Figyelem! Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő ajtajába - a szakértők szerint
Hűtőszakértők most felfedték azokat a gyakori hibákat, amelyeket szinte mindannyian elkövetünk a hűtőink használatakor – és kiderült, hogy az egyik legnagyobb ballépés az, ha a tejet az ajtóban tároljuk!
Pedig nem ez az egyetlen baki, amelyet elkövetünk. Cesar Fernandez, a Miele egyik vezető konyhamenedzsere szerint az egyik leggyakoribb probléma, hogy túlságosan túlzsúfoljuk a hűtőnket.
Cesar szerint a túlzsúfolás óriási hiba. De vigyázat! Az üres hűtő sem ideális, mert az is többet eszik, hogy fenntartsa a hőmérsékletet. Az arany középút itt is a legjobb - írja az Express.
Havi nagytakarítást is javasol, de nem mindegy, hogyan! Cesar szerint a legjobb eltávolítani az összes polcot és fiókot, de kerüljük az erős vegyszereket. Ehelyett használjunk enyhe mosószert vagy víz és szódabikarbóna keverékét. És itt egy szuper tipp tőle:
És ha már a tej tárolásánál tartunk: Lucinda Hankin, a Gousto receptszolgáltató ételelstylistja elmondta, hogy
A tejtermékeket a saját csomagolásukban vagy jól záródó edényekben tartsuk, hogy megvédjük őket a levegőtől, ami gyorsítaná a romlást. A puha sajtokat például érdemes viaszpapírba csomagolni, mielőtt eltesszük őket – így még „lélegezhetnek”, de védve is lesznek.
És még néhány gyakori hiba, amit jobb elkerülni:
ne felejtsük a régi ételeket hátul,
ne tároljuk lefedés nélkül a maradékot,
a húst ne tegyük a felső polcra,
ne legyen se túl hideg, se túl meleg a hűtő.
Igen, a hűtőhasználat tudománya is tele van buktatókkal – de most már tudjuk, hogyan kerülhetjük el őket!