Ezt a hihetetlenül egyszerű és finom répatortát 20 perc alatt elkészítheted
Közeledik a húsvét, ilyenkor egy igazán lelkes konyhatündér már elkezdi próbálgatni a recepteket, hogy amire tele lesz a ház locsolókkal és rokonokkal, minden tökéletes legyen. Vannak a régi, jól bevált sütik, és van a répatorta.
Ezt idén mindenképpen meg kell sütnöd!
Sassy répatortája
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 200 ml napraforgó olaj
- 250 g barna cukor
- 250 g répa, finomra reszelve
- 200 g liszt
1/2 csomag sütőpor (kb. 5 g)
1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
100 g dió, durvára darabolva
100 g mazsola
A mázhoz:
- 200 g krémsajt (pl. Philadelphia)
- 100 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kenj ki vajjal és lisztezz be egy tortaformát.
2. Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olajat. Keverd jól össze.
3. Szórd bele a finomra reszelt répát és dolgozd össze.
4. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és sót. Add hozzá a répás keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy ne legyen túl tömör.
5. Ha szereted, ekkor adhatod hozzá a darabolt diót és a mazsolát is.
6. Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába és simítsd el a tetejét.
7. Süsd kb. 50-60 percig, vagy amíg a tészta közepébe szúrt tű tiszta nem marad.
8. Hagyd hűlni a tortát a formában 15 percig, majd borítsd ki egy rácsra és hagyd teljesen kihűlni.
9. A mázhoz keverd ki a krémsajtot, porcukrot és vaníliás cukrot, amíg sima és krémes nem lesz.
10. Amikor a torta teljesen kihűlt, kend be a tetejét és az oldalát is a mázzal.