Itt a legújabb állásinterjú-hack: „só és bors teszt” dönt a személyiségünkről
Mindannyiunknak feltettek már életünk során egészen elképesztő, kissé ostoba, véletlenszerű kérdéseket a különböző állásinterjúkon, amikről a potenciális munkaadók azt gondolják, hogy elárulnak valamit a jellemünkről.
Vannak, akik órákat töltenek azzal, hogy átdolgozzák az önéletrajzukat, vagy gyakorolják a különböző kérdéseket, amiket a nagy interjú előtt feltehetnek nekik, de ezt ugye nehéz előre látni.
És még csak nem is egy étteremben!
A bejegyzés szerint: „Korábban dolgoztam egy cégnél, ahol egésznapos interjúkat tartottak több emberrel, és ezek közül az egyik mindig egy ebédinterjú volt. A főnökön pedig arra alapozta a döntését, hogy az interjúalany megkóstolta-e az ételét, mielőtt sóért, borsért, csípős szószért vagy bármi egyéb ízesítőért nyúlt volna.” - kezdte.
Az már biztos, hogy ez egy igen bizarr személyiségteszt.
Bár magyarázatot sohasem adott, feltehetően ahhoz van köze, hogy az ember úgy hozott meg egy döntést, hogy előtte nem is próbálta ki, nézte meg, hogy jó lett-e az étel. Inkább egyből igazított rajta.
De nem ez az egyetlen furcsa interjú- és tesztelési technika.
Egy másik cégnél ugyanis arról számoltak be, hogy az interjú során mindig elmennek egy kör sétára a konyha felé, ahonnan valamilyen itallal távoznak.
Később visszatérnek az interjú helyszínére, végigveszik a kérdéseket, majd azt nézik meg, hogy a beszélgetés végeztével mi történik az üres pohárral. Vissza akarja-e vinni a jelentkező a konyhába?
Szóval, ezek alapján akkor érdemes néhány hasznos infót megjegyezni, ha az ember valamiért hasonlóan érdekes állásinterjúra keveredik: soha ne tegyél sót vagy borsot az ételedre, azelőtt, hogy belekóstolnál, és mindig mosd el magad után a kávéscsészét.
Az összes többi teljesen jelentéktelen dolog, minthogy hány év tapasztalatod van, beszélsz-e jól angolul és így tovább, másodlagos.
Forrás: LadBible