Itt az olimpiai falu csokis muffin-receptje, amiért megőrültek a sportolók - kipróbálod?
Ahogy a közösségi médiában egyre többen fedezik fel a párizsi olimpia híres csokis muffinját, sokan próbálják meg otthon elkészíteni ezt a finomságot.
A Fox News Digital beszélt egy New York-i séffel, aki ugyanezt tette egy oktatóvideóban, amelyet az olimpiai faluban kapható muffin inspirált, és
Danielle Sepsy, a Hungry Knome, egy New York-i székhelyű pékség alapítója.
„Bár sosem kóstoltam az eredeti olimpiai muffint, a videók alapján láttam, hogy ez egy igazán gazdag, csokis sütemény, csoki töltelékkel - mondta Sepsy egy telefonos interjúban. - A muffinban és a tetején is csokidarabok voltak.”
@independentsport Meet the Norwegian athlete who is obsessed with the chocolate muffins at the Paris 2024 Olympic village cafeteria. Henrik Christiansen, who competes in the men’s 800m and 1500m freestyle, has been documenting his love of the sweet treats to the delight of his TikTok followers - and has even dubbed himself the "muffin man" of the Games. In a parody of a clip from I Think You Should Leave with Tim Robinson, Christiansen's teammate says saying “I feel like you’re just here for the chocolate muffins,” before the camera reveals the swimmer with food round his face after devouring one. #fyp #fy #tiktok #trending #world #muffinman #henrikchristiansen #swimming #olympics #paris2024 #norway #chocolatemuffin #sport ♬ original sound - Independent Sport
Úgy döntött, megpróbálja lemásolni.
Megosztotta az utánzat receptjét, és adott egy tippet azoknak, akik otthon szeretnék elkészíteni.
- mondta. - Így jobban kifejlődnek az ízek, és a nedves és a száraz összetevők is jobban megismerik egymást, és így lesz a legjobb a tészta állaga. A türelem tehát kulcsfontosságú.”
Az olimpiai csokis muffin receptje:
(körülbelül 9 jumbo muffin lesz belőle)
Hozzávalók:
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- ½ csésze repceolaj vagy növényi olaj
- 1 csésze cukor
- 1 evőkanál tiszta vaníliakivonat
- 3 nagy tojás
- 1 zacskó csokis pudingpor
- 1½ csésze liszt
- ½ csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1½ teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál asztali só
- 1 csésze tejföl
- ⅓ csésze író
- 1½ csésze félédes csokoládédarabkák
Ganache
- 1 (396 grammos) doboz édesített sűrített tej
- 1 ¼ csésze apróra tört étcsokoládé vagy chips
- ¼ teáskanál tiszta vaníliakivonat
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Béleld ki a (kb. 170 ml-es) jumbo muffin formákat papír muffin kapszlikkal.
3. Egy nagy keverőtálban verd fel a vajat, a cukrot és a repceolajat, amíg könnyű és krémes lesz az egész. Add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd össze, amíg jól el nem keveredik.
4. Add hozzá a tojásokat egyenként, és keverd össze éppen csak annyira, hogy rendesen elvegyüljenek.
5. Egy külön tálban habverővel keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a kakaóport, és a száraz csokoládépudingport, hogy ne legyenek benne csomók.
6. Lehetőleg kézi habverőt használva, két részletben add hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, a két részlet közt tedd bele a tejfölt. Keverd addig, amíg a hozzávalók éppen csak összekeverednek, és nem látszanak lisztcsíkok. Ezután öntsd hozzá az írót, éppen csak addig, amíg összeáll. Végül óvatosan forgasd bele az 1½ csésze csokoládédarabokat.
7. Kanalazd a tésztát a muffin formákba. Töltsd meg őket teljesen, hogy szép kupolás formát kapj. Sütés előtt szeretek még néhány csokoládédarabot a tetejére szórni.
8. Helyezd a muffinokat a 200°C-ra előmelegített sütőbe 5 percre, majd anélkül, hogy kivennéd őket, csökkentsd a hőmérsékletet 165°C-ra, és süsd további körülbelül 20 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
9. Eheted így, vagy töltsd meg a csokikrémmel-t. Lásd alább:
10. Egy kis lábasban közepes lángon melegítsd össze az étcsokoládét és a sűrített tejet, folyamatosan kevergetve, amíg a csokoládé felolvad. Keverd hozzá a vaníliakivonatot, majd öntsd a ganache-t egy habzsákba.
11. Vágj ki egy kiskéssel kb. 2,5 cm átmérőjű kört minden muffin közepéből. Nyomj egy kis ganache-t a lyukba, és már eheted is!