LOVE

Miért szeretik úgy egyes fiatal férfiak a náluk idősebb nőket, és miért randiznak velük?

A nagy korkülönbség gyakran kiveri a biztosítékot a környezetükben. Miért vállalják fel ennek ellenére a kapcsolatot?
Sassy - sassy.hu
2023. február 16.


Megosztom
Link másolása

Azok a párok, akik közt nagy a korkülönbség, gyakran szembesülnek a környezetük rosszallásával, és gyakran kell számolniuk néha egészen durva előítéletekkel. Különösen igaz ez akkor, ha a férfi a fiatalabb a párkapcsolatban, és a korkülönbség 9-10 év, vagy annál több.

Demi Moore és a nála 15 évvel fiatalabb Aston Kutcher, Shakira és a nála 10 évvel fiatalabb Gerard Piquet, Emmanuel Macron és 24 évvel idősebb Brigitte történetét szinte mindenki ismeri, és intenzíven irányult rájuk a figyelem a kapcsolatuk miatt. De a "hétköznapi emberek" között is találni szép számmal olyan párokat, amelyeknek tagjai között legalább egy évtized a korkülönbség a nő javára.

Gloria Cowan (1984) kutatása szerint a tinédzserek és a felnőttek az olyan kapcsolatokat, amelyekben a nő idősebb 18 évvel, kisebb valószínűséggel tartották sikeresnek, mint azokat, amelyekben nincsen korkülönbség. Amikor azonban a korkülönbség kisebb volt a nő javára, akkor a megkérdezettek kevésbé találták rossznak. A 7 év korkülönbség már nem váltott ki olyan negatív reakciókat.

Egy másik elterjedt sztereotípia szerint az idősebb nők cserkészik be a fiatalabb férfiakat, ám ez nem igaz. Gyakran éppen a férfiak azok, akik kikezdenek a nővel, és minél idősebb a nő, annál valószínűbb, hogy nem ő volt, aki kezdeményezett.

Brian Collisson és Luciana Ponce De Leon azt írta (2018), hogy az evolúciós elmélet szerint a fiatalabb nőknek a reproduktivitás és az erőforrások maximalizálása érdekében a náluk valamivel idősebb férfiakat kellene preferálniuk, és fordítva. A nagyobb korkülönbséggel járó atipikus kapcsolatok azonban, különösen, ha a nő az idősebb, sértik ezeket a kialakult párválasztási preferenciákat - talán ezért is fordulnak egyesek ellenük.

Miért randiznak hát fiatalabb férfiak náluk idősebb nőkkel? Miért fordulnak a náluk idősebb nők felé?

A Today.com annak idején egy cikket szentelt annak, hogy az okokat felderítse.

Az általuk megkérdezett férfiak számos indokot megosztottak, amiért idősebb nőket választottak: az idősebb nők nagyszerű partnerek, magabiztosak, okosak, jó beszélgetőpartnerek, és nem csak a családalapításra koncentrálnak.

Néhányan arról számoltak be, hogy egy náluk idősebb nő figyelme növelte a saját önbizalmukat és önbecsülésüket. Másoknak az tetszett, hogy az idősebb nők több élettapasztalattal rendelkeznek, érzelmileg stabilabbak, reálisabbak, őszinték és eltérő nézőpontokat is meg tudnak mutatni.

Többen is arra panaszkodtak, hogy a fiatal lányok éretlenebb módon viselkednek.

A Today.com cikkében szereplő férfi úgy tapasztalta, hogy a nála csak 5 évvel idősebb nővel való randizáskor nem találta meg azt az érzelmi mélységet, amit keresett. Ő a 10 évvel is idősebb nők társaságét kereste, mert szerinte ők magabiztosabbak, és mellettük jobban tud fejlődni a személyisége.

Általánosságban megállapítható, hogy férfiak részben azért választanak idősebb partnert mert úgy érzik, egy ilyen kapcsolatban egyenlőek lehetnek. Az ilyen párkapcsolatok gyakoribbak és sikeresebbek is, mint azt sokan hiszik.

Forrás: Psychology Today, Fotó: Youtube printscreen


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Hét házaspár vallott a szexről 25 év házasság után
Mindenki másképp csinálja. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 18.


Megosztom
Link másolása

Mindenféle mítoszokat hallunk a házasság utáni szexről. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet. De mi a valóság?

1. Hetente egyszer vagy kétszer

"32 éve vagyok házas, és hetente egyszer, néha kétszer vagyunk intim helyzetben."

2. Hormonális változások kihívásai

"A menopauza és a hormonkezelés hatására a szexuális életünk megváltozott, és sajnos idővel a gyakorisága csökkent."

3. Hetente kétszer (átlagban)

"Közeledve a 25. házassági évfordulónkhoz átlagosan hetente kétszer szexelünk. Vannak azonban olyan időszakok, ahogy öregszem, amikor egyszerűen nincs kedvem hozzá."

4. Elfelejtett szex

"Emlékeztetne valaki arra, hogy pontosan mi is az a szex? Olyan régen volt már, hogy nem emlékszem."

5. Előjáték fontossága

"Gyerekek nélkül vagyunk, így bármikor szexelhetünk, amikor csak akarunk. Annyira jól ismerjük egymást, hogy soha nem kell aggódnunk egy nevetőgörcs miatt, vagy bármi más miatt, ami 20 évvel ezelőtt zavarba hozhatott volna minket."

6. Spontaneitás fenntartása

"Az élet rendkívül elfoglalt lehet, és egy hét is eltelhet úgy, hogy egyikünk sem kezdeményez. Aztán egyszer csak már benne is vagyunk. Ez a lényeg, a spontaneitás."

7. Szexmentesség és válás

"A válás közepén vagyok. Majdnem 25 évig tartott a kapcsolatunk. A 10 év és a harmadik gyerek után a dolgok ritkáról, nem létezőre változtak és beadtuk a válókeresetet."

Míg minden pár más és egyedi módon éli meg a hosszú távú házasságuk szexuális aspektusait, ezek a vallomások rávilágítanak arra, hogy az évek során hogyan változhat meg a szexuális élet dinamikája.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása

LOVE
Vigyázat, 18 év feletti tartalom! Ezek az intim pózok égetik el a legtöbb kalóriát
Akad olyan, amelyikkel csak akkor kísérletezz, ha akrobatikus ügyességgbel rendelkezel.
Sassy - sassy.hu
2023. november 15.


Megosztom
Link másolása

Nem titok, hogy a hálószobában a partnereddel jelentős mennyiségű kalóriát égethetsz el.

De gondoltál már arra, hogy melyik pozitúra ér fel egy kis testedzéssel? Íme, a The Sun listája!

1. Akrobatikus póz profiknak

Ha profinak tartod magad a hálószobában, jó az egyensúlyérzéked, és akrobatikus hogy kísérleteznél a "vajköpülő pózzal", amit erre a linkre kattintva láthatsz. Fél óra alatt egy nő körülbelül 179 kalóriát égethet el, egy férfi még többet.

2. A térdelő talicska

A térdelő talicska, a kutyapóz egyfajta álló változata, 149 kalóriát éget el a nőknél és 167-et a férfiaknál.

3. A guggoló pozíció

Ha a nő van felül, guggoló pozícióban, akkor 188 kalóriát égethet el. Sőt, ha a ritmus gyorsabb, még többet, akár 224-et is.

A fordított ülő pozíció (amikor a nő a férfinak háttal ül) 137 kalóriát éget el a nőknél és 48-at a férfiaknál.

Te 137 kalóriát fogsz leadni, míg a pasid csak 48-at éget el.

4. Álló pozíció

Elég jó állóképességet és erős lábizmokat igényel a férfiak és a nők részéről is ez a pozitúra, de egy férfia csaknem 200, egy nő 145 kalóriát égethet el vele. A férfiaknál a karizom is fontos, hogy tartani tudja a nőt.

5. Fordított cowgirl

Több mint 130 kalóriát éget el ez a pozitúra, ami az ülő pozíció egyik formája. Ez viszonylag könnyen kivitelezhető.

6. Lótusz

Amikor a nő az ülő helyzetű férfi ölébe ül, 139, illetve 148 kalóriát éget el. Egyik előnye, hogy nagyon intim, hiszem közben átölelheti egymást a pár. egyik legintimebb pózként is ismert.

7. A 69

Mindkét féltől egy kis erőfeszítéseket követel. Ebben a pózban a nők körülbelül 111, a férfiak pedig 78 kalóriát égetnek el.

8. Kanál póz

A pár oldalra fekszik, a férfi szorosan a nőhöz simul, és hátulról hatol be. Egy nő 100 kalóriát éget el, egy férfi 110-et. Állítólag hasizomgyakorlatnak is jó.


Megosztom
Link másolása


LOVE
Esküvőjük előtt még lefeküdtek egy barátnőjükkel, de aztán nagyon balul sült el a dolog
A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat.

Megosztom
Link másolása

Egy párnak az édeshármas volt a titkos fantáziája, amit még szerettek volna a házasság előtt kipróbálni, de aztán nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt elképzelték - írta meg a 24.hu.

Life Uncut című podcastben olvasátk fel ezt a nem mindennapi történetet egy névtelenséget kérő hallgatójuktól.

A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat. Felkérték az egyik barátnőjüket, hogy csatlakozzon hozzájuk egy alkalom erejéig az ágyban.

A nő ebbe bele is egyezett, az egyéjszakás kaland előtt mindent átbeszéltek, hogy mielőtt eljutnak odáig, mindenki azt kapja, amire számít. A légyott előtt azonban túl sok alkoholt fogyasztottak, ezért kicsit homályosan emlékeztek csak rá, hogy mi is történt.

A harmadiknak felkért barátnő nem sokkal később felhívta a nőt egy döbbenetes hírrel: állapotos és az ő vőlegénye az apa.

A nő azonnal felhívta a vőlegényét, aki szerint kilyukadhatott az óvszer, de ezt nem tudta biztosra mondani, mert túl részeg volt a szex alatt.

A műsorből ráadásul az is kiderült, hogy a barátnő úgy döntött, hogy megtartja a babát, amitől a mennyasszony teljesen kiborult.

"Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hogyan dolgozzam ezt fel? Akartunk mi is gyereket vállalni a vőlegényemmel, de rosszul vagyok tőle, hogy egy másik nőtől lesz gyereke. Hogyan magyarázzuk el ezt a családtagoknak és a barátoknak?"

- tette fel a kérdést a nő levele végén.

(24.hu, szmo.hu)


Megosztom
Link másolása


LOVE
A hagyományos párkapcsolatoknak leáldozott?
A Bumble szerint egy új, izgalmas forradalom veszi kezdetét, amely a modern társadalom igényeire válaszol.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 21.


Megosztom
Link másolása

Évezredek során gyökeret vert az az elképzelés, hogy a női boldogság útja egy férfi megismerésén, a házasságon és gyerekszülésen át vezet, ezt azonban lassan újra kell gondolni. A nők egyre inkább szembesülnek a hagyományos párkapcsolati élet végével, és a Bumble társkereső app előrejelzése alapján új irányba terelik életüket.

A 2024-es trendeket bemutató kutatás szerint lassan minden harmadik nő érzi úgy, hogy nem akar megfelelni a hagyományos kapcsolati idővonalaknak.

A nők 31 százaléka felhagyott a társadalmi elvárások teljesítésével és inkább a megfelelő partner megtalálására koncentrál.

Ez nem azt jelenti, hogy a romantika kiveszett, inkább azt, hogy a nők a saját útjukat választják, és elutasítják az elavult normákat. Lucille McCart, a Bumble kommunikációs igazgatója szerint

ez egy izgalmas forradalom, amely megszabadítja az embereket a hagyományos nemi szerepek és elvárások korlátaitól.

Az adatok továbbá azt mutatják, hogy a szinglik körében egyre fontosabbá válik az érzelmi intimitás a fizikai kapcsolatokkal szemben. A szinglik 32 százaléka hangsúlyozza az érzelmi kötődés fontosságát a randizás során, míg minden harmadik nő számára a fizikai intimitás is kulcsfontosságú a boldog kapcsolathoz.

Egy másik érdekes megfigyelés szerint a férfiak is változnak a társkeresés során.

A férfiak negyede sebezhetőbb és nyitottabb hozzáállással keres partnert, és ez jó hatással van a mentális egészségükre.

A tradicionális macsó sztereotípiák felbomlanak, és a férfiak is egyre inkább értékelik az érzelmi intelligenciát és a sebezhetőséget a kapcsolataikban.

Az új társkereső trendek között kiemelkedik a Val-Core társkeresés, amely azt jelenti, hogy az emberek nyíltan beszélnek olyan témákról, mint a politika, a patriarchátus, az éghajlatváltozás vagy a társadalmi igazságtalanságok, már az első randevún.

A társkereső alkalmazás által feltárt új trendek azt sugallják, hogy a kapcsolatok és a társkeresés új úton haladnak, ahol az egyéni preferenciák és az érzelmi kötődés kerül előtérbe, és a hagyományos elvárásokat háttérbe szorítják.

Forrás: New York Post


Megosztom
Link másolása