SZÍNES

Heti horoszkóp: kezdődik az Ikrek hava, nagyon intenzív hét vár mindenkire!

Az Ikrek hava elhozza azt az energiát, amire szükségünk van ahhoz, hogy csodás dolgokat tudjunk bevonzani az életünkbe.

Megosztom
Link másolása

Heti horoszkóp május 27-ig:

Kos

A hét a Holddal a Mérlegben kezdődik, amely a kapcsolatházadon halad át. Ez emlékeztet arra, hogy

legyél kedvesebb és diplomatikusabb, mivel a saját jegyedben lévő Mars némi konfliktust okozhat másokkal.

Azonban amikor a Hold május 23-án belép a Nyilasba, izgalmas érzéseket hoz, és gondolataid rendezése értelmet nyerhet. Ugyanezen a napon a Vénusz is ebben a jegyben lesz, romantikus hangulatot és inspirációt adva a kreatív folyamataidhoz. A Jupiter május 25-én belép az Ikrekbe, elindítva egy ciklust, amelyben újra kapcsolatba kerülhetsz a laptopoddal vagy tolladdal, hogy létrehozd vagy befejezd a remekművedet. Végül a Hold a Bakban megteremti az alapot az új tervek és kezdeményezések számára az elkövetkező hétre.

Bika

A Jupiter ezen a héten elhagyja a jegyedet és belép az Ikrekbe, ezzel lezárva egy éves ciklust, amelyben növekedést és bőséget tapasztaltál.

Most, hogy a Jupiter átlép a második házadba, fontos lesz, hogy átvedd az irányítást az anyagiakhoz fűződő viszonyod felett.

Lehet, hogy inspirációt kapsz, és jobban megérted pénzügyeidet. Mivel a Vénusz is ebben a jegyben tartózkodik, ezen a héten a prioritási listád élére kerül, hogy tisztázd, mit szeretnél elérni.

Ikrek

Ahogy ebben a hónapban gyógyítod kapcsolati energiáidat, a telihold segít feltöltődni és megadja a kívánt megkönnyebbülést. Míg a Bika időszaka segített megbocsátani és elengedni, az Ikrek időszaka arra ösztönöz, hogy előrelépj.

A Nap belép a jegyedbe, elindítva egy hónapnyi izgalmat és csodát, miközben céltudatosabbnak és magabiztosabbnak érzed magad.

A május 23-i telihold átvonulása segít megnyitni a szívedet és megérteni, mit szeretnél egy párkapcsolatban. Látod, hogy idén átalakulsz, mivel a Jupiter végre belép a jegyedbe május 25-én, és a Szaturnusz által hozott tanulságokkal sokkal felkészültebbnek érzed magad a következő évben rád váró fejezetekre. A Vénusz május 23-án lép a jegyedbe, ami növeli az önbizalmadat és készen állsz arra, hogy meghódítsd a világot.

Rák

Az életed új fejezeteinek megírása könnyedén megy majd ezen a héten, ahogy a Nap belép az Ikrekbe.

Élvezni fogod az Ikrek időszakát, mivel lehetőséget ad arra, hogy utolérd magad és lassabb tempóban haladj.

A hét elején a Hold a barátságos Skorpió jegyében lesz, gyógyító energiát hozva számodra, mielőtt május 23-án belép a Nyilasba. Miután a Jupiter május 25-én belép az Ikrekbe, mély elemzést végezhetsz a karrieredről, és mivel felkészült leszel a tervezésre, könnyen elkezdheted kidolgozni azokat a terveket, amelyek közelebb visznek a céljaidhoz az elkövetkező évben.

Oroszlán

Készülj fel egy izgalmas hétre a Nap, a Vénusz és a Jupiter Ikrekbe lépésével, ami fellendíti a társasági életedet, és lehetővé teszi, hogy új barátokat szerezz.

A mostani energiát ízelítőnek érezheted arra, amire a következő évben számíthatsz.

Egy olyan időszak érkezik, amikor kényelmesebben mozoghatsz a reflektorfényben, és készen állsz az irányítás átvételére. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy kiváló kapcsolatokat alakíts ki olyan emberekkel, akik segítenek bátornak érezni magad.

Szűz

Sok változás történik ezen a héten, és mint egy változékony jegy, fogékony lehetsz rájuk.

A Nap belép az Ikrekbe, aktiválva a karrierházadat néhány hétre, így mások észreveszik a munkádat és megadják neked a megérdemelt elismerést.

A Szaturnusz már egy ideje túlórára késztet, és most láthatod ennek a jutalmát. De május 23-án van a telihold is, ami arra ösztönöz, hogy az otthonodra, a pihenésre és az önmagadról való gondoskodásra összpontosíts. Miközben azon dolgozol, hogy az első legyél, ne felejtsd el magadat is előtérbe helyezni.

Mérleg

Az Ikrek időszaka drámai belépővel érkezik, és segít majd abban, hogy több kedved legyen a tanuláshoz és a fejlődéshez, amikor a Jupiter május 25-én belép az Ikrekbe.

A Hold a hét elején a Skorpióban lesz, így érdemes elgondolkodnod a múlt hatásain és azon, hogy milyen mértékben tartanak most is fogva.

Amikor május 23-án a telihold a Nyilasban kezdődik, úgy fogod érezni, hogy a kérdéseidre választ kapsz—ez az az idő, amikor látni fogod az előrehaladást, ha belső munkát végzel. A hét a Holddal a Bakban zárul, ami segít ellazulni és élvezni a jó hangulatot, mielőtt elkezdjük a következő hetet.

Skorpió

A Hold a hét nagy részében a jegyedben lesz, ami jó alkalom lehet arra, hogy kapcsolatba lépj barátaiddal és családoddal, és feltöltődj.

A régi dolgok lezárása sokkal könnyebb lesz ezen a héten, ahogy az Ikrek hava átalakulásra és az ellenségeiddel való szembenézésre ösztönöz.

A Jupiter május 25-én elhagyja a kapcsolati házadat, így most az anyagi ügyekre és az álmaid eléréséhez szükséges tervek megerősítésére összpontosíthatsz. Az átalakító energia erőteljesen jelen lesz, lehetőséget adva arra, hogy lerombold a múltbeli láncaidat és egy új időszakot teremts a pozitivitás és szeretet jegyében.

Nyilas

Mivel a Nap az Ikrekben van, a következő hetekben a kapcsolatházad kerül a fókuszba. Szerencsére a Merkúr retrográd véget ért, így nem kell aggódnod az exek miatt. Azonban kihasználhatod ezt az energiát, hogy tanulj ezekből a tapasztalatokból, és lásd, mit szeretnél a jelenlegi vagy jövőbeli kapcsolatodban.

A Vénusz is belép az Ikrekbe május 23-án, ami sokkal élvezetesebbé teszi a dolgokat, mivel új barátokat vagy romantikus partnereket ismerhetsz meg.

A telihold a jegyedben ugyanezen a napon segít megtalálni az önbizalmadat, bízni a folyamatban, és több önszeretetet beépíteni. A kapcsolati energiák tovább aktiválódnak, amikor a Jupiter május 25-én belép az Ikrekbe. Készülj fel egy izgalmas évre, és ismerkedj meg érdekes és inspiráló emberekkel, akik segítenek újra felfedezni önmagadat.

Bak

Készülj fel arra, hogy végre rájössz, hogyan javíthatod a barátságaidat kollégáiddal vagy osztálytársaiddal. Ez az időszak sokkal termékenyebb lehet számodra. A Nap, a Vénusz és a Jupiter az Ikrekben meghatározzák azt a hangulatot, amit a következő évben tapasztalhatsz. A dolgok kezelése sokkal könnyebbé válik, ahogy jobb rutinokat alakítasz ki.

A Nyilasban lévő telihold május 23-án nyugalmas és szórakoztató időszakot hoz.

Otthon tölteni az időt vonzónak tűnhet, és kiváló lehetőség arra, hogy nyugodt környezetben lazíts. A Vénusz ugyanezen a napon belép az Ikrekbe, enyhítve a feszültséget és optimizmust adva a terveidhez.

Vízöntő

Sok változás történik ezen a héten, és mint levegő jegy, nagyon izgatott lehetsz miattuk. Érdekessé válik a helyzet, amikor a Nap belép az Ikrekbe. Ha izgalomra vagy új inspirációra van szükséged, ez az átmenet perspektívába helyezi a dolgokat. Látni fogod, hogy a társasági életed hogyan válik izgalmasabbá, mert

azok az emberek, akikkel most találkozol, összhangban lesznek a karrier- vagy romantikus céljaiddal.

A Hold a hét nagy részében a Skorpióban lesz, segítve a feladataid elvégzését. Eltökélt vagy, hogy első legyél. A Vénusz május 23-án lép az Ikrekbe, azon a napon, amikor a telihold is bekövetkezik. A barátságok kerülnek a középpontba, miközben visszatekintesz az életed csodálatos embereire.

Halak

A hét elején a Skorpió energiája fokozza az intuíciódat és sokkal optimistábbá tesz. A Nap belép az Ikrekbe, ami segít a felelősségeidre összpontosítani, és jobban odafigyelni arra, hogy mit igényelnek tőled a családtagok és barátok, ha eddig a munkádat helyezted előtérbe. A Nyilasban lévő telihold május 23-án visszairányítja a fókuszt az eredményeid házára.

Láthatod az elmúlt hat hónap sikereit, és fontolóra veheted, hogy az álmaid megvalósítására koncentrálj.

A Jupiter május 25-én belép az Ikrekbe, ami segít jelentős terveket készíteni, amelyek révén ha keményen dolgozol a következő évben, sokkal tájékozottabbá válhatsz a szakterületeden.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Egy nőt csak úgy elnyelt a homok, miközben férjével sétált a tengerparton
Ha azt gondolod, egy romantikus tengerparti sétában semmi veszélyes nincs, nem is tévedhetnél nagyobbat. Ezt példázza Jamie Acord esete is, akit szabályosan elnyelt a part.

Megosztom
Link másolása

A sztori átlagos tengerparti nappal kezdődik, Jamie Acord a párjával sétálgatott a hűs, nyugtató vizet kémlelve. Aztán az egész történet itt vett váratlan, megpróbáltatásokkal teli fordulatot.

Jamie Acord a People szerint a Maine állambeli Phippsburgban található Popham Beach State Parkban

sétált férjével, amikor futóhomokra lépett, és egy pillanat alatt eltűnt derékig.

„Szó szerint olyan volt, mintha beleestem volna egy fedél nélküli csatornába - mondta, majd hozzátette:

sétálunk, csak beszélgetünk, és egyszer csak beleestem a homokba. Ott voltam, aztán a következő pillanatban már nem."

Miután derékig érő homokban találta magát, ahová sziklaként zuhant, kétségbeesetten szólt a férjének:

„Nem tudok kijutni” - még szerencse, hogy nem egyedül volt ott.

A férje kirángatta a futóhomokból a nőt, aki mikrosérülésekkel és cementszerűen vizes-ragacsos ruházattal megúszta az esetet. Amint kijutott a homokból, az

megtelt a belefolyó homokkal, és megszűnt létezni, ismét stabil volt ott a föld.

„Ez egy olyan pillanat volt, amikor nem tudtam, mit tegyek. Ilyen még soha nem történt, pedig állandóan erre a strandra járok" - mondta a férfi a People Magazinnak.

A pár közzétett egy posztot is a többi strandoló figyelmeztetésére, mert ez bárkivel megeshet,

a klímaváltozás miatt pedig egyre gyakoribb jelenséggé válhat a futóhomok egy szakértő szerint.

Jim Britt, a Maine-i Mezőgazdasági, Természetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szóvivője azt nyilatkozta, hogy az Acord által megélt forgatókönyv nem valami hollywoodi filmrészlet, ez tényleg bárkivel megtörténhet.

Szerencsére a szakember szerint a homok teljesen nem temeti be ilyenkor az embert egy strandon, és 100%-ban túlélhető egy ilyen incidens.

A kulcs, amit persze borzasztó nehéz betartani egy ilyen nem várt szituációban: maradjunk nyugton.

Kitért arra, hogy a klímaváltozás vastagon közrejátszott a történteknél, mivel számos téli vihar a folyóvizet egy standolók számára is látogatott homokos területre irányította át. A homok vízzel telítődött, így lett a homokhoz képest még instabilabb felület, amibe bele tud csúszni az ember.

Sean Vaillancourt, aki a Maine-i Parkokat és Popham Beach-et irányítja, szintén nyugalomra int mindenkit.

„Csak időbe telik, mire az ember kijut, legyünk türelemmel.

Ebben az egyfajta lebegő helyzetben is dőljünk előre-hátra, így kecmeregjünk ki. Minél jobban el tudjuk oszlatni a súlyunkat, annál szabadabb lesz a mozgás” - mondta el pedzegetve, hogyan szabadulhatunk ki a leggyorsabban.


Megosztom
Link másolása

SZÍNES
Rémálom volt Kate Winslet számára a Titanic ikonikus csókjelenetének forgatása Leonardo DiCaprióval
A színésznő visszanézte a film egyik legromantikusabb jelenetét, és elárult pár izgalmas részletet.

Megosztom
Link másolása

1997-ben jelent meg a Titanic című film Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével, ami egészen elképesztő sikert ért el: minden addigi bevételi rekordot megdöntött, majd a elképesztő mennyiségű díjat zsebelt be. Többek között 14 Oscar-jelölésből 11 díjat vihetett haza James Cameron és a filmen dolgozó stáb.

Kate Winslet nemrég a Vanity Fairnek adott egy interjút, melynek keretében újranézte a film több ikonikus jelenetét is, köztük a hajó orrán, a naplementében Leonardo DiCaprio-val csókolozósat is.

Ennek kapcsán pedig érdekes részleteket árult el a színésznő, aki bevallotta, hogy habár nagyon romantikusra sikerült a jelenet, a forgatása maga volt a rémálom.

„Folyton ezt a csókot csináltuk, rajtam elég világos smink volt, és minden egyes felvétel után meg kellett néznem a sminkünket, mindkettőnkön két felvétel között. Végül minden egyes felvétel végén úgy néztem ki, mintha karamellás csokit szopogattam volna, mert lepergett rólam a sminkje” - mesélte, majd hozzátette, hogy DiCaprio arca éppen emiatt pedig olyan volt, mintha hiányozna egy része.

„Ó, Istenem, mekkora káosz volt.”

- emlékezett vissza. Állítólag a sminkesek nem tudták megközelíteni a helyszínt, így minden egyes sikertelen csókjelenet után neki kellett helyreigazítania vagy teljesen újracsinálnia a sminkjüket. Az ehhez szükséges eszközök pedig a ruhájába voltak elrejtve. De emellett is volt jó pár kényelmetlenség, például a korlátba folyamatosan beverte a térdét.

„Körülbelül négyszer kellett újraforgatnunk, mert James Cameron (a rendező – a szerk.) nagyon különleges fényviszonyokat akart, a naplemente pedig folyamatosan változott ott, ahol voltunk. Ez egy része volt a hajónak, ami nem tartozott hozzá a tényleges egész hajó-díszlethez, amit használtunk. Egy létrán kellett felmásznunk, hogy odajussunk.

A fodrászok és a sminkesek nem értek el minket. Na most, ezt nem tudhatjátok, mert Leo teljesen természetesen néz ki, de szoláriumoznia kellett és volt rajta egy csomó barnító krém is.”

- mesélte a 48 éves színésznő.

Via: 24.hu


Megosztom
Link másolása


SZÍNES
700 ezer forintos büntetést kapott a dubaji influenszer, mert bement a tiltott, elzárt rózsaszín homokos tengerpartra
Büszkén posztolta a tiltott helyen készült videót, mert azt hitte, neki mindent lehet.

Megosztom
Link másolása

"1800 euróra, azaz nagyjából 720 ezer forintra büntették az influenszert, aki több felvételt is megosztott arról, ahogyan beszökik Szardínia egyik szigetének turisták elől elzárt rózsaszín homokos strandjára" - írja a Telex a Guardian nyomán.

Budelli szigete sokak szerint a Földközi-tenger egyik legszebb szigete Szardínia közelében fekszik. Rózsaszín strandjáról, a Spiaggia Rosárfól híres.

A szigetet azonban az 1990-es években lezárták a látogatók elől. A turisták ugyanis elkezdték szuvenírként hazahordani strand rózsaszínű homokját. Azóta tilos a parton sétálni, a strandon fürdeni, és saját járművel is tilos odamenni. Szervezett hajóutakon lehet csupán a sziget közelébe menni.

Nos, egy influenszer teljességgel figyelmen kívül hagyta a tiltást, és hajóval bement a szigetre. Ezen a helyiek felháborodtak. A büntetés nagyobb része az a bírság, amit azért kapott az illető, mert engedély nélkül hajózott be az öbölbe.

Íme, a paradicsomi tengerpart:


Megosztom
Link másolása


SZÍNES
Így vihetsz plusz poggyászt a repülőre anélkül, hogy többet fizetnél érte - egy TikToker elárulta a titkot!
Szerencsére egy nő elárult egy okos trükköt, hogy hogyan vihetsz fel többet a fedélzetre.

Megosztom
Link másolása

Az olcsó légitársaságok azt találták ki, hogy a repülőjegy árát szétszedik részekre. Fizetsz a jegyért, hogy elvigyenek, fizetsz a bőröndöd után sokszor többet is, mint a jegyért, fizetsz az ülőhely kiválasztásáért szinte annyit, mint egy-egy akciós jegyért, aztán ha ennél vagy innál, azt majd kifizeted a gépen még külön magadnak.

Nem csoda, hogy aki csak teheti, egy hátizsákkal próbálja megúszni a repülős utazást. Ha azonban nyaralni mész, ez nem mindig pálya.

Szeretnél szépen felöltözni a hotelben, szeretnél hazafelé a szuveníreken kívül izgalmas ruhákat hozni, lássuk be, ez nem megy könnyen a kis kézipoggyásszal. Erre jött rá egy nő, aki most elárulta, ő hogyan hackeli meg a rendszert, amikor repül.

Állítása szerint van egy egyszerű trükk, amit bevethetsz. A TikTok-on osztott meg egy videót thehollandcouple felhasználónév alatt, ami azóta vírusként terjed.

A klipben azt tanácsolja az embereknek, hogy „ne fizessenek többet a feladott poggyászokért".

Ehelyett azt mondja, hogy próbáljanak ki egy másik trükkös lehetőséget.

Ezután láthatjuk, ahogyan egy kabátot cipel, amit megtömött az összes extra ruhával, amit magával akar vinni az útra. Ezt felviszi a repülőgépre, és azt mondja, hogy így „pénzt és időt takarít meg”.

@thehollandcouple Best winter travel hack of all time! I hate checking bags but I also hate only having one coat option you have to try this next time you travel. It works even with budget airlines. Don’t forget to follow for more travel tips and hacks. #travelhacks #travelhack #travelhavking #packinghacks #packingtips #traveltips #travelhacks2022 ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Amióta látták az emberek a videóját, nem tudják eldönteni, hogy az ötlet őrültség vagy zseniális. Mindenesetre úgy tűnik, jól működik. A klipet már több mint 40 ezerszer nézték meg - és több százan kommenteltek, hogy elmondják véleményüket a trükkről. Az biztos, hogy rengeteg embert megmozgatott, bár néhányan úgy tűnik, hogy nincsenek meggyőződve arról, hogy ez minden alkalommal működne-e.

Az egyikük így írt:

„Emlékszem a párizsi utamra, amikor vásárolni akartam menni, de nem volt hely a bőröndömben, így mind a négy ruhát felvettem a repülőn".

Egy másik azt írta: „Hűha - elképesztő hackek”. Egy harmadik: „Briliáns.”

Néhányan azonban azt kérdezték, hogy mi történik a biztonsági ellenőrzésnél, amire a videó készítője gyorsan válaszolt:

„A biztonságiakat nem érdekli, hogy mennyi cuccot viszel magaddal, csak arra figyelnek, hogy semmi veszélyes ne menjen át rajtuk".

Bár tisztázta a kérdéseket, úgy tűnt, néhányan mégis úgy gondolták, hogy nehéz lenne ezt kivitelezni: „Amíg ki nem esik folyamatosan a ruhád a kabátból." Egy másik hozzátette:

„Egy bizonyos pontig megértem ezeket a trükköket. De ha nyaralni megyek, annak pihentetőnek és stresszmentesnek kellene lennie.”

Egy harmadik ezt írta: „Sok melónak tűnik néhány dollárért”.

De a pár meg van győződve arról, hogy ez a legjobb trükk, amit használhatnak. Valamint úgy tűnt, sokan már ki is próbálták.

Neked van kedved hozzá?

Megosztom
Link másolása