Connect with us

Nagyon nagy tévhitben élünk a szexuális zaklatással kapcsolatban

Kép: Pixabay

LOVE

Nagyon nagy tévhitben élünk a szexuális zaklatással kapcsolatban

Sokan azt hisszük, hogy nem mondhatunk nemet, ha már “benne van a levegőben” a szex. Pedig dehogynem!


Aggasztó eredményeket hozott egy új kutatás, amely azt vizsgálta, hogyan vélekedünk mi, fiatalok a szexualitásról.

A Family Planning Association (Családtervező Egyesület) felmérése szerint a 14-17 éves kamaszok 39%-a azt hiszi, hogy ha már meztelenre vetkőztünk, nem utasíthatjuk vissza a szexet. (Ugye mondanunk sem kell, hogy ez nagyon nem így van? BÁRMIKOR nemet mondhatsz, ha úgy érzed, nem állsz készen rá, nem bízol a partneredben, vagy egyszerűen csak nem akarod!)

Sőt, 9 százalékuk abban a hitbel él, hogy ha már túlvagyunk egy vacsorán vagy megittunk egy-két italt a partnerünkkel, és már megvolt az első csók is, esetleg korábban le is feküdtünk már velük, nem lehet visszakozni, ha már szexre készülünk (vagyis készül a másik fél). Ugyanezt gondolják abban a szituációban is, amikor már a hálószobában van a fiú és a lány.

Több mint 2000 tizen- és huszonévest kérdeztek meg a témában, és csak 13% válaszolta azt, hogy meg tudja beszélni a partnerével, hogy szeretne-e szexelni vagy sem.

Ezzek az aggasztó tévhitek abból is eredhetnek, hogy a kutatásban résztvevő 14-17 évesek 37 százaléka, a 18-24 éveseknek pedig 45 százaléka a tévéből és filmekből tájékozódik a szexről, ahelyett, hogy egy megbízható, az egészséges szexuális kapcsolatokról szóló tanulmányt olvasna, vagy hozzáértőkkel beszélgetne a témáról.

Ha eddig te is közéjük tartoztál, a te érdekedben változtass ezen, és ahelyett, hogy a filmekben látott szexjelenetekből indulsz ki, inkább beszélj valakivel, aki már sokkal tapasztaltabb ezen a téren, olvass utána, vagy keress fel egy szakértőt!

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel