Gordon Ramsay elárulta, hogy mi az az étel, amit sosem rendelne étteremben
Akár kedveljük, akár nem, a sztárszakács valószínűleg minden ételt megkóstolt már a világon - és szép karriert csinált abból, hogy a véleményével megsorozza a nézőket.
Most Ramsay a Daily Mailnek beszélt az éttermekben való étkezés három aranyszabályáról, és elmondta, hogy a vendégeknek óvakodniuk kell minden olyan helytől, amely dicsekszik az ételei minőségével.
A séfnek van egy különleges trükkje is arra, hogyan lehet a legjobb palack borokat kedvező áron megszerezni: azt mondta, hogy azok közül a borok közül kell kérni, amelyeknek sérült a címkéje vagy olyan évjáratokból való, amelyek nem fogytak jól.
Azt javasolta, hogy drága étteremben kérjünk egy palackot abból, amit 10.000 Ft-nál nem drágábban ajánlanak, ez lehet a titkos kódja annak, hogy jó minőségű bor kerüljön az asztalunkra anélkül, hogy túl sokba kerülne.
A harmadik és egyben utolsó tippjében Ramsay elárulta, hogy mi az az étel, amit soha, de soha nem rendelne egy étteremben. A szóban forgó étel érdekes módon nagyjából bármi, ami a különleges ajánlatok tábláján szerepel, különösen, ha az egy jó bő lista.
Azt mondta:
Nem ez az első alkalom, hogy Ramsay figyelmezteti a vendégeket, hogy ne kérjenek egy étteremben a különleges ételek listájából, és leginkább azzal van baja, ahol a nap levesét kínálják.
A séf korábban azt mondta, hogy
Búcsúzóul még egy tanácsot ad, ha romantikus randevúra mennétek étterembe.
Ramsay azt ajánlja, hogy foglaljatok háromszemélyes asztalt, mert így kisebb az esélye annak, hogy valami szűk és kellemetlen helyre ültessenek benneteket.