SZÍNES

Így vihetsz plusz poggyászt a repülőre anélkül, hogy többet fizetnél érte - egy TikToker elárulta a titkot!

Szerencsére egy nő elárult egy okos trükköt, hogy hogyan vihetsz fel többet a fedélzetre.

Megosztom
Link másolása

Az olcsó légitársaságok azt találták ki, hogy a repülőjegy árát szétszedik részekre. Fizetsz a jegyért, hogy elvigyenek, fizetsz a bőröndöd után sokszor többet is, mint a jegyért, fizetsz az ülőhely kiválasztásáért szinte annyit, mint egy-egy akciós jegyért, aztán ha ennél vagy innál, azt majd kifizeted a gépen még külön magadnak.

Nem csoda, hogy aki csak teheti, egy hátizsákkal próbálja megúszni a repülős utazást. Ha azonban nyaralni mész, ez nem mindig pálya.

Szeretnél szépen felöltözni a hotelben, szeretnél hazafelé a szuveníreken kívül izgalmas ruhákat hozni, lássuk be, ez nem megy könnyen a kis kézipoggyásszal. Erre jött rá egy nő, aki most elárulta, ő hogyan hackeli meg a rendszert, amikor repül.

Állítása szerint van egy egyszerű trükk, amit bevethetsz. A TikTok-on osztott meg egy videót thehollandcouple felhasználónév alatt, ami azóta vírusként terjed.

A klipben azt tanácsolja az embereknek, hogy „ne fizessenek többet a feladott poggyászokért".

Ehelyett azt mondja, hogy próbáljanak ki egy másik trükkös lehetőséget.

Ezután láthatjuk, ahogyan egy kabátot cipel, amit megtömött az összes extra ruhával, amit magával akar vinni az útra. Ezt felviszi a repülőgépre, és azt mondja, hogy így „pénzt és időt takarít meg”.

@thehollandcouple Best winter travel hack of all time! I hate checking bags but I also hate only having one coat option you have to try this next time you travel. It works even with budget airlines. Don’t forget to follow for more travel tips and hacks. #travelhacks #travelhack #travelhavking #packinghacks #packingtips #traveltips #travelhacks2022 ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Amióta látták az emberek a videóját, nem tudják eldönteni, hogy az ötlet őrültség vagy zseniális. Mindenesetre úgy tűnik, jól működik. A klipet már több mint 40 ezerszer nézték meg - és több százan kommenteltek, hogy elmondják véleményüket a trükkről. Az biztos, hogy rengeteg embert megmozgatott, bár néhányan úgy tűnik, hogy nincsenek meggyőződve arról, hogy ez minden alkalommal működne-e.

Az egyikük így írt:

„Emlékszem a párizsi utamra, amikor vásárolni akartam menni, de nem volt hely a bőröndömben, így mind a négy ruhát felvettem a repülőn".

Egy másik azt írta: „Hűha - elképesztő hackek”. Egy harmadik: „Briliáns.”

Néhányan azonban azt kérdezték, hogy mi történik a biztonsági ellenőrzésnél, amire a videó készítője gyorsan válaszolt:

„A biztonságiakat nem érdekli, hogy mennyi cuccot viszel magaddal, csak arra figyelnek, hogy semmi veszélyes ne menjen át rajtuk".

Bár tisztázta a kérdéseket, úgy tűnt, néhányan mégis úgy gondolták, hogy nehéz lenne ezt kivitelezni: „Amíg ki nem esik folyamatosan a ruhád a kabátból." Egy másik hozzátette:

„Egy bizonyos pontig megértem ezeket a trükköket. De ha nyaralni megyek, annak pihentetőnek és stresszmentesnek kellene lennie.”

Egy harmadik ezt írta: „Sok melónak tűnik néhány dollárért”.

De a pár meg van győződve arról, hogy ez a legjobb trükk, amit használhatnak. Valamint úgy tűnt, sokan már ki is próbálták.

Neked van kedved hozzá?


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Pilóta árulta el, miért késnek ennyit a repülők, miért van ennyi probléma a járatokkal
A sok utas eleve túlterheli a rendszert, és a plusz problémák tovább nehezítik a helyzetet.

Megosztom
Link másolása

Kardinális kérdés mostanában a repülőgépek késése egész Európában. Előfordul, hogy nem 1-2, hanem 4-5 órát is várni kell, amíg elindul egy repülő, de olyan is előfordult már az elmúlt hetekben, hogy péntek helyett csak vasárnap indult egy járat...

Emiatt mindenkit izgat a kérdés, hogy mi az oka a késéseknek, illetve hogy érdemes-e egyáltalán repülőgéppel elindulni.

Erről készített nemrég videót egy pilóta. Őszintén elmondta az okokat a követőinek.

A pilóta elmondtam, hogy amúgy járatkésések általában karácsony környékén és nyáron jellemzőbbek, hiszen ilyenkor jóval többen választják a légi közlekedést. És most sok az utas.

Nem elég, hogy sok utas, és eleve túlterhelik a rendszert, de a dolgozó is túl kevés a repülőtereken.

Mivel a földi kiszolgálószemélyzetet nem fizetik meg rendesen a cégek, nem tudnak minden üres pozíciót betölteni, vagy csak nehezen találnak új embereket. Az alacsony fizetések miatt nem jelentkeznek elegen a meghirdetett munkakörökre.

Ráadásul túl sok a repülőgép a légtérben, emiatt a légiirányítók nagyon le vannak terhelve. És akkor még az időjárás is súlyosbíthatja a helyzetet.

A férfi elmagyarázta:

"Hogyha például elrepülsz Budapestről Ibizára, az nem úgy fog kinézni, hogy egy egyenes vonalban lerepülsz, hogy végre szívhassál egy kis friss levegőt is, hanem pontról pontra fogsz repülni. És ezek a légterek, amelyeken repülsz, fel vannak osztva, és lehetnek olyan légterek, ahol adott időben túl sok a repülőgép, és ezért kapsz egy résidőt. Most ami még ezen ronthat egyébként, az az, hogy az időjárás is erős faktor"

Az időjárás különösen megnehezítheti a gépek repülőterekre való megérkezését. A gépek "libasorban" érkeznek meg a repterekre, de ha van egy nagyobb vihar, akkor előfordulhat, hogy minden leáll, és egy darabig nem fogadnak repülőket, és a pilóták el sem tudnak indulni. Ez jelentős torlódásokat okozhat. A pilóta szerint a sztrájkok szintén nagyban befolyásolhatják a légi közlekedés gördülékenységét.

A teljes videót itt láthatjátok:

@abovehorizont

miért késnek a járatok? ⏳✈️‍✈️ ♬ original sound - aboveHorizont

Forrás: Femina

Megosztom
Link másolása

SZÍNES
A Rovatból
A leghátborzongatóbb utolsó szavak, melyeket haldoklók mondtak az ápolóknak
Megrázó mondatok csak erős idegzetűeknek.

Megosztom
Link másolása

Az egészségügyisek a születéstől a halálig mindent látnak - de vannak pillanatok, amelyek nagyon megmaradnak bennük. A halálos betegek mellett lenni gyakran azt is jelenti, hogy az orvosok és az ápolók azok, akik az utolsó szavaikat hallják.

De mi van akkor, ha ezek a szavak hátborzongatóak?

Ezt szerette volna megtudni egy közösségi média felhasználó, aki megkérdezte a Reddit népét:

„Melyek voltak a leghátborzongatóbb utolsó szavak, amelyeket egy betegtől hallottál közvetlenül a halála előtt?”.

A több mint 2000 szakember hozzászólásaiban hátborzongató utolsó szavak egész garmadája hangzott el, de volt egy, ami a leghátborzongatóbb volt mind közül:

A fekete ruhás férfi

Egy ápoló felidézte azt a rémisztő pillanatot, amikor egy haldokló nő azt mondta neki, hogy egy feketébe öltözött férfit lát, ami annyira megrémítette a szakembert, hogy utána már nem akart a szobában lenni.

Az illető felidézte:

„Egy kedves idős hölgy azt mondta az ápolási asszisztensnek, hogy teljesen fehéret szeretne viselni. Amikor megkérdeztem, hogy miért, azt felelte: 'Itt van a fekete ruhás ember'. A szoba sarkába nézett.

A nővér megnézte, de nem volt ott senki. Ekkor léptem be a szobába. Megkértük, hogy írja le, mit lát, mire ő azt mondta: "teljesen feketében van, és cilinder van rajta. Aztán azt suttogta, hogy 'és a szemei vörösek', miközben a tekintete átvándorolt a szobán közvetlenül a nővér mögé, mintha azt figyelte volna, hogy a férfi közelebb lép hozzánk. Még aznap este meghalt, pedig nem is számítottunk rá. Az a szoba utána sokáig a frászt hozta rám."

Doctors & Nurses of Reddit, what was the creepiest last words you heard from a patient right before they died?
byu/procaineforthesoul inAskReddit

Még néhány hátborzongató történet:

Egy rokon látogatása

Valaki írt egy 83 éves néniről, aki azt mondta: „Itt van az anyukám. Megyünk?”, és percekkel később meghalt.

Furcsa előérzet

Egy másik idős hölgyről azt jegyezték fel, hogy azt mondta: „Azt hiszem, ma meg fogok halni...”

Az ápoló nem hitt neki: „Megvizsgáltuk az életjeleket, és úgy tűnt, minden rendben van. Stabil volt. Néhány órával mégis később szívrohamot kapott. Nem ez volt az utolsó szava, de az utolsó, amit hozzám intézett.”

Egy angyal látogatása

Valaki más visszaemlékezett arra, hogy demenciában és Alzheimer-kórban szenvedő emberekkel dolgozott egy ellátó otthonban.

„A legkedvesebb betegem folyamatosan hanyatlott, ezért nagyon gyakran ellenőriztem őt. Hosszasan szoktunk beszélgetni és viccelődni egymással, de élete utolsó két hetében abbahagyta a beszélgetést, és egyáltalán nem vett tudomást arról, ha szóltam hozzá. Egyik este befejeztem az gyógyszeres vizitet, és mielőtt hazamentem volna, meglátogattam őt.

Mondtam neki, hogy most hazamegyek éjszakára, és hogy másnap találkozunk, mire ő a szemembe nézett, őszintén mosolygott, és azt mondta: „Úgy nézel ki, mint egy angyal”.

Azt gondoltam, hogy ez olyan édes tőle, hiszen hetek óta nem volt már tiszta. Másnap reggel meghalt. Ez nagyon megrázott engem.”

A halálos ágyon tett vallomás

Egy ember azt mondta: „Itt a sebész. Egy férfi a halálos ágyán újra és újra azt ismételgette, hogy a holttest az erdőben van a tölgyfa mellett, amíg el nem hunyt. A rendőrséget is értesítették, és átkutattak néhány erdőt a környéken, de nem találtak semmit.”

Idegenek

Két családtag is megszólalt:

„Nagyapám a halálos ágyán azt mondta, hogy „nincsenek szemeik!”, még mindig kiráz a hideg.

„Volt egy unokatestvérem, aki rákos volt és meghalt, amikor még kisgyerek volt. Egyszer megkérdezte az édesanyját, miért látogatják meg őt az emberek, és az anyja azt mondta:

'Mert az unokatestvéreid, nagynénjeid és nagybátyjaid nagyon szeretnek téged, és azt akarják, hogy jobban legyél.' Erre ő így válaszolt: „Nem róluk beszélek, hanem azokról, akik éjjel jönnek.”


Megosztom
Link másolása


SZÍNES
Bombanő: 20 évet fiatalodott Molnár Anikó a barátai szerint a plasztikai műtétje után
Kamerák előtt mutatta meg, hol vágták fel, és mit változtattak rajta.
Sassy - sassy.hu
2024. július 09.


Megosztom
Link másolása

Végre ismét elégedett a külsejével Molnár Anikó.

A Nagy Ő régebbi szereplője, illetve a Való Világban annak idején megismert szöszi lány ugyanis egy ideje szeretett volna magán megváltoztatni valamit.

háttérszín kiemelés

Korábban részletesen elmesélte, milyen rossz élmény volt számára a műtét. A beavatkozást a nyakán végezték el.

A nyakplasztikát azért vállalta, mert egy korábbi, 30 kilós fogyása miatt megereszkedett a nyakán a bőre, és ez egyrészt zavarta, másrészt a fotósa is mondta, hogy látszik.

A műtétről azt mondta: "Az érzéstelenítő injekció beszúrása meglehetősen fájt, de az operáció egyáltalán nem, közben jól eldumálgattam a dokival. Utána viszont szörnyű napokat éltem át. Maga volt a pokol. Két-három napig azt éreztem, mintha két oldalról perzselővel égették volna a bőrömet.

Borzalmas volt, bármilyen gyógyszert vettem be, nemhogy megszüntette volna, még csak nem is csillapította egy picit sem a fájdalmamat. Első éjszaka egy percet sem aludtam, a másodikon óránként úgy tíz percet, a harmadikon talán nagyjából hat órát sikerült végre megpihennem, nagyon ki voltam addigra már merülve. Ráadásul beödémásodott az egész arcom"

Nemrég a Mokkában azt is elmondta, hogy mindkét fülénél egy-egy méretes vágást ejtettek, kivágtak egy darabot a bőréből, majd összevarrták, így a nyaki részen kisimultak a ráncok és az elengedett bőrszövet.

Sőt, a kamerák előtt meg is mutatta, hol vágták fel.

Most viszont nemcsak elégedett az eredménnyel, hanem a barátai jelezték is, hogy 20 évet fiatalodott.


Megosztom
Link másolása


SZÍNES
Ennek a 3 csillagjegynek nagyszerű és új korszak köszönt az éltébe holnap, július 11.-én
Holnap, július 11-én három csillagjegy különösen nagy megkönnyebbülést érezhet!

Megosztom
Link másolása

Napi horoszkópunk szerint a Mérleg Hold és az Oroszlánban járó Vénusz segít megszabadulni attól, ami fájdalmat okozott eddig. A Mérleg Hold tisztító ereje és az Oroszlánban járó Vénusz energiája most egyesül, hogy segítsen.

A Vénusz emlékeztet arra, hogy ez az időszak a szeretetről és az elengedésről szól.

A Mérleg Hold idején már nem kell a múltbeli szerelmek elvesztésén rágódni. A fájdalom része az életnek, de nem szabad, hogy örökké meghatározza mindennapokat.

Ez az időszak arról szól, hogy megtanuljuk elengedni a múltbeli fájdalmakat és újra nyitott szívvel tudjunk szeretni.

A három csillagjegy, akiknek beköszönt egy új korszak az életébe:

1. Ikrek

Tudod, hogy lelki fájdalmat cipelsz magaddal, ami nagyon nem tesz jót neked, és bár próbáltad már sokszor elengedni, még mindig úgy érzed, mintha egy horgony lenne, ami a tenger fenekére húz. Még azon is elgondolkodtál, hogyan élj a tenger fenekén, de július 11-én rájössz, hogy végre megszabadulsz ettől a gondodtól.

Talán azért, mert végre távolról tudod szemlélni a dolgokat, vagy talán azért, mert a Vénusz az Oroszlánban segít kilábalni a fájdalomból. Csütörtökön, július 11-én rádöbbensz, hogy a szíved végre szabad, és nem kell így élned tovább, láncra verve, ahogy eddig éltél.

A Vénusz az Oroszlánban erősen hat rád, Ikrek, és megmutatja, hogy mindennek vége van egyszer. Valószínűleg annyira hozzászoktál a rossz érzéshez, hogy azt hitted, ez a te sorsod az életben, pedig valójában sokkal több vár rád. Mindez jó dolgokat hoz, új szerelmet és új élményeket. Hagyd, hogy az Oroszlánban járó Vénusz végezze a munkáját.

2. Szűz

Megértetted, hogy 2024. július 11-től nem akarod többé az értékes idődet arra pazarolni, hogy a múlton rágódj és azon, hogyan nem sikerült jól feldolgoznod azt. Rendben, most már tisztában vagy vele, és az Oroszlánban lévő Vénusz gyógyító energiájának köszönhetően félre tudod tenni a múltat, hogy meggyógyíthasd az életedet.

Ez nem történhetett volna meg korábban, ezért ne ostorozd magad, hogy nem gyógyultál meg gyorsabban. Mostantól a hátralévő életedre kell koncentrálnod, és úgy érzed, hogy esélyt kell adnod magadnak. A múlt leküzdésére mindig is szükség lett volna ahhoz, hogy valódi, egészséges életet élhess, és most nemcsak felismered ezt, hanem teszel is érte.

Ez az Oroszlánban lévő Vénusz ereje, mert megmutatja neked, hogy bízhatsz magadban, Szűz. Igen, ami volt az megtörtént, de már nincs hatalma feletted, és mindent megtanultál abból az élményből. Itt az ideje, hogy felszabadítsd magad. Sikerülni fog.

3. Halak

Mindig magadban tartottad az érzéseidet. Mosolyogsz, amikor mosolyogni kell, és éled az életedet, ahogy jönnek-mennek a dolgok. Főleg a fájdalmad volt is nagyon rejtett dolog a külvilág számára. Bár talán nem voltál tudatában, hogy ezt az érzést piedesztálra emelted, most már tudod, hogy be kell zárnod azt az ajtót, amely mögött ez a piedesztál áll.

Itt az ideje, hogy elengedd a csalódásaidat és továbblépj az életedben. Ami megkönnyíti ezt számodra, az az, hogy az Oroszlánban lévő Vénusz alatt mindez teljesen természetes módon történik. A saját feltételeid szerint gyógyulsz. Semmi sem kényszerít, és semmi sem tesz rád nyomást. Egyszer csak azt érzed, hogy túl vagy rajta. Nem pompás érzés ez?


Megosztom
Link másolása