LOVE

  15 aranyszabály, amit már az elején tutira tisztáznod kell a pasiddal, ha azt akarod, örökké tartson

  Nem elég belezúgni, meg is kéne tartani. Elmondjuk, miket szögezzetek le jóelőre, hogy tényleg kitartsatok.
  Sassy - sassy.hu
  2018. október 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A pszichológusok szerint ha egy kapcsolat elején mindenki tisztázná a játékszabályokat, sokkal kevesebb zűrös szerelem és megtört szív lenne. Nem olyan nehéz, csak beszélgetni kell. Őszintén. Elmondjuk, miről.

  1. A gyenge pontjaid

  Mindenki hozza a maga csomagját a múltból. Gyerekkori sérülések, régi kapcsolatok fájdalma. Muszáj a másik tudtára adnotok, hogy miben vagytok sebezhetőek, tehát mi az, aminél fokozott óvatossággal kell bánni egymással.

  Nem bírod, ha a párod felemeli a hangját, netán káromkodik? Iszonyodsz a vádló némaságtól? Mondd el neki, különben nem fogja tudni, mikor üt akaratlanul is túl nagyot rajtad.

  2. Elvárások

  Egyikünk sem gondolatolvasó. Honnan tudná szegény srác, hogy mondjuk te vágysz a napi többszöri kommunikációra, vagy szeretnéd, ha néha elmennétek bulizni a barátaiddal, vagy szereted, ha néha "összekuckóztok" a kanapén és csak néztek valami hülye sorozatot? Persze jó dolog, ha mindketten ugyanarra vágytok, de ez nem mindig jön össze. A jelszó: kommunikálj. Oszd meg vele, mire vágysz egy kapcsolatban, és ha igyekszik teljesíteni, ő a te embered. Ha nem, akkor is okosabb lettél.

  3. Veszekedés

  Mert az lesz. Minden egészséges kapcsolatban van. Az érzelmek jelenlétét jelzi. De nem mindegy, hogyan csináljátok. Itt is kellenek szabályok: nem oké a kiabálás? Nem oké, ha az egyikőtök lelép? Nem oké, ha haraggal fekszetek le? Oké, ha az egyik egy kis időt kér, hogy lenyugodjon? Tisztázzátok, könnyebb lesz átvészelni a konfliktusokat.

  4. Közösségi média

  Igen, ma már ez is elkerülhetetlen. Muszáj megegyeznetek, hogy a kapcsolatotokat mennyire "engeditek rá" a Facebookra, Instagramra.

  Nyilvánossá teszitek, hogy jártok? Posztoltok közös fotókat? Vagy az egészet inkább megtartjátok magatoknak?

  Bármi lehet, csak értsetek egyet, különben kész a félreértés és a balhé.

  5. Énidő

  Van, aki sülve-főve együtt akar lenni a partnerével, de inkább az a jellemző, hogy a pároknak olykor szüksége van egy kis saját térre. Hogy ez mennyi és mikor, kinek, hogyan esik jobban, az egyéni dolog, de beszélni kell erről is. Hiszen fölösleges megsérteni a másikat azzal, hogy "lepattintod", amikor tulajdonképpen csak egy kis magányos-csajos shoppingolásra vágysz.

  6. Randik

  Sok pár esik abba a hibába, hogy ahogy halad előre a kapcsolat, eltunyulnak, nem járnak már sehová, csak ücsörögnek esténként a kanapén. Ez nem jó, a randi-izgalom nagyon sokat segít abban, hogy az a bizonyos láng folyamatosan lobogjon köztetek. Állapodjatok meg "randi-napokban". Hetente, kéthetente, ahogy nektek jobb.

  Ilyenkor menjetek el valahová, csináljatok valami izgalmasat, nevessetek, leheljetek életet a mindennapjaitokba. Mert azt muszáj. Invesztálni kell.

  7. Függetlenség

  Van, amin osztozni akartok, és van, amin nem. Például a bankszámlán. Ha együtt éltek, vagy elutaztok valahová, a költségeken. Itt is közös platformra kell kerülni, mert előbb-utóbb valamelyikőtök úgy fogja érezni, hogy kihasználják.

  8. Szex

  A kapcsolat egyik legfontosabb része. Az jó, ha klappoltok a szexben, de mi van, ha valami neked tabu, a pasid viszont akarja? Ahelyett, hogy némán meghunyászkodsz, mondd el neki, ha valami nem esik jól. Ha szeret, úgyis a te örömöd lesz neki a fontos. Ha pedig valamiben tényleg nem tudtok megállapodni, még mindig elgondolkodhattok, hogyan tovább.

   

  9. Monogámia

  Nem mindenkinek olyan természetes ám. Főleg az elején. Randiztok másokkal is? Vagy legalábbis csetelgettek? Belefér olykor egy-két kósza flört? Nehéz téma, sok keserű érzést tud generálni, jobb, ha ebben is őszinték vagytok egymással.

  10. Jövő

  Az elején persze ez nem tűnik fontosak, vagy aktuálisnak. Pedig az.

  Ha az egyikőtök tudva tudja, hogy nem akar családot, gyereket, hanem mondjuk utazgatni szeretne, de a másik épp az ellenkezőjét, akkor ellehettek egy darabig, de ez előbb-utóbb konfliktust fog okozni.

  Törd meg a csendet erről is, egy laza beszélgetésbe miért ne férhetne bele, hogy mit is akar a pasi hosszú távon? Jogod van tudni.

  11. Család

  Mennyire szeretnétek "belefolyni" egymás családjába? Te imádod a családodat, a pasid mondjuk szóba sem áll a sajátjával? Hogy legyenek a családi ünnepek? Hova menjetek, hova ne? Beszélgessetek erről is, komfortosabban fogjátok érezni magatokat.

  12. Összeköltözés

  Bár ez nyilván csak később kerül napirendre, beszélni azért nem árt róla. Mi van, ha a pasi leszögezi: ő SOHA, senkivel nem akar összeköltözni? Te meg igen? Nem jobb, ha tudod már az elején?

  13. Barátok

  Nehéz ügy. Mennyire fontosak neki - és neked -, mennyi időt töltsetek velük, mennyire hozzátok össze egymás barátait? Hol van a "legjobb barátnő" és a "legjobb barát" helye a kapcsolatotokban? Tisztázzátok.

  14. Változások

  Az élet rengeteg új helyzetet hozhat. Megváltozhat a munkahelyed, elveszítheted egy szerettedet, sőt, akár az érzéseid is megváltozhatnak a partnered iránt. Ahogy az övéi is. Itt is kizárólag az őszinte beszélgetés lendíthet át benneteket a nehéz időszakon.

  15. Szakítás

  Reménykedjünk hogy soha nem következik be, de akkor se legyen tabu a téma. Beszéljétek meg, milyen szabályokat szeretnétek betartani, ha végül mégis elválnának az útjaitok. Aztán ha mégsem úgy történik, annál jobb, nem?

  Összegzésül: egy egészséges kapcsolat alapja három dolog. Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció. Így bármit is hoz a sors, nem ér benneteket túl nagy meglepetés vagy sérülés. Emberhez méltón, őszintén tudjátok majd kezelni a problémákat.

  Mysticalraven


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Ha ebbe a 7 dologba nem fektet energiát a pasi, nem ő az igazi
  Lehet, hogy észre sem veszed, de ezek igenis árulkodó jelek.

  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy mindig arról áradozik, mennyire szeret. Lehet, hogy szeret veled időt együtt tölteni. Még az is lehet, hogy mindeközben nem néz rá más lányokra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindent megtesz azért, hogy megtartson téged...

  A következőkben 7 olyan dolgot sorolunk fel, amelyet a pasik szívesen ellógnak – ezzel pedig bizonyítják, hogy nem mellettük kell lehorgonyozni.

  1. Randiszervezés

  Mindegy, hogy 1 vagy 5 éve vagytok együtt, akkor sem várhatja el, hogy minden egyes közös programot te találj ki. Igenis vegye a fáradtságot, és tervezgessen egy kicsit ő is!

  2. Takarékoskodás

  Folyton azt hallod tőle, hogy veled akarja leélni az életét, de annak jelét sem mutatja, hogy felkészülne erre? Ez egy nagy vörös zászló! Mondani ugyanis könnyű, de elkezdeni takarékoskodni – például egy esküvőre, egy közös lakásra vagy a gyerekvállalásra – azért jóval nehezebb. Ha nem képes ezért lemondani a bulizásról, nincs miről beszélgetnetek.

  3. Tájékoztatás

  Tényleg túl sok elvárni egy párkapcsolatban, hogy tudj arról, hogy a másik éppen hol, kivel van és mit csinál? Persze nem kell mindenről részletesen beszámolni, de egy „Beugrom a sarki helyre Dáviddal egy sörre” üzenet még annyira nem megterhelő. Ezzel ugyanis a bizalmat építitek!

  4. Hálószoba

  Ha egy férfi csak a saját örömét keresi az ágyban, akkor egyrészt van még mit tanulnia, másrészt pedig nem olyasvalaki, aki mellett ki kell kötnöd. És nemcsak azért, mert a szexuális kielégülés fontos, hanem azért is, mert ez arra utal, hogy nem törődik eléggé veled, a gondolatai csak maga – és a saját érdekei – körül forognak. Kell ez neked?

  5. Bevonás

  Amennyiben te komolyra tervezel valakivel, biztosan beavatod abba, hogy mi történik éppen a munkahelyeden, a barátaiddal, elmondod, hogy mi minden foglalkoztat téged. Emellett elhívod magaddal családi eseményekre, baráti koccintásokra – és ez így van rendben. Várd el ugyanezt tőle is!

  6. Kompromisszum

  Muszáj törekednie arra, hogy közösen találjatok valamilyen megoldást, ha valamiben nem értetek egyet. Az nem járja, hogy csak megvonja a vállát és rád hagyja az egészet – igenis beszélgetni kell, hogy kompromisszumokat tudjatok kötni, amelyek tartósak!

  7. Boldogság

  Aki tényleg szeret téged és szeretne tartósan az életed része lenni, az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy boldognak érezd magad – minden egyes nap.

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  „Más lett velem a feleségem az ágyban, ebből jöttem rá, hogy megcsal”
  A férfi szerint az asszony nem nézett a szemébe, és távolinak tűnt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 40 éves, brit férfi a The Sun párterapeutájához fordult elkeseredettségében.

  "A feleségem 38 éves. Most épp Cipruson töltünk egy hetet, egy barátunk esküvőjére jöttünk a gyerekekkel, és úgy döntöttünk, csinálunk belőle egy kicsit hosszabb, családi vakációt" - mesélni a férfi. "A nejemmel mindig nagyon jó volt a szexuális életünk, kifejezetten bevállalós és szenvedélyes volt, persze nem végletesen, de minden oké volt. Az utóbbi hónapokban viszont kezdett megváltozni a kapcsolatunk.

  Egy új startupnál kezdett dolgozni, egészségügyi dolgokat, étrendkiegészítőket árulnak. Sok a fiatal. A feleségem elkezdtett estékbe nyúlóan túlórázni, és a telefonjára is fura időkben jönnek üzenetek. De levédte kóddal, pedig előtte nem tette, igaz, nem is néztem bele. Most viszont már gyanakodtam. Szombat esténként mindig otthon volt velem meg a gyerekekkel, most viszont bulizni jár, állítólag a barátnőivel.

  Amikor eljöttünk Ciprusra, azt hittem, végre rendeződnek a dolgok, mert már egyre többet veszekedtünk. Aztán egy éjjel arra ébredtem, hogy a feleségem nincs az ágyban. Rámülten elindultam megkeresni, hát a szálloda medencéje mellett találtam meg, és a telefonja is vele volt. Azt mondta, csak egy kis friss levegőre vágyott.

  Amikor felmentünk a szobába, szeretkezni akartam vele. Húzódozott, pedig soha nem szokott. Azután belement, de egyáltalán nem olyan volt, mint máskor. Nem nézett a szemembe, nem volt kreatív, távolinak tűnt, úgy éreztem, alig várja, hogy túl legyünk rajta. Akkor hasított belém a felismerés: megcsal. Valaki másra vágyik, ezért lett más velem az ágyban."

  A férfi állítólag beszélt erről egy barátjával, aki azt mondta, lehet, hogy csak a gyerekszülés okozza ezt a feleségnél, de a férj szerint a kisebbik gyerek már négyéves, ez nem magyarázat. Biztos benne, hogy az asszony hűtlen, és most teljesen tanácstalan.

  A párkapcsolati szakértő a következőt válaszolta: "Egy szeretkezésből még ne vonjon le messzemenő következtetéseket. Azt mondja, a házasságuk nehéz időszakon megy keresztül, a felesége új munkája, az, hogy sokat eljár, a vitáik, a távolodás már tart egy ideje. Valószínűleg ön már régóta érzi ezt a bizonytalanságot, és most egy nem túl jól sikerült szexre vetíti rá az egész problémát.

  Üljön le a feleségével, és beszélje meg mindazt, ami aggasztja. Fejezze ki az aggodalmait, és azt a vágyát, hogy szeretne ismét közel kerülni hozzá, testileg is és lelkileg is. A válasza lehet, hgy megnyugtatja önt, és elindulhat egy visszarendeződés.

  De ha mégis lenne a képben valaki más, akkor is az a legjobb, ha őszintén megbeszélik, és esetleg egy párterápia segítségével igyekeznek megmenteni a házasságukat és a családjukat."

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk