LOVE

8 mód, hogy szerelmet vallj a világ legviccesebb nyelvein - a Na’vi-tól a Dothraki-ig

Felejtsd el a franciát, a spanyolt és az összes többi romantikus nyelvet. Ha tényleg azt akarod mondani egy Trónok harca-függőnek, hogy imádod, miért nem vallod meg örökös odaadásodat dothraki nyelven?
Sassy - sassy.hu
2023. szeptember 09.


Megosztom
Link másolása

Időnként mindannyian szeretnénk hallani, hogy valaki azt mondja nekünk: „szeretlek” - még a megátalkodott kockák is. Ráadásul az, ahogyan megteszed a vallomást, legalább olyan fontos, mint maguk a szavak.

A vallomásokat bizony a közönséghez kell igazítani.

Néhányan látványos, már-már giccses szerelmi vallomást akarnak hallani. Mások azt szeretnék, hogy a „szeretlek” szó halkan hangozzon el.

És vannak olyanok, akik azt akarják, hogy klingonul mondd ki a legfontosabb szavakat, miközben láncinget és 20 kilónyi arcprotézist viselsz.

Mert a rajongók szerelme egészen különleges szerelem. Így természetesen azt szeretnék, ha a romantikus vallomások is illeszkednének hozzájuk. Ha minden idődet azzal töltöd, hogy a párod tünde-jelmezén dolgozol, akkor logikus, hogy a lehető leg-Gyűrűkurásabb módon szeretnéd elmondani neki, hogy mennyire odavagy érte (ha még nem jött rá a kész jelmez láttán).

Szerencsére vannak, akik eléggé elkötelezettek ahhoz, hogy új és izgalmas módokat találjanak ki a szerelmi vallomások megtételére. Hogyan csinálják ezt? Új nyelveket hoznak létre. Kitalált nyelveket.

Ha a kiszemelted nagy rajongó, vagy ha randit akarsz begyűjteni a Budapesti Comic Conon, így mondhatod azt, hogy szeretlek a valaha volt legfurább kitalált nyelveken:

1. Szeretlek klingonul (A Star Trekből)

QamuSHa

A klingon a fiktív nyelvek egyik nagypapája. Más könyvek és tévésorozatok már a klingon előtt megalkották a saját nyelvüket, de a klingon komolyan beindult - nyelvkönyveket, nyelvi táborokat és egy egész klingon kultúrát létrehozva. Ne felejtsd el ezt a klingon kifejezést a bat'leth-tel hadonászó szerelmednek odamorogni.

2. Szeretlek a Na'vi-ban (James Cameron: Avatar c. filmjéből)

Nga yawne lu oer

Ha a szerelmed odavan az Avatarért (ami továbbra is minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó filmje), akkor két dolgot már biztosan tudhatsz róla: nagyon szereti a nagy, drámai szerelmi vallomásokat, és hogy tudja, hogyan kell a kék sminkfoltokat kiszedni az ágyneműből.

3. Szeretlek dothraki nyelven (George R.R. Martin: Trónok harca című könyvéből)

Anha zhilak yera norethaan

Szó szerint lefordítva: „Teljesen szeretlek”. Szuperromantikus, ha ezt egy sárkánykirálynőnek mondod. De ha a félmeztelen, kemény és kigyúrt pasidnak, akkor is garantált az elolvadás..

4. Szeretlek tündéül (J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura)

Gi melin

A Tolkien-rajongók nagyon komolyan veszik a nyelvet, ezért A Gyűrűk Ura könyveiben a különböző fajokhoz számos különböző nyelv és dialektus kapcsolódik. Ez a szeretlek a Sindarin tündék nyelvéből származik, ami valószínűleg a hardcore Tolkien-rajongóknak jelent igazán valamit.

Szóval, mielőtt a Viggo Mortenson-féle hangodat elővennéd, győződj meg róla, hogy a megfelelő lény módjára próbálsz udvarolni neki.

5. Szeretlek újbeszél módra (George Orwell: 1984 című regénye alapján)

Duplaplusz kedvellek

Az újbeszél Orwell disztópikus klasszikusának őrült nyelve, amelyet a Nagy Testvér használ a gondolkodás és a kreativitás korlátozására. Szóval, ha a lehető legtotalitáriusabb módon szeretnéd azt mondani, hogy szeretlek, akkor ezt hasznosnak találhatod.

6. Szeretlek párszaszóul (J.K. Rowling: Harry Potter sorozatából)

Nehéz elképzelni, hogy bárki is megpróbálna udvarolni egy szerelmesnek a párszaszó nyelven, Voldemort nagyúr és a furcsa kígyóemberek hivatalos nyelvén, de hát bármi megtörténhet.

Nem találtunk írásos átiratot arról, hogyan kell azt mondani, hogy "szeretlek" ezen a mágikus nyelven, de találtunk egy online fordítót (áldás nektek, kockák), amely fordítást ad arról, hogyan kell azt mondani, hogy szeretlek a kedvenc mágusodnak.

7. Szeretlek Vulkáni nyelven (Star Trek)

I ashaya du

A második Star Trek-nyelvünk ezen a listán. Azért került a második helyre, mert a klingon népszerűbb, és, nos, a vulkániaknak nem kellene ilyen érzelmesnek lenniük. De mégis, ha a partnered valaha is Spocknak nevezett, akkor ez jó módja lehet annak, hogy kiakadjon, vagy felforrósítsd a Csillagflotta-hajtóműveit.

8. Szeretlek ewok nyelven (A Csillagok háborújából)

Meechoo nuv kush

A Csillagok háborújában meglepő módon csak néhány beszélhető fiktív nyelv van. Az ewoki az egyik. (A Jedi visszatér mackópiknik hivatalos nyelve.) A másik a huttese. (Jabba hivatalos nyelve.) Bátran állíthatjuk, hogy az ewok a romantikusabb választás.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
Hét házaspár vallott a szexről 25 év házasság után
Mindenki másképp csinálja. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 18.


Megosztom
Link másolása

Mindenféle mítoszokat hallunk a házasság utáni szexről. Néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a hálószobájuk olyan forró legyen, mint a tűzhely, mások szerint ez egy folyamatos lejtmenet. De mi a valóság?

1. Hetente egyszer vagy kétszer

"32 éve vagyok házas, és hetente egyszer, néha kétszer vagyunk intim helyzetben."

2. Hormonális változások kihívásai

"A menopauza és a hormonkezelés hatására a szexuális életünk megváltozott, és sajnos idővel a gyakorisága csökkent."

3. Hetente kétszer (átlagban)

"Közeledve a 25. házassági évfordulónkhoz átlagosan hetente kétszer szexelünk. Vannak azonban olyan időszakok, ahogy öregszem, amikor egyszerűen nincs kedvem hozzá."

4. Elfelejtett szex

"Emlékeztetne valaki arra, hogy pontosan mi is az a szex? Olyan régen volt már, hogy nem emlékszem."

5. Előjáték fontossága

"Gyerekek nélkül vagyunk, így bármikor szexelhetünk, amikor csak akarunk. Annyira jól ismerjük egymást, hogy soha nem kell aggódnunk egy nevetőgörcs miatt, vagy bármi más miatt, ami 20 évvel ezelőtt zavarba hozhatott volna minket."

6. Spontaneitás fenntartása

"Az élet rendkívül elfoglalt lehet, és egy hét is eltelhet úgy, hogy egyikünk sem kezdeményez. Aztán egyszer csak már benne is vagyunk. Ez a lényeg, a spontaneitás."

7. Szexmentesség és válás

"A válás közepén vagyok. Majdnem 25 évig tartott a kapcsolatunk. A 10 év és a harmadik gyerek után a dolgok ritkáról, nem létezőre változtak és beadtuk a válókeresetet."

Míg minden pár más és egyedi módon éli meg a hosszú távú házasságuk szexuális aspektusait, ezek a vallomások rávilágítanak arra, hogy az évek során hogyan változhat meg a szexuális élet dinamikája.

Forrás: Your Tango


Megosztom
Link másolása

LOVE
Esküvőjük előtt még lefeküdtek egy barátnőjükkel, de aztán nagyon balul sült el a dolog
A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat.

Megosztom
Link másolása

Egy párnak az édeshármas volt a titkos fantáziája, amit még szerettek volna a házasság előtt kipróbálni, de aztán nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt elképzelték - írta meg a 24.hu.

Life Uncut című podcastben olvasátk fel ezt a nem mindennapi történetet egy névtelenséget kérő hallgatójuktól.

A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy kipróbálják egy titkos fantáziájukat. Felkérték az egyik barátnőjüket, hogy csatlakozzon hozzájuk egy alkalom erejéig az ágyban.

A nő ebbe bele is egyezett, az egyéjszakás kaland előtt mindent átbeszéltek, hogy mielőtt eljutnak odáig, mindenki azt kapja, amire számít. A légyott előtt azonban túl sok alkoholt fogyasztottak, ezért kicsit homályosan emlékeztek csak rá, hogy mi is történt.

A harmadiknak felkért barátnő nem sokkal később felhívta a nőt egy döbbenetes hírrel: állapotos és az ő vőlegénye az apa.

A nő azonnal felhívta a vőlegényét, aki szerint kilyukadhatott az óvszer, de ezt nem tudta biztosra mondani, mert túl részeg volt a szex alatt.

A műsorből ráadásul az is kiderült, hogy a barátnő úgy döntött, hogy megtartja a babát, amitől a mennyasszony teljesen kiborult.

"Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hogyan dolgozzam ezt fel? Akartunk mi is gyereket vállalni a vőlegényemmel, de rosszul vagyok tőle, hogy egy másik nőtől lesz gyereke. Hogyan magyarázzuk el ezt a családtagoknak és a barátoknak?"

- tette fel a kérdést a nő levele végén.

(24.hu, szmo.hu)


Megosztom
Link másolása


LOVE
A hagyományos párkapcsolatoknak leáldozott?
A Bumble szerint egy új, izgalmas forradalom veszi kezdetét, amely a modern társadalom igényeire válaszol.
Fotó: Pixabay - sassy.hu
2023. november 21.


Megosztom
Link másolása

Évezredek során gyökeret vert az az elképzelés, hogy a női boldogság útja egy férfi megismerésén, a házasságon és gyerekszülésen át vezet, ezt azonban lassan újra kell gondolni. A nők egyre inkább szembesülnek a hagyományos párkapcsolati élet végével, és a Bumble társkereső app előrejelzése alapján új irányba terelik életüket.

A 2024-es trendeket bemutató kutatás szerint lassan minden harmadik nő érzi úgy, hogy nem akar megfelelni a hagyományos kapcsolati idővonalaknak.

A nők 31 százaléka felhagyott a társadalmi elvárások teljesítésével és inkább a megfelelő partner megtalálására koncentrál.

Ez nem azt jelenti, hogy a romantika kiveszett, inkább azt, hogy a nők a saját útjukat választják, és elutasítják az elavult normákat. Lucille McCart, a Bumble kommunikációs igazgatója szerint

ez egy izgalmas forradalom, amely megszabadítja az embereket a hagyományos nemi szerepek és elvárások korlátaitól.

Az adatok továbbá azt mutatják, hogy a szinglik körében egyre fontosabbá válik az érzelmi intimitás a fizikai kapcsolatokkal szemben. A szinglik 32 százaléka hangsúlyozza az érzelmi kötődés fontosságát a randizás során, míg minden harmadik nő számára a fizikai intimitás is kulcsfontosságú a boldog kapcsolathoz.

Egy másik érdekes megfigyelés szerint a férfiak is változnak a társkeresés során.

A férfiak negyede sebezhetőbb és nyitottabb hozzáállással keres partnert, és ez jó hatással van a mentális egészségükre.

A tradicionális macsó sztereotípiák felbomlanak, és a férfiak is egyre inkább értékelik az érzelmi intelligenciát és a sebezhetőséget a kapcsolataikban.

Az új társkereső trendek között kiemelkedik a Val-Core társkeresés, amely azt jelenti, hogy az emberek nyíltan beszélnek olyan témákról, mint a politika, a patriarchátus, az éghajlatváltozás vagy a társadalmi igazságtalanságok, már az első randevún.

A társkereső alkalmazás által feltárt új trendek azt sugallják, hogy a kapcsolatok és a társkeresés új úton haladnak, ahol az egyéni preferenciák és az érzelmi kötődés kerül előtérbe, és a hagyományos elvárásokat háttérbe szorítják.

Forrás: New York Post


Megosztom
Link másolása


LOVE
5 veszekedési aranyszabály, amit érdemes betartani a fair vitázásokhoz
Például sose állj neki veszekedni üres gyomorral, és néha jót tesz, ha alszotok rá egyet. Nappali fényben semmi sem annyira drámai.

Megosztom
Link másolása

Veszekedni nem a legjobb dolog, de a feszültséget magunkban tartani talán még rosszabb. A véleménykülönbséget lehet jól is rendezni, ehhez csak pár alapszabályt fontos a szemünk előtt tartani.

Íme 5 aranyszabály a partnereddel való tisztességes veszekedéshez:

1. Az apróságok megölhetnek

A tanulmány szerint a buta, jelentéktelen dolgokon való veszekedés korai halálhoz vezethet. A Koppenhágai Egyetem kutatói megfigyelték, hogy azok az alanyok, akik állandóan veszekedtek, „körülbelül 50-100 százalékos valószínűséggel haltak meg valamilyen életveszélyes egészségügyi állapotokban". Szóval, ha csak nem valami nagyon-nagyon durva dologról van szó, talán érdemes a kisebb sérelmeket átértékelni, és új szemszögből nézni a világot.

2. Nem baj, ha dühösen megyünk aludni

Van az a bizonyos mondás, miszerint nem jó összeveszve lefeküdni, és jobb megoldani lefekvés előtt megoldani a problémát, azonban a kutatók szerint ez nem feltétlen van így.

Lisa Earle McLeod, szerző és 23 éves házassági veterán szerint azzal, hogy hagyod, hogy valaki a nézeteltérés miatt a kanapén aludjon, azzal valójában szívességet teszel a kapcsolatodnak: „Ez lehetővé teszi a partnereknek, hogy kitisztítsátok a fejeteket, aludjatok egy kicsit, és megbeszéljetek egy időpontot a veszekedés folytatására (ami nappali fényben talán kevésbé tűnik fontosnak)”. Van abban igazság, hogy a dolgok napfényben kevésbé drámaiak.

3. Sose vitázz éhgyomorral

Gondolj arra, hogy mennyire nyűgös, mikor éhes vagy. Most pedig dobj bele egy kis vitát az elkevert edények, anyagi gondok vagy valami olyan triviális dolog miatt, mint a morzsák a pulton. Ugye, hogy még rosszabb?

Dr. Gail Gross szerint, ha éhesen, fáradtan vagy bármilyen más fizikai zavaró körülmény ellenére vitázol, az szó szerint nem fog sehova sem vezetni. Ki akar körbe-körbe járni, amikor valójában egy pizzát szeretne? Szóval, egyél valamit, mielőtt hagyod, hogy a veszekedés kicsússzon a kezedből.

4. Egyetlen érintés mindent jobbá tehet

Lehet, hogy a nézeteltérés hevében nem szeretnéd megérinteni a partneredet, de ahogy Melody Brooke, okleveles házasság- és családterapeuta javasolja, ha dühöngés közben megölelitek egymást, az remek módja annak, hogy kicsit lenyugodjatok. Onnan pedig csak egy lépés a veszekedés utáni békítő szex, aminél kevés jobb dolog van. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

5. A vitatkozás valójában egészséges

Ha egyszer elengeded a jelentéktelen dolgokat, és arra koncentrálsz, ami igazán számít, már félúton vagy a siker felé. Ahogy azt már említettük, ha magadba fojtod a dolgokat, attól egészen biztosan nem leszel jobban. Ahogy azt a sikeres párterapeuták elmondják, nincs olyan egészséges pár, aki ne veszekedett volna valaha. Mindennek az alapja ezúttal is a megfelelő kommunikáció, na meg az előbb felsorolt pontok, ha ezeket szem előtt tartod, egészen biztosan könnyebb lesz kompromisszumot találni a különböző konfliktushelyzetekben.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása