LOVE

  15 aranyszabály, amit már az elején tutira tisztáznod kell a pasiddal, ha azt akarod, örökké tartson

  Nem elég belezúgni, meg is kéne tartani. Elmondjuk, miket szögezzetek le jóelőre, hogy tényleg kitartsatok.
  Sassy - sassy.hu
  2018. október 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A pszichológusok szerint ha egy kapcsolat elején mindenki tisztázná a játékszabályokat, sokkal kevesebb zűrös szerelem és megtört szív lenne. Nem olyan nehéz, csak beszélgetni kell. Őszintén. Elmondjuk, miről.

  1. A gyenge pontjaid

  Mindenki hozza a maga csomagját a múltból. Gyerekkori sérülések, régi kapcsolatok fájdalma. Muszáj a másik tudtára adnotok, hogy miben vagytok sebezhetőek, tehát mi az, aminél fokozott óvatossággal kell bánni egymással.

  Nem bírod, ha a párod felemeli a hangját, netán káromkodik? Iszonyodsz a vádló némaságtól? Mondd el neki, különben nem fogja tudni, mikor üt akaratlanul is túl nagyot rajtad.

  2. Elvárások

  Egyikünk sem gondolatolvasó. Honnan tudná szegény srác, hogy mondjuk te vágysz a napi többszöri kommunikációra, vagy szeretnéd, ha néha elmennétek bulizni a barátaiddal, vagy szereted, ha néha "összekuckóztok" a kanapén és csak néztek valami hülye sorozatot? Persze jó dolog, ha mindketten ugyanarra vágytok, de ez nem mindig jön össze. A jelszó: kommunikálj. Oszd meg vele, mire vágysz egy kapcsolatban, és ha igyekszik teljesíteni, ő a te embered. Ha nem, akkor is okosabb lettél.

  3. Veszekedés

  Mert az lesz. Minden egészséges kapcsolatban van. Az érzelmek jelenlétét jelzi. De nem mindegy, hogyan csináljátok. Itt is kellenek szabályok: nem oké a kiabálás? Nem oké, ha az egyikőtök lelép? Nem oké, ha haraggal fekszetek le? Oké, ha az egyik egy kis időt kér, hogy lenyugodjon? Tisztázzátok, könnyebb lesz átvészelni a konfliktusokat.

  4. Közösségi média

  Igen, ma már ez is elkerülhetetlen. Muszáj megegyeznetek, hogy a kapcsolatotokat mennyire "engeditek rá" a Facebookra, Instagramra.

  Nyilvánossá teszitek, hogy jártok? Posztoltok közös fotókat? Vagy az egészet inkább megtartjátok magatoknak?

  Bármi lehet, csak értsetek egyet, különben kész a félreértés és a balhé.

  5. Énidő

  Van, aki sülve-főve együtt akar lenni a partnerével, de inkább az a jellemző, hogy a pároknak olykor szüksége van egy kis saját térre. Hogy ez mennyi és mikor, kinek, hogyan esik jobban, az egyéni dolog, de beszélni kell erről is. Hiszen fölösleges megsérteni a másikat azzal, hogy "lepattintod", amikor tulajdonképpen csak egy kis magányos-csajos shoppingolásra vágysz.

  6. Randik

  Sok pár esik abba a hibába, hogy ahogy halad előre a kapcsolat, eltunyulnak, nem járnak már sehová, csak ücsörögnek esténként a kanapén. Ez nem jó, a randi-izgalom nagyon sokat segít abban, hogy az a bizonyos láng folyamatosan lobogjon köztetek. Állapodjatok meg "randi-napokban". Hetente, kéthetente, ahogy nektek jobb.

  Ilyenkor menjetek el valahová, csináljatok valami izgalmasat, nevessetek, leheljetek életet a mindennapjaitokba. Mert azt muszáj. Invesztálni kell.

  7. Függetlenség

  Van, amin osztozni akartok, és van, amin nem. Például a bankszámlán. Ha együtt éltek, vagy elutaztok valahová, a költségeken. Itt is közös platformra kell kerülni, mert előbb-utóbb valamelyikőtök úgy fogja érezni, hogy kihasználják.

  8. Szex

  A kapcsolat egyik legfontosabb része. Az jó, ha klappoltok a szexben, de mi van, ha valami neked tabu, a pasid viszont akarja? Ahelyett, hogy némán meghunyászkodsz, mondd el neki, ha valami nem esik jól. Ha szeret, úgyis a te örömöd lesz neki a fontos. Ha pedig valamiben tényleg nem tudtok megállapodni, még mindig elgondolkodhattok, hogyan tovább.

   

  9. Monogámia

  Nem mindenkinek olyan természetes ám. Főleg az elején. Randiztok másokkal is? Vagy legalábbis csetelgettek? Belefér olykor egy-két kósza flört? Nehéz téma, sok keserű érzést tud generálni, jobb, ha ebben is őszinték vagytok egymással.

  10. Jövő

  Az elején persze ez nem tűnik fontosak, vagy aktuálisnak. Pedig az.

  Ha az egyikőtök tudva tudja, hogy nem akar családot, gyereket, hanem mondjuk utazgatni szeretne, de a másik épp az ellenkezőjét, akkor ellehettek egy darabig, de ez előbb-utóbb konfliktust fog okozni.

  Törd meg a csendet erről is, egy laza beszélgetésbe miért ne férhetne bele, hogy mit is akar a pasi hosszú távon? Jogod van tudni.

  11. Család

  Mennyire szeretnétek "belefolyni" egymás családjába? Te imádod a családodat, a pasid mondjuk szóba sem áll a sajátjával? Hogy legyenek a családi ünnepek? Hova menjetek, hova ne? Beszélgessetek erről is, komfortosabban fogjátok érezni magatokat.

  12. Összeköltözés

  Bár ez nyilván csak később kerül napirendre, beszélni azért nem árt róla. Mi van, ha a pasi leszögezi: ő SOHA, senkivel nem akar összeköltözni? Te meg igen? Nem jobb, ha tudod már az elején?

  13. Barátok

  Nehéz ügy. Mennyire fontosak neki - és neked -, mennyi időt töltsetek velük, mennyire hozzátok össze egymás barátait? Hol van a "legjobb barátnő" és a "legjobb barát" helye a kapcsolatotokban? Tisztázzátok.

  14. Változások

  Az élet rengeteg új helyzetet hozhat. Megváltozhat a munkahelyed, elveszítheted egy szerettedet, sőt, akár az érzéseid is megváltozhatnak a partnered iránt. Ahogy az övéi is. Itt is kizárólag az őszinte beszélgetés lendíthet át benneteket a nehéz időszakon.

  15. Szakítás

  Reménykedjünk hogy soha nem következik be, de akkor se legyen tabu a téma. Beszéljétek meg, milyen szabályokat szeretnétek betartani, ha végül mégis elválnának az útjaitok. Aztán ha mégsem úgy történik, annál jobb, nem?

  Összegzésül: egy egészséges kapcsolat alapja három dolog. Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció. Így bármit is hoz a sors, nem ér benneteket túl nagy meglepetés vagy sérülés. Emberhez méltón, őszintén tudjátok majd kezelni a problémákat.

  Mysticalraven


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk