SZÉPSÉG

Plasztikai sebész a mai szépségről: „Instagramon nagyon sok az egyenarc, a felfelé kanyarított macskaszem”

A feltöltött száj és pisze orr sem áll jól mindenkinek. Szerinte az orvos felelőssége, hogy milyen szépészeti műtét vállal be, és hogy felesleges beavatkozást is elvégez-e.

Megosztom
Link másolása

Dr. Krasznai Zsolt ismert plasztikai sebész volt Palik László és stábja vendége nemrég.

A Palikék Világa by Manna Három igazság című sorozatának legújabb epizódjában, elárulta, hogy már ő is elgondolkodott az arcát érintő beavatkozáson.

A sebész ezenkívül őszintén elmondta véleményét a korunkra jellemző plasztikai függőségről, de kiderül az is, hogy neki a plasztikázott vagy a természetes szépségek tetszenek jobban.

Arra a kérdésre, minek köszönhető, hogy ennyire elterjedtek a szépészeti beavatkozások, azt válaszolta, hogy a médiának és a közösségi odalaknak. A médiában egyre inkább előtérbe került a szépség, mindenhol láthatunk szépségeket, és a közösségi oldalakon keresztül is sokat foglalkozunk a külsőségekkel.

Az esztétikai ipar az 1950-es években indult, az implantátumok használata az 1960-as évek után, majd szép lassan beszivárgott a hétköznapokba. Eleinte titkolták, ha egy híresség szépészeti beavatkozáson esett át, ma már viszont nyíltan beszélnek róla. Sőt, a hétköznapi beszélgetésekbe is beszivárgott a téma, olyannyira, hogy már a gyerekek is beszélnek róla, melyik híresség plasztikáztatott és melyik nem.

Krasznai Zsolt elárulta, hogy rendszerint észreveszi, ha valakin beavatkozást végezte,

nemrég kiszúrta például Brad Pitten az arcplasztika hegét, hogy simább legyen az arcbőre.

Arról is beszélt, hogy a jó plasztikai sebész nem erőltet rá olyan beavatkozást a páciensre, amire nincsen szüksége, sőt, ha úgy látja, hogy felesleges, visszautasítja a megkeresést. Az orvosnak kell eldönteni, hogy amit a páciens kér, kivitelezhető-e, ő, az orvos meg tudja-e csinálni, és egyáltalán szükség van-e a műtétre.

Elárulta, a szépészeti beavatkozásnál is létezik függőség, van, aki nem bírja abbahagyni.

Az orvos arról is beszélt, hogy neki a műtén átesett vagy természetesen szép nők tetszenek-e. Mindkettő - volt a válasz

"Ha egy ízlésesen elvégzett plasztikai műtét után látok egy hölgyet akár divatlapban, megnyalom mind a tíz ujjamt, és tetszik. Ha a természetességében szép, és megvannak a maga arányai, az is nagyon tetszik. Sosem voltam mell-, kis fenék vagy nagy fenék függő. Nekem az arc fontos, hogy annak a bája meglegyen. Az volt fontos, hogy az arca, az orra, a szeme megfogjon.

Azt is mondta: "Lehet, hogy valakinek az alkata nem divatos vagy nem szerencsés, de az arca sokkal szédítőbb, mint egy iszonyatosan jó alakkal rendelkező nő, akiről süt, hogy tök unalmas. (...) Számomra sem a túl visszafogott, sem a túl vagány nem jött be, hanem valahol az arany középút."

"Instagramon nagyon sok az egyenarc, a rókaszem vagy macskaszem, amikor felkanyarintják a szemet. Nem biztos, hogy ebbe bele kell menni."

Említette, hogy a piszére alakított orr vagy a feltöltött száj sem mindenkinek áll jól, egyes arcformáknál például kifejezetten előnytelen.

A teljes beszélgetést itt láthatjátok:

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZÉPSÉG
Jodie Comer jelenleg a legszebb nő a Földön az aranymetszés szabálya szerint
Szorosan követi őt a sorban Zendaya és Bella Hadid, de mind a Top10 szépség nevét eláruljuk.

Megosztom
Link másolása

Az aranymetszés egy módszer annak meghatározására, hogy kik a legvonzóbb emberek. A technika az ókori görög időkig nyúlik vissza és a fizikai tökéletesség mérésére használták.

Kiszámították a tökéletes arcformát, beleértve az ajkak, az orr, az áll és az állkapocs méretét és helyzetét.

A módszert követve a tízes toplistát egy klinika sebész, Dr. Julian De Silva állította össze, aki digitális arcfeltérképezés segítségével vizsgálta meg a mai hírességek vonásait.

Az eredményeket ismertetve Dr. Julian De Silva elmondta:

"Jodie Comer volt az egyértelmű győztes, amikor az arc minden elemét megmérték a fizikai tökéletesség szempontjából.”

Az orr és az ajkak elhelyezkedését tekintve ő kapta a legmagasabb értéket, 98,7%-os eredményt ért el, ami mindössze 1,3%-kal maradt el a tökéletes formától.

Jodie kapta a legmagasabb pontszámot az orr szélességére és hosszára is, és az ajkak formájára és a szemek helyzetére vonatkozóan is az élmezőny közelében volt.

„Az álla gyönyörűen formált, és az általános arcformája igazán erős.”

-tette hozzá.

A második helyen Zendaya végzett, aki nemcsak szépségéről, hanem színészi képességeiről is ismert.

„Zendaya szorosan a második helyen végzett, és 99,5%-os pontszámával könnyedén vezette az ajkakra vonatkozó pontszámot, ami mindössze 0,5%-ra van a tökéletes formától.”

A homloka is a legjobb eredményt érte el 98%-kal. Az orrának az ajkaihoz viszonyított elhelyezkedéséért és a szemöldöke formájáért kapott rosszabb értékelést.

Bella Hadid modellként természetesen, hogy gyönyörű, de az aranymetszés is illik rá.

„Bella a szemek elhelyezkedése és az álla formája tekintetében is a legjobb, amely 99,7%-os pontszámával mindössze 03%-kal maradt el a tökéletes formától.”

A szemöldökére kapott alacsonyabb pontszám miatt sorolták hátrébb az élmezőnyben.

A Top10-es listán szerepel még negyedikként Beyoncé 92,44 %-os összesített értékével, ötödik Ariana Grande 91,81 %-kal, hatodik Taylor Swift 91,64 %-kal, hetedik Jourdan Dunn 91,39 %-kal, Kim Kardashian nyolcadikként szerepel 91,28 %-kal, kilencedik Deepika Padukone 91,22 %-kal és a sort zárja HoYeon Jung 89,63 %-kal.

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása

SZÉPSÉG
Sarka Kata hosszú idő után új, rövid frizurát villantott
Nagy lépésre szánta el magát, nem is maradhatott el a friss fotó.

Megosztom
Link másolása

Meglepő fotót posztolt Sarka Kata, új bejegyzéséből ugyanis kiderült, hogy hosszú idő után most frizurát váltott. Levágatta hosszú tincseit, és vállig érő hajat villantott.

Az influenszer időnként próbálkozott világosabb vagy éppen sötétebb színű tincsekkel, de a hossza nagyjából változatlan maradt, és egyértelműen látható volt, hogy

mindig is a hosszabb fazonok vonzották.

A tökéletes hatás kedvéért sokszor ehhez még póttincseket is igénybevett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kata Sarka (@katasarka) által megosztott bejegyzés

A kommentelőknek nagyon bejött Kata stílusváltása, és többen is tetszésüket fejezték ki.

„Jobban áll a rövid haj!”
- írta egyikük.

„Sokkal jobb, szebb, mint a póthaj! Ráadásul fiatalít nagyon!” - tette hozzá másvalaki.

Via: Femina


Megosztom
Link másolása


SZÉPSÉG
Újra kisminkelte magát Pamela Anderson a Met-gála tiszteletére, azonban a hajával valami nem stimmelt
Az 56 éves színésznő szakított a smink nélküli megjelenés hagyományával, és csak úgy tündökölt a kamerák előtt. Sajnos a hajdísze azonban teljesen érthetetlen.

Megosztom
Link másolása

Pamela Anderson is részt vett hétfő este a 2024-es Met-gálán, ahol sokakat meglepett azzal, hogy ismét sminkben jelent meg a fotósok kamerája előtt.

Az 56 éves színésznő az utóbbi időben ugyanis arról volt híres, hogy

gyakorlatilag teljesen természetesen, mindenféle festék nélkül jelent meg minden vörös szőnyeges eseményen, kihangsúlyozva azt, hogy elfogadja az öregedését, és nem kívánja azt sminkkel elfedni.

Ezúttal azonban láthatóan kivételt tett, ugyanis

a gyönyörű, félvállas pezsgő színű ruhája mellé egy szolid sminket is viselt.

Klasszikus hollywoodi megjelenést idéző külsejét pár csillogó ékszerrel tette teljessé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pamela Anderson (@pamelaanderson) által megosztott bejegyzés

Haját elegáns kontyba tűzték, azonban szőke tincsei közé pár, színben teljesen megegyező tollat tűztek, ami talán nem volt a legszerencsésebb választás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pandora (@theofficialpandora) által megosztott bejegyzés

Forrás: Daily Mail


Megosztom
Link másolása


SZÉPSÉG
Ezzel az olcsó eszközzel csodákat tehetsz a hajhullás ellen – állítja a szakértő
A szakértő elmondása szerint ez nem csak lassítani, de akár teljesen visszafordítani is képes a hajhullást.

Megosztom
Link másolása

A hormonok legapróbb változása is drámai változásokhoz vezethet a fejbőrön, ami akár hajhullással is járhat, osztotta meg Bridgitte Hill okleveles trichológus.

A trichológia az emberi haj szerkezetével, működésével és betegségeivel foglalkozó tudomány.

Érthető, hogy a menopauza miatt a negyvenes és ötvenes éveik végén járó nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik lassabb hajnövekedés és száraz textúra.

"Ahogy öregszünk, és nem foglalkozunk megfelelő fejbőrápolással vagy karbantartással, az öregedő fejbőrünk a hajhagymák romlásához vezet."

A szakértő szerint a fejbőr és a haj egészségét illetően ugyanazokat az elveket kellene alkalmaznunk a bőrápolásnál. Vagyis a helyes táplálkozást és a kíméletes, de hatékony tisztítási, hámlasztási és hidratálási rutint.

„A haj a fejbőr meghosszabbítása. Minél jobban őrizzük a fejbőr mikrobiomját és bőrgátját, annál jobban fog működni, ezzel csökkentve a nem kívánt fejbőrbetegségek és a hajhullás esélyét.”

A hajhullást gátló samponok és kondicionálók mellett a fejbőrt hámlasztani is kell. Jó hír, hogy a hámlasztás legkönnyebben elérhető módszere teljesen ingyenes.

A szakértő szerint egy lágy fejbőrmasszázs az ujjhegyeiddel vagy hajkefével megteszi a hatását. Akár már száz forintért is be tudunk szerezni olyan szilikonkefét, amelyet úgy terveztek, hogy használat közben masszírozza a fejbőrt.

A fejbőr vérellátása a korral csökkenhet, ami az oxigén és a tápanyagok hajhagymákhoz való eljutásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen jelentkezhet hajhullás, gyengébb hajhagymák és vékonyabb szálak.

A fejbőrmasszázs javítja a vérkeringést és az oxigén áramlását, így a tüszők megerősödnek és hajunk erősebb szerkezetűvé válik.

A masszázs a tüszőket eltömítő lerakódásokat is eltávolítja. Az eltömődések közé tartozhatnak a természetes olajok és a hajformázó termékek is, amelyeket a legutóbbi hajmosás óta a hajadra tettél.

Forrás: The Sun


Megosztom
Link másolása