Connect with us

Nem tudod, hol rontod el? Nyolc öntudatlan hiba, amit elkövetsz a párkeresésben, ha sokat csalódtál

Kép: Pixabay

LOVE

Nem tudod, hol rontod el? Nyolc öntudatlan hiba, amit elkövetsz a párkeresésben, ha sokat csalódtál

Tudod, hogy a sok csalódás olyan erős belső gátakat épít ki benned, amikről nem is tudsz? Elmondjuk, mi ezek.


A fájdalom, az újra és újra feléledő remény, majd az ismételt pofára esés a legoptimistább, legszerethetőbb emberből is szörnyeteget csinálhat. Belső szörnyeteget, aminek még csak nem is vagy tudatában. Mégis olyan dolgokat csinálsz, ami megakadályozza, hogy újra boldog légy. Soroljuk, mik lehetnek ezek, és hogyan törhetsz ki az ördögi körből.

#1 Cinikus leszel

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy már nem hiszel a szerelemben. Annyiszor futottál neki, annyiszor reménykedtél, és annyiszor törték darabokra a szíved, hogy nem mered többé komolyan venni ezt az érzést. Ha szóba kerül, nevetsz, hülyéskedő megjegyzéseket teszel (“na inkább egy macska, mint egy pasi”),komolytalankodsz. Ezzel persze csak védekezel, de azt az embert is elriasztod, aki esetleg tényleg komolyan akar téged venni.

#2 Senkiben sem bízol

Mert túl sokszor bíztál, őszintén, és jól pofára ejtettek. Ezért hiába randizol, legbelül egy fal van körülötted, amelyen senki nem törhet át. Nem hiszel senkinek, és nem adod oda a bizalmadat sem, mert ezzel az esélyt is megadnád, hogy újra megbántsanak. Márpedig a másik meg fogja érezni, hogy nem vagy elérhető, és nagy eséllyel fel is adja a próbálkozást.

#3 Flörtölős leszel

Pedig nem ilyen a természeted. De most már semmi nem érdekel. Úgy érzed, a mély érzelmi kötődés csak fájdalomhoz vezet, ebből pedig eleged van. Jobban megéri, ha mindenkit csak szédítesz, hülyére veszel. Csak felszínesen, abból nem lehet baj. Ugye tudod, hogy ebből soha nem lesz új párkapcsolat? Valódi biztosan nem.

#4 Megbántasz másokat

Nem tudatosan, nem akarsz te bántani senkit, ez nem te vagy. De téged annyit bántottak már, hogy megkeményedtél. Jégpáncél veszi körül a szíved. Bizalmatlan vagy és szeretetlen – nem mersz más lenni -, és bizony úgy odavágsz néha másoknak, hogy csak úgy nyekkennek. Képletesen, persze. Az a baj,hogy sokszor észre sem veszed, milyen kárt okozol mások lelkében. Mert annyira csak a saját fájdalmaidra koncentrálsz.

#5 Mérgező emberekhez vonzódsz

Egyszerűen csak azért, mert olyan sokkal volt már dolgod, hogy megszoktad őket. Azt hiszed, tudsz bánni velük, téged már semmi sem tud meglepni. Végül is ha tele van a világ hülyékkel, mit számít, hogy eggyel több, vagy kevesebb? Pedig számít. Mert ezzel csak újra és újra tovább sérülsz.

#6 Azt hiszed, mindenki csak ki akar használni

Ha egy pasi kedves veled, gyanakodni kezdesz. Nem hiszed el, hogy tényleg jószándékú, mindig a mögöttes érdekeket keresed. Vajon mi akar tőled? VALÓJÁBAN? És ha megkapta, mikor lép le és töri össze a szívedet? Ő is? Ezzel a hozzáállással soha nem fogod elhinni, ha egy férfi semmi mást nem akar – csak téged.

#7 A múltban dagonyázol

Annyira hozzászoktál, hogy a csalódás és a fájdalom az életed része, hogy észre sem veszed a jelen örömeit. A múltra koncentrálsz, elhiszed, hogy az életet “túlélni” kell, nem megélni. Nem tudsz, nem akarsz örülni semminek. Jöjjön egyik nap a másik után, bírjuk ki valahogy. Ez is egyfajta totális bezárkózás, ami nem vezet sehová.

#8 Érzelmileg elérhetetlen emberekbe zúgsz bele

Miért? Mert ezt is megszoktad. Olyan sokszor megtetted már, hogy ez a minta kódolódott beléd.

Ha a fentiek közül bármelyiket felismered magadon, változtass. Ne hagyd, hogy a fájdalom uralkodjon rajtad. Hagyd a fenébe a mérgező, arrogáns embereket. Vedd körül magad jó arcokkal, barátkozz, nyiss, és óvatosan, de tiszta szívvel örülj az új ismeretségeknek és az élet szép dolgainak. Hidd el, a gyógyulás ezután magától jön majd.

ThePowerofSilence

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel