LOVE

„Dugig vannak nős férfiakkal, akik hazudnak, hazudnak, hazudnak” – A randiappok tönkreteszik a nőket egy angol írónő szerint

A negyvenes nők vannak a legnagyobb veszélyben, ők többnyire fel is adják.
Sassy - sassy.hu
2022. szeptember 01.


Megosztom
Link másolása

Lisa Hilton angol bestseller írónőre nem lehet ráfogni, hogy prűd lenne, vagy régimódi. Három erotikus témájú regénnyel robbant be a könyvpiacra, gazdag, sikeres – és elvált.

A Daily Mail oldalain osztotta meg lehangoló nézeteit az online randizásról és a randiappokról, amelyet 13 év házasság után, kislányát egyedül nevelő anyaként óriási csalódásként élt meg.

Véleménye szerint ezek az appok „többnyire embertelenek, bántalmazók, és dugig vannak beteg emberekkel, vagy épp nős férfiakkal, akik hazudnak, hazudnak, hazudnak.”

Az első internetes társkereső, a globálisan elérhető Match.com 1995-ben indult el, ám Lisa Hilton szerint azóta óriási változás történt az online randizás világában. Egy új felmérés szerint a mai párok egyharmada már online talál egymásra (egy másik kutatás szerint az online házasságoknak HATSZOR akkora az esélyük arra, hogy három éven belül válással végződnek, mint a személyes találkozás alapján kötött frigyeknek). A Badoo nevű, online társkereső platform statisztikái szerint a klienseik 78 százaléka mondta azt, hogy rövidebb vagy hosszabb depressziós időszakon ment át egy-egy rossz tapasztalat vagy félresikerült netrandi után.

„Csinos negyvenesként, aki legalább tizenöt éve nem randizott, teljesen ledöbbentem, amikor egy lepukkant, ötvenvalahány éves, kopaszodó könyvelőtől az étteremben öt perc után az arcomba kaptam, hogy nem vagyok az esete” – számolt be első randiappos találkájáról Hilton.

Bár az érzés kölcsönös volt, ledöbbentette a modortalanság, az, hogy ennyire nem veszik emberszámba, és még egy udvarias vacsorát sem lehet elfogyasztani anélkül, hogy öt perc után közöljék vele: nem váltál be, jöhet futószalagon a következő.

Hilton több hasonló korű nősimerősét is említi, de fiatal lányok elborzasztó tapasztalatairól is beszámol. Tonnányi hazugság, két perc után átküldött péniszfotók, már a személyes találka előtt szélsőséges szexuális kívánságok közlése. Körülbelül ebből lehet válogatni.

Jo Hemmings pszichológus szerint a randiappok teljesen szembemennek az emberi pszichológiával: dehumanizálnak egy alapvetően a humán működésen alapuló folyamatot.

Nincs meg például a szerelem és a kapcsolódás szempontjából elengedhetetlen kémia. A párválasztás alapja. Nincs meg a szemkontaktus, ami alapján valóban kiszűrjük, hogy kihez vonzódunk, hogy ki vonzódik hozzánk, és azt kis, ki hazudik” – mondja a szakember.

Bár a fiatalabb nők a randiappokat készen kapták, így nyitottabbak rá, és természetesen vannak, akik komoly párkapcsolatot is találnak rajtuk, ez az elvált, negyvenes vagy afölötti nőknél már sokkal nehezebb. Mivel az appok a nárcisztikus bántalmazók, az élőskődő prédalesők, a mentális betegek és a kalandozásra vágyó, nős férfiak gyűjtőhelye lett, ezért az ember rengeteg csúnya történetbe futhat bele.

Volt olyan nő, aki egy idő után már alaposan lenyomozta a kontaktjait, és egyik randipartneréről kiderült (egy közösségi oldalon), hogy ELŐZŐ HÉTVÉGÉN nősült.

De sok nős férfi nem is csinál titkot abból, hogy csak egy kis mókát keres, lehetőleg a lakóhelye közelében, hogy könnyen átugorhasson szexelni egyet az asszony meg a gyerekek mellől.

Lisa Hilton szerint a randiappoknál károsabb jelenséget nehéz lenne találni, és sajnos hűen tükrözik a mai társadalom állapotát: minden piac, az emberi kapcsolatok is húspiaccá váltak, a választék óriási, semmibe nem kell energiát fektetni, csak egy kézmozdulattal jobbra vagy balra húzogatni egymást, aztán évek hosszú kiábrándító és kínos randi-sorozata után az ember vagy feladja, vagy nem.

Hilton egyébként feladta, ő úgy döntött, kivárja, amíg a való életben találkozik valakivel.

Címkép: Pixabay

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Ez a flörtölési technika mindig beválik, te kipróbálnád?
A pszichológusok szerint van egy flörtölési technika, amely univerzális és mindenkinél működik.

Megosztom
Link másolása

Akár profi flörtölő vagy, akár már a puszta gondolattól is elvörösödsz, most egy tuti megoldó kulcsot adunk a kezedbe. Nem kell mást tenned, mint ehhez a (látszólag) mindig működő flörtölési technikához nyúlni.

Igen, van egy módszer, amelyről a pszichológusok azt mondják, hogy szinte (és hangsúlyozzuk a majdnem szót) mindig működik.

A norvég és az amerikai kutatók összefogtak és 1000 ember válaszait tanulmányozták 40 különböző típusú flörtölési módszerre vonatkozóan, hogy megállapítsák, melyik működik és melyik nem. A különböző verziók más-más módon voltak hatékonyak attól függően, hogy az adott személy mit/kit keresett - írta meg a LadBible.

Például azok az emberek, akik rövidtávú kapcsolatot kerestek, a legjobban azokra a jelzésekre reagáltak, amelyek szerint a leendő partner elérhető.

Ez magában foglalta a fizikai közelebb lépést a személyhez, és szemkontaktust is.

Akik hosszú távú kapcsolatra vágytak, inkább a „nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jeleire” figyeltek.

De volt egy flörtölési technika, amely meglehetősen univerzálisnak tűnt, függetlenül attól, hogy a másik személy mit keres a partnerében.

Kitalálod?

Igen, a humor.

Úgy tűnik, ha jó humorérzéked van, és képes vagy elsütni néhány viccet, az sokat segíthet. Végtére is, nem mindenki a humort tartja az egyik legfontosabb dolognak, amit egy partnerben keres?

A humor sokat segít, és lehetőséget ad a másiknak arra, hogy jelzéseket küldjön feléd, mert ha valakinek a viccein nevetsz, az annak a jele, hogy az illető bejön neked.

Nos, mondanunk sem kell, hogy viccesnek lenni sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik. Gyakran az a leggázabb, ha erőltetetten próbálsz viccesnek látszani.

Ha ugyanis küzdesz, hogy viccesnek és szellemesnek lássanak, minden esély megvan rá, hogy a helyzet visszafelé sül el. Mindenesetre a pszichológusok szerint a humorérzék valóban a legjobb dolog, ha jó benyomást szeretnél kelteni egy randevún.


Megosztom
Link másolása

LOVE
„Boldog házasságban élek, de külön ágyban szeretek aludni”
A pár nem szeretné beskatulyázni a házasságukat, ezért szembemennek a sztereotípiákkal.

Megosztom
Link másolása

A párkapcsolatok számos kihívással járnak, és az alváspreferenciák is gyakran válhatnak veszekedés forrásává a felek között. A filmekben is mindig bemutatott hitvesi ágy nem mindig felel meg a valóságnak, egyre többen választják azt az opciót, hogy külön ágyban alszanak.

A történet főszereplője is egy olyan nő, aki ezt büszkén vallja:

"Szeretem a férjemet. Őszintén, őrülten, mélyen, de abszolút szeretek a saját ágyamban aludni."

A feleség hangsúlyozta, hogy az alvás során nem az összekulcsolt végtagok és az összegyűrt lepedők kényelmetlenségét keresi, hanem a személyes tér nyugalmát és a pihentető alvást. Az ötlet mögött az áll, hogy mindenki nyugodtan pihenjen a saját kényelmes helyén, és megőrizhesse az egyéni alvási szokásait.

A pár ugyanúgy szexel és összebújik, de amikor az alvás ideje következik, mindenki a saját ágyába húzódik vissza.

Nagy kérdés, hogy a különálló ágyaknak van-e jövője a házasságokban. Ha két ember meg tud egyezni ezekben az alapvető dolgokban akkor semmi sem akadály, ezért a nemmindennapi felállások is tökéletesen tudnak működni.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása


LOVE
Itt a tökéletes Valentin-napi szerelmi horoszkóp!
Valentin-napon az égi energiák különösen erősen hatnak a szívügyekre. Íme, egy rövid szerelmi horoszkóp minden csillagjegy számára.

Megosztom
Link másolása

Jól tudjuk, a csillagok csak irányt mutatnak; a szeretet kifejezése és a szerelem megélése sokszor csak rajtunk múlik. Bátran kövesd a szívedet, és tedd ezt a napot felejthetetlenné!

Kos:

A bátorságod és energiád magasabb szintre emeli a szerelmi életedet. Ne habozz kezdeményezni, ha valaki elrabolta a szívedet!

Bika:

Ez egy tökéletes időszak a meghittségre és az érzéki élvezetekre. Bátran mutasd meg érzékenyebb oldaladat, és engedd, hogy a romantika virágozzon!

Ikrek:

Kommunikációs készséged ma különösen erős, használd ezt előnyödre, hogy mélyítsd a kapcsolatodat. Egy meglepetés üzenet vagy gesztus sokat számíthat.

Rák:

Érzelmekkel teli nap vár rád, amely különleges köteléket építhet ki vagy mélyíthet el. Tölts időt szeretteiddel otthon, ahol a legkomfortosabban érzed magad.

Oroszlán:

A szenvedélyed és karizmád magával ragadja környezetedet. Ne félj kifejezni érzéseidet; a bátorságod ma kifizetődik.

Szűz:

Ez az időszak tökéletes a kapcsolataid finomhangolására. Légy nyitott és őszinte, és ne feledd, hogy a kis dolgok is számítanak.

Mérleg:

A harmóniára és egyensúlyra való törekvésed ma különösen fontos. Egy romantikus vacsora vagy egy közös program kiválóan erősítheti a kapcsolatodat.

Skorpió:

A szenvedélyed és intenzitásod a csúcspontján van, ami izgalmas fordulatot hozhat a szerelmi életedben. Ne félj megosztani mélyebb érzelmeidet.

Nyilas:

Az utazás vagy a kalandvágy ma erőteljesen hat rád. Egy spontán kiruccanás vagy új élmény felfrissítheti a kapcsolatodat.

Bak:

A komolyságod és elkötelezettséged ma még erősebben tükröződik. Tervezz előre, és mutasd meg, mennyire fontos neked a partnered.

Vízöntő:

Az egyediséged és kreativitásod kiemelkedik, használd ezeket, hogy valami újat és izgalmasat vigyél a kapcsolatodba.

Halak:

Az intuíciód és érzékenységed segít abban, hogy mélyebb szinten kapcsolódj a körülötted lévőkkel. Engedd szabadjára a fantáziádat egy romantikus meglepetésért.


Megosztom
Link másolása


LOVE
Randiszakértő tanácsa: 3 tipp, ha randiappok helyett élőben szeretnél rátalálni a nagy Ő-re
Te is hiszel még az old school ismerkedésben és szeretnéd, ha a való életben találna rád a szerelem? Akkor érdemes magadat a mélyvízbe dobni a randi szakértő tanácsait követve.

Megosztom
Link másolása

Lily Womble, feminista randiszakértő, már évek óta osztja meg tapasztalatait és tippjeit a randizás és párkapcsolatok terén. Ez idő alatt pedig már közel 150.000 követőre tett szert TikTok oldalán.

Egyik legújabb videójában azoknak ad tanácsot, akik kimondottan utálják az online ismerkedést és a randiappokat. Ha te is hiszel benne, hogy a nagy Ő kint vár rád valahol és egyszer majd filmbeillően találkoztok, akkor próbáld ki ezeket a tippeket, hogy kicsit felgyorsítsd a folyamatot.

Örömszerző elfoglaltságok:

Lily „joy building”-ként említi az első tippet, azaz örömépítés. Ennek a lényege nem más, mint hogy találj egy olyan elfoglaltságot, ami boldogsággal tölt el.

Fontos, hogy olyan elfoglaltság legyen, amit a házadon kívül, lehetőleg társaságban kell végezned. Az pedig ne zavarjon, hogy ha olyan hobbit választanál, ahol feltételezhetően nem lesznek az ízlésednek megfelelően kinéző emberek.

A szakértő szerint a praktika lényege ugyanis az, hogy egyszerre te is jól érzed magad és közben tágítod az ismeretségi körödet. Lehet, hogy nem találod meg a nagy Ő-t egy agyagozó workshopon, de összeismerkedhetsz új emberekkel, akik később bemutathatnak téged potenciális jelölteknek.

Lily azt is elárulta, hat évvel ezelőtt ő ennek a technikának köszönhetően ismerte meg a párját, akivel azóta összeházasodtak.

Szemkontaktus:

Ez valószínűleg a legnagyobb kihívást jelentő a három közül. Itt valóban ki kell lépnek a komfortzónádból és bedobni magad a mélyvízbe.

A trükk lényege, hogy állíts magad elé egy kihívást: például minden nap szemkontaktust létesíteni egy kiszemelttel. Ezt csinálhatod egy kávézóban, a szupermarketben, az utcán sétálva.

Elsőre valószínűleg nehéz lesz és akadhatnak belőle kínos szituációk, de próbáld meg felfogni egy játékként, egy kihívásként. Ha megtalálod a megfelelő embert, egyből érezni fogod, hogy ez vele nem kínos, hanem természetes.

Szerezz egy szárnysegédet:

Először is kérdd meg egy hozzád közel álló, téged jól ismerő barátodat/barátnődet, hogy legyen a bajtársad, a segítőd az ismerkedésben.

A következő lépés pedig, hogy mondd el neki, hogy mit keresel egy leendő partnerben. A lényeg, hogy legyél annyira részletes, amennyire csak tudsz. Barátaid valószínűleg ismernek téged már valamennyire, de fontos, hogy az apróságnak tűnő vagy eddig titkolt érzéseidet is elmondd nekik.

Ezek után pedig ismét jöhet a játékos rész. Próbáljatok meg a párkeresésre nem úgy tekinteni, mint egy nehézség, egy megoldandó probléma, hanem egy izgalmas kihívás, amire barátaiddal közösen kreatív megoldásokat kell kitalálnotok. Fogjatok össze és állítsatok fel szabályokat, például, hogy minden héten egyszer ki kell mozdulnotok közösen.

A közös programok alkalmával pedig legyetek egymás szárnysegédei, kérjétek meg a másikat, hogy segítsen bemutatni titeket egy kiszemeltnek. Ezeken a csajos estéken pedig akár a szemkontaktus technikát is bevethetitek.

@datebrazen Replying to @Alex E 💜 #datingadvice #datingcoach #datingtips #datingtiktok #datingapp #datingapps #datinginyour20s #datinginyour30s #datinginyour40s #thankyoumoreplease #dating #feministdatingadvice #feministdating #datingcoachforwomen #datingbook #inpersondating #datinginperson ♬ original sound - Lily Womble


Megosztom
Link másolása