Az olasz lányok 5 wellness trükkje
Miközben sok népszerű diéta démonizálja az olyan olasz alapélelmiszereket, mint a tészta és a pizza, Olaszország a világ egyik legegészségesebb országa. De nem kell ott élned ahhoz, hogy élvezhesd az olasz életmód előnyeit. Íme öt wellness-hack, amit olasz nőktől lestünk el, és amit könnyűszerrel beépíthetsz te is az életedbe.
1. Aktív életet élnek
A némi mozgás jobb, mint a mozgás teljes hiánya, az aktív életmód azonban sokkal egészségesebb, mintha napi egy órát mozognál csak. Olaszországban aki teheti, mindenhová gyalog megy. Bár kihívás naponta annyit sétálni, egy szokást el kell tanulnunk tőluk, ez a la passeggiata. A la passeggiata az olaszok rituáléja, amiről nem mondanának le. Valójában kényelmes esti sétát jelent. Nem magányosan, hanem a barátokkal vagy a családtagokkal, Ez a nyugodt időszak a nap végén lehetőséget ad arra, hogy egymásra figyeljenek és közben könnyedén hozzák a napi mozgásmennyiséget.
2. Élvezik a szénhidrátokat, minden formájukban
Sokan bedőlnek annak, hogy a szénhidrát ellenség, így az étkezéseiket kizárólag a zöldségek és a fehérjék köré építik. Nem csoda, hogy érzelmileg és fizikailag is rossz passzba kerülnek.
Az olasz lányok természetesen engedik be a mindennapjaikba az olasz konyha minden ízét. A reggeleket péksüteménnyel kezdik, rengeteg gyümölcsöt esznek, a napot pedig legtöbbször egy tál tésztával és egy pohár borral fejezik be. Ellentétben azzal, amit a diétaipar állít, nem lesznek tőle lomhák és felpuffadtak. Inkább energikusak, és elégedettek, mert nem kell megvonniuk maguktól a finom falatokat. Egyél minden étkezésre szénhidrátot is. Ha aggódsz, eláruljuk, hogy a dietetikusok rég megcáfolták azt a mítoszt, hogy a szénhidrátok hizlalják el a társadalmat.
3. Helyben termelt élelmiszereket esznek
Az olasz vidék tele van szórva farmokkal. Egyik olívaolajat állít elő, a másik isteni tüzes borokat, a harmadik házi tésztát, paradicsomszószokat és megannyi finomságot. És az olasz lányok gyakran esznek tésztát egyszerű mártással, helyben termelt zöldségeket, sajtokat, húsokat és gombát, amit aznap reggel szedtek.
Olaszországban minden étkezésnél a helyi alapanyagok állnak a középpontban. Mivel a hozzávalók frissek, az ételek finomak, anélkül, hogy adalékanyagokat kellene hozzáadni. Vásárolj minél több hozzávalót a helyi termelői piacon. Kreatívabb leszel a konyhában, és drasztikusan megnöveled így a gyümölcs- és zöldségfogyasztásodat.
4. Megadják a módját az evésnek
Az olaszok másképp közelítik meg az étkezést, mint mi. Nem kaphatod rajta őket, hogy a laptopot nézik evés közben, sem vacsora közben nem fogod őket a tévéképernyőt bámulva találni. Tisztelettel közelítenek az étkezéshez. Nem esznek menet közben vagy szórakozottan. Ehelyett hosszan ebédelnek és vacsoráznak, időt szánnak arra, hogy minden egyes falatot megízleljenek, és beszélgessenek közben a barátaikkal.
5. A pihenést művészi szintre emelik
A nyolcórás munkanapjaid könnyen tizenkét órássá válnak, és a szombat reggelek még az emailek olvasásával telnek? Az olasz lányok tökéletesítették a pihenés művészetét. A hosszú ebédek, az esti séták és a baráti társaság meg egy pohár bor nem alkalmi élvezetek számukra. Ezek a normális életük részei. A kiegyensúlyozott életszemlélet aztán csökkenti a stresszt, boldogabbá és alkotóbbá tesz, ja, meg karcsúbbá.