Márciusi vitaminbombák: 5 szezonális zöldség, amit nem szabad kihagynod
Márciusban már nem csak a tél maradékát árulják a piacokon, de megjelentek a friss levelek is, amelyek tökéletes kiegészítői lehetnek az egészséges étrendnek.
Íme öt szezonális zöldség, amelyet érdemes beépítened az étrendedbe:
1. Spenót
A spenót igazi tápanyag-gyárnak számít.
amelyek védelmet nyújtanak a szemednek is. Egy spenótos saláta vagy smoothie a legjobb módja annak, hogy felfrissítsd a szervezeted és feltöltsd a raktáraidat egy vitaminokban gazdag étkezéssel.
2. Medvehagyma
A medvehagyma, amely a vadonban gyűjthető, különleges ízével és magas C-vitamin tartalmával tűnik ki. A fokhagymához hasonlóan
emellett B-vitaminokban és C-vitaminban is gazdag, így tavaszindító detox kúrák elengedhetetlen része. Használd fel salátákban, pesto-kban vagy egyszerűen, mint fűszernövényt.
3. Retkek
A retek egy másik márciusi kedvenc, amely nem hiányozhat a szezonális étrendből.
választás azok számára, akik egészséges snackre vágynak. A retek ráadásul serkenti az emésztést és javítja a máj és az.
immunrendszer működését. Tökéletes kenyérre vagy salátákhoz is.
4. Karalábé
A karalábé tápanyagokban rendkívül gazdag zöldség, amely B6-vitaminban, káliumban és különösen C-vitaminban bővelkedik.
Hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez. Fogyasztható nyersen, salátákban vagy párolva, levesnek, töltve, sőt még köreként is.
5. Póréhagyma
A póréhagyma finom ízvilágával és sokoldalúságával emelkedik ki. A flavonoidokban és A-vitaminban gazdag zöldség erősíti az immunrendszert, és
Kiváló alapanyaga lehet krémleveseknek, salátáknak vagy akár sütéshez, pároláshoz is.