LOVE

9 kipróbált lépés, hogy visszanyerd a bizalmat, miután leromboltad azt – nem lesz könnyű...

Azokról, akik megcsalták a partnerüket, úgy beszélünk, mintha egy másik bolygóról jöttek volna, de a statisztikák szerint sokkal többen vannak, mint azt beismernék.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. október 09.


Megosztom
Link másolása

Ez az egyik legbántóbb dolog, amit a pároddal megtehetsz. Ettől függetlenül néha a rendes emberek is követnek el hibákat, amelyeket később megbánnak, és megfogadják, hogy soha nem ismétlik meg. Lehetséges ugyan továbblépni a megcsalás után, de ez sok munkát igényel.

Íme 9 kipróbált lépés, amivel megpróbálhatod visszaszerezni a lerombolt bizalmat:

1. Döntsd el, hogy mit akarsz

Legyünk őszinték! Ha olyan kapcsolatban vagy, amiben nem érzed jól magad, akkor inkább lépj tovább, akár hűtlen voltál, akár nem. Nincs okod arra, hogy újraépítsd a bizalmat. Jobb, ha a lehető legfinomabban és legőszintébben szakítasz.

Ez jobb, mint beismerni a megcsalást, megpróbálni kibékülni, és végül rájönni, hogy inkább mással akarsz élni. Ilyenkor nem érdemes a dolgon dolgozni.

2. Légy őszinte

A lehető legbrutálisabban őszintének kell lenned anélkül, hogy konkrétumokba bocsátkoznál.

Válaszolj MINDEN kérdésre, bármennyire is fáj. Számíts rá, hogy sok kérdés lesz, és többször is meg fogod ismételni magad. Itt az ideje, hogy kiköhögd a teljes igazságot.

Ne bagatellizálj el semmit a történtekkel kapcsolatban. A legjobb tanács: mondj el mindent.

3. Kérj bocsánatot - és gondold is úgy

Vedd figyelembe, hogy ahhoz, hogy megfelelően bocsánatot kérj, és egyáltalán legyen reményed arra, hogy a (volt)párod megfontolja hogy visszafogad, őszintének kell lenned. Mondd meg, hogy nem is sajnálhatnád jobban, és mindent megteszel amit kér, mert nem tudsz élni nélküle.

4. Legyél szuper-kiszámítható

Ez az a pont, ahol a legtöbb ember elbukik, és visszakerül a kiindulópontra.

Mostantól a kapcsolat hátralévő részében angyalként kell viselkedned. Légy őszinte mindenben, bármire is készülsz.

Talán még az is hasznos lenne, ha egyelőre ejtenéd az ellenkező nemű barátaidat.

Legyél szuper kiszámítható. Ne most próbálj ki új hobbit, ne most változtass a munkabeosztásodon. Viselkedj átláthatóan mindenben, amit teszel.

5. Jöhetnek a gesztusok

Soha nem voltak annyira fontosak a nagy gesztusok, mint most.

De számíts arra, hogy nem fogadja el ezeket a látványos gesztusokat. A lényeg, hogy tegyél erőfeszítéseket és próbálkozz.

Lehet, hogy látványosan is elutasítja a gesztusaidat, akár le is szól érte, de nem ez a lényeg.  Nem siettetheted az ő gyógyulási folyamatát, ezért ne várj azonnali változást.

6. Legyél kitartó

Olyan kitartásra van szükséged, amely még a legkitartóbbakat is kimeríti. Készülj fel arra, hogy ide-oda fog variálni, hogy abban se lesz biztos, hogy egyáltalán akar-e veled beszélni. Tekints minden kapcsolatfelvételt előrelépésnek, még akkor is, ha az negatív.

7. Tiszteld az igényeit

Ha azt akarja, hogy költözz el otthonról, akkor költözz el.

Ne tartózkodj a személyes terében. Még mindig előfordulhat, hogy így hiányozni kezdesz neki.

Az együtt töltött évek után ez természetes is lehet. Ne rontsd tehát a helyzetedet azzal, hogy megtagadod tőle azt, amire szüksége van.

8. Számíts megtorlásra is

Nem szabad felhúznod magad, ha bosszúból viszonyt kezd mással, hogy visszaadja neked a kölcsönt. Ne hagyd, hogy ez zavarjon.

Dühös, és jogosan dühös.

Ne is tedd szóvá. Edd meg, amit főztél, miközben megismétled az elsőtől a hetedik lépésig az előzőeket.

9. Ha a por leülepedett, kezdd újra

Hagyj eltelni egy kis időt, hogy a kezdeti düh lassan elmúljon. Nehéz megmondani, hogy ehhez menyi idő kell valójában. De ha megtörtént, próbálj visszamenni a kapcsolatotok elejére.

Javasolj randevúkat, flörtölj és viselkedj úgy, mint a kapcsolatotok kezdetén.

Tegyél meg mindent, hogy olyan ember legyél, aki érdemes a vágyakozásra.

Csábítsd el! Mutasd meg nekik, miért is szeretett beléd annakidején.

De a legfontosabb, hogy fogadd el az érzéseit.

Ha szakítani akar, engedd őt el.

Végül is te léptél félre, te árultad el őt. Ezzel pedig már az előtt elengedted, hogy ezt észrevette volna.

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Ez a flörtölési technika mindig beválik, te kipróbálnád?
A pszichológusok szerint van egy flörtölési technika, amely univerzális és mindenkinél működik.

Megosztom
Link másolása

Akár profi flörtölő vagy, akár már a puszta gondolattól is elvörösödsz, most egy tuti megoldó kulcsot adunk a kezedbe. Nem kell mást tenned, mint ehhez a (látszólag) mindig működő flörtölési technikához nyúlni.

Igen, van egy módszer, amelyről a pszichológusok azt mondják, hogy szinte (és hangsúlyozzuk a majdnem szót) mindig működik.

A norvég és az amerikai kutatók összefogtak és 1000 ember válaszait tanulmányozták 40 különböző típusú flörtölési módszerre vonatkozóan, hogy megállapítsák, melyik működik és melyik nem. A különböző verziók más-más módon voltak hatékonyak attól függően, hogy az adott személy mit/kit keresett - írta meg a LadBible.

Például azok az emberek, akik rövidtávú kapcsolatot kerestek, a legjobban azokra a jelzésekre reagáltak, amelyek szerint a leendő partner elérhető.

Ez magában foglalta a fizikai közelebb lépést a személyhez, és szemkontaktust is.

Akik hosszú távú kapcsolatra vágytak, inkább a „nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jeleire” figyeltek.

De volt egy flörtölési technika, amely meglehetősen univerzálisnak tűnt, függetlenül attól, hogy a másik személy mit keres a partnerében.

Kitalálod?

Igen, a humor.

Úgy tűnik, ha jó humorérzéked van, és képes vagy elsütni néhány viccet, az sokat segíthet. Végtére is, nem mindenki a humort tartja az egyik legfontosabb dolognak, amit egy partnerben keres?

A humor sokat segít, és lehetőséget ad a másiknak arra, hogy jelzéseket küldjön feléd, mert ha valakinek a viccein nevetsz, az annak a jele, hogy az illető bejön neked.

Nos, mondanunk sem kell, hogy viccesnek lenni sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik. Gyakran az a leggázabb, ha erőltetetten próbálsz viccesnek látszani.

Ha ugyanis küzdesz, hogy viccesnek és szellemesnek lássanak, minden esély megvan rá, hogy a helyzet visszafelé sül el. Mindenesetre a pszichológusok szerint a humorérzék valóban a legjobb dolog, ha jó benyomást szeretnél kelteni egy randevún.


Megosztom
Link másolása

LOVE
„Boldog házasságban élek, de külön ágyban szeretek aludni”
A pár nem szeretné beskatulyázni a házasságukat, ezért szembemennek a sztereotípiákkal.

Megosztom
Link másolása

A párkapcsolatok számos kihívással járnak, és az alváspreferenciák is gyakran válhatnak veszekedés forrásává a felek között. A filmekben is mindig bemutatott hitvesi ágy nem mindig felel meg a valóságnak, egyre többen választják azt az opciót, hogy külön ágyban alszanak.

A történet főszereplője is egy olyan nő, aki ezt büszkén vallja:

"Szeretem a férjemet. Őszintén, őrülten, mélyen, de abszolút szeretek a saját ágyamban aludni."

A feleség hangsúlyozta, hogy az alvás során nem az összekulcsolt végtagok és az összegyűrt lepedők kényelmetlenségét keresi, hanem a személyes tér nyugalmát és a pihentető alvást. Az ötlet mögött az áll, hogy mindenki nyugodtan pihenjen a saját kényelmes helyén, és megőrizhesse az egyéni alvási szokásait.

A pár ugyanúgy szexel és összebújik, de amikor az alvás ideje következik, mindenki a saját ágyába húzódik vissza.

Nagy kérdés, hogy a különálló ágyaknak van-e jövője a házasságokban. Ha két ember meg tud egyezni ezekben az alapvető dolgokban akkor semmi sem akadály, ezért a nemmindennapi felállások is tökéletesen tudnak működni.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása


LOVE
Tinderen jött össze a szerelmével Makány Márta, pedig először rémes tapasztalatai voltak a társkeresővel
„Udvarlás nem volt, nagyon gyorsan elhangzott, hogy küldenék-e magamról egész alakos fényképet. Jónéhány férfinél az első pár mondat után intim szokásokra vonatkozó kérdések jöttek.”

Megosztom
Link másolása

Makány Márta nevét rengetegen ismerik Magyarországon.

Az 54 éves divattervező az 1990-es években vált ismertté, néhány éve pedig életmódváltásával került be a hírekbe.

Makány Márta követi a trendeket: TikTok-on megtalálható és telefonos applikációt is bevetett a párkereséshez.

A divattervező nemrég a Palikék Világa by manna című műsor vendége volt, ott beszélt őszintén a külsőről, az öltözködésről és a szerelemről.

Saját magáról azt mondta:

"Magammal vannak problémáim, jelentős mennyiségű, de azt szoktam mondani, hogy nekem könnyebb, mint azoknak a lányoknak, akik 16 évesen tökéletesek voltak: magas, hosszú combú, gyönyörű bőrű, hibátlan minden. Én nem voltam annyira tökéletes, mert alacsony, kövér és szemüveges voltam, ehhez képest most már nincs szemüvegem, mert van kontaktlencsém, alacsony maradtam, de azt megszoktam, és kövér vagyok, de sokkal soványabb, mint voltam."

A szerelemről azt mesélte:

"A világ legszerencsésebb nője vagyok, a pasikkal mindig nagyon nagy szerencsém volt. Én nem az aranyhalat, hanem az arany bálnát fogtam ki."

De azért azt is elárulta, hogy amikor Tinderen kezdett ismerkedni, mellbevágó élmény volt számára.

"Ha tudod, mit akarsz, könnyebben keresed meg. Amikor először felmentem, az első két-három hónap arról szólt, hogy minden nap sírtam. Mert előtte 20 évig nem kellett tanulmányi kirándulásra mennem. 20 évvel ezelőtt én is egy cuki, friss, ropogós jószág voltam. Akkor máshogy beszéltek a pasik, mint most beszélnek. Nagyon direkt mondatok hangzottak el, amikkel nem tudtam mit kezdeni"

Elmondta, mivel próbálkoztak nála a férfiak:

"Udvarlás nem volt, nagyon gyorsan elhangzott, hogy küldenék-e magamról egész alakos fényképet. De cica, fent van négy! Jó, de azokon van ruha rajtad. Erre mondtam, hogy vélhetőleg ezt most nem tudnám megtenni. Jónéhány férfinél az első pár mondat után a szexuális szokásokra vonatkozó kérdések voltak. Akkor mondtam, pont erre még nem tudnék válaszolni. Sok mindennel nem tudtam mit kezdeni."

Ám végül megtalálta a párját Tinderen, akivel boldog.

A teljes beszélgetést itt láthatjátok:


Megosztom
Link másolása


LOVE
Itt a tökéletes Valentin-napi szerelmi horoszkóp!
Valentin-napon az égi energiák különösen erősen hatnak a szívügyekre. Íme, egy rövid szerelmi horoszkóp minden csillagjegy számára.

Megosztom
Link másolása

Jól tudjuk, a csillagok csak irányt mutatnak; a szeretet kifejezése és a szerelem megélése sokszor csak rajtunk múlik. Bátran kövesd a szívedet, és tedd ezt a napot felejthetetlenné!

Kos:

A bátorságod és energiád magasabb szintre emeli a szerelmi életedet. Ne habozz kezdeményezni, ha valaki elrabolta a szívedet!

Bika:

Ez egy tökéletes időszak a meghittségre és az érzéki élvezetekre. Bátran mutasd meg érzékenyebb oldaladat, és engedd, hogy a romantika virágozzon!

Ikrek:

Kommunikációs készséged ma különösen erős, használd ezt előnyödre, hogy mélyítsd a kapcsolatodat. Egy meglepetés üzenet vagy gesztus sokat számíthat.

Rák:

Érzelmekkel teli nap vár rád, amely különleges köteléket építhet ki vagy mélyíthet el. Tölts időt szeretteiddel otthon, ahol a legkomfortosabban érzed magad.

Oroszlán:

A szenvedélyed és karizmád magával ragadja környezetedet. Ne félj kifejezni érzéseidet; a bátorságod ma kifizetődik.

Szűz:

Ez az időszak tökéletes a kapcsolataid finomhangolására. Légy nyitott és őszinte, és ne feledd, hogy a kis dolgok is számítanak.

Mérleg:

A harmóniára és egyensúlyra való törekvésed ma különösen fontos. Egy romantikus vacsora vagy egy közös program kiválóan erősítheti a kapcsolatodat.

Skorpió:

A szenvedélyed és intenzitásod a csúcspontján van, ami izgalmas fordulatot hozhat a szerelmi életedben. Ne félj megosztani mélyebb érzelmeidet.

Nyilas:

Az utazás vagy a kalandvágy ma erőteljesen hat rád. Egy spontán kiruccanás vagy új élmény felfrissítheti a kapcsolatodat.

Bak:

A komolyságod és elkötelezettséged ma még erősebben tükröződik. Tervezz előre, és mutasd meg, mennyire fontos neked a partnered.

Vízöntő:

Az egyediséged és kreativitásod kiemelkedik, használd ezeket, hogy valami újat és izgalmasat vigyél a kapcsolatodba.

Halak:

Az intuíciód és érzékenységed segít abban, hogy mélyebb szinten kapcsolódj a körülötted lévőkkel. Engedd szabadjára a fantáziádat egy romantikus meglepetésért.


Megosztom
Link másolása