LOVE

4+1 apró titok, amit senki nem árult el neked: így találhatsz rá a nagy Ő-re

Sokan lemondanak a szerelemről, pedig lehetséges egészséges és boldog kapcsolatot találni. Csak a hogyanról eddig senki nem beszélt neked.

Megosztom
Link másolása

A vonzalom trükkös dolog, mindannyian szeretnénk meseszerű és boldog párkapcsolatban élni az ideális partnerrel. Van akinek sikerül, de a legtöbben úgy hiszik, ez elérhetetlen cél.

Boldog kapcsolatok helyett a randik körforgásában találják magukat. Ha szerelmet keresel, a randevúzás nem az egyetlen módja annak, hogy megtaláld.

Ha szeretetet szeretnénk kapni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy önmagunkat ne szeressük. Ez olyan egyszerűen hangzik, de nem könnyű megvalósítani.

Még ha nem is érezzük úgy, hogy megérdemeljük a szeretetet, dönthetünk úgy, hogy mi legalább szeretjük magunkat, ezért kedves dolgokat teszünk magunkkal, magunkért teszünk meg dolgokat. Készen állsz szeretni és szeretve lenni?

Íme 5 apró titok, hogyan vonzhatod magadhoz az Igazit:

1. Ismerd fel a negatív és önpusztító gondolatokat

Úgy vagyunk szocializálva, hogy magabiztosnak látszódjunk. A magunkkal kapcsolatos rossz gondolatok ugyan sokszor rejtve maradnak, mégis folyamatosan rombolnak belülről.

Hányszor hallgattál egy beszélgetésben, mert úgy gondoltad, hogy nem számítana a véleményed?

Miért habozol, amikor el akarod mondani a barátaidnak, hogy te mit szeretnél Aggódtál valaha amiatt, hogy mások nem tudnak szeretni önmagadért? Félsz, hogy nevetségessé válsz, ha megszólalsz?

Ez mind az önutálat jele. Hidd el, hogy te is értékes vagy, szedd össze a bátorságodat és ne add át mindig a terepet másoknak.

2. Búcsúzz el a sérült kisgyerektől

Legtöbbünknek akad néhány gyerekkori sérülése, legyenek azok kicsik vagy nagyok. Felnőttként még mindig arra törekszünk, hogy a kapcsolatainkon keresztül begyógyuljanak ezek a sebek. És olyan helyzetekbe juttatjuk ezzel magunkat, amelyekben megismételjük a sérülést és súlyosbítjuk a sebeket.

Kényszeresen ismételgetjük a hibákat, és azt a hamis következtetést vonjuk le, hogy bennünket nem lehet szeretni.

Ismerd fel, hogy el kell engedned azt a kis gyereket, aki kétségbeesetten vágyik a figyelemre! Gyengéden és szeretettel beszélj hozzá, legyél kedves vele, értsd meg igényeit, és add meg neki, amire vágyik. Aztán búcsúzz el tőle. te már nem ő vagy.

3. Randevúzz magaddal

Egyre több pszichológus javasolja, hogy menj el randevúzni saját magaddal. Öltözz ki, foglalj asztalt egy étteremben vagy fizess be egy utazásra.

Ismerd meg önmagad szokatlan körülmények között.

Hogyan reagálsz, ha eltévedsz egy ismeretlen helyen? Kibírod, hogy a saját társaságodban legyél egy hosszú hétvégén akár hegyet mászva, várost nézve, akár strandolva? Minél jobban ismered magad, annál valószínűbb, hogy újra rád talál a szerelem.

4. Csinálj valami kreatív dolgot, amit élvezel

Gyakran úgy gondolunk a kreativitásra, mint valami művészeti tevékenységre, amit csak művészek tudnak jól csinálni. A kreativitás sokkal több ennél. Vágyainkon és impulzusainkon keresztül folyamatosan alkotunk.

Ha elnyomjuk ezeket a kreatív késztetéseket, abból csak rossz dolgok sülnek ki. Unatkozunk, nyugtalanok, frusztráltak és szerencsétlenek leszünk.

Fejezd ki magad, kísérletezz új és régi érdeklődési körök felfedezésével. Nem kell megosztani, ha festesz valamit. Nem kell kiadót keresni, ha írsz. Fotózd le a tájat, énekelj egy közeli kórusban - ez mind kreatív tevékenység. Jó szórakozást!

+1. A boldogság vonzó dolog

Mutasd ki újonnan megtalált lelki egyensúlyodat azoknak, akikkel találkozol. Az emberek észreveszik, hogy valami megváltozott veled kapcsolatban. Ha mindent megcsináltál az előző négy pontból, akkor ragyogó, boldog és nyugodt leszel. Ne csodálkozz, ha random idegenek rád mosolyognak, amikor szembetalálkoztok az utcán. Ettől aztán még több energiád lesz. Az embereket pedig vonzza a boldogság.

Képzeld el magad egy év múlva egy vidám és izgalommal teli életben! Bízz magadban és ne várj arra, hogy valaki más begyógyítsa a sebeidet.

Az ilyesmi csak a romantikus regényekben történik meg, azokat a regényeket pedig olyan az emberek írták, akik tele voltak lelki sérüléssel, de nagyon szerették volna, ha jön végre valaki, aki begyógyítja azokat.

A valóságban a nagy ő nem ilyen. Aki bukik a lelki sebeidre, az gyakran egy bántalmazó ragadozó. Azt, ebben aztán mindenki egyetért, jobb elkerülni.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Randira hívta egy cuki srác, de mikor utánanézett a social médiában, ijesztő titkot talált
Találkoztak, és a srác úgy csinált, mintha egyáltalán nem ismerné a lányt. Mint kiderült azonban, az elmúlt 5 év alatt több tucatszor írt már neki, és az est során feltett kérdések nagy részére korábban már rákérdezett.

Megosztom
Link másolása

Az első randik önmagukban is elég kellemetlenek tudnak lenni, de persze mindig kiderül, hogy lehet ennél sokkal rosszabb is.

Egy Madi nevű lány ugyanis egy nagyon felkavaró élményről számolt be TikTokon, videója pedig vírusként terjed a közösségi médiában.

Elmondása szerint ugyanis éppen a barátaival lógott, amikor odament hozzá egy cukinak tűnő srác és elhívta őt vacsorázni. Madi igent mondott és találkoztak is.

A vacsorán minden rendben ment, a fiú sok kérdést tett fel a lánynak, de ezzel ugye normál esetben nincs is semmi gond, hiszen valahogy csak meg kell ismerni a másikat.

Madiben azonban volt egy furcsa érzés, miszerint a srác már tudja a válaszokat a saját kérdéseire, de nem gyanakodott, hiszen simán lehet, hogy randi előtt utánanézel a másiknak.

Hazaérve FaceTime-ozni kezdett egy barátnőjével, és közben rácsekkolt a srácra. A felhasználó nevét meglátva azonban kirázta a hideg.

Mint kiderült, látta már ezt a nevet, és mikor az üzenetekre kattintott, az is kiderült, hogy nem az, hogy egyszer-kétszer, de negyvenötször írt már rá a srác az elmúlt 5 év alatt.

Ezekben a beszélgetésekben is feltette már neki azokat a kérdéseket, amiket a vacsora közben is, amivel amúgy nem lenne gond, ha a fiú az elején tisztázta volna a helyzetet és nem úgy adta volna elő, mintha egyáltalán nem ismerné a lányt.

@immadeleine it’s the dishonesty for me 🚩 #dating #datinghorrorstory #nyc ♬ original sound - madi

Szóval érdemes azért mindig rálesni az első randis partnerünkre, biztos, ami biztos, hátha nem kerülünk hasonlóan kellemetlen helyzetbe.

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása

LOVE
Ha ezután az életév után mész férjhez, nagyobb eséllyel végződik a házasságod válással
Szakértők arra jutottak, hogy a 32 éves kor az, ami után évente egyre nagyobb az esély arra, hogy az adott házasság válással végződik.

Megosztom
Link másolása

Egy Nicholas Wolfinger nevű szociológus érdekes tényre bukkant, miután válási adatokat elemzett. Állítása szerint ugyanis minél tovább várunk a házasságkötéssel, annál nagyobb a valószínűsége, hogy válás lesz a vége. Sőt, van egy konkrét életkor, ami után évente 5 százalékkal nő a válások esélye.

A 32 éves kor után kötött házasságok nagyobb arányban végződnek válással. És hogy miért?

Állítólag azok, akik 32 éves koruk után veszik rá magukat a házasságra, olyan típusú emberek, akik kevésbé hajlamosak arra, hogy jól működjön a házasságuk. Ők gyakran ugyanis veleszületetten makacsok vagy gondjaik vannak a személyes kapcsolatokkal. Ezért aztán halogatják a házasságot, gyakran azért, mert nem találnak senkit, akivel valóban ki tudnának jönni hosszú távon. Ez alapján persze nem kell azt gondolni, hogy aki nem házasodott össze eddig az életkorig, azzal valami baj van.

Nyilván ezt számos egyéb tényező is befolyásolja, az egyetemi tanulmányok, a megélhetés és még hosszasan sorolhatnánk.

Na meg persze olyan is van, hogy csak később találkozol azzal, aki valóban életed szerelme.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása


LOVE
Ezért a svédek a legjobbak az ágyban - 8 lépéses szexkalauz, ha utánoznád őket
Természetesebben viszonyulnak a szexhez északon, a skandináv nők nem várnak gyámolítást, nem jönnek zavarba és ha kell, maguk keresik az élvezetet.

Megosztom
Link másolása

Minden a neveléssel kezdődik, no meg a génekkel. Az északi nők ősei ezer éve is egyenrangú partnerei voltak a férfiaknak, akár harcról, akár szexről volt szó. A vallás nem tette bűnné az élvezeteket, az élet természetes részének tekintette a szexet, és mindez valahogy túlélte később a kereszténység tanításait is.

A svéd gyerekek ruha nélkül szaunázó szülök között nőnek fel, a strandon meztelenül fürdenek és napoznak a felnőttek, amikor az óvodában szóba kerül, hogy hogyan születik a kisbaba, akkor nem méhekről és bibékről beszélnek nekik, úgy nevezik a dolgokat, ahogy azok vannak.

Nem feszeng az óvónéni, nem kínos a szülőknek, a meztelenség nem jelent szexet sem gyerekkorban, sem később.

A skandinávok az egyenlőség megszállottjai - az élet minden területén. Így nem meglepő, hogy ezt a mentalitást a hálószobába is átültetik. Nem minden a férfiről szól, és az aktus nem csak az ő élvezetével kezdődik és ér véget.

Hasznos útmutató az északi szexhez:

1. Legyél nyitott

Svédországban a szex egyáltalán nem tabutéma. Míg Magyarországon a káromkodások jó része a szexre utal, a svédeknél szexre utaló szót soha nem használnak sértésként vagy káromkodásként. Így eleve kevesebb előítélet tapad az aktushoz. Próbálj meg nyitott lenni. Beszélgess a partnereddel arról, hogy mit szeret a hálószobában.

2. Szeresd magad, az rendben van

Az önkielégítés nem kínos téma Skandináviában. Oké, lehet, hogy nem említed meg az apósodnak a reggeli közben, de ez egy elfogadott része az életnek. És az észak-európai országokban a nők ugyanolyan nyíltan beszélnek róla, mint a férfiak. A szexuális élvezet, beleértve az önkielégítést is, ott komoly dolog.

3. Fogadd el a meztelenséget

A szaunázás, a meztelen napozás és a meztelenül fürdőzés teljesen normális. Merthogy valójában semmi szexuális tartalma nincs. A nyilvános meztelenkedés Svédországban már a koraközépkorban is természetes volt, akkoriban a nyilvános mosakodás volt a norma. Ha jól érzed magad a testedben, az csak jobbá teheti a szexet, nem kell a takaró alá bújni és lekapcsolni a lámpát.

4. Légy őszinte

Ha elértetek addig, hogy kényelmesen tudtok beszéltek a szexről, próbáljatok egy kicsit őszintébbek lenni azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnétek valójában. A svédeknek nem okoz gondot, hogy elmondják, mit szeretnének a partnerüktől. Nem jönnek zavarba.

5. Tervezz előre

A szex nem véletlenül esik meg, az csak a pornóban van úgy. A valóságban, ha kedvetek van hozzá, gondoskodjatok arról, hogy meglegyen hozzá minden, amire szükségetek van. Győződj meg róla, hogy van elég óvszer, síkosító, szexi fehérnemű vagy játékok - akár otthon, akár a szabadba vágytok.

6. Jöhet a barátság extrákkal

Mindenkinek megvannak a testi szükségletei, és néha csak egy kis kötöttségek nélküli szórakozásra vágysz. Van úgy, hogy nem akarsz romantikus kapcsolatot, csak egy kis szexet. Legyél őszinte azzal kapcsolatban, hogy mit is akarsz a másiktól valójában. Egy csomó szívfájdalom megspórolható ezzel.

7. Nem kell túlzásokba esni

Nagy gesztusokkal vagy a túlzó bókokkal nem lehet egy skandinávot ágyba csalni. Az északi nők nem szeretik, ha úgy bánnak velük, mint egy bajba jutott kislánnyal. Valójában arról híresek, hogy pontosan tudják, mit akarnak. Szóval fiúk, hagyjátok a nagyívű gesztusokat. Csak legyetek őszinték.

8. Próbáld ki az egyéjszakás kalandot

Skandináviában teljesen normális dolog egy kapcsolatot szexszel kezdeni, aztán randizni, ha mindkét félnek tetszik, amit kapott. Mi értelme lenne egy csomó időt randizásra pazarolni, hogy aztán a végén kiderüljön, nem passzoltok az ágyban?

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása


LOVE
4 biztos jele annak, hogy rossz vagy az ágyban
Beszéljünk a szexről – és arról, hogy miért vagy rossz benne.

Megosztom
Link másolása

Miranda Christophers szexológus elárulta azt a négy jelet, ami arra utal, hogy nem vagy jó az ágyban – kezdve a magabiztosság hiányától egészen a sablonosságig.

1. Nem vagy magabiztos

„Amikor bizonytalan vagy, nem érzed jól magad, nem mersz nyitott vagy spontán lenni, kevésbé vagy fogékony az egészre - magyarázza Christophers a New York Times-nak. - Még az is lehet, hogy ragaszkodsz ahhoz, hogy sötétben vagy a takaró alatt csináljátok. Segíthet, ha arra összpontosítasz, amit szeretsz, és ami jól esik.”

Persze a partnered is segíthet, ha megérteti veled, hogy tökéletes és csodálatos vagy. Legalábbis az ő számára.

2. Szégyellsz a szexről beszélni

Azt javasolják a profik, hogy egy bókkal indítsd az ilyen beszélgetést. Lehet valami nagyon visszafogott, mint például: 'Ma nagyon jól nézel ki' vagy 'A szemeid igazán gyönyörűek.’ A kapcsolatotokat is dicsérheted.

Christophers megjegyzi, hogy fontos, hogy érdeklődj a partnered vágyai felől is, és folyamatosan kérdezz rá, mivel ezek a preferenciák idővel változhatnak.

3. Sablonos és egyforma vagy

Egy tavaly megjelent portugál tanulmány a Szexuális Orvostudomány Folyóiratában azt találta, hogy a férfiak hosszú távú kapcsolatokban magasabb szintű szexuális unalomról számolnak be, mint a nők. Ettől függetlenül a sablonosság és gyors menetek inkább rájuk jellemzők.

4. A partnered nincs oda érte

„A beleegyezés azt jelenti, hogy mindkét fél egyformán akarja a szexet - érvel Christophers. - Ha te reggel szereted csinálni, és a partnered éjjel, akkor erről beszélnetek kell, és találni valamit, ami mindkettőtöknek működik.”

De ha ez nem probléma, egyszerűen a másik egyre kevésbé akar veled szexelni, akkor bizony gondolkozz el azon, hogy talán rossz vagy az ágyban.


Megosztom
Link másolása