„Fogadjunk, hogy eddig rosszul csináltad a buggyantott tojást!” – egy Michelin-csillagos chef megmutatja, hogy kell
Sokan sokféle módot állunk neki a buggyantott tojásnak, aminek a neve ugyan vicces, de az íze halálosan komoly. Van azonban egy összetevő, amelyet a Coventryből származó Paul Foster semmiképpen nem enged a tojások közelébe - annak ellenére, hogy sok receptben szerepel. Ez az ecet. A séf a TikTok-on osztotta meg a tökéletes buggyantott tojás titkát.
@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d'un autre été, l'après-midi - Yann Tiersen
„Megmutatom, hogyan készítsd el a tökéletes buggyantott tojást - tudom, hogy ez sok ember számára komoly kihívás.”
Paul azzal kezdi, hogy egy mélyebb edénybe egy csipetnyi sóval a forráspont alá melegíti a vizet. „A lehető legfrissebb tojást használd, és ne a hűtőből vedd ki, hanem szobahőmérsékletű legyen. Üsd fel egy szitába, hogy a legfolyósabb része lecsepegjen.”
Megmutatja azt is, hogy a víz végig forráspont alatt marad, és mivel nem tett bele ecetet, ezért nem lesz vacak a tojás íze. Azt ajánlotta, hogy két percig főzd a tojást, mielőtt kivennéd. Ha úgy tűnik, hogy még nem jó, akkor se ess kísértésbe, ne emeld a hőfokot, csak adj neki még fél percet.
Egy kis tengeri só és frissen őrölt bors - ez minden fűszer, amire még szükséged lehet."
Paul hozzátette, hogy a módszerrel profik egyszerre két tojást is meg tudnak főzni, bár akkor nagyobb edényre van szükség.