondta:

"Magammal vannak problémáim, jelentős mennyiségű, de azt szoktam mondani, hogy nekem könnyebb, mint azoknak a lányoknak, akik 16 évesen tökéletesek voltak: magas, hosszú combú, gyönyörű bőrű, hibátlan minden. Én nem voltam annyira tökéletes, mert alacsony, kövér és szemüveges voltam, ehhez képest most már nincs szemüvegem, mert van kontaktlencsém, alacsony maradtam, de azt megszoktam, és kövér vagyok, de sokkal soványabb, mint voltam."

A szerelemről azt mesélte:

"A világ legszerencsésebb nője vagyok, a pasikkal mindig nagyon nagy szerencsém volt. Én nem az aranyhalat, hanem az arany bálnát fogtam ki."

De azért azt is elárulta, hogy amikor Tinderen kezdett ismerkedni, mellbevágó élmény volt számára.

"Ha tudod, mit akarsz, könnyebben keresed meg. Amikor először felmentem, az első két-három hónap arról szólt, hogy minden nap sírtam. Mert előtte 20 évig nem kellett tanulmányi kirándulásra mennem. 20 évvel ezelőtt én is egy cuki, friss, ropogós jószág voltam. Akkor máshogy beszéltek a pasik, mint most beszélnek. Nagyon direkt mondatok hangzottak el, amikkel nem tudtam mit kezdeni"

Elmondta, mivel próbálkoztak nála a férfiak:

"Udvarlás nem volt, nagyon gyorsan elhangzott, hogy küldenék-e magamról egész alakos fényképet. De cica, fent van négy! Jó, de azokon van ruha rajtad. Erre mondtam, hogy vélhetőleg ezt most nem tudnám megtenni. Jónéhány férfinél az első pár mondat után a szexuális szokásokra vonatkozó kérdések voltak. Akkor mondtam, pont erre még nem tudnék válaszolni. Sok mindennel nem tudtam mit kezdeni."

Ám végül megtalálta a párját Tinderen, akivel boldog.

A teljes beszélgetést itt láthatjátok:


Megosztom
Link másolása


LOVE
Itt a tökéletes Valentin-napi szerelmi horoszkóp!
Valentin-napon az égi energiák különösen erősen hatnak a szívügyekre. Íme, egy rövid szerelmi horoszkóp minden csillagjegy számára.

Megosztom
Link másolása

Jól tudjuk, a csillagok csak irányt mutatnak; a szeretet kifejezése és a szerelem megélése sokszor csak rajtunk múlik. Bátran kövesd a szívedet, és tedd ezt a napot felejthetetlenné!

Kos:

A bátorságod és energiád magasabb szintre emeli a szerelmi életedet. Ne habozz kezdeményezni, ha valaki elrabolta a szívedet!

Bika:

Ez egy tökéletes időszak a meghittségre és az érzéki élvezetekre. Bátran mutasd meg érzékenyebb oldaladat, és engedd, hogy a romantika virágozzon!

Ikrek:

Kommunikációs készséged ma különösen erős, használd ezt előnyödre, hogy mélyítsd a kapcsolatodat. Egy meglepetés üzenet vagy gesztus sokat számíthat.

Rák:

Érzelmekkel teli nap vár rád, amely különleges köteléket építhet ki vagy mélyíthet el. Tölts időt szeretteiddel otthon, ahol a legkomfortosabban érzed magad.

Oroszlán:

A szenvedélyed és karizmád magával ragadja környezetedet. Ne félj kifejezni érzéseidet; a bátorságod ma kifizetődik.

Szűz:

Ez az időszak tökéletes a kapcsolataid finomhangolására. Légy nyitott és őszinte, és ne feledd, hogy a kis dolgok is számítanak.

Mérleg:

A harmóniára és egyensúlyra való törekvésed ma különösen fontos. Egy romantikus vacsora vagy egy közös program kiválóan erősítheti a kapcsolatodat.

Skorpió:

A szenvedélyed és intenzitásod a csúcspontján van, ami izgalmas fordulatot hozhat a szerelmi életedben. Ne félj megosztani mélyebb érzelmeidet.

Nyilas:

Az utazás vagy a kalandvágy ma erőteljesen hat rád. Egy spontán kiruccanás vagy új élmény felfrissítheti a kapcsolatodat.

Bak:

A komolyságod és elkötelezettséged ma még erősebben tükröződik. Tervezz előre, és mutasd meg, mennyire fontos neked a partnered.

Vízöntő:

Az egyediséged és kreativitásod kiemelkedik, használd ezeket, hogy valami újat és izgalmasat vigyél a kapcsolatodba.

Halak:

Az intuíciód és érzékenységed segít abban, hogy mélyebb szinten kapcsolódj a körülötted lévőkkel. Engedd szabadjára a fantáziádat egy romantikus meglepetésért.


Megosztom
Link másolása