NO/MAKE/UP

  Na ki a király(abb)? Harry és Meghan így vág vissza a királyi családnak a „kiközösítésükért”

  A sussexiek nem adják fel, a szkander folytatódik. Vélemény.
  Sassy - sassy.hu
  2022. október 04.


  Megosztom
  Link másolása

  Miközben itthon még (tessék-lássék) tartja magát a gondosan felépített narratíva, miszerint Harry herceg és felesége, Meghan Markle a "rasszista, hideg, érzéketlen, ellenséges és róluk hazugságokat terjesztő" brit királyi család, meg a sajtó, meg úgy általában a britek miatt volt "kénytelen" elmenekülni Kaliforniába, a világ nagy részén a sussexi hercegi pár már afféle "lassított vonatszerencsétlenségnek" számít, amelyről nehéz levenni a szemünket.

  Tény, hogy 2020 óta, amióta hivatalosan is kiléptek a brit királyi családból, úgy viselkednek, mint a mesebeli okos lány, aki jött is, meg nem is, hozott is magával valamit, meg nem is, fel is volt öltözve, meg nem is. Harry és Meghan egyértelműen úgy képzelte a Nagy Lelépést (amelyet egyébként a tévhittel ellentétben már jóval az esküvőjük előtt elkezdtek előkészíteni, Meghan amerikai PR-cégének segítségével), hogy kint is vannak a királyi családból, meg bent is.

  Megtartanak mindent, ami a királykodásból jó, főleg a többmilliós évjáradékot meg az ingyen biztonsági őrizetet, de dolgozni, reprezentálni egy percig se fognak, vagy csak maximum évente néhány napig, a leglátványosabb királyi eseményeken. Meghan hollywoodi karrierről álmodott a hercegnéi címe "hátán", zsíros film- és reklámszerződésekről, no meg a "Királyi Sussex" márkanév kiárusításáról. Bögréket, törölközőket, az égvilágon mindent akartak árusítani a logójukkal, a tervet a királynő állította le.

  De az is tény, hogy mindez egyszerűen nem jött be. Az amerikai célközönség - amely Meghan számára a világon a legfontosabb - pár hónapig kuriózumnak tartotta a hercegi párt (egyébként főként azért, mert Harry Diana fia), azután szinte pillanatok alatt rájuk untak. Hollywood dugig van hírnévhajhász celebecskékkel, Meghant és Harryt besorolták oda.

  Egyetlen nagy dobásuk volt: a híres Oprah-interjú, amely pár hétig valóban sokkolta a világot. Ám lassan kiderült, hogy Meghanék vádjainak a fele színtiszta hazugság volt, plusz az is leülepedett az emberekben, hogy egy agyonkényeztetett hercegecske mégiscsak nagykéssel százszor hátba szúrta a saját családját ország-világ előtt, miközben a nagyapja haldoklott, ami alapból gáz, rendes ember ilyet nem csinál. Így a sussexiek elindultak lefelé a hírnév-hullámvasúton, és azóta tulajdonképpen nem is álltak meg.

  Nem mintha nem költenének vagyonokat PR-ra. Iszonyatos pénzeket felemésztő ügynökségükkel, a Sunshine Sachs-szal épp most bontottak szerződést (bár amerikai sajtóértesülések szerint a cég dobta őket, mert vállalhatatlanok, és a számlákat sem bírják fizetni), de kegyetlenül küzdenek, hogy a világ még mindig áldozatként, egyúttal imádnivaló idolként tekintsen rájuk. A 14 milliós, 16 fürdőszobás, kaliforniai luxusvillájukban.

  Igen ám, csakhogy Harrynek és Meghannak egyetlen pénzre váltható "árucikke" van: a királyi család. A hozzájuk tartozás, összekötve az állandó hisztivel, sértődéssel, a "minket mindenki bánt" mentalitással.

  Ez addig ment is, amíg az igen nagyvonalú II. Erzsébet ült a trónon, ám az ő halálával nagyot fordult a kocka: Meghanék most már Károly királlyal és az új walesi herceggel, Vilmossal állnak szemben, akik a hírek szerint nem fognak kesztyűs kézzel bánni velük.

  Erre utal a pár napja közzétett hivatalos fotó is a brit monarchia minden platformján. A képen (amelyet ide kattintva nézhetsz meg) négyen láthatók, III. Károly, Kamilla királyné, valamint a walesi hercegi pár, Vilmos és Katalin. A fotó a királynő temetésének előestéjén, a világ államfőinek rendezett fogadáson készült a Buckingham-palotában.

  Sokak szerint Károly ezzel egyértelműen megüzente a világnak, és persze a család ellen évek óta acsarkodó, fiatalabb fiának és ex-színésznő feleségének: vége az amerikai királykodásnak, a királyi család valódi elitalakulata rajta van ezen a bizonyos fotón.

  Meghan és Harry nem késlekedtek a "válaszcsapással". A brit közösségi médiában egyébként már várták ezt, a sussexiek ugyanis híresek arról, hogy mindig, minden PR-lépésüket a hivatalos királyi család valamelyik fontos eseményéhez időzítik, hogy agyoncsapják a palota imidzsét. A Megxitet például Katalin hercegné születésnapjának előestéjén jelentették be, Meghan első terhességének hírét Eugénia hercegnő esküvőjén "szivárogtatták ki", Harry a most készülő "bosszúkönyvét" pedig apja, Károly novemberi születésnapjára időzítve szándékozza kiadni.

  Szóval a száműzött pár a királyi család hivatalos fotójára pár nappal később szintén két, "hivatalos" fotóval reagált. A két kép Meghan és Harry szeptember eleji megjelenésén készült Manchesterben, a One Young World alapítvány gyűlésén, ahol Meghan beszédet is mondott.

  A képeken a pár a már védjegyükké vált kézszorongatáson kívül olyan "királyian" próbál kinézni, amennyire csak lehet, jelezve, hogy őket nem lehet csak úgy leírni. Amerikában, meg úgy általában a világban akkor is ők a nagyobb sztárok. (A képeket ide kattintva nézheted meg).

  A brit és az amerikai kommentszekciókban néhány elbódult rajongón kívül a többség már csak röhög az egészen. "Szóljon már valaki ennek a két bohócnak, hogy ez nem verseny, egyébként meg már rég nincsenek játékban" - írja egy kommentelő. Egy másik: "Jaj, de szomorú ez, két gyűlölködő lúzer, lassan elkezdhetnék már azt a privát életet, amire állítólag annyira vágytak." És egy harmadik: "Megint kapaszkodnak egymásba, és megint Meghan áll az előtérben, mindig és mindenütt. Harry, a világ legnagyobb nárciját vetted el."

  Tény, hogy a két "hivatalos" fotó önmagában is furcsa, hiszen Harrynek és Meghannak semmilyen hivatalos minősége nincs, nem reprezentálnak semmit (csak önmagukat), tehát a képek az égvilágon semmi célt nem szolgálnak, csak a magamutogatást, és a saját fontosságuk sértődött hangsúlyozását.

  Akárhogy is: egyre világosabb, hogy a pár kétségbeesetten kapkod mindenfelé, mert az óriási terv, hogy a királyi család elhagyásával a világ körülrajongott ikonjai lesznek, valahogy félrecsúszott. Sokak szerint az is szerepet játszhat mindebben, hogy elmérték önmaguk vonzerejét. Dianával ellentétben a sussexi házaspár se nem elég tehetséges, se nem elég okos, se nem elég izgalmas. Egyszerűen unalmasak. Ahogy a kepesztésük és az állandó durcizásuk is.

  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  Laky Zsuzsi rettenetesen kiakadt, amikor megtudta az ötödikes lányától, mit művelnek a tizenéves gyerekek
  Dühös posztban írta meg a véleményét.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Laky Zsuzsi felháborodott azon, amit már az általános iskolások is művelnek, és ami árt nekik, de szabadon megtehetik.

  Instagram-posztjában ezt írta:

  "Többször hallottam már a nagyobbik lánykámtól (aki most 5.-es) hogy vannak osztálytársai, akik minden nap energiaitalt isznak. Erre felkaptam a fejem és megkérdeztem tőle, hogy mégis hogy ihatnak energiaitalt? Hát úgy mondja a Luca, hogy bemennek az iskola melletti boltba és vesznek maguknak"

  - írta Laky Zsuzsi a posztban.

  Kíváncsiságból beküldtem egyedül abba az üzletbe, amit a lánya említett, azzal hogy vegyen egy energiaitalt és egy öngyújtót, ő pedig kint várta. A kislányát kiszolgálták a boltban...

  "Elfogadhatatlan hogy 270 Ft-ért a gyerekek legálisan vehetnek energiaitalt. Kérdem én, hogy rendben van ez így!? Hogy erre miért nincs valamilyen jogszabály?

  Még azt sem gondolom, hogy a szülő felelőssége ugyanis.. hiszen az iskolából kimegy a szünetben és megvásárolja magának gond nélkül és a szülei nem fogják megtudni soha!

  Szóval azt gondolom, hogy ezt nagyon nem szabadna hagyni, hisz ez a felnőttek számára sem egészséges egyáltalán, akkor milyen hatással lehet a gyerekekre?"

  Ti mit gondoltok erről?


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  Szőrös lábát rejtegette a kamerák elől Kulcsár Edina a tévében
  Azért szerepelt a műsorban hosszú szárú nadrágban.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Kulcsár Edina és kisfia, Medox is szerepeltek a Vigyázat, gyerekkel vagyok! legutóbbi adásában a TV2-n.

  Az adásból többek közt az is kiderült, hogy az egykori szépségkirálynő a szemöldökszedésre egyáltalán nem sajnálja az időt, a lábgyantázással viszont hadilábon áll.

  "Azért jöttem hosszú nadrágban, nincs rá időm"

  - mondta Kulcsár Edina.

  "Jól értem, hogy azért vagy hosszúnadrágban, mert most szőrös a lábad?"

  – kérdezett rá Ördög Nóra, amire Kulcsár Edina mosolyogva azt válaszolta: "Aha".

  "Rajtam is hosszú nadrág van, nem mondom meg, hogy miért. Hát ez az anyuka lét, ez ilyen"

  - mondta Ördög Nóra.

  Egyébként olyan sikeresen játszott a Vigyázat, gyerekkel vagyok! műsorában Kulcsár Edina és Medox, hogy összesen 600.000 forintot gyűjtöttek össze.

  Edina mind a 600 ezer forintot a Higgy bennem alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány fogyatékossággal élő, pontosabban, az alapító megfogalmazása szerint "próbatétellel született" gyermek nevelésére, gondozására, fejlesztésére jött létre.

  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  A Rovatból
  Nem a nők elvárásai lettek túl nagyok, a férfiak nyújtanak keveset – A párterapeuta válasza a mai férfi elmagányosodására
  A tanácsadó útmutatást adott ahhoz is: hogyan NE legyél magányos, szingli férfi.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Hogyan NE válj „magányos, szingli férfivé”: Tracey Cox pár- és szexuálterapeuta brutálisan őszinte tanácsokat osztott meg a Daily Mail olvasóival. Írása csattanós válasz Greg Matos amerikai pszichológusnak. Greg Matos ugyanis hatalmas vihart kavart a sajtóban nemrég, miután közzétett egy eszmefuttatást arról, hogy miért van ennyi „magányos, szingli” férfi.

  Mint arról mi is írtunk "Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak" című cikkünkben, a pszichológus kutatásai szerint az Egyesült Államokban sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, és a randiappok, online társkeresők felhasználóinak túlnyomó része is férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

  Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai. „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben.

  Az online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik.

  Tracey Cox válaszcikkéban azt írja: "Legyünk őszinték, a nők MINDIG ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfiakat akartak. Csak egyszerűen nem volt elég bátorságunk, önbecsülésünk, hogy ezt kiköveteljük. De most megtesszük. A férfiaknak pedig foglalkozniuk kell a képességeik hiányával."

  Tracey Cox többek közt azt tanácsolja a férfiaknak, hogy előbb a saját házuk táján sepregessenek. Riasztó ugyanis a nők számára, hogy ha a reményteljes partner lakásába érve rendetlenség fogadja őket.

  A tanácsadó a pénzügyekre is kitért. Szerinte valóban sok nő álmodik arról, hogy találkozzon egy jómódú férfival. A legtöbben azonban egy olyan férfival is megelégednének, aki fizeti a számláit, és nem veri magát nagy adósságba. Egy dohányzóasztal tele kifizetetlen számlákkal, dühös főbérlők hívásai és látogatásai, adóssághegyek ezt látva minden önmagát tisztelő nő menekülőre fogja. Azt javasolja, hogy akinek anyagi gondjai vannak, kérjen segítséget a banktól, és kerülje a túlköltekezést.

  Tracey Cox további a tanácsa a férfiaknak, hogy nőjenek fel. Ne játékkal töltsék az egész napjukat, ne nézzenek órákig pornót, és ne a kocsmában vedeljenek a barátaikkal szóval 30 évesen már ne viselkedjenek úgy, mint egy 20 éves. Ellenkező esetben egyedül fognak maradni.

  "Tedd rendbe az életedet, AZUTÁN kezdj el randizni" írja.

  A következő javaslata az, hogy a férfiak rendezzék a kapcsolatukat az exeikkel, zárják le, aminek vége, ne essenek ki csontvázak a szekrényből, amikor új kapcsolatot kezdenek.

  Fontos az is, hogy a férfiak ne másokat hibáztassanak a kudarcaikért, olyan nincs, hogy az összes volt barátnőjük "zakkant".

  Írásában rámutat arra, hogy a kudarcok nem minden esetben a nő hibájából érik a férfiakat, hanem inkább annak jelei, hogy a férfi rossz döntéseket hoz. Ha nem működik egy kapcsolat, abban a férfinak is szerepe van. Azt javasolja, a pasik őszintén elemezzék ki a visszatérő problémákat. Például ha szerintük minden eddigi barátnőjüknek "túl nagy elvárásai voltak", az azt jelentheti, hogy ők nyújtottak túl keveset a nők számára.

  Felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a férfiak ne hazudják magukat 20 évvel fiatalabbnak, és azt is kéri, hogy legyenek tisztában a saját kvalitásaikkal.

  "Folyamatosan le vagyok döbbenve, amikor olyan a férfiak, akik nem nyújtanak olyan sokat, nem hajlandók olyan nővel randizni, aki 'túl öreg, túl kövér, nem elég vonzó, nem elég szexi.' Ott állnak kopaszodva, sörhassal, rosszul öltözötten, átlagos munkával, unalmas életszemlélettel, semmi humorérzékük, nem nyújtanak túl sokat – és elutasítják azt a nőt, akinek nem akkora a melle, mint azt szeretnék. Mit látnak ezek a férfiak, amikor tükörbe néznek?"

  A hűség is fontos, a nők olyan társra vágynak, aki nem csalja meg őket, sőt a mikromegcsalást is kerüli, például az exekkel való titokban flörtölést, vagy más nők összes fotójának lájkolását.

  Tracey Cox egyetért abban Matossal, hogy a férfiak kommunikációs és kapcsolatteremtő képességei nem elég hatékonyak. Gyakran magasan kvalifikált férfiak is arra panaszkodnak, hogy irigylik a nőket a kapcsolatteremtő képességeik miatt.

  Az, hogy rosszabbul azonosítják az érzelmi szükségleteiket, és nem képesek kifejezni azokat, az, hogy nem tudják, mire van szükségük a kapcsolataikban, de azt sem, hogyan kérjék ezt, nem a férfiak, hanem a neveltetés hibája. A férfiakat ugyanis inkább cselekvőnek nevelik, a lányok pedig kommunikálnak az érzelmeikről, és mindent megosztanak egymással. De a jó kommunikáció tanulható, és sokat segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, és képesek legyünk meg is tartani.

  Tracey arra inti a férfiakat, legyenek érzelmileg elérhetőek, hagyják, hogy valaki közel kerüljön hozzájuk, mutassák meg nyugodtan a gyengeségeiket. És persze osztozzanak a házimunkában, ne hagyjanak mindent a nőkre. Azokban a háztartásokban, ahol a férfiak kiveszik a részüket a házimunkából, a párok boldogabbak, és többet szexelnek.

  Címkép: Pixabay

  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Az anyósomék utálnak, de nem kell jóban lennünk ahhoz, hogy tökéletes legyen a házasságom”
  Egy fiatal feleség osztotta meg igen progresszív gondolatait az „anyóskérdésről.”
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy ifjú amerikai feleség, írói nevén xoJane fejtette ki véleményét a bővebb család és a sikeres házasság közötti összefüggésekről a YourTango-n. Jane és vőlegénye, Luke évekig együtt jártak, 2015-ben eljegyezték egymást, és már egy jóideje házasok. A lány szüleivel és bővebb családjával tökéletes a kapcsolatuk, bár nem élnek közel (másik államban), de szinte minden ünnepen összegyűlnek, és hetente beszélnek telefonon, vagy kommunikálnak cseten, e-mailen.

  Luke családjával azonban más a helyzet. Jane elbeszélése szerint amikor járni kezdtek, két évig ott sem volt semmi baj, a fiú szülei imádták őt, külnösen az anyjával álltak nagyon közel egymáshoz. Ám minden megváltozott, amikor Luke húga, Sarah hazaköltözött a szüleihez, mert nem járt szerencsével Európában, ahol munkát vállalt.

  "Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, Sarah eltökélte, hogy tönkreteszi a kapcsolatunkat Luke-kal. A bátyja 'kis barátjának' hívott engem gyúnyosan, és általában is lekezelő, sértő dolgokat vágott a fejemhez, amikor csak módja volt rá.

  Nem értettem. Ők is másik államban élnek, de akkoriban még sok ünnepre, családi eseményre, születésnapra ellátogattunk hozzájuk, napokig. A bili egy hálaadási hétvégén borult ki.

  Mivel Luke-kal van egy cicánk, őt is elvittük. A cica egyszer besurrant Sarah szobájába, és leverte az ékszerdobozát az éjjeliszekrényről. Nem lett semminek baja, de Sarah őrjöngeni kezdtett. Közölte, hogy én túrtam fel a dobozát, ékszert akartam lopni tőle, mert egyébként is a családjuk pénzére utazom. Még azt is képes volt előhozni, hogy régebben evészavaraim voltak, szerinte arra kell nekem egy gazdag férj, hogy a gyógykezelésemet fizesse, ha majd esetleg megint kell" - mesélte Jane.

  Luke természetesen a felesége pártját fogta, és azonnal el is jöttek, ám nemsokára Sarah írt egy hétoldalas levelet a bátyjának, amely Jane egyik korábbi, kézírásos levelét elemezte ki "írásszakértői" szempontból (Sarah soha nem volt az, a netről lett 'szakértő'), és az elemzés alapján azt hozta ki Jane-ről, hogy egy szociopata.

  Innentől kezdve nem volt más választás, mint megszakítani a kapcsolatot Sarah-val, aki teljesen Jane ellen fordította Luke szüleit is. Luke évekig őrlődött, a családja ugyanis úgy meggyűlölte Jane-t, hogy még az esküvőjükre sem mentek el, pedig Luke összes barátja ott volt. Ők szeretik a választottját, csak a szülei és a húga nem. A fiatalok számtalanszor megpróbáltak beszélni a gyűlölködő anyóssal, apóssal és persze az egészet kirobbantó húggal, de minden próbálkozásuk reménytelen volt.

  Luke és Jane ezek után napokig beszélgettek a dologról, és eldöntötték: nem engedik, hogy Luke családjának utálkozása az egyébként szépen működő házasságukat tönkretegye. Jane így számol be erről:

  "Ma már nem azt a világot éljük, mint régen. Nem nagyon vannak többgenerációs családok együtt, a szülők, gyerekek sokszor a világ másik felén élnek. Az anyósom utál engem? Az apósommal, és a sógornőmmel együtt? Rendben, nem esik jól, de elfogadom. A férjemet viszont nem fogom eltiltani tőlük, mert tudom, hogy szereti őket. Így megállapodtunk, hogy az ünnepeket elosztjuk: felesben az én családomhoz megyünk, felesben pedig külön leszünk. Ő a saját családjához megy, én pedig vagy az enyémhez, vagy otthon maradok, esetleg a barátaimmal lógok.

  Szeretjük egymást a férjemmel, és persze jobban örülnék, ha jóban lehetnék az anyósomékkal. De nem hozzájuk mentem férjhez, hanem Luke-hoz. Mellette ébredek minden reggel, vele osztom meg az életemet. Nem előfeltétele a boldogságomnak, hogy a családjával összejárjak. Ki tudja, mit hoz a jövő, de úgy gondolom, a gyűlölködő, toxikus családtagokba nem szabad energiát fektetni.

  Egyszerűen ki kell őket iktatni az életükből, amennyire csak lehet, és egymásra, a szerelmünkre, a jövőnkre, és persze a valóban szerető családtagjaiankra és a barátainkra koncentrálni."

  Címkép: Pixabay

  Megosztom
  Link másolása