SZTÁR

Bagossy Norbert: „Maximum csak azon vesztünk össze az öcsémmel, hogy ki hordjon tűzifát”

A Bagossy Brothers Company olyan dologra készül, amire még nem volt példa. Vajon jól átgondolták, hogy mire vállalkoznak? Bagossy Norbert mesélt nekünk a tervekről, a nyári koncertekről és a testvéréről.

Megosztom
Link másolása

Bagossy Norbert erdélyi magyar zenész, a Bagossy Brother Company frontembere. Magyarország egyik kedvenc folk-rock együttesét testvérével, Bagossy Lászlóval alapította 2013-ban, ami kezdetben baráti zenélésnek indult, ma azonban nyolc lemezzel, egy szakmai díjjal és egyre nagyobb rajongótáborral büszkélkednek. Korábban ezt más erdélyi együttesek nem tudták elérni.

- Mondjuk el, hogy amikor megkerestelek az interjú ötletével, szinte azonnal jöttél, hogy beszélgessünk. Mindig ilyen szabad vagy?

- Ez most szerencsés időszak, hiszen még nem kezdődtek el a nyári koncertek, de ha ránézek a naptárra, azt látom, hogy május végétől ősz közepéig nagyon sok koncertünk lesz.

Vagyis éppen volt időm, és jöttem, én így működöm, szeretek élni a lehetőségekkel.

Nyáron hetente három-öt koncertet is tartunk a Kárpát-medence teljes területén, vagyis nemcsak budapesti és vidéki fellépésekre megyünk hamarosan, hanem számos határon túli koncertre is. Mindeközben idén először megrendezzük a saját fesztiválunkat, a Balaturnét.

- Miben más ez a fesztivál, mint bármelyik másik többnapos hazai könnyűzenei esemény?

- A Balaturné nem egyszerűen könnyűzenei program, mi konkrétan a rajongókkal együtt elindulunk körbetekerni a Balatont, közben pedig koncerteket tartunk. Mondván, ha már a Balaton körül járunk, akkor minden szakaszhoz kapcsolunk egy koncertet. A kiemelt megálló Felsőörs lesz, ahol egy kétnapos pikniket tartunk, így első este egy baráti, tábortűz körüli zenélésre hívjuk a velünk együtt bicikliző, vagy a minket hallgató közönséget, másnap pedig a húrok közé csapunk, és egy igazi nagykoncerttel örvendeztetjük meg az embereket. Most még izgulok, de amikor elérkezik az esemény, akkor már megnyugszom.

- Hogy jutott ez a biciklizős turné az eszetekbe? Mi adta az inspirációt?

- Régóta játszottunk a gondolattal, hogy legyen egy saját minifesztiválunk. A tavalyi gyergyószentmiklósi koncertünk alatt pedig próba-szerencse alapon csináltuk a kis udvart, ahogy a fesztiválokon szokás. Az emberek pedig jöttek és jól érezték magukat, a kísérlet jól működött, utána már adta magát a saját fesztivál, amit megfűszereztünk egy közös élménnyel, a balatoni biciklizéssel.

- Balaton, magyar rajongótábor, magyar dalok. Sosem akartatok angol slágereket írni?

- A zenekar alapítása előtt mindannyian játszottunk más-más formációkban, és mindannyian készítettünk angol feldolgozásokat. Azt hiszem, hogy ezen mindenki keresztül megy, aki belevág a rock’n’roll világába. De amikor megalakult a Bagossy Brothers Company és megírtam az Add vissza a játékom című dalt, ami működött, akkor már

nem volt kérdés, hogy magyar zeneszámokat fogunk írni és játszani.

Azóta több, mint tíz év telt el, és sokszor felmerült bennünk, hogy jó lenne megfogni a nemzetközi piacot, viszont végül mindig a magyar nyelvű számok mellett maradtunk. Így tudjuk a legjobban kifejezni magunkat. Ami pedig a nemzetközi piacot illeti, miért ne lehetne magyar dalokkal elérni a külföldi hallgatókat? Jó jel, hogy a Kárpát-medencében egyre többen hallgatják a zenénket.

Bagossy Norbert és öccse, László együtt dolgoznak (fotó: Bagossy Brothets Company)

- Eddig a zenekarról beszéltünk, de most az öcsédről szeretnélek kérdezni, akivel együtt alapítottad a bandát. Ma milyen a kapcsolatotok?

- Mindig is jól kijöttünk egymással, kisfiúként is együtt mentünk mindenhova. Amikor én kipróbáltam egy új sportot, hamarosan ő is ott volt az edzéseken.

Maximum csak azon vesztünk össze, hogy ki hordjon tűzifát, de igazán sosem volt köztünk nagyobb nézeteltérés.

Hálás vagyok, hogy hasonló az érdeklődésünk, és hogy ma együtt dolgozhatunk, hiszen így felnőttként is ugyanúgy sok időt tölthetünk együtt, mint amikor kissrácok voltunk. A munkában is jól megértjük egymást, ameddig nekem a dalíráshoz van érzékem, addig neki ahhoz, hogyan öntsük formába ezeket a dalokat. Azt hiszem, nagyon jól megértjük egymást.

- A sűrű fesztivál időszakban is megtaláljátok az egyensúlyt?

- A mi munkánknak két időszaka van, az egyik az ősz végétől tavasz elejéig tartó szakasz, amikor dalokat írunk, amikor háttérmunkát végzünk. Illetve itt van a tavasz közepétől ősz közepéig tartó koncert szezon, amikor rengeteget játszunk a közönség előtt. Ilyenkor valóban nagyon kevés idő marad a pihenésre, és az sem hétvégén. Sokszor csak hétfőn és kedden van egy kis időnk a családra, de ezt az időt maximálisan kihasználjuk és csak töltődünk. Talán beszédes, hogy a zenekar tagjaival együtt szoktunk kikapcsolódni, programokat szervezni, vagyis mi tényleg együtt érezzük jól magunkat.

 

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZTÁR
Károly ezzel a megható és gyengéd gesztussal fejezte ki szeretetét a menye, Katalin hercegné iránt
Sokan kiszúrták a jelenetet a Buckingham palota erkélyén.

Megosztom
Link másolása

Sokan meglepődtek azok közül, akik figyelemmel kísérték a brit uralkodó hivatalos születésnapi eseményét, a Trooping the Colourt.

Nem csak azért, mert mint kiderült, mégis megjelent az ünnepségen a nagybeteg Katalin hercegné, aki jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll.

Hanem azért is, mert a király, III. Károly ismét jelét adta annak, hogy szeretettel viseltetik a menye iránt, és támogatja őt.

Először akkor nyilvánult meg védelme és támogatása, amikor annak úgy intézték, hogy aznap jelnetetett meg hivatalos közleményt arról, hogy rákbeteg, amikor Katalin műtétjéről kiadták a hivatalos közleményt. PR szakemberek szerint Károly Király ezzel elérte, hogy a figyelem egy részét elterelje a hercegnéről. Legutóbb pedig új zászlót ajándékozott az Ír Gárdának, aminek Katalin a feje.

Sokan kiszúrták, hogy az ünnepségen Katalint most a jobbjára, maga mellé állította Károly a Buckingham palota erkélyén, mintha ezzel is azt jelezné, mellette áll, támogatja, fontos a számára.

A hercegné egyébként csak úgy ragyogott a boldogságtól az első hivatalos megjelenésén, ez a róla készült fotókon is látszik.

Íme, a videó az ünnepségről.


Megosztom
Link másolása

SZTÁR
Minden szem Katalinra szegeződött, pedig Lajos herceg ezúttal is igencsak szórakoztató volt
Nem ez volt a legizgalmasabb esemény Lajos herceg számára, és ezt nem is rejtette véka alá.

Megosztom
Link másolása

Június 15-én tartották a britek egyik nagy nemzeti eseményét: egy óriási parádét Károly király tiszteletére. A palota hetekkel ezelőtt hivatalos közleményben tájékoztatta a népet arról, hogy Katalin hercegné biztosan nem vesz részt a menet főpróbáján, ami aláapján arra lehetett következtetni, hogy magát a felvonulást is kihagyja, azonban

mindenki legnagyobb meglepetésére, a rákbetegséggel diagnosztizált és éppen kemoterápiás kezelésen áteső Kate Middleton mégis csak részt vett az eseményen.

Vele tartott férje, Vilmos herceg és három gyermekük, György, Sarolta és Lajos herceg is, akik a parádé után a Buckingham-palota erkélyéről integettek a tömegnek.

Lajos herceg már korábban is felhívta magára a figyelmet szórakoztató grimaszaival, és ez ezúttal sem történt másképp, a kis hercegnek ezúttal is az arcára volt írva, mennyire „élvezi” a műsort.

A róla készült felvételt itt lehet megnézni:

Via: 24.hu


Megosztom
Link másolása


SZTÁR
„Nem fogok engedni a társadalmi nyomásnak” - Curtis barátnője elárulta, mikor jöhet a baba
Elmondása szerint ráérnek még, nem sietnek sehova, egyelőre élvezik a gyerekmentes életüket.

Megosztom
Link másolása

Már 4 éve van együtt Curtis és barátnője, Barna Judit. Nemrég közös házat vettek, így jogosan merülhet fel a kérdés körülöttük, hogy vajon mikor jön a közös baba?

„Még nem tervezünk azonban egyikkel sem. Mivel az időm nagy részét a sport teszi ki, Atinak pedig a zenélés, egyáltalán nincs napirenden a gyerekvállalás témája. Ráérünk még, nem sietünk sehova, szeretnénk még kiélvezni azokat a lehetőségeket, amik most vannak az életünkben.

Én még jó ideig folytatnám a kosárlabdát, és ebben Attila is partner. Csak azért, mert elmúltam már harmincéves,

nem fogok engedni a társadalmi nyomásnak. Fogadjuk el, hogy megváltozott a világ, már nem tizennyolc évesen szülnek a nők, mint az édesanyám vagy a nagymamám korában”

- mondta el Judit a témára reagálva.

A sportoló azt is elmondta, hogy még mindig megpróbálják páran elcsábítani Curtis mellől, de ők már csak nevetnek ezeken.

„Előfordult, hogy írt nekem egy férfi, hogy hagyjam el Attilát, jöjjek össze vele, mert jobb életet, biztosabb jövőt tud nekem nyújtani. Mert jobban illenék hozzá”

- mesélte Judit. „Ezeken mindig jókat nevetünk Atival. Ha viszont bántó vagy sértő megjegyzést kapok, akkor az illetőt azonnal letiltom az oldalamról. Akik figyelemmel kísérnek, azok ne árasszák el negatív kommentekkel a bejegyzéseimet és ne mondják meg nekem, hogy mit és hogyan csináljak, ne kritizálják a külsőmet. Én így élem az életem, nem szólok bele másokéba és ugyanezt várom el mindenkitől. Kosárlabdázó vagyok, nekem az a munkám, abból kapom a fizetésem, nem pedig az Instagram-posztokból.” - mondta el a Sorry magazinnak.

Via: Blikk


Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Szívszorító üzenettel emlékezett meg Gesztesi Károlyról apák napján Liptai Claudia
„Szeretlek titeket, az összes kapott gyermekemet és ez most már mindig így lesz. Mindig” - írta.

Megosztom
Link másolása

Június harmadik vasárnapja ezúttal is az édesapákról szól. Sorra jelennek meg a sztárok megható üzenetei, melyben vagy saját édesapjuknak vagy gyermekük édesapjának köszönik meg a szebbnél szebb, közös pillanatokat.

Liptai Claudia is csatlakozott a köszöntésekhez és szívszorító módon emlékezett nagyobbik fiának édesapjáról, Gesztesi Károlyról.

Természetesen kisebbik fiának édesapját, Pataki Ádámot is köszöntötte.

A poszthoz két képet montázsolt, az egyiken Gesztesi és fia, a másikon pedig Pataki és fia láthatók.

„Apák napján mindig megnézem ezt a két fotót. És a szívem túlcsordul. Micsoda boldogságban készültek ezek a képek. Drága Tobi, Ádám mindketten életem legszebb szerepével ajándékoztatok meg amikor apukái letettek a gyermekeimnek. Szeretlek titeket, az összes kapott gyermekemet és ez most már mindig így lesz. Mindig”

- írta a fotókhoz, amit ITT lehet megnézni.

Via: BLIKK


Megosztom
Link másolása